Запис на буут диск с ashampoo 10

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Запис на буут диск с ashampoo 10

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 15:41

ogata написа:....

ТОВА е програмата...

като я видях първият път тая програма гледах :shock: и се чудех как микромеките са пуснали нещо полезно и безплатно... това е най-простия начин да си запишеш 7-ца на ДВД или флашка- то няма какво да сбъркаш просто...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 15:44

ogata написа:Недей говори глупости моля ти се.

makaveli316 написа:Колега, ако лаптопа ти е с хп от както си го купил, явно не е от най-новите и ако сложиш седмицата, ще се спъва здраво.

ogata написа:Аз я подкарах на 1.73 процесор, 2gb рам, 512 видео (което черпи от рамта) и нямам яд.

Като имаш предвид, че играя някои по-стари игри, обработвам видео и музика и т.н :yes:

makaveli316 написа:Иначе най-лесния и бърз начин да инсталираш седмицата е със флашка, а не с диск, но там филма ще ти се стори още по-голям, щом имаш проблеми с записването на .iso файл на диск.

Флашка или диск - няма значение. Има си специална програма, с която и няколко клика си записва върху каквото си поиска ;)

ТОВА е програмата. Има и обяснения в картинки, на които става ясно как седят нещата за USB. Ако иска да запише върху двд, тогава просто на стъпка 2/4 натиска DVD ;) .

Напротив колега, от флашка се инсталира по-бързо, защото го няма въртенето на диска и копира файловето по-бързо.
Да не говорим, че някои пста мислят по 3-4 минути преди да завъртят диска и да се почне със самата инсталацията. Даже ми се е налагало при определени конфигурации да изваждам и вкарвам пак двд диска, че да спре да мисли.
Говоря от личен опит.
А за подкарването, да, можеш и на 512рам да я подкараш, ама зависи за какво ще ти служи после и какъв си като човек. Аз примерно ако не ми се отварят нещата на момента, ми се вдига кръвното :mhihi: . Като седна на чуждо пс се изнервям.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Аватар

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 15:56

е то пък е много бавно с ДВД-то :kuku: за макс. половин час преинсталирам моя лаптоп дето е дърт и бавен, за около 20мин. инсталирах по Коледа добра домашна конфигурация, виждал съм и инсталация за около 10мин. на лаптоп, но той беше със SSD и не е критерий... Всичко се правеше от ДВД... Вярно си е де- от флашка е по-бързо, ама не достатъчно за да си заслужава купуването на 8ГБ флаш за тая цел...
Ако говорим за 1 час от ДВД и половин час от флаш си заслужава, но тя цялата инст. отнема едно кафе време ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Яну 2012, 16:08

ms написа:е то пък е много бавно с ДВД-то :kuku: за макс. половин час преинсталирам моя лаптоп дето е дърт и бавен, за около 20мин. инсталирах по Коледа добра домашна конфигурация, виждал съм и инсталация за около 10мин. на лаптоп, но той беше със SSD и не е критерий... Всичко се правеше от ДВД... Вярно си е де- от флашка е по-бързо, ама не достатъчно за да си заслужава купуването на 8ГБ флаш за тая цел...
Ако говорим за 1 час от ДВД и половин час от флаш си заслужава, но тя цялата инст. отнема едно кафе време ;)

моя лаптоп е толкова стар, че няма опция за буут през флашка :mhihi: .
Завчера преинсталирах 7цата, точно за 30 минути (+/- 5) ... щото я пуснах, направих първите кликове докато тръгне, ходих да с*ра, къпах се, бръснах се и като влязох в стаята - ме чакаше да пиша име на системата :mhihi:

ПП. За справка - днес се оказа че ъпдейтването на Сървис пак 1 отнема повече отколкото инсталацията. 45 минути направо луднах докато се исталира :kuku:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 16:12

ms написа:е то пък е много бавно с ДВД-то :kuku: за макс. половин час преинсталирам моя лаптоп дето е дърт и бавен, за около 20мин. инсталирах по Коледа добра домашна конфигурация, виждал съм и инсталация за около 10мин. на лаптоп, но той беше със SSD и не е критерий... Всичко се правеше от ДВД... Вярно си е де- от флашка е по-бързо, ама не достатъчно за да си заслужава купуването на 8ГБ флаш за тая цел...

Така е, разликата е в 10-15 минути в зависимост от конфигурацията, но хора с различен темперамент има всякакви. Друго си е да пъхнеш флашката и да не се занимаваш с дискове, поне аз съм такъв де. Пък и като сложиш времето да запишеш диска и пак са няколко минути, времето е пари :mhihi:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 22 Яну 2012, 16:30

За мен по-лесна и удобна програма от CD BurnerXP няма. Просто и лесно ;)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 16:41

makaveli316 написа:... но хора с различен темперамент има всякакви. Друго си е да пъхнеш флашката и да не се занимаваш с дискове...

така де- аз обичам да ръгна диска, да стартирам инсталацията и да си пия кафето/бирата спокойно щото и след 2 часа да отида ще ме чака на едно място да напиша 2 реда... Като ръгнеш флаша чакаш първия рестарт, вреш се в БИОС-а и тогава продължаваш- е то половината инсталация е минала до тогава и избегА ползата от бързината като ще дебна к'во става и не мога да се обърна за 15сек. или да изпуша една цигара спокойно... През флашка се занимавам само на нетбук или ако е прецакано ДВД-то- тоест по принуда...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 16:54

ms написа:
makaveli316 написа:... но хора с различен темперамент има всякакви. Друго си е да пъхнеш флашката и да не се занимаваш с дискове...

така де- аз обичам да ръгна диска, да стартирам инсталацията и да си пия кафето/бирата спокойно щото и след 2 часа да отида ще ме чака на едно място да напиша 2 реда... Като ръгнеш флаша чакаш първия рестарт, вреш се в БИОС-а и тогава продължаваш- е то половината инсталация е минала до тогава и избегА ползата от бързината като ще дебна к'во става и не мога да се обърна за 15сек. или да изпуша една цигара спокойно... През флашка се занимавам само на нетбук или ако е прецакано ДВД-то- тоест по принуда...

Аз по принцип като ми покаже при първия рестарт, че след 15 секунди или там колкото беше, ще се рестартира само псто, направо махам флашката, без да се занимавам да се ровя в биоса.
Аз съм забравил, ама като се замисля с диска при първия рестарт е същото, после ако не махнеш диска или не смениш буута в биоса, не почва ли пак да го зарежда на ново? В смисъл, пак трябва да си там и да го дебнеш или?
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 22 Яну 2012, 16:58

makaveli316 написа:..Аз съм забравил, ама като се замисля с диска при първия рестарт е същото, после ако не махнеш диска или не смениш буута в биоса, не почва ли пак да го зарежда на ново? В смисъл, пак трябва да си там и да го дебнеш или?

Нищо не вадиш докато не видиш десктопа- просто НЕ натискаш бутон като ти каже след рестарт Press any key... един път случайно натиснах- пак отначало почнах :mhihi:

ПС: Айде стига, ще ни бият :paranoid:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 17:06

ms написа:
makaveli316 написа:..Аз съм забравил, ама като се замисля с диска при първия рестарт е същото, после ако не махнеш диска или не смениш буута в биоса, не почва ли пак да го зарежда на ново? В смисъл, пак трябва да си там и да го дебнеш или?

Нищо не вадиш докато не видиш десктопа- просто НЕ натискаш бутон като ти каже след рестарт Press any key... един път случайно натиснах- пак отначало почнах :mhihi:

ПС: Айде стига, ще ни бият :paranoid:

Вярно, това го бях забравил, а при мен с флашката даже не ме пита като се замисля.
Иначе да, край :OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 22 Яну 2012, 17:37

Lock.png

:mhihi: :winky:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Предишна

Назад към Извън Темата