Peugeot - ама те и коли ли правят?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Peugeot - ама те и коли ли правят?!?

Мнение от u`F`o » 22 Яну 2012, 20:54

Здравейте колеги!

По стечение на обстоятелствата ми се налага да се развозвам с едно Пижо 405 (чете се четиристотин и Пеш) 1.9 дизел.
'93ти набор е колата. Че не ме кефи, не ме кефи - т'ва трябва да ви е ясно :mhihi: Ама тея от Пежо ме разцепват от "уникални" инжинерни решения :mhihi:
Аре т'ва че скоростния лост като давам газ и ми шава в ръката, го преживявам някак си.
Че натискам спирачките по два пъти докато се сетят да хванат, иди-дойди...
Че въртя волана и след 2 секунди колата се сеща да реагира, щото е с обикновено окачване и високи гуми... също...
Ама как може тея да изхакат интеркулера до стъклото на колата :mhihi:
Изображение

На капака виждате ли изрязано :?: Ми не, няма и да видите :mhihi:
Изображение

А да виждате пръскали на капака... И аз не видях и за това реших да пръсна... След пръскане в продължение на 1км разбрах от къде пръскат - от самите чистачки :shock: Да! Иии Едната пръска на стъклото, а другата на тавана :mhihi:

Използват абревиатури на моторите, които само те си ги разбират. Например тази кола е с мотор: XU9TE :shock: Бензиновия 2.0 16в е XU10J4/Z :mhihi: Кооооолко по-лесно звучи М50Б20, а ? :mhihi:

И за финал, днеска съм отворил "книжка на потребителя". И 100% няма да ми повярвате какво пише вътре :mhihi: На всеки 1000 км, в зависимост от стила на шофиране се доливат около 0,5 литра масло :shock: :mhihi:
Двигателя събира общо 5,2 литра... Което автоматично означава, че за 10 000 км, ще сипеш поне 5л масло, т.е. може и да не го сменяаш :mhihi: Аз се съмнявам, че тези дето карат "мачка", сменят маслото на 10к км и доливат на всеки 1 000...

И това само за 24 часа от както карам колата, представям си нататъка какво ще излезе...

Поздрави,

П.С.: Premium Class forever!

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Re: Peugeot - ама те и коли ли правят?!?

Мнение от SPEED_GABROVO » 22 Яну 2012, 20:57

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 22 Яну 2012, 20:59

нещо доста глупости си изписал....
то къвто и скрап на 30 години да си вземеш, ако ще и майбах да е, пак ще завива и спира като умрялото ти пежо :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Яну 2012, 20:59

Колега ти какво очакваш от кола, която е на близо 20г. Може само да я хвалиш, че пали зимата и върви. Рядко се среща БМВ дизел на 20г. което да пали зимата и да върви.

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 22 Яну 2012, 21:04

adovet написа:Колега ти какво очакваш от кола, която е на близо 20г. Може само да я хвалиш, че пали зимата и върви. Рядко се среща БМВ дизел на 20г. което да пали зимата и да върви.

Карах форд '87ми набор бензин... Не е имал проблеми, никви, камо ли такива тъпи решения ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 22 Яну 2012, 21:05

adovet написа:Колега ти какво очакваш от кола, която е на близо 20г. Може само да я хвалиш, че пали зимата и върви. Рядко се среща БМВ дизел на 20г. което да пали зимата и да върви.

+ т'ва в Англия говорят така и за твоята кола :winky: К'во очакваш от кола на 9 години :shock: Тя е толкова стара :mhihi:
БМВто ми е '93ти набор, нали се сещаш, че няма такива луфтове и проблеми ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 22 Яну 2012, 21:08

ifcho написа:нещо доста глупости си изписал....
то къвто и скрап на 30 години да си вземеш, ако ще и майбах да е, пак ще завива и спира като умрялото ти пежо :)

Ти си изписал доста глупости.

Карал съм доооооооста коли 89-95ти набор и то за по бая километри всяка и единствената от която не съм доволен е kia pride. Там има едни уникални решения със размера на радиатора :kuku:

Ufo - тоя пежак ако можеш да го трампиш някъде за една форд сиера, няма да съжаляваш :!:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 22 Яну 2012, 21:08

Tи пък влези у е34,на всичко вървят дизелите на по 20+ години :mhihi:
Извънземена чинио,имаше такава тема
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 22 Яну 2012, 21:12

Много глупости се писаха, пишат и щяха да се изпишат в тая тема.

Назад към Извън Темата