"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от stasko5 » 23 Яну 2012, 15:40

Ами гадна работа, за мен е която и в чужбина работейки я си оставаш под средното ниво там, няма значение каква, дори да си лекар (помощник в медицински център), ако взимаш в германия 1500 евро само защото си чужденец, според мен не е като да е оферта.
Така че не се заяждай. Другото, което е, ако си учил 5 години висше и береш ягоди ако това е добре за теб, за мен не. И аз съм работил в МакДоналдс на 16 години, за да мога да си изкарвам пари, сега съм на 23 и от 5 години си работя това, което съм учил като ученик, приятно ми е, изкарвам достатъчно пари да мога да си позволя каквото ми трябва, да карам хубава кола, да имам собствено жилище. За мен хубава работа е, която ти доставя удоволствие или поне не ходиш с мъка, колкото да си купиш хляба и платиш квартирата, няма значение в България или чужбина, просто тук са повече нископлатените работи, които не те оценяват, затова хората ще предпочитат чужбина.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 23 Яну 2012, 15:49

makaveli316 написа:За какви плюсове ми говориш бе човек, стига празни приказки моля ви се. Само не ми казвай приятели и роднини...щото тва е, друго няма.
И не си мисли, че го казвам с арогантност, напротив, много ми е жал за всичко което се случва в тая държава, но.....това си е чистата истина за жалост.

За мен тези плюсове са всичко, предпочитам да се радвам на хора, не на вещи. И понеже ми омръзна от разни мрънкачи, представящи се за Умберто Еко, Мадона или Марадона ще ти кажа как виждам нещата лично от моята камбанария. Ще започна с плюсовете за България и ще завърша с тези за чужбина. Та тук съм защото:

Тук са моите родители, моят брат, моите баби и дядовци, които обичам и искам да виждам когато имам свободно време.
Тук са роднините на жена ми, които тя обича да вижда, когато има свободно време. Тези срещи ни правят щастливи и ще се лишим от голяма част от това щастие, живеейки в чужбина.
Тук са всичките ми приятели и познати, познанства, които съм градил с десетки години и които няма как да създам в чужбина и на 10%. Обичам да деля от свободното си време с приятелите, да караме колела, сноуборд и т.н. други забави.
Свиря в 3 банди (непрофесионално разбира се) и се забавлявам страшно много, защото обожавам музиката. За нея ще трябва да забравя на първо време в чужбина, а може и завинаги...

Ето и плюсовете на чужбина, след като задраскам почти всичко от горните редове:
Понеже имам сравнително добра професия в чужбина ще взимам поне 4-6 пъти по-висока заплата от България. За да стане това факт обаче 2-3 години освен работата като чирак в чужбина ще трябва и да се убия от учене на езика, защото професията ми изисква добро познаване на езика и доста професионални термини. Ще трябва да се счупя да зубря за разни изпити там, за да мога да приравня дипломата си с техните стандарти. И всичко това, за да си позволя малко по-висок стандарт на живот, а реално да нямам живот...

Ето така виждам аз нещата, поправи ме ако греша, но единствената причина да замина за чужбина за мен са парите (миналата година бях пред сериозна дилема, защото имах финансови затруднения) Е докато мога да ги изкарвам в България няма да се лиша от нормалния си живот само за да разправям после как съм изградил мечтаната къща и кола и т.н. и освен това не съм си губил времето в долнопробна България, а съм се изкривил от учене, за да мога да съм по-добър от местните жители и да бъда конкурентноспособен там. За сега е така, като дойдат децата може друга песен да запея, ама едва ли...

П.П Понеже виждам, че си написал още един пост ще добавя, че не съм останал тук "да се боря", останал съм тук да живея, ако искам да се боря, ще замина в чужбина, това е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 23 Яну 2012, 15:53

Навсякъде е борба, ако си някой колега в чужбина ми каже, че е отишъл там и хубавия живот е дошъл е така..без да си мърда пръста да казва къде да отида и аз.
Ако беше така нямаше да има бедност и безработица и в другите страни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2012, 15:55

stasko5 написа:Ами гадна работа, за мен е която и в чужбина работейки я си оставаш под средното ниво там, няма значение каква, дори да си лекар (помощник в медицински център), ако взимаш в германия 1500 евро само защото си чужденец, според мен не е като да е оферта.
Така че не се заяждай. Другото, което е, ако си учил 5 години висше и береш ягоди ако това е добре за теб, за мен не. И аз съм работил в МакДоналдс на 16 години, за да мога да си изкарвам пари, сега съм на 23 и от 5 години си работя това, което съм учил като ученик, приятно ми е, изкарвам достатъчно пари да мога да си позволя каквото ми трябва, да карам хубава кола, да имам собствено жилище. За мен хубава работа е, която ти доставя удоволствие или поне не ходиш с мъка, колкото да си купиш хляба и платиш квартирата, няма значение в България или чужбина, просто тук са повече нископлатените работи, които не те оценяват, затова хората ще предпочитат чужбина.

Има нещо вярно, но не всички имат възможност да учат за висше, където и да е било то и не може поради това да ги наречеш утрепки.
Това, че нямаш висше и взимаш 1500 евро не те прави утрепка. Утрепките са съвсем друг тип хора и това колко пари изкарват е без значение.
А и висшето в Бг го знаем всички какво е и как се взима, тъйче да не съдим хората по този критерии.

stasko5 написа:Навсякъде е борба, ако си някой колега в чужбина ми каже, че е отишъл там и хубавия живот е дошъл е така..без да си мърда пръста да казва къде да отида и аз.

Абсолютно е така.

pampo и ти си прав, а финансовата гледна точка не ми е на първо място измежду плюсовете, ако това си мислиш. Не всичко е финанси.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 23 Яну 2012, 16:00

Ами да живееш в едностаен апартамент с 4 човека, и да се чудиш дали да пиеш кафе в центъра на града, защото няма да имаш пари за храна, но си в чужбина, а не можеш да се върнеш, защото си продал апартамента си в България, и нямаш нищо тук, за мен не е от най-приятните животи, и има значение колко взимаш в случая.
Това имах предвид.
Пак повтарям, има много много хора, които живеят прекрасен живот и си работят хубави работи в чужбина, евала, аз съм сигурен, че е плод на доста борба. Просто, аз лично смятам че и в България с достатъчно усилия и труд може да се постигне много. Когато ми се случи нещо, което да промени мисленето ми сигурно и аз ще замина.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Яну 2012, 16:02

http://www.segabg.com/article.php?id=585349
Напоследък се срещат много често подобни статии. Ама сигурно са фалшиви нещо, то на вън глад и мизерия, яката работа е в БГ, особено докато се седи по кафетата и се обсъжда световната конспирация

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от stasko5 » 23 Яну 2012, 16:10

Да и аз това не мога да го разбера, глад и мизерия уж навсякъде, в България все зле, около мен всички карат нови коли, отивам в хилядите молове, все пълно, по паркинга само некви кайени, бмв-та, аз викам моята е60ка хубава, а то се оказва че съм с неква жалка бангия..и аз не мога да го разбера. И наистина с оплакване по кафенетата няма да стане, то затова тая държава няма да се оправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2012, 16:19

alekangg написа:http://www.segabg.com/article.php?id=585349
Напоследък се срещат много често подобни статии. Ама сигурно са фалшиви нещо, то на вън глад и мизерия, яката работа е в БГ, особено докато се седи по кафетата и се обсъжда световната конспирация

То и статията на Бойко беше смешна, дето разправяше, че в Бг е най-най и всички емигранти тръгнали да се връщат и се питам кой въобще му вярва на глупостите.

Един приятел от бая години учи тук в Германия и завърши и вика аз за всеки случай ще се пробвам да си пусна CVто и по българските банки, щото човека е имал все пак едно на ум да се върне в Бг ако има възможност. И му се обадиха от БНБ мисля че беше, в София и уж имали място за него, ама по телефона не му казват нищичко и го накараха да иде до София и човека похарчи 500 евро само да иде и да им се наслуша и нагледа на простотията и той им казал, че за под 4 цифрено число да не го търсят, щото така и не искали да му кажат за какви пари става на въпрос.
Та като се прибра такива неща ми разказа, че да се хванеш за главата и общо взето няма намерение вече да си помисля дори за връщане, за което го разбирам.
Разговарял е с някакви шефове от високо ниво и каза, че били абсолютни идиоти и не знаели дори как да се държат и говорят. "ше напрайм тва, ше те слоим тука, ей тва шъ прайш"...
Вика влизам в една стая и се заглеждам в името на значката дето носи на ризата там някъв, за да мога да го поздравя и тоя му казал "да, аз съм, шефа съм, виждаш ли тука кво пише" и почнал да се пери, че да му види значката. И това шеф на банка, представете си за какви идиоти става на въпрос?
Айде кажете ми как един човек да иска да се върне, как?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Яну 2012, 16:41

makaveli316 написа:
alekangg написа:Айде кажете ми как един човек да иска да се върне, как?

Е то щом не е имало какво да те накара въобще да не тръгваш, няма и какво да те накара да се върнеш.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 23 Яну 2012, 17:05

stasko5 написа:Навсякъде е борба, ако си някой колега в чужбина ми каже, че е отишъл там и хубавия живот е дошъл е така..без да си мърда пръста да казва къде да отида и аз.

Хващаш си една червива германка и си ти ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 23 Яну 2012, 17:10

makaveli316 написа:

То и статията на Бойко беше смешна, дето разправяше, че в Бг е най-най и всички емигранти тръгнали да се връщат и се питам кой въобще му вярва на глупостите.

Един приятел от бая години учи тук в Германия и завърши и вика аз за всеки случай ще се пробвам да си пусна CVто и по българските банки, щото човека е имал все пак едно на ум да се върне в Бг ако има възможност. И му се обадиха от БНБ мисля че беше, в София и уж имали място за него, ама по телефона не му казват нищичко и го накараха да иде до София и човека похарчи 500 евро само да иде и да им се наслуша и нагледа на простотията и той им казал, че за под 4 цифрено число да не го търсят, щото така и не искали да му кажат за какви пари става на въпрос.
Та като се прибра такива неща ми разказа, че да се хванеш за главата и общо взето няма намерение вече да си помисля дори за връщане, за което го разбирам.
Разговарял е с някакви шефове от високо ниво и каза, че били абсолютни идиоти и не знаели дори как да се държат и говорят. "ше напрайм тва, ше те слоим тука, ей тва шъ прайш"...
Вика влизам в една стая и се заглеждам в името на значката дето носи на ризата там някъв, за да мога да го поздравя и тоя му казал "да, аз съм, шефа съм, виждаш ли тука кво пише" и почнал да се пери, че да му види значката. И това шеф на банка, представете си за какви идиоти става на въпрос?

Колега, много е лесно да плюеш. Абсолютно се съмнявам отношението да е било такова, в която и да е банка, камо ли БНБ, но това няма значение.
Както писа един колега в по-горните постове, аз също искам да те попитам... ти къде се изучи колега??? Май в тази същата държава, по която плюете повечето???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 23 Яну 2012, 17:12

makaveli316 написа:Айде кажете ми как един човек да иска да се върне, как?

Никак. Поне в близките 20 години. (евентуално)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2012, 17:35

Nasko_ написа:
makaveli316 написа:

Колега, много е лесно да плюеш. Абсолютно се съмнявам отношението да е било такова, в която и да е банка, камо ли БНБ, но това няма значение.
Както писа един колега в по-горните постове, аз също искам да те попитам... ти къде се изучи колега??? Май в тази същата държава, по която плюете повечето???

Че кой плюе, това си е суровата истина за положението в страната.
А доколкото достоверността, мога да си заложа левия крак, че приятеля ми не ме е излъгал за това за банката, щото го познавам и е един от малкото българи тук на които мога да разчитам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 23 Яну 2012, 17:51

Колега, аз много добре знам какво е положението в България...не е нужно да ми го обяснява човек, който не живее тук. ;)...още по-малко има право да коментира. Аз съм националист и не се кефя много на хора, които са съгласни да мият чинии цял живот, като си мислят, че с това са си уредили бъдещето. От друга страна пък и плюят по България.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 23 Яну 2012, 17:53

Аз пък имам един много добър приятел дето замина на бригада и вместо с пари се върна 30кг по лек в много тежко състояние, семейството му се видя в ужас, охарчиха се, и това при положение ,че със 100 разправии застраховката му покри престоя в болница там иначе бяха тръгнали да си ипотекират жилището хорицата.

Други пък, приятелско семейство заминаха началото на 90-те, в Ню Йорк, много кадърни хора с много зор и много лишения се установиха в момента работят в IBM, изкарват доста над средната заплата за УСА децата им в скъпи училища и въпреки това ама грам не им завиждам за живота и далеч не бих го нарекъл, хубав и спокоен, щото като удари кризата и почнаха да им съкращават колегите и се видяха в ужас, щото а останат без работа а банката идва и им взима всичко за което да се скапали от труд + долните гащи.

Така ,че примери с приятели колко искаш и за там и за тука.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата