"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Яну 2012, 1:22

Nasko_ , не те разбирам погрешно.
Ще направя може би пред/последен опит да остана тук и ако от тях нищо не стане, си бия шута и аз...
Поне такива са плановете де, 'ма те се менят за часове и минути...
И никъде няма лесно, разбира се... Най-малко цветя и рози... Но поне ще знаеш за к'ъв го правиш... :yes:
Успех на всички, където и да са/бъдат :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2012, 1:25

Nasko_ написа:makaveli316, ни най-малко съм искал да кажа, че някой е аутсайдер. Тук повечето е късмет. Да, повечето хора чета и ,че с колите си ще ходят. Защо не споделиш и колко струват застраховките и една смяна на масло в автоматична скоростна кутия :yes: Сигурен съм обаче, че един ден, ако му се наложи на някого да прави зъби ще се върне в България, защото въпреки, че изкарва много пари, пак не може да си го позволи :)

Ако ме боли зъб, знам кой да ме оправи тук без пари, ама това е личен късмет. Иначе щях да си го правя зъба в Бг, даже съм го правил преди години.
За маслото ще те излъжа, тъйкато един познат (наш човек, българо-турчин) на който направих веднъж услуга, ме заведе при негов човек (немец) в сервиз и минах много на тънко, даже и акумулатор ми сложи за без пари, че моя беше заминал. Иначе по сервизите не знам колко е, гледах в А.Т.U. някакви цифри от рода 30 до 40 евро, ама не съм ходил.
За автоматиците идея си нямам, аз съм ръчка.
Да, тези неща са по-скъпи, но както виждаш, ако си човек, услужлив и не си гъз, всичко ти се връща и не винаги е нужно да цакаш големите пари, че да се оправиш.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 24 Яну 2012, 1:34

uCnaHeTcA написа:Nasko_ , не те разбирам погрешно.
Ще направя може би пред/последен опит да остана тук и ако от тях нищо не стане, си бия шута и аз...
Поне такива са плановете де, 'ма те се менят за часове и минути...
И никъде няма лесно, разбира се... Най-малко цветя и рози... Но поне ще знаеш за к'ъв го правиш... :yes:
Успех на всички, където и да са/бъдат :bchug:

Искрено се надявам скоро нещата да тръгнат нагоре...и не само да не заминеш, но и много хора да се върнат :) :bchug:

makaveli316, аз ще ти помогна малко :) 40 евро ми струваше само, за да ми сменят гумите :) Малкото и смяната 300 :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 24 Яну 2012, 1:39

каквото и да говорите най-зле е положението в България. Дори бедните в Европа са по-богати от нашите бедни... като говорите за цена на услугите 20лв смяна на масло от 300лв заплата е 6.66% от заплатата ви... в чужбина ако вземате да речем 800Е(сравняваме ниските заплати) 6.66% от 800 е 53евро. Значи ако вземате 800 евро да дадете 53евро за смяна на маслото би било нормално, само че смяната на масло там не струва 53евро и за това бедните в Европа са по-богати. :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Яну 2012, 1:42

kiro_320 написа:каквото и да говорите най-зле е положението в България. Дори бедните в Европа са по-богати от нашите бедни... като говорите за цена на услугите 20лв смяна на масло от 300лв заплата е 6.66% от заплатата ви... в чужбина ако вземате да речем 800Е(сравняваме ниските заплати) 6.66% от 800 е 53евро. Значи ако вземате 800 евро да дадете 53евро за смяна на маслото би било нормално, само че смяната на масло там не струва 53евро и за това бедните в Европа са по-богати. :)

Да, колега, струва 300 евро, което не е 6.66% от 800 ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2012, 1:43

Nasko_ написа:
makaveli316, аз ще ти помогна малко :) 40 евро ми струваше само, за да ми сменят гумите :) Малкото и смяната 300 :)

Е ти си направил като немците, дето като им светне лампичката за чистачките и отиват в БМВ.
40 евро за гумите нищо не е, аз дадох миналата зима 76, но щото още не знаех къде да ида, а тая зима не се повтори и отидох при бай турчин зад нас и ми ги смени за 36 и то махайки летните гуми от джантите и слагайки след това на тях зимните гуми (знам треа си зема джанти за зимата).
А незнам ти къде си ходил и ква е тая смяна.... аз ти говорих обаче само за работата, без маслото.

За кви 800 евро говорите бе хора, това да не е Италия или Испания, говорим за по-така европейските държави...
Последна промяна makaveli316 на 24 Яну 2012, 1:45, променена общо 1 път
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 24 Яну 2012, 1:45

Дълбок си като кладенец... 300 може да струва само с маслото и филтъра! Аз ти говоря само за услугата а не за цена на продуктите.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2012, 1:46

kiro_320 написа:Дълбок си като кладенец... 300 може да струва само с маслото и филтъра! Аз ти говоря само за услугата а не за цена на продуктите.

И пак няма да е 300, освен ако не идеш в БМВ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kiro_320 » 24 Яну 2012, 1:49

makaveli316 написа:
kiro_320 написа:Дълбок си като кладенец... 300 може да струва само с маслото и филтъра! Аз ти говоря само за услугата а не за цена на продуктите.

Еми то не го казвам аз.. има си статистика черно на бяло е ясно... иначе към колегата:
Аз дадох 120лв за 7литра масло +10лв филтър +20лв смяна = 150лв или 50% от 300лв. 300 евро от 800 е 37.6%... значи пак ти си бил на харабия.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 24 Яну 2012, 1:52

makaveli316 написа:

Точно толкова ми струваше, маслото, филтъра и гарнитурата на картера на скоростите.
Със същото масло в България струва 290лв.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 24 Яну 2012, 1:59

Nasko_ написа:
makaveli316 написа:

Точно толкова ми струваше, маслото, филтъра и гарнитурата на картера на скоростите.
Със същото масло в България струва 290лв.

Аз дадох 50 евро за масло, 15 за филтър и 30 за смяна - 105 евро.
300 евро са ми 3 смени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Яну 2012, 2:41

blacksapphire написа:Аман с тези провокации, скоро очаквам и Кралицата да даде интервю. :mhihi:

Тогава броя на повярвалите в достоверността ще спадне на 87% :mhihi:

Според мен тия измислици или са политическа поръчка или са дело на преуспял българин , напуснал страната и реализирал американската мечта да пържи бургери и на 32 години да живее с жена си още 4 семейства в една къща . Е точно тия как хранят БГ ... в нещастен опит да оправдаят бягството си от България и мизерния живот който водят , хубаво прикрит под сигурността на сметките за тока , наема и храната . Да им имам живота :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 24 Яну 2012, 4:32

acho.rs написа:
blacksapphire написа:Аман с тези провокации, скоро очаквам и Кралицата да даде интервю. :mhihi:

Тогава броя на повярвалите в достоверността ще спадне на 87% :mhihi:

Според мен тия измислици или са политическа поръчка или са дело на преуспял българин , напуснал страната и реализирал американската мечта да пържи бургери и на 32 години да живее с жена си още 4 семейства в една къща . Е точно тия как хранят БГ ... в нещастен опит да оправдаят бягството си от България и мизерния живот който водят , хубаво прикрит под сигурността на сметките за тока , наема и храната . Да им имам живота :mhihi:

Как, как, я пак ?
Че нещо не долавям разликата с БГ :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 24 Яну 2012, 11:54

Nasko_ написа:
patkana1 написа:
Ами айде представи си че ще съм със любимата си и ще създадем там семейство и няма да вземам 800 ерво а ще вземам 3000Usd,и съм си уредил живота и нямам проблеми на главата от рода на-мамка му нямам 10 лв да си заредя колата,или да отида с приятелката ми на най-обикновенно кафе,не ми обяснявй че няма да съм щаслив в чужбина,бил съм там и знам какво е,Затова и казах едни ще се установят тук,и ще са щасливи тук,други ще са щасливи другаде,независимо от всичко,повярвай ми мога да те уверя че никой не отива да живее там където не иска :!:

Колега, предполагам говориш за щатите :) За 3000 долара най-много в някой ресторант или да разнасяш пици. И това просперитет ли е за тебе?

Да за щатите говоря,и това че е най-МАЛКО в някой ресторант или да разнасям пици и да вземам 3000 долара е доста по голям просперитет в сравнение със това да съм със висше и да взмемам 500лв и да работя "елитната" професия по специалноста ми,кажи ми ти кое е просперитет във българия,при положение че даваме за сравнение най-нископлатената и както много хора от вас смятат за "гадна работа" във чужбина,обясни ми кое е просперитет за тебе.
А искам само последно да кажа нещо важно.АБСОЛЮТНО съм сългасен с тези които казват ПАРИТЕ не са всичко-така е.Парите няма да те направят щаслив.Но мизерията и безпаричето ще ви направят нещастни ПОВЯРВАЙТЕ ми,защото незнам колко отваз знаят реално какво е да нямаш пари,Да нямаш 2 лв да излезеш на кафе с приятелката си,дА нямаш ток и да ти е спряна телефонната сметка,да се къпиш със студена вода,и да нямаш какво да ядеш дни на ред,да нямаш пари дори да отидеш на лекции до университета си :banghead: .;...Много съм сигурен че много малко от вас знаят какво е това,да живееш така,Е на мен ми писна повярвайте ми,и никой не може да ме убеди да остана тук да работя за мизерни пари с които едвам ще свързвам 2-та края,и ще се гаврят със мен и изобщо няма да зачитат положения от мен труд.....Просто разберете че живеем във такъв свят във който без пари не можеш нищо...не можеш да живееш добре,а повечето тези които бягат и емигрират,искат просто да живеят по-добре,по нормално,и колкото и примери да давате със приятели и т.н.....хората които отиват да работят и живеят в чужбина живеят доста по добре и по нормално в сравнение със живота който са водили в БГ,просто разберете че е така,добре имаш много приятели приятна компания да речем,и твойте хора излизат на дискотека,но ти нямаш и 5лв за вход да си платиш,еми няма да ти е много забавно тогава със сигурност,като нямаш 5 лв да заведеш приятелката си на кафе(или на кино,където и да е просто някъде),може само да отидете на разходка,или във вас да седите във леглото....не е приятно да нямаш пари като си със приятелката си нали,Имаш роднини,които,поради факта че парите все не ти стигат постоянно искаш от тях пари на заем за да се оправиш,еми и това не е много забавно и приятно преживяване с тях,ако за това става въпрос....Просто разберете че всеки има гледна точка,и всички имаме различни стандарти,предполагам много малко хора от форума,мислят така като мене за тези отношения защото много от вас не знаят тези неща които писах по горе,е това е моята гледна точка,наистина съжелявам че положението в БГ е такова,но това е тъжната истина просто,и аз бях патриот преди,но като опре ножа в кокала осъзнаваш как стоят реално нещата...... :( :( :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 24 Яну 2012, 12:12

Без ток , храна , вода , мома не съм оставал , виж бензина някой път ми е бил кът :mhihi:
На работа не се гаврят с мене , виж аз малко повече от нормалното се закачам с колежките . Не взимам много пари (за сега) , горе долу имам необходимите неща . Бил съм по чужбинско , видял съм как живеят българите там - има и успели но 90% са си на сандвичите и чистене на домове . Точно от тях обаче се излива най-много бълвоч за БГ ... щот и тука са си правили сандвичи и не са имали никакво развити и за тях нормално да останат на такива позий цял живот . Та навсякъде е както си го направиш .
Аз като съм закъсвал за пари , съм хващал перфоратор , винтоверт и съм си потил задника на някой обект - тва е . Няма висшо , няма основно - като трябва пари се работи .
Интересно е да се отбележи и производителността на труда в БГ - че от кафеджии и тутунджии вечеееее ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата