"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
acho.rs написа:Без ток , храна , вода , мома не съм оставал , виж бензина някой път ми е бил кът![]()
На работа не се гаврят с мене , виж аз малко повече от нормалното се закачам с колежките . Не взимам много пари (за сега) , горе долу имам необходимите неща . Бил съм по чужбинско , видял съм как живеят българите там - има и успели но 90% са си на сандвичите и чистене на домове . Точно от тях обаче се излива най-много бълвоч за БГ ... щот и тука са си правили сандвичи и не са имали никакво развити и за тях нормално да останат на такива позий цял живот . Та навсякъде е както си го направиш .
Аз като съм закъсвал за пари , съм хващал перфоратор , винтоверт и съм си потил задника на някой обект - тва е . Няма висшо , няма основно - като трябва пари се работи .
Интересно е да се отбележи и производителността на труда в БГ - че от кафеджии и тутунджии вечеееее ...
Еми именно ти си живееш добре и не можеш да се оплачеш от нищо,защото си имаш всичко,добър стандарт и този живот те задоволява,ще ме извиняваш но този пример че там са на сандвичите,а тук са били на същото е много неправилен...Защото тознавам жени,които от учителки тук в момента работят във супермаркети там и живеят 10 пъти по добре от тук по щасливи са и си имат всичко което им трябва,също така не си мисли че остават хората на такива позиции цял живот защото,там за разлика от тука не развиваш постоянно,на по високи позии,и също имаш възможност да се реализираш на работа,която искаш да работиш и прочие...Аз не бих казал че процентите на 90 но както и да е,А като гледам не се изсипва най-много бълвоч от тях защото повечето сме тук все още......Както казах и преди,всичко зависи от гледната точка....

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Относно статията, има коментари партенка било, незнам си кво..... Чудно ми е как някой хора не могат да приемат, че други хора отвън могат да имат точно мнение и поглед за нещата случващи се в българия. Значи ние можем да имаме мнения и да изказваме пространни коментари за кризата в Гърция, за войната в Либия, за Русия и да сме компетентни по всякакви въпроси от всякакво естество, но не допускаме в никакъв случай друг човек отвън да вижда точно какво се случва тук, все едно сме някакъв екзотичен остров в тихия океан. Днес ми се наложи да отида на лекар във ВМА при човек когото познавам, че е добър специалист и че ще ми свърши работа, но се оказа че въпросния лекар от 4 месеца е заминал да работи в Англия.........!!!???Виждам как в българия живота от ден на ден става все по скъп и абсурден.......За издръжка и за плащане на сметки в българия вече са необходими хиляди левове, а пък тук обсъждаме и реално се предлагат по няколкостотин. Нещо не излиза сметката и това се знае от много хора извън българия и напълно основателно ни се чудят реално как се справяме в условията в които сме поставени. В тази връзка нищо нелогично невиждам, писател и човек на мисълта като Умберто Еко съвсем в реда на нещата да си каже какво мисли за нас ....., ама не само ние имаме мнение за другите.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
b.bonev написа:Относно статията, има коментари партенка било, незнам си кво..... Чудно ми е как някой хора не могат да приемат, че други хора отвън могат да имат точно мнение и поглед за нещата случващи се в българия. Значи ние можем да имаме мнения и да изказваме пространни коментари за кризата в Гърция, за войната в Либия, за Русия и да сме компетентни по всякакви въпроси от всякакво естество, но не допускаме в никакъв случай друг човек отвън да вижда точно какво се случва тук, все едно сме някакъв екзотичен остров в тихия океан. Днес ми се наложи да отида на лекар във ВМА при човек когото познавам, че е добър специалист и че ще ми свърши работа, но се оказа че въпросния лекар от 4 месеца е заминал да работи в Англия.........!!!???Виждам как в българия живота от ден на ден става все по скъп и абсурден.......За издръжка и за плащане на сметки в българия вече са необходими хиляди левове, а пък тук обсъждаме и реално се предлагат по няколкостотин. Нещо не излиза сметката и това се знае от много хора извън българия и напълно основателно ни се чудят реално как се справяме в условията в които сме поставени. В тази връзка нищо нелогично невиждам, писател и човек на мисълта като Умберто Еко съвсем в реда на нещата да си каже какво мисли за нас ....., ама не само ние имаме мнение за другите.
Никакви хиляди левове не ти трябват, излъгали са те - в България линия на бедността е под 300лв, така че вземаш ли 300лв или повече ти не влизаш в графа беден, ако можеш да си позволиш нещо повече от хляб, таратор и свещи значи си средна класа.

Тази линия се вдига от управляващите, ама ако я вдигнат където и е мястото тогава и бедността ще се вдигне много и ще им падне рейтинга... това е истината.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
kiro_320 написа:Никакви хиляди левове не ти трябват, излъгали са те - в България линия на бедността е под 300лв, така че вземаш ли 300лв или повече ти не влизаш в графа беден, ако можеш да си позволиш нещо повече от хляб, таратор и свещи значи си средна класа.![]()
....
Бухахах

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
patkana1, доколкото разбирам си студент...кой студент живее охолно? И защо си мислиш, че в друга страна ще е различно. Да, може би ще имаш 2лв за кафе и 10лв за кино, но това ли е целта в живота ти?
Завърши си образованието и се опитай да се реализираш, ако не в твоя град , в друг. Виж как ще ти се отрази животът извън тази работа, приятели и неща, които те подтискат. Разбира се трябва да имаш конкретни цели и план, не да се чудиш какво да правиш. Според мен това е първата стъпка 
Успех!

Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
acho.rs написа:Без ток , храна , вода , мома не съм оставал , виж бензина някой път ми е бил кът
При мен е точно братното

Никой не мое ма връне на селу!
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Nasko_ написа:patkana1, доколкото разбирам си студент...кой студент живее охолно? И защо си мислиш, че в друга страна ще е различно. Да, може би ще имаш 2лв за кафе и 10лв за кино, но това ли е целта в живота ти?Завърши си образованието и се опитай да се реализираш, ако не в твоя град , в друг. Виж как ще ти се отрази животът извън тази работа, приятели и неща, които те подтискат. Разбира се трябва да имаш конкретни цели и план, не да се чудиш какво да правиш. Според мен това е първата стъпка
Успех!
Студент съм,и доста студенти около мен си живеят охолно,но то е заради това че са от богати и охолни семейства,и си мисля че в друга страна ще е различно защото вече съм бил в друга страна(работил съм) и знам какво е,естествено че целта на живота ми е да живея по-добре и да се реализирам,но просто виждам как стоят нещата и нито в моя град нито в друг според мене мога да се реализирам,а виждам че навънка може да се реализира доста повече човек.Аз имам конкретни цели,за бъдещето,няма смисъл да спорим повече аз спирам,извинявай ако си си помислил че се заяждам,не го правя,просто имаме различни гледни точки и това е,успех и на теб

аз съм казал на моите приятели когато имам празник, да ми подаряват гориво за колата
така си оправям проблема с бензина, а другите неща се надявам сами да си дойдат при мен

- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
Хората живеещи там може да изкарват по-добри пари, но имат и по-висок стандарт на живот, което ги радва, обааче камъка си тежи на мястото и едвали са чак толкова щастливи колкото всички ги описват. И както тука, така и навсякъде по света има лайна, които обаче в злобата с която приказваме за запада ги скриваме и гледаме само хубавите неща. Но и там има мизерия. Обаче там нямаш близки и приятели...
Или с две думи не може ем да стиснеш ем да пръднеш
Лично аз оставам тук. Като за сам човек съм добре и има опция за развитие в бранша
Или с две думи не може ем да стиснеш ем да пръднеш

Лично аз оставам тук. Като за сам човек съм добре и има опция за развитие в бранша

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kemakozeE36 написа:Хората живеещи там може да изкарват по-добри пари, но имат и по-висок стандарт на живот, което ги радва, обааче камъка си тежи на мястото и едвали са чак толкова щастливи колкото всички ги описват. И както тука, така и навсякъде по света има лайна, които обаче в злобата с която приказваме за запада ги скриваме и гледаме само хубавите неща. Но и там има мизерия. Обаче там нямаш близки и приятели...
Или с две думи не може ем да стиснеш ем да пръднеш![]()
+ че лицемерието и ласкателството е издигнато в култ , както много пъти съм казвал .
Навсякъде има мафия , има обирджии , найф атаки тук-там , пумия , просяци , връзкарщина и тн и тн . Вярно че не е като в България , но си има доволно количество смрад .
За истинските неща от живота - веселия , разпускане и релакс - просто няма база за сравнение . Цените на услугите , хотели-ресторанти и тн са адски високи дори за техния стандарт . Застраховките и таксите по колите (от тия дето ги обичаме - 150-200кс на 10 години

Абе трябва всеки да види и да си прецени . Да вярваш на фантазьори дет си потят гъза за 30 евро на ден и разправят че живеят в рая - не става . Отиваш гледаш , преценяваш - ако ти хареса оставаш , ако не чак толкова събираш кинти и се връщаш .
Има и друг момент - ако работиш нормална работа и говориш езика , в най-добрия случай се чувстваш като на гости . Не ти накърнява самочувствието но пак си си на гости ... а , да - и си избягал от трудното

Последна промяна acho.rs на 24 Яну 2012, 22:25, променена общо 1 път
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
kemakozeE36 написа:Хората живеещи там може да изкарват по-добри пари, но имат и по-висок стандарт на живот, което ги радва, обааче камъка си тежи на мястото и едвали са чак толкова щастливи колкото всички ги описват. И както тука, така и навсякъде по света има лайна, които обаче в злобата с която приказваме за запада ги скриваме и гледаме само хубавите неща. Но и там има мизерия. Обаче там нямаш близки и приятели...
С колко малко думи си казал толкова верни неща...

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колега това е самата истина.Има хора които работят 5-6 години извън БГ и спестяванията са им колкото да се приберат и за една трошка да си купят.Е остава им бонуса че са си развяли гъза из европата.acho.rs написа:kemakozeE36 написа:Хората живеещи там може да изкарват по-добри пари, но имат и по-висок стандарт на живот, което ги радва, обааче камъка си тежи на мястото и едвали са чак толкова щастливи колкото всички ги описват. И както тука, така и навсякъде по света има лайна, които обаче в злобата с която приказваме за запада ги скриваме и гледаме само хубавите неща. Но и там има мизерия. Обаче там нямаш близки и приятели...
+ че лицемерието и ласкателството е издигнато в култ , както много пъти съм казвал .
Навсякъде има мафия , има обирджии , найф атаки тук-там , пумия , просяци , връзкарщина и тн и тн . Вярно че не е като в България , но си има доволно количество смрад .
За истинските неща от живота - веселия , разпускане и релакс - просто няма база за сравнение . Цените на услугите , хотели-ресторанти и тн са адски високи дори за техния стандарт . Застраховките и таксите по колите (от тия дето ги обичаме - 150-200кс на 10 години) са ненормални . Изобщо искаш ли някакво развлечение или глезотиика ти дерат кожата , не по-малко от БГ .
Абе трябва всеки да види и да си прецени . Да вярваш на фантазьори дет си потят гъза за 30 евро на ден и разправят че живеят в рая - не става . Отиваш гледаш , преценяваш - ако ти хареса оставаш , ако не чак толкова събираш кинти и се връщаш .
Има и друг момент - ако работиш нормална работа и говориш езика , в най-добрия случай се чувстваш като на гости . Не ти накърнява самочувствието но пак си си на гости ... а , да - и си избягал от трудното
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
е,оляхте се..-пари за трошка и за няколко месеца се изкарват-сериозните работещи гурбетчии за посо4ения от теб период имот си купуватJordana написа:Колега това е самата истина.Има хора които работят 5-6 години извън БГ и спестяванията са им колкото да се приберат и за една трошка да си купят.Е остава им бонуса че са си развяли гъза из европата.
всеки се опитва сам себе си да убеди (уж обръщайки се към другите),колко му е добре ,където е..
Това е задачка с много променливи,всеки сам тегли чертата и решава какво да прави при зададените обстоятелства..
Какво се сърдите (тия ,дето се имат за родолюбци),че българите навън плюели по БГ-прекрасно знаете ,че се отнася не за родината, а за "държавата"- с всичката и тиня начело.. на мен лично ми е много по обиден факта че модел за подражание са Маргините и че такива супергнусни измети като Доган и прочее не са в урановите мини,а ни управляват мизерната пародия на животец..
Всичко в белия свят е по-хубаво,лошото е че освен в страните,които алх изброи-които са емигрантски,в другите социализацията е по-трудна ,а някъде и невъзможна..
от моя гледна точка -една хубава работа ако имам в Скандинавско (и задължително с правилна жена до себе си -малко sci-fi елемент

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Jordana написа:Колега това е самата истина.Има хора които работят 5-6 години извън БГ и спестяванията са им колкото да се приберат и за една трошка да си купят.Е остава им бонуса че са си развяли гъза из европата.acho.rs написа:kemakozeE36 написа:Хората живеещи там може да изкарват по-добри пари, но имат и по-висок стандарт на живот, което ги радва, обааче камъка си тежи на мястото и едвали са чак толкова щастливи колкото всички ги описват. И както тука, така и навсякъде по света има лайна, които обаче в злобата с която приказваме за запада ги скриваме и гледаме само хубавите неща. Но и там има мизерия. Обаче там нямаш близки и приятели...
За истинските неща от живота - веселия , разпускане и релакс - просто няма база за сравнение . Цените на услугите , хотели-ресторанти и тн са адски високи дори за техния стандарт . Застраховките и таксите по колите (от тия дето ги обичаме - 150-200кс на 10 години) са ненормални . Изобщо искаш ли някакво развлечение или глезотиика ти дерат кожата , не по-малко от БГ .
Представи си тия същите, само че останали да бачкат 5-6 години в Бг. Не трошка, ми пари за хляб няма да имат.
То щом за 5-6 години бачкане в чужбина и с мисълта да се върнат в Бг не са събрали пари, значи в Бг ще умират от глад.
Това са типичните ганьовци, що не кажем и другата страна как е, ми гледаме само това което ни изнася?
Колко българи се прибраха и си купиха собствено жилище? Аз познавам много такива, даже се съмнявам, да няма човек в Бг, който да има роднина или приятел такъв.
Я кажи ти за тия 5-6 години в Бг как ще си позволиш жилище освен на кредит?
Недейте гледайте само от едната страна и не плюйте по труда на хората, щото да не ви удари кармата и да се чудите защо.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Bogat-Beden написа:всеки се опитва сам себе си да убеди (уж обръщайки се към другите),колко му е добре ,където е..
Това е задачка с много променливи,всеки сам тегли чертата и решава какво да прави при зададените обстоятелства..
Е това е истината според мен.
Всеки действително може да намери плюсове и минуси за това където е и каквото прави.
На мен лично са ми минавали мисли за заминаване и то при положение ,че няма да замина без съпорт, главно заради някоя глупост на управниците ни през последните 5 год. Но като цяло както писаха колегите по рано има много неща на които държа тук, и се чувствам щастлив тук, и смятам ,че мога и да продължа така въпреки ,че в чужбина сигурно ще съм по реализиран и ще живея в по уредена държава, а може би пък няма така да стане.
Та затова се опитвам да разбера хората да речем от провинцията, които едва ли не няма какво да губят и за това заминават в търсене на повече от 300 лв и нещата които са нямали сигурно няма да имат в БГ.
Но въпреки това, въпреки ,че действително всички уж много обичаме родината и мразим държавата и на двете им трябва все някой който да е кадърен и да остане и аз си мисля, че ако някой от кадърните хора преглътне това ,че e недооценен тук, и поработят за себе си и държавата и родината тук, тя може някой ден да им се отблагодари и то не ако не на тях на децата им. Ама проблема е ,че нито сме жертвоготовни нито търпеливи.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on