Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Има ли някой който разбира от автомобилни GPS навигации
ukelichko написа:ms написа:ukelichko написа:....
а при наличие на тел. с ГПС за к'во ти е отделна навигация за колатаБГ е достатъчна малка и прилично покрита от всички навигации и спокойно Сиджик-а ще ти свърши работа да се ориентираш... Като основно покритие на пътищата в БГ другите може и да изостават малко от Гармин (скоро не съм сравнявал подробно нещата), но няма фатални пропуски- някое забравено от всички село може и да го няма, някоя нова магистрала може да не е отразена, някоя еднопосочна улица също, но тея неща не са болка за умиране... Гармин е силен само и единствено в подробностите- номера на улици, блокове, вградените ПОИ (доста излишни неща има, но и много полезни), офроуд пътеки и пътища и основен + е това, че се прави от българи, а не от някой дето знае къде се намираме само на картата... Печелиш добра карта, ама си прецакан от гадното меню- пълно щастие няма за момента
![]()
ПС: Не ти трябва Гармин за Андроид (едва ли ще има- досега щеше да излезе)- моли се някой да излъже картите на Гармин да работят с други навигации, друго не ти трябва...Gqbriel написа:Не си прав за телефонната - а като е Garmin Mobile XT със същата карта - къде е разликата
разлика няма, ама човека е с Андроид, а не със Симбиан и за него Гармин няма
Пътувам много в чужбина и на автомобилния Гармин му е доста по-голям екрана. За кратки разстояния телефона върши работа, но я карайте 18 часа и пак кажете, че размерът на екрана няма значение. Отделно съм свикнал с менюто на Гармин и всички телефонни навита ми се струват изпълнени с ненужни екстри, като точно функциите които ти трябват са поставени през петнадесет менюта в 16-то. Сиджика докато разбера как да го настроя да върти картата по посока на движението се загубих два пъти. Дреме ми че ми показва какво е времето, аз и през прозореца на колата мога да си го видя. Не мога да дам мнение коя е най-добрата навигация, но ще ви кажа коя е най-лошата. Когато си купих Галаксито си дръпнах от сторето на Самсунг навигация с името Waze. Това че зарежда картите от нета го преживях, нали все пак имах 3G връзка, но така и до никъде не ме упъти. Иначе за сметка на това имаше всевъзможни глупости в нея, че даже и нещо като социална мрежаАбе никой нищо не каза за ТомТом. Виждал съм такава и беше много добра, но тогава(преди 5 години) имаше карта само за големите градове в БГ.
Прати темата при звездите напаво

А най-готино ми е било телефона вързан към лаптопа - и картата рутира на 17 инчов екран

Реално - почти еднаква функционалност,НО разлика в поддръжка,качество,надеждност - марка - за всяка техника е така - малко са изключенията...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Темата е дали ще може да се инсталира карта IGO на навигация марка MIO?ms написа:След като държиш на Примо-то за к'ъв чеп си пуснал темаКупуваш, слагаш карта и си готов- толкова е просто... Е, аз на телефона имам по-добра карта от тая на ИГо, но и ти няма да се загубиш- просто ще ти е сложно търсенето по адрес и някоя отсечка може да не е съвсем точна, нищо фатално... С която и навигация да тръгнеш все ще стигнеш до нужното място...
Изборът ти е изключително прост и лесен- или подробна карта на БГ (тоест Гармин), или удобния и шарен интерфейс на всички останали... За момента вариант с подробна карта на БГ + шарен и удобен интерфейс просто няма- появили се на секундата махам Гармин-а...
Жокер: Гармин работи и на други у-ва, не само на техните
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Yed написа:Темата е дали ще може да се инсталира карта IGO на навигация марка MIO?
А ти докато пускаше темата топките ли си почесва, че забрави да споменеш тая част с МИО и ИГо

ПС: Изисквания за ИГо: Windows Mobile 5,6 (само за устройства с тъчскрийн дисплей)- а сега провери китаеца дали е с WM5/6 и ще разбереш може или не да се сложи

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз съм с Garmin 1390T и не съм имал проблеми до сега, освен че 2-3 пъти от както го имам се рестартира сам по време на път.
Иначе един гуугъл сърч преди да си купите гпс за да си направите сметка за плюсове/минуси, е винаги по-добре от колкот мненията на няколко човека, които често се разминават.
В нета има много сайтове с бенчове, ревюта и сравнения.
А доколкото карта на Бг, вече тя от одавна не само с главните пътища, ми е както останалите държави.
Иначе един гуугъл сърч преди да си купите гпс за да си направите сметка за плюсове/минуси, е винаги по-добре от колкот мненията на няколко човека, които често се разминават.
А доколкото карта на Бг, вече тя от одавна не само с главните пътища, ми е както останалите държави.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
makaveli316 написа:Аз съм с Garmin 1390T и не съм имал проблеми до сега, освен че 2-3 пъти от както го имам се рестартира сам по време на път.
Мда - я точно ми обясни значението на benchmark - сега го обясни и на един средностатистически човек (без значение бъгларин) - тва е все едно да ми обясняваш,що си взел smartphone а аз карам на стария си телефон - накратко там където ти нямаш аз имам обхват (примерно)..тва с тестовете и т.н е относително - ама много - не са ли мнения на потребители ?!Някой се е нарекъл специалист - супер ,само че статистиката сочи същото - и досега не виждам разминаване а различни мнения и опит с устройствата - хубаво е да се запознаем с модели,функци и най-вече какво искаме да ползваме - GPS или просто искам да съм модерен и да си взема играчка

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:makaveli316 написа:Аз съм с Garmin 1390T и не съм имал проблеми до сега, освен че 2-3 пъти от както го имам се рестартира сам по време на път.
Мда - я точно ми обясни значението на benchmark - сега го обясни и на един средностатистически човек (без значение бъгларин) - тва е все едно да ми обясняваш,що си взел smartphone а аз карам на стария си телефон - накратко там където ти нямаш аз имам обхват (примерно)..тва с тестовете и т.н е относително - ама много - не са ли мнения на потребители ?!Някой се е нарекъл специалист - супер ,само че статистиката сочи същото - и досега не виждам разминаване а различни мнения и опит с устройствата - хубаво е да се запознаем с модели,функци и най-вече какво искаме да ползваме - GPS или просто искам да съм модерен и да си взема играчка(не конкретизирам някой тук а като цяло
)
Да, мнения на потребители са, май лошо се изразих.
Незнам, аз мисля, че е по-добре да се разровиш сам в нета и да четеш мнения на хора от цял свят и да погледнеш сайтове, които се занимават с ревюта и т.н.
Аз лично за каквото и да е нещо което ще купувам (cpu, gpu, gps, tv, gsm.....), разглеждам ревютата в сайтове и гледам кои са слабостите на дадения продукт, така както плюсовете и си изграждам мнение и от ревютата на хора които са купили същия продукт и почти винаги решавам лесно какво да взема и не ми се е случвало да оставам разочарован.
Но това е лично мнение, не го налагам, просто съм такъв аз и ми се случва с дни наред да се ровя в нета преди да си купя нещо, особено ако е скъпо, щото като цяло си изграждаш мнение, пък и научаваш много неща за продукта който търсиш и за конкуренцията също.
Много пъти ми се е случвало да търся нещо с определена марка и след обширно проучване в нета да се насоча към абсолютна друга

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Yed
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 01 E46 318
Ако беше прочел вторият ми пост още на първа страница нямаше да задават тия въпроси!!!ms написа:Yed написа:Темата е дали ще може да се инсталира карта IGO на навигация марка MIO?
А ти докато пускаше темата топките ли си почесва, че забрави да споменеш тая част с МИО и ИГо
ПС: Изисквания за ИГо: Windows Mobile 5,6 (само за устройства с тъчскрийн дисплей)- а сега провери китаеца дали е с WM5/6 и ще разбереш може или не да се сложи
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Yed написа:Темата е дали ще може да се инсталира карта IGO на навигация марка MIO?
Аз съм с ей тва

което м/у другото, въпреки, че е китайче вече 5-6 години, лятото и есента(юни до декември) се ползва всеки ден (не за автомобилни, а за едни по-други карти) и работи безупречно. Никакви ядове не съм имал. Батерията изкарва по около 4-5 часа.
И на него имам IGO. Та на Мио може да се сложи IGO.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
daddy_ написа:Yed написа:Темата е дали ще може да се инсталира карта IGO на навигация марка MIO?
Аз съм с ей тва
което м/у другото, въпреки, че е китайче вече 5-6 години, лятото и есента(юни до декември) се ползва всеки ден (не за автомобилни, а за едни по-други карти) и работи безупречно. Никакви ядове не съм имал. Батерията изкарва по около 4-5 часа.
И на него имам IGO. Та на Мио може да се сложи IGO.
Е тва е яко, а тия другите карти не са ли оф роуд карти или като тръгнеш по планините и горите, да се ориентираш или нещо от сорта?

- dan-dam
- ентусиаст
-
makaveli316 написа:Е тва е яко, а тия другите карти не са ли оф роуд карти или като тръгнеш по планините и горите, да се ориентираш или нещо от сорта?
Не са точно, но се ориентираш отлично в горите...Горски карти са.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
daddy_ написа:makaveli316 написа:Е тва е яко, а тия другите карти не са ли оф роуд карти или като тръгнеш по планините и горите, да се ориентираш или нещо от сорта?
Не са точно, но се ориентираш отлично в горите...Горски карти са.
Бе не са ли топографски - аз не съм чувал "Горска" карта

- dan-dam
- ентусиаст
-
Gqbriel написа:Бе не са ли топографски - аз не съм чувал "Горска" карта
Тва, че ти не си чул не значи, че няма

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
daddy_ написа:Gqbriel написа:Бе не са ли топографски - аз не съм чувал "Горска" карта
Тва, че ти не си чул не значи, че нямаИ не...не са топографски, а са си горски... Малко са специфични...абе сложна работа.
Я ми покажи горска карта на Гармин специално....и не само

п.с:

- dan-dam
- ентусиаст
-
Gqbriel написа:
Я ми покажи горска карта на Гармин специално....и не само![]()
п.с:
Ако кача една-две програми ще покажа

Дай дa не ак*ме повече на човека в темата

Последна промяна dan-dam на 25 Яну 2012, 18:40, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Yed написа:Ако беше прочел вторият ми пост още на първа страница нямаше да задават тия въпроси!!!
Видял съм го- 24 часа след пускане на темата си уточнил

Да ти повторя за да разбереш- АКО китайската пръчка е с WM 5 или 6 можеш да сложиш почти всяка навигация... В това число ИГо и Гармин... Пак ще повторя- най-добрата карта на БГ е за Гармин (но и най-гадният интерфейс е пак на Гармин), всички други имат приятен интерфейс, но по-слаби карти... Въпрос на избор- в БГ няма да се загубиш с никоя навигация...
Прост съвет- сложи си ИГо, пробвай го и събери впечатления... После сложи Гармин и пак пробвай нещата... И накрая си реши к'во искаш- шарения или повече подробности в картата...
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3