Акт за изтекла гражданска отговорност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Акт за изтекла гражданска отговорност

Мнение от michi69 » 25 Яну 2012, 1:58

днес ми писаха акт за изтекла гражданска отговорност. няма си на идея, че ми е изтекла била изтекла преди няколко дни, става въпрос за годишна го. Та идеята ми е ако някой колега има идея какво мога да направя в тази ситуация съм склонен да си платя, каквото трябва, този акт да бъде унищожен.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Акт за изтекла гражданска отговорност

Мнение от ms » 25 Яну 2012, 11:01

Погледни си полицата за ГО какво пише...
Когато е на вноски и забравиш да платиш следващата вноска ГО се счита за валидна още 2 седмици- по тоя параграф (де факто имаш валидна ГО) акта го обжалваш и си пада... Ако не падне- ходиш на съд и там пада...
Но това е проверено за пропусната вноска- ако е изтекъл крайният срок на валидност на ГО (тоест си я направил на 20.01.2011г. и е валидна до 20.01.2012г.) не знам как седи въпроса и дали ГО се счита за валидна още 15 дни- тоест застрахователя ти носи отговорност в тоя период ;) Търси вратичка, щото глобата е 400-600лв....
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 530d
Мечтае да кара: Нещо с голям мотор

Мнение от peters75 » 25 Яну 2012, 13:37

Неприятна работа..аз преди време забравих за прегледа и карах цяла година без преглед.Чак на следващата се усетих,добре,че не ме бяха спирали.Дано да намериш начин да се оправиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 25 Яну 2012, 18:13

Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 25 Яну 2012, 18:58

По кой член и на кой закон ти е написано нарушението? Пише го в акта.
Често се случва да ги напишат некадърно и в съда падат. Моят съвет е да отидеш незабавно при адвокат с акта, за да може да се задейства процедурата. Тук във форума няма много да ти помогнем, а ако не го обжалваш, дори да е некадърно написан, ще те ушият 400 лева без да им мигне окото.
Touring & windsurf club

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 25 Яну 2012, 19:07

ms написа:Погледни си полицата за ГО какво пише...
Когато е на вноски и забравиш да платиш следващата вноска ГО се счита за валидна още 2 седмици- по тоя параграф (де факто имаш валидна ГО) акта го обжалваш и си пада... Ако не падне- ходиш на съд и там пада...
Но това е проверено за пропусната вноска- ако е изтекъл крайният срок на валидност на ГО (тоест си я направил на 20.01.2011г. и е валидна до 20.01.2012г.) не знам как седи въпроса и дали ГО се счита за валидна още 15 дни- тоест застрахователя ти носи отговорност в тоя период ;) Търси вратичка, щото глобата е 400-600лв....

Това ти е играта. По принцип и в полицата пише, че ако не си платил ти е валидна още 15 дни. Ама е само между вноските мисля. И те полицаите тва много добре го знаят... Погледни в полицата. Трябва да го пише тва :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 25 Яну 2012, 22:01

Последно аз като си гледах полицата беше 10 дни.До 10 дни ако не си платиш следващата вноска и полицата ти става невалидна.Другото което е, ако е платил цялата полица и после са те спрели си изгорял, но все пак се посъветвай и с някой застраховател може да има вратичка някаде ако е вариант 2.Ако е вариант 1 и са минали повече от 10 според мен и 15 според колегите дни тогава си си изгорял понеже полицата си е невалидна вече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Детайли за колата: BMW

Мнение от Nedialkov » 26 Яну 2012, 10:27

За съжаление, няма какво да се направи.
Едно време може и да е ставало с задна дата ада ти направят, ама сега - забрави за тази врътка.

Полиците са електронни въвеждат се веднага в гаранционен фонд. Системата там не приема застраховки влизащи в сила със задна дата ( не питай от къде знам ;) ).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ferrari
Мечтае да кара: bmw
Детайли за колата: Бегачка

Мнение от tosheto28 » 26 Яну 2012, 10:49

То едни глоби, по-скъпи от колкото да си направиш!
38616

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 26 Яну 2012, 17:56

S7 написа:Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки ;)

тцъ, това беше преди години. Вече не става.
Изображение

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 26 Яну 2012, 20:42

520i написа:
S7 написа:Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки ;)

тцъ, това беше преди години. Вече не става.

:yes:
както колегата горе ти е писал ТОВА е единственият ти шанс да е вноски и да се възползваш от гратисният ти период

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 26 Яну 2012, 21:43

Ами колега като си разсеян така става. Сега ще ти е обица на ухото да си проверяваш гражданската.

До колегата с изтеклия/забравен техн. преглед. Колега ако беше станало ПТП (дано не ти се случва никога) и нямаш технически преглед доста ядове може да береш. Всичко се случва на пътя дори и ти да не си виновен, нямаш ли преглед ти ще опереш пешкира.

Та извода е следете си ги тези неща. Не сте някои руси кукли дето всичко на готово получават нали?

Ронка ако прочетеш горното - ти си изключение. :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 26 Яну 2012, 22:14

Аз се регнах ей тук:

http://www.viara-ins.com/?page_id=1966

и ми пращат мейл преди да изтече :)

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 27 Яну 2012, 0:41

Отивай да си правиш веднага застраховка или си плати новата вноска, за да имаш валидна полица. С полицата отиваш на другият ден в КАТ където са ти написали нарушението и ти взимат 10 кинта, за това, че не си носил валидната гражданска отговорност. Глобата е 400лв. Действай!

Мен ме спряха с БМВ на колега от форума, което изпробвах да купувам и ми зашиха една камара актове :banghead: :bang: Без гражданска отговорност, без преглед, без свидетелство за регистрация на автомобила :kuku: Не знам за вас, но аз като ходеХ да гледам коли преди отивах да им видя състоянието, а не дали имат документи в жабката или не :dunno:
И познайте кой трябва да плаща над 500лв сега, ми не е типа, на който му изпробвах колата със сигурност :conf:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Яну 2012, 0:51

u`F`o написа:Отивай да си правиш веднага застраховка или си плати новата вноска, за да имаш валидна полица. С полицата отиваш на другият ден в КАТ където са ти написали нарушението и ти взимат 10 кинта, за това, че не си носил валидната гражданска отговорност. Глобата е 400лв. Действай! ...

И като си плати вноската или направи нова полица какво ще постигне :?: ей ти положението:
написан акт на 20.01. за липса на ГО... правиш си нова ГО същият ден и отиваш на 21.01 в КАТ да покажеш документа и да ти падне акта... Да ама греда- полиците са електронни и лесно се вижда ТОЧНО кога е направена... Акта ти е от 12:00ч., а ГО е сключена в 13:00ч.- имал ли си ГО към момента на проверка :?: НЯМАЛ СИ- даваш 400-600лв...

Казах кой вариант е работещ (пробвал съм го)- ако си забравил да платиш ВНОСКА от разсроченото плащане на ГО полицата се счита валидна поне 10 дни след датата за плащане (то си пише на полицата- четете) и де факто ИМАШ застраховка... Но ако е изтекъл крайният срок на ГО като цяло гърмиш отвсякъде и плащаш 400-600лв.
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата