Акт за изтекла гражданска отговорност
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Акт за изтекла гражданска отговорност
днес ми писаха акт за изтекла гражданска отговорност. няма си на идея, че ми е изтекла била изтекла преди няколко дни, става въпрос за годишна го. Та идеята ми е ако някой колега има идея какво мога да направя в тази ситуация съм склонен да си платя, каквото трябва, този акт да бъде унищожен.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Акт за изтекла гражданска отговорност
Погледни си полицата за ГО какво пише...
Когато е на вноски и забравиш да платиш следващата вноска ГО се счита за валидна още 2 седмици- по тоя параграф (де факто имаш валидна ГО) акта го обжалваш и си пада... Ако не падне- ходиш на съд и там пада...
Но това е проверено за пропусната вноска- ако е изтекъл крайният срок на валидност на ГО (тоест си я направил на 20.01.2011г. и е валидна до 20.01.2012г.) не знам как седи въпроса и дали ГО се счита за валидна още 15 дни- тоест застрахователя ти носи отговорност в тоя период
Търси вратичка, щото глобата е 400-600лв....
Когато е на вноски и забравиш да платиш следващата вноска ГО се счита за валидна още 2 седмици- по тоя параграф (де факто имаш валидна ГО) акта го обжалваш и си пада... Ако не падне- ходиш на съд и там пада...
Но това е проверено за пропусната вноска- ако е изтекъл крайният срок на валидност на ГО (тоест си я направил на 20.01.2011г. и е валидна до 20.01.2012г.) не знам как седи въпроса и дали ГО се счита за валидна още 15 дни- тоест застрахователя ти носи отговорност в тоя период

- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Неприятна работа..аз преди време забравих за прегледа и карах цяла година без преглед.Чак на следващата се усетих,добре,че не ме бяха спирали.Дано да намериш начин да се оправиш.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
По кой член и на кой закон ти е написано нарушението? Пише го в акта.
Често се случва да ги напишат некадърно и в съда падат. Моят съвет е да отидеш незабавно при адвокат с акта, за да може да се задейства процедурата. Тук във форума няма много да ти помогнем, а ако не го обжалваш, дори да е некадърно написан, ще те ушият 400 лева без да им мигне окото.
Често се случва да ги напишат некадърно и в съда падат. Моят съвет е да отидеш незабавно при адвокат с акта, за да може да се задейства процедурата. Тук във форума няма много да ти помогнем, а ако не го обжалваш, дори да е некадърно написан, ще те ушият 400 лева без да им мигне окото.
Touring & windsurf club
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
ms написа:Погледни си полицата за ГО какво пише...
Но това е проверено за пропусната вноска- ако е изтекъл крайният срок на валидност на ГО (тоест си я направил на 20.01.2011г. и е валидна до 20.01.2012г.) не знам как седи въпроса и дали ГО се счита за валидна още 15 дни- тоест застрахователя ти носи отговорност в тоя периодТърси вратичка, щото глобата е 400-600лв....
Това ти е играта. По принцип и в полицата пише, че ако не си платил ти е валидна още 15 дни. Ама е само между вноските мисля. И те полицаите тва много добре го знаят... Погледни в полицата. Трябва да го пише тва

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Последно аз като си гледах полицата беше 10 дни.До 10 дни ако не си платиш следващата вноска и полицата ти става невалидна.Другото което е, ако е платил цялата полица и после са те спрели си изгорял, но все пак се посъветвай и с някой застраховател може да има вратичка някаде ако е вариант 2.Ако е вариант 1 и са минали повече от 10 според мен и 15 според колегите дни тогава си си изгорял понеже полицата си е невалидна вече.

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
За съжаление, няма какво да се направи.
Едно време може и да е ставало с задна дата ада ти направят, ама сега - забрави за тази врътка.
Полиците са електронни въвеждат се веднага в гаранционен фонд. Системата там не приема застраховки влизащи в сила със задна дата ( не питай от къде знам
).
Едно време може и да е ставало с задна дата ада ти направят, ама сега - забрави за тази врътка.
Полиците са електронни въвеждат се веднага в гаранционен фонд. Системата там не приема застраховки влизащи в сила със задна дата ( не питай от къде знам

- tosheto28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ferrari
- Мечтае да кара: bmw
- Детайли за колата: Бегачка
S7 написа:Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки
тцъ, това беше преди години. Вече не става.

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
520i написа:S7 написа:Намери някой познат застраховател да ти я напише с задна дата,чувал съм за такива врътки
тцъ, това беше преди години. Вече не става.

както колегата горе ти е писал ТОВА е единственият ти шанс да е вноски и да се възползваш от гратисният ти период
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ами колега като си разсеян така става. Сега ще ти е обица на ухото да си проверяваш гражданската.
До колегата с изтеклия/забравен техн. преглед. Колега ако беше станало ПТП (дано не ти се случва никога) и нямаш технически преглед доста ядове може да береш. Всичко се случва на пътя дори и ти да не си виновен, нямаш ли преглед ти ще опереш пешкира.
Та извода е следете си ги тези неща. Не сте някои руси кукли дето всичко на готово получават нали?
Ронка ако прочетеш горното - ти си изключение.
До колегата с изтеклия/забравен техн. преглед. Колега ако беше станало ПТП (дано не ти се случва никога) и нямаш технически преглед доста ядове може да береш. Всичко се случва на пътя дори и ти да не си виновен, нямаш ли преглед ти ще опереш пешкира.
Та извода е следете си ги тези неща. Не сте някои руси кукли дето всичко на готово получават нали?
Ронка ако прочетеш горното - ти си изключение.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Отивай да си правиш веднага застраховка или си плати новата вноска, за да имаш валидна полица. С полицата отиваш на другият ден в КАТ където са ти написали нарушението и ти взимат 10 кинта, за това, че не си носил валидната гражданска отговорност. Глобата е 400лв. Действай!
Мен ме спряха с БМВ на колега от форума, което изпробвах да купувам и ми зашиха една камара актове
Без гражданска отговорност, без преглед, без свидетелство за регистрация на автомобила
Не знам за вас, но аз като ходеХ да гледам коли преди отивах да им видя състоянието, а не дали имат документи в жабката или не
И познайте кой трябва да плаща над 500лв сега, ми не е типа, на който му изпробвах колата със сигурност
Мен ме спряха с БМВ на колега от форума, което изпробвах да купувам и ми зашиха една камара актове

И познайте кой трябва да плаща над 500лв сега, ми не е типа, на който му изпробвах колата със сигурност

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
u`F`o написа:Отивай да си правиш веднага застраховка или си плати новата вноска, за да имаш валидна полица. С полицата отиваш на другият ден в КАТ където са ти написали нарушението и ти взимат 10 кинта, за това, че не си носил валидната гражданска отговорност. Глобата е 400лв. Действай! ...
И като си плати вноската или направи нова полица какво ще постигне

написан акт на 20.01. за липса на ГО... правиш си нова ГО същият ден и отиваш на 21.01 в КАТ да покажеш документа и да ти падне акта... Да ама греда- полиците са електронни и лесно се вижда ТОЧНО кога е направена... Акта ти е от 12:00ч., а ГО е сключена в 13:00ч.- имал ли си ГО към момента на проверка

Казах кой вариант е работещ (пробвал съм го)- ако си забравил да платиш ВНОСКА от разсроченото плащане на ГО полицата се счита валидна поне 10 дни след датата за плащане (то си пише на полицата- четете) и де факто ИМАШ застраховка... Но ако е изтекъл крайният срок на ГО като цяло гърмиш отвсякъде и плащаш 400-600лв.
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3