Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Модератор: Общи модератори
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Колеги ,
http://news.plovdiv24.bg/323379.html
Правилно ли е,или не?
П.с Лично за мен е правилно,но с много разумно каране, Вие какво мислите?
http://news.plovdiv24.bg/323379.html
Правилно ли е,или не?
П.с Лично за мен е правилно,но с много разумно каране, Вие какво мислите?

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Има участъци от магистралите където и със 100 си е евало мамата ,но като цяло няма лошо ,че вдигнаха скоростта. Всяка кола над 100 коня не и е проблем да я поддържа тая скорост ( с изключение на продължителните баири) ,но друг е въпроса,че има неделни шофери ,които или пестят гориво или просто си се влачат ,щото така си знаят и като тръгнат да изпреварват някой камион с 5км/ч разлика в скоростта,става леко натопорчено за спиране ,летейки със 140 отзад .... Абе като цяло и сега немалко хора си карат със 140+ ,така че просто узаконяват лекото превишение. На мен лично това ми е удобна скорост и винаги съм карал около нея ,така че добре дошло 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
plradev написа:Абе като цяло и сега немалко хора си карат със 140+ ,така че просто узаконяват лекото превишение. На мен лично това ми е удобна скорост и винаги съм карал около нея ,така че добре дошло
до сега карах със 145 км/ч, сега вече ще карам със 155 км/ч (където може)
на мен също ми е удобно, така че не виждам проблем
ако вземат да оправят пътищата вече ще е друго нещо

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- trance4life
- Потребител
-
най-добре както в Германия
на магистралата да има сложени електронни ограничители и според времето и обстановката скороста да се регулира 
но 140 е по добре от 130 даже си мисля,че има мегдан още да се вдихне
поне 150 

но 140 е по добре от 130 даже си мисля,че има мегдан още да се вдихне

:)
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
vicho написа:plradev написа:Абе като цяло и сега немалко хора си карат със 140+ ,така че просто узаконяват лекото превишение. На мен лично това ми е удобна скорост и винаги съм карал около нея ,така че добре дошло
до сега карах със 145 км/ч, сега вече ще карам със 155 км/ч (където може)
Гледам смяташ си отклонението на скоростомера спрямо настройката на камерата за 11 км/ч превишение по гпс

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
plradev написа:Гледам смяташ си отклонението на скоростомера спрямо настройката на камерата за 11 км/ч превишение по гпсАз не съм толкова педантичен
тъй де... тъй...

изкривяване

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
и аз досега карах със 140 средно (по километраж), ама лятото по хубавите части на магистралата си е направо бавно, особено като си бутнал тва онова по окачването.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Но още маи не е прието?
Макарче и 200 да е пак натискаме за 230!
Макарче и 200 да е пак натискаме за 230!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
проблема не е в 140-те по магистралата (въпреки че повечето от нас нямаме коли/ окачване/ електроника да вървиме с такава скорост и да запазиме някакъв контрол)
проблема е във 120-те по скоростните пътища. тази скорост поне за мене е твърде висока за пътните ни условия.
за мене е абсолютно недопустимо при положение че болшинството от катастрофите се случват поради превишена скорост да се вдига ограничението- особено когато не е на магистрала. това е някаква криворазбрана европейщина (за която не сме дорасли още)
проблема е във 120-те по скоростните пътища. тази скорост поне за мене е твърде висока за пътните ни условия.
за мене е абсолютно недопустимо при положение че болшинството от катастрофите се случват поради превишена скорост да се вдига ограничението- особено когато не е на магистрала. това е някаква криворазбрана европейщина (за която не сме дорасли още)
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
Аз съм ЗА, но само на определени хубави очастъци, които рядко се срещат в БГ. Например магистралата Варна-Шумен има един очастък дето се чудя как изобщо се води магистрала там....

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
alx написа:проблема не е в 140-те по магистралата (въпреки че повечето от нас нямаме коли/ окачване/ електроника да вървиме с такава скорост и да запазиме някакъв контрол)
Напълно съм съгласен с теб ,само че повечето катастрофи не са точно поради висока скорост а неспазване предимство,неправилно и рисковано изпреварване,неспазване на дистанция,глупави шофьори,заспали шофьори,хора без книжки и още много...
Но тези 120 са прекалени за скоростни участъци - айде 100 добре 120 има разлика при спирането и т.н
Дали ще е със 90 или 120 разликата е минути и то само на дълги разстояния - а времето за спиране и спирачния път се различава
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
alx написа:...
Нееднократно казаха, че в България няма нито ЕДИН скоростен път

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
"Скоростни пътища в България към 2011 година са в процес на планиране. Единствено отсечката от Перник до Радомир е построена изцяло."
Вярно ли е това?
Вярно ли е това?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
дали 130 или 140 все тая на магистралата всеки се пере как си знае и без това, НО има 10ки участъци м/у градски път с абсурдни ограничения кадето може да се кара пре-спокоино и без риск с 40-50км. отгоре