"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2012, 1:26

Мен не ме разбрахте докрай . Казах който иде и не му хареса - да си спести пари и да се върне . Съвсем не отричам спестяването на пари и харченето им в България . По-скоро съм против един модел , дет всички го знаем .
Пък и покупката на собствена кутия в панелен масив (дет инак наема и е някакви 250-300лв) или къща в малко градче за 15 бона не е кой знае какво . Да не кажа че изобщо не е нещо решаващо за бъдещето ти .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 25 Яну 2012, 1:29

makaveli316 написа:Представи си тия същите, само че останали да бачкат 5-6 години в Бг. Не трошка, ми пари за хляб няма да имат.
То щом за 5-6 години бачкане в чужбина и с мисълта да се върнат в Бг не са събрали пари, значи в Бг ще умират от глад.
Това са типичните ганьовци, що не кажем и другата страна как е, ми гледаме само това което ни изнася?
Колко българи се прибраха и си купиха собствено жилище? Аз познавам много такива, даже се съмнявам, да няма човек в Бг, който да има роднина или приятел такъв.
Я кажи ти за тия 5-6 години в Бг как ще си позволиш жилище освен на кредит?
Недейте гледайте само от едната страна и не плюйте по труда на хората, щото да не ви удари кармата и да се чудите защо.

Колега, кои са тези ганьовци?... ти сериозно ли? И ти към кои се причисляваш?
Искам да те питам ти като си работил, докато живееше тук?...на колко пари се осигуряваше?
И за това мога да ти помогна...каквото и да си работил, си бил без договор, в най-добрия случай си се осигурявал на минимална заплата. Моля да си честен. Давал си пари на полицаи, за да не ти напишат акт и си гледал да минеш метър при всяко положение. Казвам го, защото това е манталитета на българина...или ти вече си германец? ... :mhihi:
Никой не допринася с нищо за тази страна, а иска да е добре...ами няма как да стане. Всеки търси по-лесния начин, затова е на това положение и държавата ни...ти също си избрал лесния, затова нямаш право да наричаш никого ганьо.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 25 Яну 2012, 1:50

acho.rs написа:Мен не ме разбрахте докрай . Казах който иде и не му хареса - да си спести пари и да се върне . Съвсем не отричам спестяването на пари и харченето им в България . По-скоро съм против един модел , дет всички го знаем .
Пък и покупката на собствена кутия в панелен масив (дет инак наема и е някакви 250-300лв) или къща в малко градче за 15 бона не е кой знае какво . Да не кажа че изобщо не е нещо решаващо за бъдещето ти .

Стига бе колега, това звучи все едно всички останали живеят в палати. Питам се тогава кое е решаващото за бъдещето, щото процента на тия дето карат по-скъпичка кола, ама живеят в 50кв панелка с мама и тате е висок.

До Nasko_

Ганьовци са тия дето отиват, виждат кво е и са принудени да се върнат поради това, че не е като у Бг, немогат и 2 думи да научат и искат да има далавера и як запой всяка вечер. Връщат се и казват типичната фраза "там е мноо зле, западняците са тъпаци".
В Германия се преместих наскоро, иначе съм живял в Италия от 99та до сега.
На договор съм в момента и споко, не мия чинии и не търкам пода. Ти пробвал ли си да дадеш пари на немец полицай, че ме питаш, щото аз за такъв идиот, който да го е правил не съм чувал, сети се сам защо. Спирали са ме поне 10 пъти, повечето на границата с Швейцария, даже с куче са ми претърсвали колата, но никога не съм нарушил закона, че да ми пишат акт.
Пари на полицай, не съм давал в живота си и за малкото каране в Бг, са ме спирали 2 пъти и 2та пъти си платих актовете.
Аз не съм допринесъл на държавата с нищо, да, остава и да допренеса, след нещата които съм преживял с нашата бюрокрация преди години.
Сега ми кажи ти с какво си допринесъл.
Последна промяна makaveli316 на 25 Яну 2012, 1:54, променена общо 1 път
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 25 Яну 2012, 1:54

Късно е и ме мързи . Ако ми дойде настроението , ще ти напиша много дълъг пост с какво аз съм допринесъл и с какво други не са . . .Всъщност няма да пиша нищо , писнало ми е от тия теми . Всеки носи глава на раменете си . Да си избира ... само да не ми натяква във всяка втора тема , как тука било ебати кенефа и само баламите не емигрират :idea: :idea: :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 25 Яну 2012, 1:56

acho.rs написа:само да не ми натяква във всяка втора тема , как тука било ебати кенефа и само баламите не емигрират :idea: :idea: :idea:

Това никой не го е казвал, такава крайност не може да се каже, камоли да се спори.
Иначе и аз съм аут от тая тема, много е болезнена и леко безсмислена.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 25 Яну 2012, 2:55

makaveli316 написа:
До Nasko_

Ганьовци са тия дето отиват, виждат кво е и са принудени да се върнат поради това, че не е като у Бг, немогат и 2 думи да научат и искат да има далавера и як запой всяка вечер. Връщат се и казват типичната фраза "там е мноо зле, западняците са тъпаци".
На договор съм в момента и споко, не мия чинии и не търкам пода. Ти пробвал ли си да дадеш пари на немец полицай, че ме питаш, щото аз за такъв идиот, който да го е правил не съм чувал, сети се сам защо. Спирали са ме поне 10 пъти, повечето на границата с Швейцария, даже с куче са ми претърсвали колата, но никога не съм нарушил закона, че да ми пишат акт.
Пари на полицай, не съм давал в живота си и за малкото каране в Бг, са ме спирали 2 пъти и 2та пъти си платих актовете.
Аз не съм допринесъл на държавата с нищо, да, остава и да допренеса, след нещата които съм преживял с нашата бюрокрация преди години.

Всички, които сме в България допринасяме, плащаме си данъците тук. Какво по-важно от данъците за една държава?
Дал съм работа на 4 човека, толкова съм могъл. Надявам се за напред да става по-добре...но няма да е благодарение на хора, които гледат лесното.
И друго да те питам. Защо всички, които сте емигрирали и живеете по еди колко си хиляди години с високи заплати и висок стандарт на живот...щом опре до по-скъпа процедура...споменах по-горе за зъби например...тичате към България??? Нали живеете добре, можете да си позволите много неща...???
Една приятелка живее в Англия от 15 години...дойде да си прави зъбите тука, защото ,ако ги беше направила там, щяха да и отидат всички спестявания за тези години, че даже не знам дали щяха да и стигнат.

И добре, значи съм ганьо, щом казваш.
Отидох, работих, знам език...е ти не можеш ли да разбереш, че там не е за мен?? Не мога да живея там, където не искам, само заради *ибаните пари. Сега ,ако искам, паля и заминавам...имам къде да живея, работата ме чака, но няма как да се навия. На екскурзийка ок...и то не за повече от месец :)

Аватар

Мнение от Хаос » 25 Яну 2012, 3:01

Nasko_ написа:Една приятелка живее в Англия от 15 години...

на кого му пука?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 25 Яну 2012, 4:19

Хаос написа:на кого му пука?

Toва може да се каже за цялата тема.
На който му изнася отива в чужбина,на който му е добре тука си седи на гъза и това е.Всеки за себе си е прав.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Яну 2012, 5:52

Nasko_ написа:
makaveli316 написа:
До Nasko_

Всички, които сме в България допринасяме, плащаме си данъците тук. Какво по-важно от данъците за една държава?
Дал съм работа на 4 човека, толкова съм могъл. Надявам се за напред да става по-добре...но няма да е благодарение на хора, които гледат лесното.
И друго да те питам. Защо всички, които сте емигрирали и живеете по еди колко си хиляди години с високи заплати и висок стандарт на живот...щом опре до по-скъпа процедура...споменах по-горе за зъби например...тичате към България??? Нали живеете добре, можете да си позволите много неща...???
Една приятелка живее в Англия от 15 години...дойде да си прави зъбите тука, защото ,ако ги беше направила там, щяха да и отидат всички спестявания за тези години, че даже не знам дали щяха да и стигнат.

И добре, значи съм ганьо, щом казваш.
Отидох, работих, знам език...е ти не можеш ли да разбереш, че там не е за мен?? Не мога да живея там, където не искам, само заради *ибаните пари. Сега ,ако искам, паля и заминавам...имам къде да живея, работата ме чака, но няма как да се навия. На екскурзийка ок...и то не за повече от месец :)

Ами ти сам си отговорил защо идват в БГ. И да ти кажа, не само ганьовците го правят, а и западняците!! Като има начин отиват в друга държава и предпочитат да дадат по-малко, ти що, ако утре ти се налага и знаеш, че в Турция е 5 пъти по-евтино, няма ли да отидеш или ще се биеш в гърдите, че си булгар и ще си платиш х5 в родината?? Аз лично не съм стъпвал в БГ за зъби и няма да го направя, предпочитам по-скъпо, но с по-добро качество, а и без да се бяга да се прави всичко за 3 дена..Ако беше 5 пъти по-скъпо, можеше друго да реша и аз. Иначе 50% от тия дето ходят в БГ, обикновено тук се налага да повтарят и става чудо накрая плащат и там и тука.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 25 Яну 2012, 13:36

до колегата със зъбите :mhihi: ...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
Друг специалист по-горе се изказа , че на запад ни струва много скъпо да караме мощни машини :mhihi: ...ами сега съжалявам , че си взех 3.0 , а не 4.0 , но тогава 4.0 не беше още излезнало...тука няма автомобилен данък !!! Сега някой пък ще скочи със скъпите застраховки ... застрахован съм гражданска за 380е годишно , ако искам пълно каско - 700е ! Хайде сега вие ми кажете колко струва едно каско в бг и доволни ли сте ? :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 25 Яну 2012, 22:26

Аз спирам да пиша по тази тема, защото явно спорът е вечен. :)

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 25 Яну 2012, 23:18

nightdriver написа:до колегата със зъбите :mhihi: ...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
Друг специалист по-горе се изказа , че на запад ни струва много скъпо да караме мощни машини :mhihi: ...ами сега съжалявам , че си взех 3.0 , а не 4.0 , но тогава 4.0 не беше още излезнало...тука няма автомобилен данък !!! Сега някой пък ще скочи със скъпите застраховки ... застрахован съм гражданска за 380е годишно , ако искам пълно каско - 700е ! Хайде сега вие ми кажете колко струва едно каско в бг и доволни ли сте ? :mhihi:

За зъбите като си дойдеш тука заповядай да те заведа при човек дето знае какво върши и ще ти ги направи
Сега сигурно съжаляваш, че не си си взел 18,0 щото още не е на пазара
Автомобилен данък по един или друг начин плащаш. В една германия примерно за старата си кола както Ачо даде като пример си плащаш такси според това в коя зона на града искаш да стигнеш с колата си. Града е разделен на зони- колкото по-към центъра, толкова по-скъпо
На мене ГО за година в Булинс ми е 192(380е :mhihi: ) лв, пълното каско за година ми е 280(700е :kuku: :mhihi: ) лв и да, аз съм доволен :winky:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 25 Яну 2012, 23:23

kemakozeE36 написа:
nightdriver написа:до колегата със зъбите :mhihi: ...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !

За зъбите като си дойдеш тука заповядай да те заведа при човек дето знае какво върши и ще ти ги направи
Сега сигурно съжаляваш, че не си си взел 18,0 щото още не е на пазара
Автомобилен данък по един или друг начин плащаш. В една германия примерно за старата си кола както Ачо даде като пример си плащаш такси според това в коя зона на града искаш да стигнеш с колата си. Града е разделен на зони- колкото по-към центъра, толкова по-скъпо
На мене ГО за година в Булинс ми е 192(380е :mhihi: ) лв, пълното каско за година ми е 280(700е :kuku: :mhihi: ) лв и да, аз съм доволен :winky:

А заплатата как е :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 25 Яну 2012, 23:54

Днешно време зъболекар в чужбина да си, много е скъпо в УК бе - 40лв е прегледа само кво правят тези хора, нормални ли си... да не ви казвам една пломба 120лв, а да не чува дявола ако трябва коронка или протеза - 400лв. :)
При минимална заплата от 2000лв - не знам дали англичаните изобщо ходят на зъболекар през живота си. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Яну 2012, 0:02

от чисто любопитство... това сериозни цени ли са, защото един добър зъболекар в българия взима точно толкова за тези услуги ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата