Лицеви опори
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Лицеви опори
Малко хлапашка история ама ... та хванал съм се на бас, че до 3 седмици ще мога да направя 50 лицеви упори. Проблема е, че не практикувам никакви физически упражнения или фитнес.
Знам, че има тема за фитнес, но тук става въпрос само и единствено за лицевите упори. Ето какво съм направил до момента.
1-ви ден понеделник сутрин ставам и правя 3 серии по 30 лицеви
викам си супер ... много добре като за начало, НО вечерта пак тръгвам да правя лицеви и така се случи, че направих 3 серии по 20.
2-ри ден вторник сутрин ставам и правя 3 серии пак по 20, но с триста зора и естествено зверска мускулна треска от 1-вия ден.
На втория ден ми става ясно, че ръцете трябва да са ми на нивото на раменете(предишните два дни лицевите ги правих с ръце леко в страни от раменете) и гърдите ми трябва да слизат на 4 см над пода ...
3-ти ден сряда - пак мускулна треска, още по-тегава от втория ден. Измерих една книга с дебелина 4 см. слагам я под гърдите си и с 300 зора правя 3 серии по 10 лицеви
а трябва да гоня 50 ...
Как да процедирам? По колко пъти на ден да тренирам? Много пъти на ден в малки серии или един път на ден в по-големи серии? Вече почна да ми минава мускулната треска. Не става въпрос за някакви релефи и мускули или гърди, не искам и фитнес ... просто след 3 седмици да направя една серия от 50 лицеви.
Разчитам много да ми дадете съвет. Благодаря!
Знам, че има тема за фитнес, но тук става въпрос само и единствено за лицевите упори. Ето какво съм направил до момента.
1-ви ден понеделник сутрин ставам и правя 3 серии по 30 лицеви

2-ри ден вторник сутрин ставам и правя 3 серии пак по 20, но с триста зора и естествено зверска мускулна треска от 1-вия ден.
На втория ден ми става ясно, че ръцете трябва да са ми на нивото на раменете(предишните два дни лицевите ги правих с ръце леко в страни от раменете) и гърдите ми трябва да слизат на 4 см над пода ...
3-ти ден сряда - пак мускулна треска, още по-тегава от втория ден. Измерих една книга с дебелина 4 см. слагам я под гърдите си и с 300 зора правя 3 серии по 10 лицеви

Как да процедирам? По колко пъти на ден да тренирам? Много пъти на ден в малки серии или един път на ден в по-големи серии? Вече почна да ми минава мускулната треска. Не става въпрос за някакви релефи и мускули или гърди, не искам и фитнес ... просто след 3 седмици да направя една серия от 50 лицеви.
Разчитам много да ми дадете съвет. Благодаря!
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Re: Лицеви опори
Като за начало спри да правиш всеки ден лицеви опори и си почивай 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
Трябва да си доста кекав за да не успееш за 3 седмици, виж някъде поне как се правят правилно, че се съмнявам щом не си тренирал да ги правиш както трябва сигурно вириш яката гъза без да се усетиш
почвай всеки ден 3-4 серии по 15 през два три дена качвай по 2-3 лицеви и като стигнеш 30/3,4 тряа си готов.Също вдишване издишване е много важно да го правиш правилно. Преди 3-4г. като тренирах ги можех сега ми е много интересно колко мога да направя утре трябва се пробвам да вида къв чук съм станал
Успех 

PaCk0o написа:Също вдишване издишване е много важно да го правиш правилно
Aбсолютно вярно и важно-ако само пръхтиш като локомотив без координация с движенията и 20 може да не правиш.Вдишваш докато слизаш надолу и издишваш, когато се избутваш нагоре.Освен това вдишването да става през носа,а издишването през устата(това само съм чел,че е ефективно и правилно,но на живо не ми се получава

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
http://www.youtube.com/watch?v=IanIC-ZwacM - това е правилното изпълнение.
Ако искаш да направиш 50+ трябва да ги изпъляваш максимално бързо, като използаваш инерцията. Ако ги правиш бавно ще припадаш на 20-30 още доста дълго време. За тренировките - след тренировка пий аспирин, намалява и предотвратява мускулната треска. Можеш да правиш лицеви опори на всеки 24 часа. По принцип се правят до отказ. Натоварваш гръб, рамене, трицепс и гърди - в зависимост от изпълнението, някои неща повече.
За да се увериш, че трябва да "измамиш" (чийтиш) за пред хората които си се хванал на бас, изпробвай вкъщи да изпълняваш бааавно и правилно всяка лицева опора, като не правиш пауза нито горе, нито долу и същевременно дръжиш мускулите напрегнати. Ако изкараш повече от 20 си доста добре
Ако искаш да направиш 50+ трябва да ги изпъляваш максимално бързо, като използаваш инерцията. Ако ги правиш бавно ще припадаш на 20-30 още доста дълго време. За тренировките - след тренировка пий аспирин, намалява и предотвратява мускулната треска. Можеш да правиш лицеви опори на всеки 24 часа. По принцип се правят до отказ. Натоварваш гръб, рамене, трицепс и гърди - в зависимост от изпълнението, някои неща повече.
За да се увериш, че трябва да "измамиш" (чийтиш) за пред хората които си се хванал на бас, изпробвай вкъщи да изпълняваш бааавно и правилно всяка лицева опора, като не правиш пауза нито горе, нито долу и същевременно дръжиш мускулите напрегнати. Ако изкараш повече от 20 си доста добре

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
аз съм експериментирал преди време точно за макс.бройка, минах 60 за 3 седмици, мисля ...
една серия до отказ всяка сутрин тогава свърши работа, може да вкараш почивка на 4 дни, ако се усетиш изморен ...
една серия до отказ всяка сутрин тогава свърши работа, може да вкараш почивка на 4 дни, ако се усетиш изморен ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
вкарай 2 лъжички от някой френд джак 3д ефидринче нещо стимулиращо и си готов и не прави дните преди баса ..... и кво печелиш викаш

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Що нема казарма ся
Както уфо ти каза бързо, като нагоре ползваш инерцията т.е. напрягаш само като си долу, като си горе се отпускаш без да компенсираш и после пак....
п.п. В казармата имамше случай на помпане 30 мин. целия взвод - 1-2еее и от време на време Х

Както уфо ти каза бързо, като нагоре ползваш инерцията т.е. напрягаш само като си долу, като си горе се отпускаш без да компенсираш и после пак....
п.п. В казармата имамше случай на помпане 30 мин. целия взвод - 1-2еее и от време на време Х

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Спокойно колега, 3 седмици са много време специално за лицевите опори, та няма да имаш проблем.
Само първо се научи да ги правиш правилно (ако трябва и някой да те гледа). Също така ги прави бавно, така че максимално да се измъчваш
Дори и по 5 да правиш на серия няма страшно
И както ти казаха, първите дни не си давай толкова зор, почивай повечко - максимум веднъж на ден прави. Малко по малко увеличавай и така. Гаранция, че накрая няма да ги усетиш тия 50 лицеви! (разбира се, единствено и само, ако ги правиш бързо)
Само първо се научи да ги правиш правилно (ако трябва и някой да те гледа). Също така ги прави бавно, така че максимално да се измъчваш

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
колега, така не се прави като теб...
трябвало е да се товариш постепенно. Сега ще загубиш баса, 100% няма да можеш да се възстановиш.
трябвало е да се товариш постепенно. Сега ще загубиш баса, 100% няма да можеш да се възстановиш.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Еба тва възстановяване от 30 лицеви опори 3 седмици
Аз бих правил всеки ден по 3 пъти няколко серии почти до отказ и 2 дни преди баса почивка. Невъзможността да повториш това от предния ден е защото си стигал до отказ. Т.е. претрениране и нервна умора. Спирай 2- 3 повторения преди последното за да не стигаш отново до там.

- Badr Hari
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 м52б20 купе
- Мечтае да кара: e46 m3 csl
Виш при мен как станаха нещата. Ако говорим за една серия до отказ.Значи вечерно време преди лягане правя една серия до отказ. Почнах с 60 правя ги всяка вечер, а в неделя почивам.В понеделник ги дигам с 10 и така до неделя почивка и в понеделник с още десет. Стигнах до 120 ,обаче един приятел ме видя как ги правя и ми вика нещо не ги правиш както трябва точно от барзината и инерцията.И реших да направя една серия, като гърдите ми опират в пода а като се изправя ставите в лактите ми се заклучат. Направих един макс и какво стана? Пак 60 сега след 2 седмици съм вече на 80 ма като хората направени.И с храната също внимавай недей да се тъпчеш,че това ти пречи за една хубава серия до отказ. Упех.
BMW - The Ultimate Driving Machine
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Badr Hari написа:Виш при мен как станаха нещата. Ако говорим за една серия до отказ.Значи вечерно време преди лягане правя една серия до отказ. Почнах с 60 правя ги всяка вечер, а в неделя почивам.В понеделник ги дигам с 10 и така до неделя почивка и в понеделник с още десет. Стигнах до 120 ,обаче един приятел ме видя как ги правя и ми вика нещо не ги правиш както трябва точно от барзината и инерцията.И реших да направя една серия, като гърдите ми опират в пода а като се изправя ставите в лактите ми се заклучат. Направих един макс и какво стана? Пак 60 сега след 2 седмици съм вече на 80 ма като хората направени.И с храната също внимавай недей да се тъпчеш,че това ти пречи за една хубава серия до отказ. Упех.
E то това трябва да му е ясно, че 1н час преди тренировка, никво ядене, иначе кръвта отива в стомаха

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колеги! Светнахте ме по някои въпроси, но като гледам има различни мнения относно това един път на ден една серия ли да правя или по няколко пъти на ден повече, но по-малки серии.
ПС: не знаех, че толкова бързо ще почнат да ми растат гърди. Обаче имам една остра моментна болка, когато си поемам дълбоко въздух точно под десния гръден мускул, някъде под ребрата ... не знам какво има там. Не ме боли по време на упражненията, нито след това.
ПС: не знаех, че толкова бързо ще почнат да ми растат гърди. Обаче имам една остра моментна болка, когато си поемам дълбоко въздух точно под десния гръден мускул, някъде под ребрата ... не знам какво има там. Не ме боли по време на упражненията, нито след това.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
E то за три дни ако растяха гърди, и то от лицеви упори......
Два дни тренирай, един ден почивай и така. Прави серии по 20-25, като примерно 1 път седмично прави опит до отказ, за да видиш до къде си стигнал.
Също така отиди до някой магазин за фитнес добавки и си вземи единична доза азотен бустер /NOXplode примерною - струва 2-3 лева. Пийни я 30 минути преди серията за баса и ще ги направиш
Два дни тренирай, един ден почивай и така. Прави серии по 20-25, като примерно 1 път седмично прави опит до отказ, за да видиш до къде си стигнал.
Също така отиди до някой магазин за фитнес добавки и си вземи единична доза азотен бустер /NOXplode примерною - струва 2-3 лева. Пийни я 30 минути преди серията за баса и ще ги направиш
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

47 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4