"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Честно казано докато бях в УК не ми се е налагало да ходя, но цените не са толкова страшни:
http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcost ... costs.aspx
Това "NHS" означава национална здравна служба/каса, сега обаче ако кажа нещо за чужденците ще излъжа, защото не знам как стоят нещата с тях.
http://www.nhs.uk/NHSEngland/Healthcost ... costs.aspx
Това "NHS" означава национална здравна служба/каса, сега обаче ако кажа нещо за чужденците ще излъжа, защото не знам как стоят нещата с тях.
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
UBAH5 написа:kemakozeE36 написа:nightdriver написа:до колегата със зъбите...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
Друг специалист по-горе се изказа , че на запад ни струва много скъпо да караме мощни машини...ами сега съжалявам , че си взех 3.0 , а не 4.0 , но тогава 4.0 не беше още излезнало...тука няма автомобилен данък !!! Сега някой пък ще скочи със скъпите застраховки ... застрахован съм гражданска за 380е годишно , ако искам пълно каско - 700е ! Хайде сега вие ми кажете колко струва едно каско в бг и доволни ли сте ?
За зъбите като си дойдеш тука заповядай да те заведа при човек дето знае какво върши и ще ти ги направи
Сега сигурно съжаляваш, че не си си взел 18,0 щото още не е на пазара
Автомобилен данък по един или друг начин плащаш. В една германия примерно за старата си кола както Ачо даде като пример си плащаш такси според това в коя зона на града искаш да стигнеш с колата си. Града е разделен на зони- колкото по-към центъра, толкова по-скъпо
На мене ГО за година в Булинс ми е 192(380е) лв, пълното каско за година ми е 280(700е
![]()
) лв и да, аз съм доволен
А заплатата как е
1100 чисто+каквото още се доработи(овъртайм, работа събота и неделя и т.н.)
демек в повечето случаи средно по 1300. Имайки предвид, че живея сам няма от какво да се оплаквам

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Имам приятел който си счупи ръката при злополука и отиде в италия да се оперира .Операцията струваше 30 000 евро. Прегледа само при доктора 250 евро за да се запознаете. Тия глупости за ефтини услуги такси и данъци в европа не знам как си вярвате или се самонавивате че е вярно.Високия стандарт се подържа с високи заплати но и големи данъци.Ако някой е минал между капките по тънката лайсна това не е правило а изключение.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

коментари??

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Шефката по-миналата година падна със ски,нещо стана на крака и,та реши да се помъкне като средностатистически българин по болници,отиде и плати 400 лева за ЯМР в горна баня,клиниката по ортопедия или там каквото и да се казва,обясняваше че било ужасен студ и и дали одеало за да се завие докато е на прегледа,доктора назначил някаква сложна операция която щяла да струва около 20 иляди лева,и обещание че ще ходи...ама ше куца,да ама шефката малко се постреснала и отлетяла за австрия,където има клиника точно за подобни травми от ски,10 дена престой в болницата+ някакви интервенции и о-чудо=3600 евро???
Брех чудо да видиш,в Германия ми взеха точно 45евро за да ми манипулират аркадна рана на веждата,лепиха ме там и нямам белег,в пирогов,понеже съм здравно осигурен ме зашиха (там лепило не знаят какво е) по брадичката и получих частна оферта от лекара да ми свали конците срещу пеесе лева...
Брех чудо да видиш,в Германия ми взеха точно 45евро за да ми манипулират аркадна рана на веждата,лепиха ме там и нямам белег,в пирогов,понеже съм здравно осигурен ме зашиха (там лепило не знаят какво е) по брадичката и получих частна оферта от лекара да ми свали конците срещу пеесе лева...
Е.Димитров написа:Брех чудо да видиш,в Германия ми взеха точно 45евро за да ми манипулират аркадна рана на веждата,лепиха ме там и нямам белег,в пирогов,понеже съм здравно осигурен ме зашиха (там лепило не знаят какво е) по брадичката и получих частна оферта от лекара да ми свали конците срещу пеесе лева...
Това в червеното не е съвсем така... Миналата година 4см аркада на веждата ми я залепиха в Пирогов, и белег почти не се вижда.... В спешния кабинет, без познат и без да плащаме.. Другия пич с който си бяхме срещнали главите по време на мач, и него го лепиха... Той беше с аркада на между очите... Може и да е до късмет или лекар на смяна

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Ходил съм до спешна помощ 2 пъти - за счупена ръка и за бъбречна криза. Никога нищо не са ми искали. Това е в два отделни града - Плевен и Благоевград. Даже 2рите ми дадоха направление за преглед при нефролог, ултразвук и т.н.
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Да кажа и аз за болниците по белия свят от пьрво лице.Жена ми лежа в немска болница 11 дни аз тогава бях полулегален в страната тоест още нямах вси4ки документи.За да не пла6таме ни пратиха за някакьв документ в об6тината а ние бяхме с европеиска здравна карта която те не признаха.За престоя си там не платихме нито стотинка а разликата от тамо6ните болници и тука е косми4еска просто нямам думи.Немци са ми казвали 4е когато си осигурен дори наи скьпите операции са безплатни обикновенните хора не просят пари и смс и за да се лекуват.Просто даньци и осигуровки отиват по предназна4ение а не в джобовете на крадците.Дори само заради това си заслужава да живее6 в някоя нормална дьржава.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Май някои са на път да докажат, как по света, само богаташите имат право до болници. Видиш ли всичко хиляди еврота, направо за за оплакване, добре че е Бг да идват да се лекуват...Това, че някои хора нямат право на безплатна помощ е друг въпрос, не е като в Бг манго отива и минава без пари, а на вас и осигурени, пак си плащате на ръка като попове. Толкова е изкривена логиката на някои пишещи, а и като се добави, "чух", "разбрах" и общото не познаване на здравните системите по света и накрая се започва с вицовете, как в БГ е най-добре.
за европата не съм се интересувал, но в америка всеки които работи легално някаква смислена работа е застрахован. застраховката е около $100-150 на месец за млад човек. останалата част се покрива от работодателя.
всяко ходене при доктор е $10-20, спешно отделение е $20-50, всяко лекарство независимо какво е $5-15 / рецепта (на която може да има много лекарства).
да си строшиш ръката/ главата е около $100... мъдреци да ти извадят с пълна упойка ми беше $200
за по-сериозни операции не знам, но ми се върти нещо от порядъка на $500-1000/ операция.
зъболекарската застраховка е $10-20 / месец и покрива на 100% чистене и на 50-100% пломби. корони са на 50% покрити но са скъпи (една корона с вадене на нерв излиза около $1000). също така имат таван за харчене за всяка година- от $1000 до 2000 според застраховката.
ражданията са безплатни или са някаква символична сума.
медицинските разходи не се облагат с данъци
за българия- личния си опит с медицинските заведения съм го писали другаде. ходил съм няколко пъти в пирогов без да ме знаят или познават и са се отнасяли съвсем човешки с мене. нито са ми искали пари, нито съм предлагал. оплаквания нямам. може разбира се да съм бил късметлия, но това е положението.
всяко ходене при доктор е $10-20, спешно отделение е $20-50, всяко лекарство независимо какво е $5-15 / рецепта (на която може да има много лекарства).
да си строшиш ръката/ главата е около $100... мъдреци да ти извадят с пълна упойка ми беше $200
за по-сериозни операции не знам, но ми се върти нещо от порядъка на $500-1000/ операция.
зъболекарската застраховка е $10-20 / месец и покрива на 100% чистене и на 50-100% пломби. корони са на 50% покрити но са скъпи (една корона с вадене на нерв излиза около $1000). също така имат таван за харчене за всяка година- от $1000 до 2000 според застраховката.
ражданията са безплатни или са някаква символична сума.
медицинските разходи не се облагат с данъци
за българия- личния си опит с медицинските заведения съм го писали другаде. ходил съм няколко пъти в пирогов без да ме знаят или познават и са се отнасяли съвсем човешки с мене. нито са ми искали пари, нито съм предлагал. оплаквания нямам. може разбира се да съм бил късметлия, но това е положението.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
kemakozeE36 написа:nightdriver написа:до колегата със зъбите...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
Друг специалист по-горе се изказа , че на запад ни струва много скъпо да караме мощни машини...ами сега съжалявам , че си взех 3.0 , а не 4.0 , но тогава 4.0 не беше още излезнало...тука няма автомобилен данък !!! Сега някой пък ще скочи със скъпите застраховки ... застрахован съм гражданска за 380е годишно , ако искам пълно каско - 700е ! Хайде сега вие ми кажете колко струва едно каско в бг и доволни ли сте ?
За зъбите като си дойдеш тука заповядай да те заведа при човек дето знае какво върши и ще ти ги направи
Автомобилен данък по един или друг начин плащаш. В една германия примерно за старата си кола както Ачо даде като пример си плащаш такси според това в коя зона на града искаш да стигнеш с колата си. Града е разделен на зони- колкото по-към центъра, толкова по-скъпо
На мене ГО за година в Булинс ми е 192(380е

Коя кола застраховаш , тази от аватара или тази от подписа ти , защото пълно каско за 530д е 1300лв данък 380-400лв
- kemakozeE36
-
-
nightdriver написа:kemakozeE36 написа:nightdriver написа:до колегата със зъбите...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
На мене ГО за година в Булинс ми е 192(380е) лв, пълното каско за година ми е 280(700е
![]()
[/quote
Коя кола застраховаш , тази от аватара или тази от подписа ти , защото пълно каско за 530д е 1300лв данък 380-400лв
А ти глупав ли си или си още по-глупав

Застраховам си колата - на тъп въпрос освен с тъп отговор не знам с какво друго да ти отговоря

- nightdriver
- ентусиаст
-
kemakozeE36 написа:nightdriver написа:kemakozeE36 написа:nightdriver написа:до колегата със зъбите...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
![]()
[/quote
А ти глупав ли си или си още по-глупав![]()
![]()
Застраховам си колата - на тъп въпрос освен с тъп отговор не знам с какво друго да ти отговоря
Глупавия цитат е твоя първия , за това те бъзикам

Естествено , че трябва да сравняваме еднакъв тип коли , но явно трудно асимилираш очевадни неща или така ти изнася
- kemakozeE36
-
-
nightdriver написа:kemakozeE36 написа:nightdriver написа:kemakozeE36 написа:nightdriver написа:до колегата със зъбите...стига си ги давал за пример евтините бгзъби услуги , защото навремето когато живеех в бг , правих няколко зъба ,,евтино,, , които във франция по-късно трябваше да дооправям , не казвам че е евтино , но при положение че си плащате допълнителна здравна месечна осигуровка /на мен ми струва 100е за семейството , от които 100 , 40е ми поема фирмата/ съм правил няколко коронки и други пломби и на жена ми също за 0 евро !
![]()
[/quote
А ти глупав ли си или си още по-глупав![]()
![]()
Глупавия цитат е твоя първия , за това те бъзикам![]()
Естествено , че трябва да сравняваме еднакъв тип коли , но явно трудно асимилираш очевадни неща или така ти изнася
или може би на теб така ти се иска... както и да е. Колата ми е 520 90-ти набор сподели тамошните цени да ги сравниме

- nightdriver
- ентусиаст
-
Ще се информирам за твоя модел и ще сравним , но за моя модел спор няма - каското е на еднаква цена...