Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?
BadAngel написа:acho.rs написа:Какво ти е мнението за аутобаните в Германия , където на 2 ленти нямаш ограничение и си перат със 250-300 км/ч . Колко управляеми са 7цитеи и еС класите с такава скорост .
същата работа, както и тук..
просто не се налагат такива маневри, всеки нормален човек гледа на 250-300 метра пред себе си при такава скорост
и имаш достатъчно време да намалиш до такава степен, че да не те удари некой голф изодзадзе
това го говоря, когато караме с 140-50.. за 300 нямам идея, но като цяло такава скорост е руска ролетка така или иначе
Като цяло и с висока скорост имаш видимост и можеш да намалиш , но въпроса е като задминаваш 2 коли в дясната лента , да не вземе единия по навик без мигач и без да се оглежда да смени лентата . Толкова пъти ми се е случвало , че не е истина .
Все пак вдигат ограничението с 10км/ч не със 100 км/ч . Това на фона на само 2те ни магистрали показва колко безсмислено е това действие на правителството .
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
alx написа:със 240 общо взето си доста близо до бога... независимо от колата...
затова... скромно, без да се самозабравяш и без резки движения...
мене на състезание са ме удряли със около 180 и толкова бързо се ударих след това във мантинелата, че нямам спомени. добре че имаше състезател с камера в поршето след нас та от там знам какво стана. иначе усетих че ме удрят и след това беше завеса.
мога само да си представя ако нещата тръгнат да се осират на 240 как се сгъва времето и пространството...
Баси , чак си го представих и влезнах в филма

отивам до телевизора да си взема една бира,че ме напрегнахте

- shalashaska
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:Като цяло и с висока скорост имаш видимост и можеш да намалиш , но въпроса е като задминаваш 2 коли в дясната лента , да не вземе единия по навик без мигач и без да се оглежда да смени лентата . Толкова пъти ми се е случвало , че не е истина .
Все пак вдигат ограничението с 10км/ч не със 100 км/ч . Това на фона на само 2те ни магистрали показва колко безсмислено е това действие на правителството .
тоя номер без мигача всъщност според мен е най-опасното от магистралното каране
какво може да направи човек.. не знам, опитваш да намалиш.. стремиш се да не се завъртиш и се надяваш да те види
аз не бих предприел никаква друга маневра, най-малкото защото другата лента така или иначе е заета.. а в аварийното може да има спрял бензиновоз, който си точи ракия от дамаджаната
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз предприемам маневрата със средния педал ... или светвам къси/дълги ако преценя че има голяма вероятност голфа да тръгне да изпреварва в последния момент .
да де, средния педал и аз, но не и да почнеш да търсиш друго платно за да го заобиколиш
та в тоя дух на мисли смятам, че маневри, които описа алх при магистрално каране са нетипични
иначе и аз профилактично опъвам едни дълги на тези, които седят заплашително в лявата част на дясното платно
макар, че не съм сигурен, че има ефект..
та в тоя дух на мисли смятам, че маневри, които описа алх при магистрално каране са нетипични
иначе и аз профилактично опъвам едни дълги на тези, които седят заплашително в лявата част на дясното платно

макар, че не съм сигурен, че има ефект..
No bling at the Ring
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
Винаги гледам минимум прибизително когато може 300 400 м. преди това да почна изпреварването като мигача се пуска веднага щом почне лекото изнасяне в ляво и дългите не след дълго примигват когато го наближа за всеки случай
а за изпреварване в аварийната лента и дума да нестава ако ще и да няма откъде да мина няма от там да мина кви неща съм гледал просто
а за изпреварване в аварийната лента и дума да нестава ако ще и да няма откъде да мина няма от там да мина кви неща съм гледал просто

shalashaska написа:а за изпреварване в аварийната лента и дума да нестава ако ще и да няма откъде да мина няма от там да мина кви неща съм гледал просто
абе мутрите минават от там, ама не си е работа
аварийната лента е цялата с посипица.. на някой места се стеснява по най-дебилния начин
не те очакват.. а и в крайна сметка на всеки, който му се допикае, му е навик да набие контрата в аварийната и така..
хем може да те удари без да те види (защото не е свикнал, че може някой да го задмине от там), хем може вече да е спрял и да го настигнеш изневиделица
No bling at the Ring
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:shalashaska написа:а за изпреварване в аварийната лента и дума да нестава ако ще и да няма откъде да мина няма от там да мина кви неща съм гледал просто
абе мутрите минават от там, ама не си е работа
аварийната лента е цялата с посипица.. на някой места се стеснява по най-дебилния начин
не те очакват.. а и в крайна сметка на всеки, който му се допикае, му е навик да набие контрата в аварийната и така..
хем може да те удари без да те види (защото не е свикнал, че може някой да го задмине от там), хем може вече да е спрял и да го настигнеш изневиделица

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
И аз съм за, само дето като валне стабилно и мистър рейсър нацепи локвата със 140 и ти се набие в преден десен калник няма да е много приятно... но 130 май ще е същия ефект така че... 

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
alx написа:Feanor написа:alx написа:стрийт колите дето са управляеми със 140... в бг има 10тина такива.
Чак пък да не са управляеми... Как дефинираш "управляема кола"? Защото съм доста сигурен, че повечето нормални седани с тегло към 1500 кг ще са си съвсем управляеми при 140 км/ч - в смисъл, че ще се подчиняват адекватно на водача при нормални обстоятелства.
означава да накараш предницата да прави две неща едновремено (което е голямо "не-не" дори на писта където асфалта е перфектен а гумите ти- затоплени) - примерно да си настъпил (панически) спирачката до долу и да си навил волана (избягваща маневра). при 99% от колите при 140км тая маневра преминава в неуправляемо недозвиване последвано от мигновено камшично свръхзавиване и напускане на пътя по епичен начин... (обикновено във въртеливо движение или поне с гъ*а напред)
направи си следния експеримент- засили се със 140 и както си караш направо леко чукни волана в ляво или в дясно и веднага го изправи и чукни в другата посока и го изправи... не-прецизното заклащане/накланяне на предницата и последващото наместване на дупето е признака на плебейство в поведението на пътя на колата ти... представи си го това сега като си скочил на спирачките...
за сравнение опитай същото при 80-90км... усещаш ли разликата колко по-прецизна и монолитна се усеща колата? това е контрол.
O'кей, съгласих се - не са много колите, с които можеш да правиш такива неща при 140 км/ч. Нито пък при 130, в тоя ред на мисли. Аз лично винаги съм си мислел, че стигнеш ли до момента да искаш да правиш нещо такова, значи си оплескал нещата предварително. На пътя говоря. На пистата е ясно, че нещата се случват с различно темпо и доста по-непредвидимо.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Feanor написа:...че стигнеш ли до момента да искаш да правиш нещо такова, значи си оплескал нещата предварително.
какво си оплескал като някой идиот те засече или ти изскочи животно на пътя или в тъмното в последния момент видиш скъсания протектор дето е изпаднал от тира пред тебе?
нещата не винаги зависят от тебе.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
честно казано протектор не бих го заобиколил ако го видя с такава скорост или куче или лисица.
като през куче и лисица съм се опитвал да мина, но не съм успявал
спирачките ли бяха добри, те ли бягаха бързо не знам.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Feanor написа:...че стигнеш ли до момента да искаш да правиш нещо такова, значи си оплескал нещата предварително.
Точно и аз това щях да напиша сега...
alx написа:какво си оплескал като някой идиот те засече или ти изскочи животно на пътя или в тъмното в последния момент видиш скъсания протектор дето е изпаднал от тира пред тебе?
нещата не винаги зависят от тебе.
прав си и ти, че не всичко зависи от тебе, ама то това може да стане и при 130 със същия резултат, значи "все тая" от увеличението както съм отговорил в анкетата
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
steeN написа:честно казано протектор не бих го заобиколил ако го видя с такава скорост или куче или лисица.
не са те изненадали. _всеки_ човек без специална подготовка скача на спирачките и ако е малко напред с материала върти геврека при такива ситуации...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила