"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
ааа по-сложно е и варира от щат до щат
You work for the federal government, a state or local government, or any company that has 50 or more employees working within 75 miles of your workplace.
You've worked for your employer for at least 12 months and for at least 1,250 hours during the previous year (an average of 25 hours per week for 50 weeks).
There are a few exceptions: Your employer isn't required to keep your job open for you if you're in the highest-paid 10 percent of wage earners at your company and your employer can show that your absence would cause substantial economic harm to the organization.
Another exception is if you and your partner work for the same company. In this case, you're only entitled to a combined 12 weeks of parental leave between the two of you.
Even if you're not eligible under the FMLA, you may still be eligible for leave under your state's provisions, which are usually more generous than the FMLA, or under your company's family leave policy.
Your employer may require that all the paid leave you take (STD, vacation, sick leave) count toward the 12 weeks required by the FMLA. But some states allow you to take the full 12 weeks in addition to whatever paid leave you take. Individual employers may also allow this.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
alekangg написа:Като стана дума за каскота и аз мисля, че навън са по-евтини. Някой ако може да провери, колко е каското за мазда 3 МПС, 03.2008 год. В момента тук е оценяват на 13к и малко евро и каското С включена гражданска е общо 700евро на година. Това е при мен, при други ще е друго, всичко зависи от стаж, инциденти и т.н. Повече от сигурен съм, че дори без включена гражданска в БГ ще е по-скъпо, да видим с колко. Сега разгледах данъчни калкулатор и направо не вярвах на очите си... Данъка на тая талига в БГ, в зависимост от общината варира от 500+ до 1300+лв, средно за големите градове е 800-1000лв. Аз плащам 130евро, като само в Барселона е повече, там е 150евро, та разликата е в пъти..
Така ли

И може би щото са по-евтини затова тука пълно каско за моята (оценена на 4000лв) е 280 лв за цяла година, а там до 13-тата година доколкото разбрах е 800+

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Jordana написа:Еми тези които се чувстват ощетени че са българи и мислят че най ценното в живота на човек е да налапа колкото се може повече съвсем спокойно могат да се откажат от българското си гражданство от България и от всичко което ги свързва с Родината ни и да спрат да пълнят форума с бакалски сметки къде бил магданоза по ефтин захарта по скъпа а олиото на промоция.
Не става въпрос за налапване , преди 21 години дойдох във фр за по-добър живот и останах ! Сега моя живот майната му , повечето минал , но има този на детето ми и бъдещото второ и държа те да израстнат в една нормална държава !
Колкото до гражданството , фр ми предложи двойното , но ако трябваше да избирам , не бих се замислил и за секунда !
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Така де .Ама има сигурно един куп държави където ще си по добре от Франция.Трябва ли заради това да плюеш Франция ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
nightdriver написа:Истината боли колега...не ти се подигравам !
П.с Ако ти се чустваш африканец или азиатец , напълно те разбирам , но тогава не се напъвай да ми обесняваш как в бг всичко е по по най
Пич, при цялото ми уважение, ама ти нищо не си разбрал от това, което съм написал, така че приключвам с теб!
Едит: Защо не кажеш, колко индианци, туземци и праисторически хора...не са искали твоята работа, за да започнеш ти ???
@2bar написа:От цялата работа само се чудя, тези които са били вече в чужбина и са се върнали, защото не им е харесало, какво точно са бачкали? Ама честно - било ли е по специалноста или гастарбейтърска работа? Защото аз не мога да си представя, да работя в Бг по специалноста.
.
Аз работих в Германия и се върнах. Да работих по специалността си и взимах повече пари, спор няма. От друга страна обаче, като сложа чертата на края на месеца, не ми остават повече пари отколкото в България. Това, като имаме предвид, че не съм плащал квартира!!! Така, че не ме убеждавайте как живеете в охолство, а ние тук сме балъци, защото сме останали да живеем в България...тъпо е...много бързо забравихте от къде сте тръгнали и това може да ви изиграе лоша шега.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
зависи от коя тераса гледаш.. в бг единственият сектор, който е по-зле от съдебната система е социалният.. как живеят децата, които са без родители?? или тези с бащи пияници? не че съм ИТ, но преди като бях на гости на село, съседа ме помоли да идем да купим компютър втора ръка от някъв негов познат.. влизаме в къщата, гледам някъв дебел безнадежден брадясал тип и един симпатичен малчуган, та оня бащата лъхаше на джибри здраво и вика на сина си "обещавам ти, ще ида да работя в гърция и ще ти изкарам пари за нов компютър" с възможно най-пиянския и въздухарски тон! идваше ми да му разбия главата в стената!! детето беше в най-крехката си възсраст и вероятността да не кривне от правилният път клони към нулата, а травмата и спомена си остават за цял живот! така че е нормално, хора които цял живот никой не им е помогнал да търсят спасение в друга държава..
Но, ако човек е имал късмет и се е родил в горе-долу свястно семейство (не заможно), където има кой да ти стопли чаша мляко и да ти каже блага дума е по-добре да се развива тука, сигурен съм че всеки познава хора, които са тръгнали от 0-та и са постигнали много, така че няма нищо невъзможно.. в чужбина може и цялата гама на М да държиш в гаража си, но пак да милееш и тъгуваш за родината си
България, не е безнадеждна, но трябва да се научим да бъдем по-добри хора, да си помагаме и да сме единни
във Франция една приятелка 2 седмици не учи понеже им бяха вдигнали транспорта с 10% и всички бяха на стачка.. така и ние трябва да излезнем, казваме кво не ни харесва на правителство- съдебна, социална, образователна система, искаме промените сега, ако не вън! избираме следващо правителство, което ще почне да изпълнява нашите желания и така.. но да седим и да говорим очевидното, да завиждаме на някой щото е имал повече късмет или е постигнал повече, говори за слабо развити мозъчни гънки...! и всеки който иска да живееш в по-добра държава е добре да се замисли сам с кво допринася за това и по какъв начин влияе на хората около него
случайно както много хора се заразиха да "благодарят" с аварийни като получат предимство на пътя, така може и случайно да се заразим да бъдем по-отговорни към собствената ни държава и да бъдим по-готини един към друг
Но, ако човек е имал късмет и се е родил в горе-долу свястно семейство (не заможно), където има кой да ти стопли чаша мляко и да ти каже блага дума е по-добре да се развива тука, сигурен съм че всеки познава хора, които са тръгнали от 0-та и са постигнали много, така че няма нищо невъзможно.. в чужбина може и цялата гама на М да държиш в гаража си, но пак да милееш и тъгуваш за родината си

Последна промяна acer на 27 Яну 2012, 21:06, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- nightdriver
- ентусиаст
-
Nasko_ написа:nightdriver написа:Истината боли колега...не ти се подигравам !
П.с Ако ти се чустваш африканец или азиатец , напълно те разбирам , но тогава не се напъвай да ми обесняваш как в бг всичко е по по най
Пич, при цялото ми уважение, ама ти нищо не си разбрал от това, което съм написал, така че приключвам с теб!
Едит: Защо не кажеш, колко индианци, туземци и праисторически хора...не са искали твоята работа, за да започнеш ти ???@2bar написа:От цялата работа само се чудя, тези които са били вече в чужбина и са се върнали, защото не им е харесало, какво точно са бачкали? Ама честно - било ли е по специалноста или гастарбейтърска работа? Защото аз не мога да си представя, да работя в Бг по специалноста.
.
Аз работих в Германия и се върнах. Да работих по специалността си и взимах повече пари, спор няма. От друга страна обаче, като сложа чертата на края на месеца, не ми остават повече пари отколкото в България. Това, като имаме предвид, че не съм плащал квартира!!! Така, че не ме убеждавайте как живеете в охолство, а ние тук сме балъци, защото сме останали да живеем в България...тъпо е...много бързо забравихте от къде сте тръгнали и това може да ви изиграе лоша шега.
Започнах със сглобяването и поставянето на алуминиева дограма...продължаваш с язвителния тон , но като ти отвърна със същия се засягаш !
Последна промяна nightdriver на 27 Яну 2012, 21:28, променена общо 1 път
acer написа:зависи от коя тераса гледаш.. в бг единственият сектор, който е по-зле от съдебната система е социалният.. как живеят децата, които са без родители?? или тези с бащи пияници? не че съм ИТ, но преди като бях на гости на село, съседа ме помоли да идем да купим компютър втора ръка от някъв негов познат.. влизаме в къщата, гледам някъв дебел безнадежден брадясал тип и един симпатичен малчуган, та оня бащата лъхаше на джибри здраво и вика на сина си "обещавам ти, ще ида да работя в гърция и ще ти изкарам пари за нов компютър" с възможно най-пиянския и въздухарски тон! идваше ми да му разбия главата в стената!! детето беше в най-крехката си възсраст и вероятността да не кривне от правилният път клони към нулата, а травмата и спомена си остават за цял живот! така че е нормално, хора които цял живот никой не им е помогнал да търсят спасение в друга държава..
Но, ако човек е имал късмет и се е родил в горе-долу свястно семейство (не заможно), където има кой да ти стопли чаша мляко и да ти каже блага дума е по-добре да се развива тука, сигурен съм че всеки познава хора, които са тръгнали от 0-та и са постигнали много, така че няма нищо невъзможно.. в чужбина може и цялата гама на М да държиш в гаража си, но пак да милееш и тъгуваш за родината сиБългария, не е безнадеждна, но трябва да се научим да бъдем по-добри хора, да си помагаме и да сме единни
във Франция една приятелка 2 седмици не учи понеже им бяха вдигнали транспорта с 10% и всички бяха на стачка.. така и ние трябва да излезнем, казваме кво не ни харесва на правителство- съдебна, социална, образователна система, искаме промените сега, ако не вън! избираме следващо правителство, което ще почне да изпълнява нашите желания и така.. но да седим и да говорим очевидното, да завиждаме на някой щото е имал повече късмет или е постигнал повече, говори за слабо развити мозъчни гънки...! и всеки който иска да живееш в по-добра държава е добре да се замисли сам с кво допринася за това и по какъв начин влияе на хората около него
случайно както много хора се заразиха да "благодарят" с аварийни като получат предимство на пътя, така може и случайно да се заразим да бъдем по-отговорни към собствената ни държава и да бъдим по-готини един към друг
Хубави думи... А дано, ама надали...

Да се върнем в основата, ето статия в Капитал за хората, пишещи фалшивите новини:
Кои са хората зад фалшивите новини и какво искат да ни кажат
Кои са хората зад фалшивите новини и какво искат да ни кажат
"надали"... няма как всички да си сложат розови очила и да станат оптимисти, но бълването на негативна енергия е женска черта, а истинският мъж трябва да преглътне квот му е там на сърце и и да почне да се държи като такъв
всеки може да види проблемите в държавата, няма нужда да си ги натякваме по 100 пъти, а вместо това да направим нещо по въпроса или да замълчи, и за да не звуча въздухарски в момента започвам дело срещу виваком, не че е много, но поне си търся правата. държавата ни е в това положение, единственно само заради нас и докато не почнем да си търсим полагаемото, промените ще стават бавно.

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
acer написа:"надали"... няма как всички да си сложат розови очила и да станат оптимисти, но бълването на негативна енергия е женска черта, а истинският мъж трябва да преглътне квот му е там на сърце и и да почне да се държи като такъввсеки може да види проблемите в държавата, няма нужда да си ги натякваме по 100 пъти, а вместо това да направим нещо по въпроса или да замълчи, и за да не звуча въздухарски в момента започвам дело срещу виваком, не че е много, но поне си търся правата. държавата ни е в това положение, единственно само заради нас и докато не почнем да си търсим полагаемото, промените ще стават бавно.

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Nasko_ написа:......Аз работих в Германия и се върнах. Да работих по специалността си и взимах повече пари, спор няма. От друга страна обаче, като сложа чертата на края на месеца, не ми остават повече пари отколкото в България. Това, като имаме предвид, че не съм плащал квартира!!! Така, че не ме убеждавайте как живеете в охолство, а ние тук сме балъци, защото сме останали да живеем в България...тъпо е...много бързо забравихте от къде сте тръгнали и това може да ви изиграе лоша шега......
никой не ти говори за охолство и за това, че вие сте балъци....говоря ти, че ходя с удоволствие на работа и виждам смисъл в това, което правя. за това ти говоря. и другото е спокойствието, което имаш в една Германия.
а за работата....не ми разправяй, че си работил високо квалифицирана работа, която е изисквала завършен университет, говорил си перфектно немски и не ти е харесало....
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Ще плагиатствам една мисъл на alx, която ми се наби в главата: "Никъде сянката не пада така, както в България". Много хубаво казано и то от човек много преуспял в Америка.
acer и ти казваш много хубави думи - харесват ми
А колкото до колегите избягали в чужбина - няма лошо, хубаво е да преуспявате. Но когато го направите не забравяйте от къде сте тръгнали и помагайте на нас, които искаме да си седим в България
Не ни наричайте балъци, само защото ни мачкат редовно, не гледайте високомерно
acer и ти казваш много хубави думи - харесват ми

А колкото до колегите избягали в чужбина - няма лошо, хубаво е да преуспявате. Но когато го направите не забравяйте от къде сте тръгнали и помагайте на нас, които искаме да си седим в България

Не ни наричайте балъци, само защото ни мачкат редовно, не гледайте високомерно

alx написа:има 3 месеца майчински по закон. е, не е две години, но пак е нещо.
работодателя трябва по закон да й пази мястото през това време.
директно финансово осигуряване разбира се че няма. то идва под формата на данъчни облекчения на края на годината.
E за три месеца, ако можеш да си отгледаш детето и да го пуснеш на ясла...... или викаш то там с тез ГМО-та няма невъзможни неща

Мисля че схвана основната ми идея, я тя е че където и та отидеш да живееш, все ще има неща които ще те дразнят и ще бъдат неуредени. Навсякъде ще трябва да се бориш със системата за едни или други неща, навсякъде обаче ако си кадърен и цениш труда си, ще си добре платен. Много хора бъркат туризма с емиграцията и си мислят, че като поработят 3-4 месеца навън, изкарат една хубава сума пари срещу 4 часа сън на денонощие и се върнат да ги харчат тук и викат "ма то там е рай". Рай е ама се връщаш и колко време ще изкараш с 4-5 часа сън на денонощие. И аз бях от тях и аз мислех по същия начин, сега 10-тина години по-късно мисля различно.
Всичко обаче зависи от теб и от твоя личен избор, живей там където се чувстваш щастлив. Ако то не е тук в БГ, ами кой те спира, за Европата и виза не ти искат вече.....
ПП: Колкото до самата статия, някои изрази в нея ужасно ми напомнят на провокационния стил на говорене на АТАКА

- nightdriver
- ентусиаст
-
Jordana написа:Така де .Ама има сигурно един куп държави където ще си по добре от Франция.Трябва ли заради това да плюеш Франция ?
(
ами то по твойта логика , един ден ще се озова на Марс

Аз не съм печалбар , нито авантюрист , по-горе съм ти писал какво търсих и намерих , но има хора обсебени от печалбарството и на тях им е трудно да ме разберат