Въпрос за "Автокаско"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за "Автокаско"

Мнение от EkZeKuToRa » 27 Яну 2012, 22:47

Здравейте Колеги...Имам питане свързано с моето автокаско...Преди година си купих кола и тогава прехвърлиме на нотариус всички документи,но поради ред причини,аз не смених талоните да са на мое има...Та стана един инцидент с колата и я закарах на автокаско и казах че аз съм собственик и имам нотариално заверен документ,но просто не съм прехвърлил големия талон да е на мое име и те заведоха щета и когато дойде време да си взема парите се оказа че са отишли в сметката на старият собственик...Показах им докумен, че от 1 година колата е моя,но те казаха че няма как да ми изплатат на мен парите без пълномощно или стария собственик да дойде...Опитах се да намеря старият собственик,но уви ударих на камък...Та въпроса ми е-Как да си взема парите?
Към Армеец е застрахован автомобила...
"Едно е да искаш, друго е да можеш, а пък е трето и четвърто да го направиш..."

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Въпрос за "Автокаско"

Мнение от ms » 27 Яну 2012, 23:31

ще ги вземеш точно НИКАК... Освен да смениш талона като купиш кола (което не си свършил) се отива и при застрахователя да го информираш, че тая кола е твоя и да смените името на полицата...

Сега просто стария собственик е получил закъснял коледен подарък... Другият път ще знаеш... тея уроци са гадни и скъпи ама така става като не се мисли на време...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: купе

Мнение от bawarec 73 » 27 Яну 2012, 23:56

Само от старият собственик ако го намериш може да ти ги даде.
Тьрси го.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Яну 2012, 0:05

Само ми е чудно поради какви причини не си сменил талона - демек да си прехвърлиш колата?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 28 Яну 2012, 0:05

От написаното дотук става ясно,че автомобила който си купил и преди е претърпявал ПТП докато е бил при старият собственик -иначе онези от Армеец няма как да му имат номера на сметката ,където да приведат парите. А и ти колега къде си гледал когато си бил в ликвидационният център нали ти дават едни листове където се описва щетата . При завеждането на щетата нали най-отдолу се пише собственик и номера на Банкова сметка. Ако беше го прочел внимателно, щеше да напишеш твоя номер и паричките щяха да се приведат при теб. А щом не си посочил нов номер на банкова сметка, естествено че от компанията застраховател имат старият номер на банковата сметка , на който и преди са привеждали парички и така..... Пий една студена вода и следващият път ще знаеш - дори и да не е на твое име автомобила след като ти завеждаш щетата, посочваш твой номер на банкова сметка...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 28 Яну 2012, 5:45

При мен директно плащат на сервиза, който извършва ремонта, в случая БМВ сервиз :?: :dunno:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 28 Яну 2012, 9:03

M3 E92 написа:При мен директно плащат на сервиза, който извършва ремонта, в случая БМВ сервиз :?: :dunno:

при тебе е друго,защото автокаското е направено най-вероятно щетата да се възстанови в т.н "доверен сервиз"
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 28 Яну 2012, 9:09

като караш нова кола е така- мяташ я в сервиза и те да се оправят помежду си...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Яну 2012, 10:02

EkZeKuToRa написа:Здравейте Колеги...Имам питане свързано с моето автокаско...Преди година си купих кола и тогава прехвърлиме на нотариус всички документи,но поради ред причини,аз не смених талоните да са на мое има....

Аз пък не разбирам как хем си прехвърлил нотариално всички документи(което го разбирам като договор за покупко-продажба),хем не си сменил талоните,при условие,че има срок,в който тряа да свършиш тая работа в КАТ :dunno: т.е. си в нарушение :?:
И като купиш кола с валидно каско се отива при застрахователя,за да го информираш за тая работа.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nanio » 16 Фев 2012, 5:47

Няма как да си вземеш парите. Каското е сключено и платено от стария собственик. Следователно всички суми за ПТП, Кражба или Пожар се изплащат на "Застрахования" - а ти НЕ си такъв.

Назад към Извън Темата