Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Нов закон за Магистрала!Въпрос?
Интересното е че колкото по-добра инфраструктура имаме, толкова повече инвестиций ще дойдат. Все пак през страната ни минават 5 от 10-те европейски коридора и затова искат толкова да завършат южната ни магистрала, а и не само нея... И точно заради това бат ви Бойко, дето толкова го плюете се занимава главно с пътища, защото така ще дойдат парите и т.н. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
3Kroki написа:И точно заради това бат ви Бойко, дето толкова го плюете се занимава главно с пътища, защото така ще дойдат парите и т.н.
не е за това... май малко като хитлер ги подхожда нещата
само, че не се готви за световна война, а..

No bling at the Ring
- Kroki
- Дон Кроки
-
Кво е тва 3?
Ми заради кое е ?
Ми заради кое е ?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
ми не знам, не мога да говоря с факти, защото не следя нещата
но много хора преди време... получиха едни пари с такива проекти.. в началото за стройтелство, после за соларни паркове.. сега за пътища
но много хора преди време... получиха едни пари с такива проекти.. в началото за стройтелство, после за соларни паркове.. сега за пътища
No bling at the Ring
- Kroki
- Дон Кроки
-
И кво направиха с тия пари? Нищо!
Не казвам че ББ не си е взел, ама поне прави нещо, за разлика от другите.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Дайте да не започваме старата песен , на нов глас .
Сторят се магистралите , това е факт . Това което не се прави е да се оптимизира движението по първокласните пътища . Половин България нямаме придвижване , да вземат това да оправят , не да вдигат скоростта по магистрали с 10км/ч .
Сторят се магистралите , това е факт . Това което не се прави е да се оптимизира движението по първокласните пътища . Половин България нямаме придвижване , да вземат това да оправят , не да вдигат скоростта по магистрали с 10км/ч .
Kroki написа:И кво направиха с тия пари? Нищо!
с-класи и силиконови цици
трудно е да се каже какво е направил ББ и какво не, защото все пак цяла държава работи за него
но съм сигурен, че степента на ефективност при пътното стройтелство е далеч от завидна

No bling at the Ring
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Kroki написа:И кво направиха с тия пари? Нищо!
кво прави, само къде бабите и учениците кат тебе му се връзват на глупостите. единственото нещо къде ББ прави добре се казва PR.
кат ти четох предишното мнение в тая тема за къде било много хубаво, че се строели пътища и били по стандарт се зачудих дали живееш в тая държава въобще минавал ли си по цариградско шосе или по некоя магистрала с нещо различно от автобус

Последна промяна b00st на 29 Яну 2012, 0:59, променена общо 2 пъти
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
acho.rs написа:Дайте да не започваме старата песен , на нов глас .
И да махнат абсурдните знаци, сложени на абсурдни места и тумбаците на всеки километър дето протъркват здраво ръчички.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Kroki
- Дон Кроки
-
zBoost написа:.....
Казах че тепърва ще се строят. Както и да е, всеки си има различна гледна точка.

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Kroki написа:Кво е тва 3?
Среден 3 ти е сложил

Ще ме извините за

Първи резултат от гугъл
Когато дума в единствено число завършрва на „й“, множественото ѝ число е с „и“. Например Герой (ед.ч.) -> Герои (мн.ч.). Изключение правят едносричноте думи (чай -> чайове, бой -> боеве, край -> краища и т.н.т.) Няма дума в нашия език, която в множествено число да завършва на „й“. Ако дума в ед.ч завършва на „ия“ или „ий“ в множествено число завършва на „ии“. Например Стоматология (ед.ч.) ->Стоматологии (мн.ч).
А най-лесно е - В множествено число винаги е с "И", даже и след гласна

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
И ти избухна с коментар в 3 и 30 нощес 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
не и е давала да си легне тая граматическа неуместност във форума... 

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
За 30 години 220 км магистрала, ей това е прогрес, петилетката за четири години. Обаче тировете са виновни, заради тях не могат да построят магистралата...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Apassionata написа:Kroki написа:Кво е тва 3?
Среден 3 ти е сложилАма и двамата сте за толкова с тия "инвестиций" и "стройтелство"
А научете го това "Й" къде се пише и къде не деее
![]()
Ще ме извините за, ама повсеместно се греши. В съседна тема гледам колега от конкурс за младши магистрати се интересува, а пише "професий", "лекций"... Добре че поне "съдии" е написал правилно...
Първи резултат от гугъл
Когато дума в единствено число завършрва на „й“, множественото ѝ число е с „и“. Например Герой (ед.ч.) -> Герои (мн.ч.). Изключение правят едносричноте думи (чай -> чайове, бой -> боеве, край -> краища и т.н.т.) Няма дума в нашия език, която в множествено число да завършва на „й“. Ако дума в ед.ч завършва на „ия“ или „ий“ в множествено число завършва на „ии“. Например Стоматология (ед.ч.) ->Стоматологии (мн.ч).
А най-лесно е - В множествено число винаги е с "И", даже и след гласнаА "строителство" не е с "Й", защото не идва от "строй", а от "строя", "строи", "строител", "строителство"... Виж вече "Стройко" е с "Й", щото ... и БоЙка е с "Й"
За мен пък е по-смешно някой като изкочи да обеснява тези правила и винаги се питам "абе това не трябва ли и най-големия галфон да го знае?" и вече гледам, че е мода по форумите, някой да се прави на професор с такива елементарни правила в българския език.
ПравимЕ, ходимЕ, играемЕ.... не съществуват като глаголи. Такива елементарни правила са хиляди и не смятам, че не се знаят.
Аз, който съм учил в Бг до 8 клас и вярвайте ми, не съм бил от най-примерните ученици по български и литература в училище, тези неща ги знам по дефоулт, въпреки, че от 13 години не съм писъл с химикал на български език, а само на клавиатурата и си признавам, че ми е доста трудно да пиша на кирилица на хартия.
Та мисълта ми е, че това са неща, които би трябвало да се знаят от повечето хора, щом аз ги знам и мисля, че тези грешки някои хора ги правят от самото бързане, щото не си представям друга причина.
И стига наистина с тези "ама ти гледай как пишеш, неграмотен си", все пак не сме на училище и е смешно.
Някой така като каже "неграмотен си", а в същото време като го чуеш как говори български него (чиехльички, ние(не)...) и избива рибата.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"