Информация относно конкурс за младши магистрати

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Информация относно конкурс за младши магистрати

Мнение от laviatan » 28 Яну 2012, 22:35

Здр. колеги - знам ,че тук има колеги с най-различни професий и затова ми трябва една информация :

Във връзка с обявения конкурс за младши съдии и прокурори моля за информация ако някой се е явявал на предишни такива как протича и от какви материали се е подготвял . В случай ,че някой разполага с лекций по право провеждани от преподаватели от Националния институт по правосъдие ако е възможно да ми даде инфо относно същите - благодаря предварително!

п.с.-пробвахме в лекс.бг. но въпреки ,че сме автофорум много пъти тук съм намирал доста по-бързо и адекватна информация !
Благодаря предварително колеги :bowdown:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Re: Информация относно конкурс за младши магистрати

Мнение от Eмилио Димитров » 29 Яну 2012, 11:29

здравей колега, докато търсих информация за изпита за ВОПС, бях попаднал на един форум и там обсъждаха тази тема. Ще се опитам да ти я намеря.

пс съжалявам, но не успях да го намеря, помня само че форума беше с жълто-кафяв темплейт и може би си го срещнал докато си търсил. иначе имаше доста мнения за това, че тея конкурси са наговорени и е ясен победителя, но честно казано не вярвам в това. сега и аз участвам в такива конкурси, но за младши експерти и се класирам на доста предни места и няколко пъти малко не ми достига да спечеля и виждам кой печели и дали личи, че конкурсите са нагласени.

Успех! С това дали ти или някой твой познат ще се явява на такъв конкурс! :yes:

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 29 Яну 2012, 12:32

Не знам дали ще можеш да намериш въпросните лекции на Института но едни хубави лекции ще ти стигнат+нормативните актове разбира се.За младщи съдии ти трябва подготовка най-общо по гражданско-правни и наказателно-правни науки ако е само за младши-прокурор основно по наказателно-правни въпреки че миналата година им се е паднало и гражданско-правни.Влез в сайта на ВСС и виж условията за конкурса,документите и т.н.
Изпита протича с писмен изпит(казус)времето за решаване е 4 часа и който има успех над 4.50 на казуса минава за устен изпит.Комисия от 5 члена с 5 различни оценки и после средно аритметично като крайна оценка
Може да хвърлиш един поглед на http://www.bglegis.com като малко помощни материали и инфо
П.П.Не знам дали за теб става дума или за твой приятел но задължително трябва да си е взел изпита за юридическа правоспособност за да се яви на конкурса

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 29 Яну 2012, 13:30

Подкрепям колегата Емилио, що се отнася до резултата от конкурса и много мои приятели се отказаха да кандидатстват отново...Иначе по въпроса-от тази година документите за участие трябва да бъдат нотариално заверени-копие от диплома, удостоверение за юридическа правоспособност и т.н.-за по вече инфо виж на сайта на ВСС, по-точно наредбите там...Относно подготовката всичко е индивидуално, аз например съм учил предимно от учебници, но не трябва да се забравя и съдебната практика, тъй като много от казусите които дават на писмения са от там...Успех!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 29 Яну 2012, 22:49

Благодаря ви колеги - става дума за приятелката ми , която е старши юрисконсулт в Столична община и е много нахъсана да се яви и да се пробва :mhihi:

Благодаря колеги отново- и ако нещо се сетите още ще съм много благодарен :bowdown:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 09 Фев 2012, 11:06

С малко закъснение , но сега видях темата .Наредбата за изпита е изцяло променена .Погледнете я в сайта на ВСС .Вече минават на писмен ,устен изпит и след това 9 месеца обучение в НИП-а .След обучението минават още един изпит и едва тогава издържалите изпита ги назначават според местата и бала . Новото е ,че включиха и гражданско и административно право в конспекта .Нека наблегне на съдебната практика .Ще й е от голяма полза за писмения . Има две книжки с казуси на Лазар Груев и Ралица Илкова , както и сборници с тълкувателни решения . Това е за наказателното право . За другите не мога да помогна защото при нас не влизаха в конспекта . Успех !
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Назад към Извън Темата