Каква ли е датата на производство ?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Каква ли е датата на производство ?
Как да разбера датата на производство на акумулатор Монбат ? Цифрите 030565175 говорят ли Ви нещо ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
Re: Каква ли е датата на производство ?
това е от друг форум
малко странно ми се вижда някой да печата ден и месец според календарна дата - повечето производители печатат ден от седмицата в смисъл 1 за понеделник , 2 за вторник ... , и самата седмица
ако тука логиката е наистина такава последната цифра би трябвало да е смяната в която е правен, не виждам какво друго да е, и това трябва да ти се намира странично на горния кант
малко странно ми се вижда някой да печата ден и месец според календарна дата - повечето производители печатат ден от седмицата в смисъл 1 за понеделник , 2 за вторник ... , и самата седмица
ако тука логиката е наистина такава последната цифра би трябвало да е смяната в която е правен, не виждам какво друго да е, и това трябва да ти се намира странично на горния кант
Смених преди малко аку-то - малко разяснение за топлия печат на МОНБАТ
291272 е моя новия
стария 180663
първа двойка цифри - ден
втора двойка цифри - месец
5-та цифра - година
291272 = 29 дек 2007ма
180663 = 18 юни 2006-та
2006-та...
на 5 години- точно за сменяне
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:2006-та...
толкова ли им дават? аз съм виждал и по-стари, ама сигурно са на изкуствено дишане

иначе.. автора на темата да не забрави да замъкне стария акумулатор в пункт за вторични
ще ти дадат некви 20 лв. и ще си сигурен, че ще се погрижат за неутрализирането на киселината в него
No bling at the Ring
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Лично аз български, но не монбат, а от белите с кръгли отделни капачки го карах 7 години на лада. В момента имам монбатски от жълтата им серия /имаха една такава навремето с усилен пусков ток/, който също е на 6 години, но вече определено си заминава. А акумулатора на служебното дукато е оригиналния от декември 2004 и си върти бодро и сега, така че карат и малко повечко.
only rear wheel drive
За качествен акумолатор 5 години са нищо,моя на колата е некъв измислен и е на 5-6 години а свети зелено а още на баща ми на тракторчето има бош 75 ампера на 11 години.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
michev написа:Лично аз български, но не монбат, а от белите с кръгли отделни капачки го карах 7 години на лада. В момента имам монбатски от жълтата им серия /имаха една такава навремето с усилен пусков ток/, който също е на 6 години, но вече определено си заминава. А акумулатора на служебното дукато е оригиналния от декември 2004 и си върти бодро и сега, така че карат и малко повечко.

Явно ще се купува нов. Въпросът ми е: Кои акумулатори са по-добри - тези на които може да се долива дестилирана вода или капсулованите без обслужване.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
Взимай си необслужваем Варта и си свиркайChapai написа:Явно ще се купува нов. Въпросът ми е: Кои акумулатори са по-добри - тези на които може да се долива дестилирана вода или капсулованите без обслужване.

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
BOSH silver 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Chapai написа:Явно ще се купува нов. Въпросът ми е: Кои акумулатори са по-добри - тези на които може да се долива дестилирана вода или капсулованите без обслужване.
тоя дето е повече ампера...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- gugichamp
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:BOSH silver
+1 има 5г гаранция

от свинята лебед не става...
повече ампери, ама не прекалено повече, защото може да се окаже, че го караш незареден
No bling at the Ring
BadAngel написа:повече ампери, ама не прекалено повече, защото може да се окаже, че го караш незареден
няма страшно- типичния алтернатор е 80 ампера.. на 14.2 волта това е предостатъчно да се допълни акумулатора дори при къси маршрути...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:BadAngel написа:повече ампери, ама не прекалено повече, защото може да се окаже, че го караш незареден
няма страшно- типичния алтернатор е 80 ампера.. на 14.2 волта това е предостатъчно да се допълни акумулатора дори при къси маршрути...
да, но алтернатора не утолява жаждата за ток само на акумулатора
когато си купиш акумулатор, за да му важи гаранцията трябва да си го качиш на колата и да го закараш да те замерят
търсят дали алтернатора ти зарежда добре и дали няма утечки в системата
ако сложиш по-голям акумулатор от предвидения.. макар, че са на далавера, защото са ти продали по-скъп акумулатор, отказват да ти заверят книжката..
другото е, че не винаги по-големия акумулатор си намира място в коша на колата.. без тунинги

No bling at the Ring
15 мнения
• Страница 1 от 1