"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
drago_pavlov написа:[Ако искаш хубава работа там, трябва да учиш там - никой не ти признава БГ дипломата. За да учиш там мама и тате трябва да са много "стабиУни" и 5 години да цакат яко![]()
Ако тези предпоставки са налице ОК, супер е в чужбина. Като станеш адвокат, лекар или счетоводител ще си 6 отвсякъде, ама да си бачкатор в чужбина, си е като да си бачкатор където и да е по света.
Братовчет ми,живее в Индианаполис вече 18 години,не е учил за адвокат,лекар или подобно,спечели зелена карта и какво прави...Слага аларми по къщи,майстор е,има 3 деца вече (2 родени там,едно в България),беше си купил преди година-2 тир да разнася дини от мексико за щатите,но се отказа поради спецификата че се прибира рядко в къщи,обаче парите бяха ужасно много,толкова че можеше да изкара няколко месеца без да работи той и цялото му семейство,но,има семейство,продаде тира,сега върти аларми,водопроводи,има голяма масивна къща с двор,всяка година идва в България,заедно прекарваме по няколко дена по морето,много е доволен човека и за нищо на света не иска да се връща,освен за почивка ...
Братчетката пък (от към майка ми) живее в Ню Йорк,вече 8 години,тука завърши акушерка,а там работи нещо си с деца,има 2 деца и е много доволна-само лятото за около месец идва...
Приятел замина по-миналата година-бачка в автосервиз,сменя САМО масла,автосервиза е на американец,той е бачкатор там,изкарва луди пари,живее добре,върна всички пари дето беше взел на заем и сега дори си купи собствен дом...Така че...там има разлика

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Е.Димитров написа:drago_pavlov написа:[Ако искаш хубава работа там, трябва да учиш там - никой не ти признава БГ дипломата. За да учиш там мама и тате трябва да са много "стабиУни" и 5 години да цакат яко![]()
Ако тези предпоставки са налице ОК, супер е в чужбина. Като станеш адвокат, лекар или счетоводител ще си 6 отвсякъде, ама да си бачкатор в чужбина, си е като да си бачкатор където и да е по света.
Братовчет ми,живее в Индианаполис вече 18 години,не е учил за адвокат,лекар или подобно,спечели зелена карта и какво прави...Слага аларми по къщи,майстор е,има 3 деца вече (2 родени там,едно в България),беше си купил преди година-2 тир да разнася дини от мексико за щатите,но се отказа поради спецификата че се прибира рядко в къщи,обаче парите бяха ужасно много,толкова че можеше да изкара няколко месеца без да работи той и цялото му семейство,но,има семейство,продаде тира,сега върти аларми,водопроводи,има голяма масивна къща с двор,всяка година идва в България,заедно прекарваме по няколко дена по морето,много е доволен човека и за нищо на света не иска да се връща,освен за почивка ...
Братчетката пък (от към майка ми) живее в Ню Йорк,вече 8 години,тука завърши акушерка,а там работи нещо си с деца,има 2 деца и е много доволна-само лятото за около месец идва...
Приятел замина по-миналата година-бачка в автосервиз,сменя САМО масла,автосервиза е на американец,той е бачкатор там,изкарва луди пари,живее добре,върна всички пари дето беше взел на заем и сега дори си купи собствен дом...Така че...там има разлика
Колега, ти хубаво ги обясняваш тези неща и съм сигурен, че всеки има поне по един близък или познат в САЩ.
Защо не кажеш, обаче как са заминали? И не ми казвай, че бачкатор, без образование си е казал заминавам за САЩ и на следващия ден е заминал

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Приятел замина по-миналата година-бачка в автосервиз,сменя САМО масла,автосервиза е на американец,той е бачкатор там,изкарва луди пари,живее добре,върна всички пари дето беше взел на заем и сега дори си купи собствен дом...Така че...там има разлика
Хахаха ти направо се оля, ама така се оля, че ще глътнеш вода и ще се удавиш...
Изкарвал луди пари със смяна на масла... Че и за две години си купил дом...
Те хората там цял живот живеят под наем; 20 години събират пари за университет на децата; колите са на лизинг...
Ти ми говориш, че за две години се купува къща... Или забрави да кажеш, че е на лизинг и ще я плаща 70 години...
Вземи отиди, поработи малко, после се върни и разкажи. Тия приказки "на баба ми братовчед и, сина му си е купил къща, ама то не е точно къща ами каравана, ама даже не я купил ами е под наем, обаче пък живеят 5 човека на 40 квадрата и видиш ли е много яко..."
И да не съм голословен:
В LA, Калифорния, мой приятел американец работи като кранист в завод и взима $28,5 на час.
8 часа Х $28,5 = $228 на ден;
5 дни Х $148 = $1 140 на седмица;
52 седмици Х $1140 = $59 280 годишно
като махнеш 30% данъци = $41 496 чист годишен доход.
Айде сега ми обясни как с тая заплата се купува апартамент за $300к+++ за две години

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:като махнеш 30% данъци = $41 496 чист годишен доход.
Айде сега ми обясни как с тая заплата се купува апартамент за $300к+++ за две години
елементарно. заема му за $500к къщата (щото в калифорния за $300к ще си купиш бунгало) е за 30 години на 3% фиксирана лихва. което е $2108/месец вноска. сложи още $500/месец за данък къща и още $100/месец застраховка за всичко $2708/месец
също така имай напредвид че лихвата по ипотеката е данъчно облекчение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
офф, пак ли почнахте да им смятате парите на хората....
No bling at the Ring
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alx написа:drago_pavlov написа:като махнеш 30% данъци = $41 496 чист годишен доход.
елементарно. заема му за $500к къщата (щото в калифорния за $300к ще си купиш бунгало) е за 30 години на 3% фиксирана лихва. което е $2108/месец вноска. сложи още $500/месец за данък къща и още $100/месец застраховка за всичко $2708/месец
И той от $3 500 на месец ще даде $2 700 за ипотека??? И после ще яде банани, че те са по $1 килото...

А и ти говориш за "30 години" което не са "замина по-миналата година...и сега дори си купи собствен дом"

Последна промяна drago_pavlov на 30 Яну 2012, 22:11, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:alx написа:drago_pavlov написа:като махнеш 30% данъци = $41 496 чист годишен доход.
Е да ама нали се сещаш че "30 години" не са "замина по-миналата година...и сега дори си купи собствен дом"![]()
![]()
а какво е? човека си живее в къща която смята за негов дом. да не се бърка ситуацията с живеене под наем... ако и да изглежда сходна.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
alx написа:а какво е? човека си живее в къща която смята за негов дом. да не се бърка ситуацията с живеене под наем... ако и да изглежда сходна.
И каква е разликата???
Ако си под наем и спреш да плащаш те гонят и си без нищо.
Ако къщата ти е на лизинг и спреш да плащаш, те гоня, взимат ти къщата и пак си без нищо.
Или си мислиш, че ще ти върнат вноските

drago_pavlov написа:alx написа:а какво е? човека си живее в къща която смята за негов дом. да не се бърка ситуацията с живеене под наем... ако и да изглежда сходна.
И каква е разликата???
Ако къщата ти е на лизинг и спреш да плащаш, те гоня, взимат ти къщата и пак си без нищо.
не само, че не ти връщат нищо, а ако има евентуална разлика в пазарната цена, трябва да я покриеш ти
за какво говоря, ако си взел къща за 500к, но с течение на времето се е разбрицала, построили са ти ядрен реактор в съседния двор или се окаже, че си в земетръсна зона и стойността на къщата стане 300 бона.. а ти си платил 150 до момента.. банката ти продава къщата за 250 (защото тя иска бързо да вземе някакви пари възможно най-бързо)
ти оставаш без къща и дължиш на банката още 100 бона и.. там някаква лихва:)
но.. това е лошия вариянт, добрия е да си кюташ 30 годинки в къщата и накрая последните вноски да ги отделиш от пенсията си.. и става твоя
No bling at the Ring
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:drago_pavlov написа:alx написа:а какво е? човека си живее в къща която смята за негов дом. да не се бърка ситуацията с живеене под наем... ако и да изглежда сходна.
И каква е разликата???
не само, че не ти връщат нищо, а ако има евентуална разлика в пазарната цена, трябва да я покриеш ти
за какво говоря, ако си взел къща за 500к, но с течение на времето се е разбрицала, построили са ти ядрен реактор в съседния двор или се окаже, че си в земетръсна зона и стойността на къщата стане 300 бона.. а ти си платил 150 до момента.. банката ти продава къщата за 250 (защото тя иска бързо да вземе някакви пари възможно най-бързо)
ти оставаш без къща и дължиш на банката още 100 бона и.. там някаква лихва:)
но.. това е лошия вариянт, добрия е да си кюташ 30 годинки в къщата и накрая последните вноски да ги отделиш от пенсията си.. и става твоя
Точно за това говоря!
И тук ако внасяш 30 години по 600-700 лв. на месец са 250к, с които спокойно можеш да си купиш достатъчно голям апартамент за 4 членно семейство

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Много приказки, много истини и много глупости.
За мен има един принцип - човек, ако не е успял да постигне едно средно задоволително ниво в СОБСТВЕНАТА си държава, в отлично здраве, където е заобиколен от хора говорещи собствения му език и с манталитет себеподобен, значи е мързелив, глупав, наивен, необразован или циганин (последното не е задължително
). Такъв човек и на Луната да отиде няма да избяга от себе си или от съдбата си. За това портокаладжиите във Валенсия ще си останат портокаладжии, бургерджиите в Манхатън - същите....евентуално да еволюират до бакшиши или пицари, все тая. Успелите в чужбина хора са 99% успели и в България + 1% мега късметлии, само че в родината ги смущават един милион други простотии и за това са избрали ЦИВИЛИЗАЦИЯТА! На голяма част от успелите в БГ примерно не им пречи кочинката и за тва си разкарват Бентлита-та по Сф, но това си е техен избор. Уникалното в България в момента е това, че се създават хора, които се каляват един вид в тази гадна обстановка, и щом биха успели там, то нямат пречка за пред света, убеден съм!
Те такива размишления....
За мен има един принцип - човек, ако не е успял да постигне едно средно задоволително ниво в СОБСТВЕНАТА си държава, в отлично здраве, където е заобиколен от хора говорещи собствения му език и с манталитет себеподобен, значи е мързелив, глупав, наивен, необразован или циганин (последното не е задължително

Те такива размишления....
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
kemakozeE36 написа:Ми и аз не мисля за 2-3 литра бензин. Все пак с толкова си мия ръцете![]()
Колега, много си млад и не помниш купоните за по 30л бензин на месец. Аз съм чакал 27 часа на -10С, за да заредя. А направи го и после си "измий ръцете". Малък си бил и при режимите на тока, водата, празните магазини, 30-те долара заплата и т.н. и т.н. Ще го видиш много скоро в Гърция, ако не им опростят стотина милиарда заеми.
А иначе към останалите теоретици, не пишете глупости и не бройте парите на другите. При едни и същи доходи две семейства могат да живеят по два коренноразлични начина. Достатъчно е в едното да има двама пушача, които дават дневно по 30$ за цигари.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
BMW_POWER написа: При едни и същи доходи две семейства могат да живеят по два коренноразлични начина. Достатъчно е в едното да има двама пушача, които дават дневно по 30$ за цигари.
Е какви са ти я пушачи

Една кутия цигари в САЩ (или поне в NJ) беше $6; кой нормален пуши по 2 кутии и половина на ден...
Има и такива, но те не са мерило

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
BadAngel написа:...
не винаги. много често банките се съгласяват на вариант, който се нарича short sale, при който банката ти отписва дълга и взима толкова за колкото може да продаде къщата. мисля, че дори не ти се съсипва и кредитния рейтинг толкова много както при foreclosure.
не че и това е много приятен вариант, но пак е нещо. има и възможност да обявиш bankruptcy също, ма тва май ти съсипва живота за 10на години напред.
тая тема винаги ми напомня на тази песен http://youtu.be/RgikGBh6pbI
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”