Подписването на ACTA и последствията
Модератор: Общи модератори
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: Подписването на ACTA и последствията
Кой му е дал на това копелнце правомощия да подписва?
РЕФЕРЕНДУМ!!!

РЕФЕРЕНДУМ!!!

Без страх, без спирачка!
acer,в америка също отрязаха SOPA.А и мога да ти гарантирам,че печалбата изобщо не е "мижава" въпреки пиратските копия.Ако бяха толкова зле до сега да са измислили доста по-сериозни защити от копиране поне на игрите.Отделно,че кината също не са останали празни и филмите продължават да носят стотици милиони печалба.Който ходи на кино не тегли от замунда,а който го прави няма да тръгне на кино.Закъсаха го само "видеотеките" от които обаче печалбата на "индустрията" не е кой-знае каква.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
zzuzi написа:acer,в америка също отрязаха SOPA.А и мога да ти гарантирам,че печалбата изобщо не е "мижава" въпреки пиратските копия.Ако бяха толкова зле до сега да са измислили доста по-сериозни защити от копиране поне на игрите.Отделно,че кината също не са останали празни и филмите продължават да носят стотици милиони печалба.Който ходи на кино не тегли от замунда,а който го прави няма да тръгне на кино.Закъсаха го само "видеотеките" от които обаче печалбата на "индустрията" не е кой-знае каква.

Google (youtube), facebook, wikipedia и т.н. също са сериозни лобита не ги подценявайте в тази игра

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Според това 95% от хората, които ползват компютър трябва да бъдат тикнати в затвора
Кажи честно... Ти ще дадеш ли примерно 1лв. да си свалиш песен? Тая много ще те кефи - ще дадеш. Другата и тя. Ама ще даваш ли по 20-30лв. месечно примерно? Или ще дадеш ли примерно 3лв. да си свалиш филмче или ще събереш още 2лв. за промоцията в киното
Ако това стане, аз лично ще си изхвърля (или по-скоро продам
) компютъра. За "безплатните" неща и телефона ще ми свърши същата работа. По левче да е песента, ще трябва да дам около 10 палки
А и определено няма да ми е приятно как ще бъда следен от "някой" си. Нали се сещаш, че с тоя закон и бай Пешо от доставчика ще може да гледа какво правиш на PC-то? И каква индустрия ще стане по-печеливша... Рапърчетата в щатите ще си вземат още няколко Бентлита, а филмовите звезди ще започнат един по един да стават милиардери... Всичко пак се свежда до бедните стават по-бедни, а богатите още по-богати. Обикновения човек само губи от това 

acer написа:представете си че печелите проект от ес за иновации, създавате студио за игри, правете игра 2 години, пускате я и на 4-тия ден я виждате в замунда! накрая теглите чертата и виждате няква мижава печалба! а сте могли да имате много по-голяма сума с която да започнете нов проект и следователно да осигурите нови работни места![]()
ако закона бъде приет цялата индустрия ще стане в пъти по-печеливша, повече работни места, повече пари за харчене - благоприятен ефект за световната икономика. не е нормално да можеш да свалиш абосютно всеки филм създаван някога безплатно.. хората си търсят правата, разбирам ги.
м/ж няма начин ес да не подпиши договора, това значи да изгони цялата индустрия в америка, не знам защо го отложиха за юни.
Кажи честно... Ти ще дадеш ли примерно 1лв. да си свалиш песен? Тая много ще те кефи - ще дадеш. Другата и тя. Ама ще даваш ли по 20-30лв. месечно примерно? Или ще дадеш ли примерно 3лв. да си свалиш филмче или ще събереш още 2лв. за промоцията в киното

личните данни са петрола на 21 век, а SOPA е просто тихото разпределение на пазара
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
zuzzi, по-голямата част от печалбите на холивуд идват от сащ и Обама точно това споменава, че не е честно държави като нашата да получават всички наготово, без значение дали мислим че печалбите им са достатъчни
http://www.youtube.com/watch?v=Q27cFBPrIcg
иначе си потренирах англиският за държавният ми изпит и разгледах подробно ASTA и изрично е подчертано, че личното поведение в интернет няма да бъде следено и никой няма да те осъди дори да пратиш 20 песни на всичките си скайп абонати, връзвате се на някви типове от нета, които пускат митове и легенди. като ме кефи 50 цент ще ида и ще дам и 20 лв за диска
не виждам никаква разлика от това да си купя хляб, да платя сметката за ток или да закарам колата на автомивка, зад всеки продукт или услуга стоят хора, които трябва да бъдат възнаградени.. и само защото сме свикнали да ощетяваме труда на тези хора не значи че е правилно и че трябва да продължи да бъде така. дали ни харесва или не, в ес сме и ще бъдем вкарани в правият път, на запад обикновените хора си плащат и за филми, музика и нови бмв-та карат, така че обикновен не значи беден, просто ние сме бедни и за това ни е кофти.
p.s може би от украйнски торент сайтове ще можем да сваляме още дълго време, те са в постоянна 1991-ва и никой не ги иска никъде

иначе си потренирах англиският за държавният ми изпит и разгледах подробно ASTA и изрично е подчертано, че личното поведение в интернет няма да бъде следено и никой няма да те осъди дори да пратиш 20 песни на всичките си скайп абонати, връзвате се на някви типове от нета, които пускат митове и легенди. като ме кефи 50 цент ще ида и ще дам и 20 лв за диска

p.s може би от украйнски торент сайтове ще можем да сваляме още дълго време, те са в постоянна 1991-ва и никой не ги иска никъде

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
А като си добре с английския предполагам си прочел,че ACTA(Anti-Counterfeiting Trade Agreement)не засяга само торентите и интернет пиратството.Освен това приемането на подобно споразумение/наредба/закон,което въобще дава някакво право на достъп на трети лица до данните,разменяни от интернет потребители е крачка към прокарване и приемане на закони,ограничаващи още повече на правата им.Демек това е само началото-мине ли един такъв закон ще дойдат още 10.Ако не греша в швейцария пиратството е напълно законно и разрешено,тъй като са провели проучване и са сметнали,че загубите на собствениците на "интелектуално право" въобще не са толкова големи.
п.п.Ако кажеш честно,че до сега,през целия си живот не си изтеглил нито една песен,филм,книга,снимка от интернет без да платиш за нея ще се съглася напълно с мнението ти по въпроса.
п.п.2 Хляба си го пека у нас с пекарна,а колата я мия с маркуча
п.п.Ако кажеш честно,че до сега,през целия си живот не си изтеглил нито една песен,филм,книга,снимка от интернет без да платиш за нея ще се съглася напълно с мнението ти по въпроса.
п.п.2 Хляба си го пека у нас с пекарна,а колата я мия с маркуча

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
vicho написа:Maverick_VS написа:p2p никога няма да загине - под една или друга форма! Не се вкарвайте в излишни филми
, а си изтеглете някой от торентите
например новия Top Gear, които след Коледния "спешъл" ми паднаха в очите, но успяха да се изкачат отново с 1-ви епизод![]()
Това Ламбо просто ми напълни сърцето

- Stefan Caromov
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Кораба Destiny
- Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed
Хора, замислете се от друга гледна точка моля ви, Певци, артисти, целия шоу бизнес (защото това дърпаме най често) , ще изпадне в забвение, ако изчезнат тези неща в интернет. Че, ако няма интернет аз откъде ще знам ,коя е Риана примерно. Друго важно нещо е, че горепосочените, нямат абсолютно никаква загуба, ами напротив, печелят известност от това, че в нета им се въртят мутрите и филмите, и клиповете. Ня тях вече ми е платено за ролята във филма, или песента....Ами само от един концерт, средно статистическа певица, певец, или група ,печелят милиони.Ако няма свободно слушане кой ще ги знае тия ???
Друго, откъде, ако изчезнат торентите, ще ни предлагат старо и забравено диско примерно? Кой е мерилото за тези авторски права, ами искам филм на 30 години, няма го никъде, откъде да го взема, ако не от нета..
Освен това, до колкото ми е известно торент тракерите не са пиратски, пирати са тези, които крадат с цел финансова изгода,тва че сме си свалили по един филм примерно не е пиратство. В тоя ред на мисли ,слагам двд-то на телевизора по цял ден да записва докато аз съм на работа ,за да мога да си гледам филма след работа,това пак ли е пиратство?
От замунда специално всеки торент, към който са предявени авторски права, е бивал свален.
Винаги ще може да се заобиколи това, но въпроса е, че българия сме си дупедавци и и се гъзим на всеки... такова ни е правителството.Ето Германия, най законовата държава се въздържаи клони към НЕ подписване, Холандия също.
АМА ние барабар Петко с мъжете к**ва както винаги.
Според мен е неправилно, нередно и против всякакви човешки права.
А и какво ще стане, Бон Джови ще реши да сподели новия си албум сам в нета и кво ,треа и него да заключат сигурно...Трябва да се даде много точно определение, на това кое има и кое не авторски права,кой има право да претендира за дадено нещо, и по какъв начин. Тогава би имало смисъл от наблюдението над тракерите, но не бива да се махат ,ами да се измисли месечна такса примерно плащаема с смс ,или там каквото е.
Относно тубата вибокс, няма как да ги закрият, щото там има милиони клипове , които не са с авторски права.
Случката с мегаъплоуд е съвсем друга бира.Там играе конкуренцията 4shared затова и така стана. А и всъщност, сега има мегаъплоуд само е на друг адрес (ама го забравих сега как беше нещо медиагруп ком или нещо такова)
Друго, откъде, ако изчезнат торентите, ще ни предлагат старо и забравено диско примерно? Кой е мерилото за тези авторски права, ами искам филм на 30 години, няма го никъде, откъде да го взема, ако не от нета..
Освен това, до колкото ми е известно торент тракерите не са пиратски, пирати са тези, които крадат с цел финансова изгода,тва че сме си свалили по един филм примерно не е пиратство. В тоя ред на мисли ,слагам двд-то на телевизора по цял ден да записва докато аз съм на работа ,за да мога да си гледам филма след работа,това пак ли е пиратство?
От замунда специално всеки торент, към който са предявени авторски права, е бивал свален.
Винаги ще може да се заобиколи това, но въпроса е, че българия сме си дупедавци и и се гъзим на всеки... такова ни е правителството.Ето Германия, най законовата държава се въздържаи клони към НЕ подписване, Холандия също.
АМА ние барабар Петко с мъжете к**ва както винаги.
Според мен е неправилно, нередно и против всякакви човешки права.
А и какво ще стане, Бон Джови ще реши да сподели новия си албум сам в нета и кво ,треа и него да заключат сигурно...Трябва да се даде много точно определение, на това кое има и кое не авторски права,кой има право да претендира за дадено нещо, и по какъв начин. Тогава би имало смисъл от наблюдението над тракерите, но не бива да се махат ,ами да се измисли месечна такса примерно плащаема с смс ,или там каквото е.
Относно тубата вибокс, няма как да ги закрият, щото там има милиони клипове , които не са с авторски права.
Случката с мегаъплоуд е съвсем друга бира.Там играе конкуренцията 4shared затова и така стана. А и всъщност, сега има мегаъплоуд само е на друг адрес (ама го забравих сега как беше нещо медиагруп ком или нещо такова)
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Колко тънко завоалирано се налага поредното следене на личните данни и информация под предтекст защита на интелектуалната собственост.Значи освен всичко и интернет доставчика ще е длъжен да ни следи и да дава подробно инфо къде сме влизали,какво сме разглеждали и теглили и от кои географски координати.Пффффф хахахаха.
Значи в БГ може една водеща музикална, да я наречем по-нежно поп-фолк компания, с едно псевдоинженерче за шеф да краде музика и аранжимент от къде ли не за песните на псевдопевачките си.Може разни заведения,дискотеки,хотели,казина и т.н. да ползват имена,логота и запазени марки на световноизвестни марки,вериги и известни хора без тяхното знание и позволение.Може да продават парцали на уж гучи и армани по 30 лева,а не може аз да споделя в подходящото торент пространство файл,който вчера съм купил за ХХ лева????
Не ми стига че над половината приложения за андроида ми искат позволение за местонахождението и акаунтите ми,за да вървят,ами сега и тва.Утре може и уебкамера в банята да искат да си сложа.
Значи в БГ може една водеща музикална, да я наречем по-нежно поп-фолк компания, с едно псевдоинженерче за шеф да краде музика и аранжимент от къде ли не за песните на псевдопевачките си.Може разни заведения,дискотеки,хотели,казина и т.н. да ползват имена,логота и запазени марки на световноизвестни марки,вериги и известни хора без тяхното знание и позволение.Може да продават парцали на уж гучи и армани по 30 лева,а не може аз да споделя в подходящото торент пространство файл,който вчера съм купил за ХХ лева????
Не ми стига че над половината приложения за андроида ми искат позволение за местонахождението и акаунтите ми,за да вървят,ами сега и тва.Утре може и уебкамера в банята да искат да си сложа.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Сега говориха по BTV с един авокат и накратко каза, че това ще се приеме, ако парламента го одобри. Казаха и други интересни неща, вижте го!
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/vid ... ernet.html
http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/vid ... ernet.html
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Ето и от мен едно за тези които още не знаят какво точно искат да направят http://vbox7.com/play:930a5324f6
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acer написа:....
Хубаво примерче, само дето е грешно...
Казваш, че авторите ще печелят повече заради повечето продажби... Много спорен въпрос... Аз поне на кино ходя рядко (няма интересни филми за мен), но пък 95% от филмите който съм гледал скоро на кино ПЪРВО съм ги свалял от нета и ако ми харесат отивам да ги гледам на голям екран... Същото е и с игрите- тегля, пробвам я и ако ми хареса си купувам диск... Единственото което не си купувам е музиката... и доста хора около мен практикуват така- свалят от нета, тестват и ако си заслужава си купуват...
Просто времената са такива- всеки иска да тества и тогава да прецени дали да си купи нещо... Забрана на торентите ще доведе до няк'во повишение на печалбите, но минимално...
Я да видим хипотетична ситуация... Забранява се пиратството- ок, купувате си нов компютър- идеално... Да си свалите Уин е абсурд, а най-евтиния и калпав вариант е над 200лв., а един Ултимейт е над 600лв.- да ги сложим 300лв. за ОС... Дали ще платите за Офис 2010, или за Неро-то, или за другите поне 20 платени програми които сега ползвате без пари и за да е редовно всичко сметката за нов компютър ще скочи с още 1000лв. само за основни програми...
Ще дадете ли на микромеките (и заради тях) толкова пари или ще сложите някой Линукс

Като се наложи забраната и няма как да свалиш някой торент с кракната програма народа ще се ориентира към безплатните варианти- за тея с платените пак остава един гол ***
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В щатите SOPA и PIPA може и да не им мина номера,но ACTA която ВЕЧЕ се подписа от България и то доста задкулисно и завоалирано всъщност не е закон,а се подписва като "търговско споразумение" което заобикаля законите във вид на забрана,ето какво имам в предвид,според "закона" ACTA ,ако някой от потребителите напише че дадена банка,мобилен оператор,енергиино дружество или въобще някоя фирма не е много читава в интернет,то тази фирма веднагически може да го осъди даденият потребител по бърза процедура,основавайки се на това,че даденият потребител уронва престижа,после са другите неща дето всички четеме,ако някой дето е драснал някое стихотворение,песен или друга подобна дейност и някой го е свалил,записал и тн незаконни действия наречени "копи/пеист" а от своя страна създаделя ако се оплаче 3 пъти-веднага се започват действия срещу потребителя...
С 2 думи,ние българите,като най-точни и супер богати сме подписали първи такъв договор,който дори не се знаят точните параметри...защото се явява "търговска тайна"
Е,каква е разликата между "онова време" когато се донасяше на милицията кой какво е направил и това че всички оператори на мобилен и стационарен нет са задължени да докладват кой какво прави...следващъят ход е поставяне на камери у дома...Какво стана с частното право и частното пространство???
С 2 думи,ние българите,като най-точни и супер богати сме подписали първи такъв договор,който дори не се знаят точните параметри...защото се явява "търговска тайна"

Е,каква е разликата между "онова време" когато се донасяше на милицията кой какво е направил и това че всички оператори на мобилен и стационарен нет са задължени да докладват кой какво прави...следващъят ход е поставяне на камери у дома...Какво стана с частното право и частното пространство???
70 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5