Nokia N9

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Слави
Аватар

Re: Nokia N9

Мнение от © » 30 Яну 2012, 17:46

всеки има своя истина за нещата

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 30 Яну 2012, 17:53

© написа:всеки има своя истина
аз скоро разбрах, защо толкова го хвалят този андроид, а иначе бях от твърдото ядро на симбиан

Симбиан няма нищо общо с MeeGo, което е ОС на N9, ама нищо общо!
Имал съм няколко N телефона със симбиан и мога да си призная че е бъгав и бавен. Не може да се сравнява с хемороида и гейфона. НО MeeGo е съвсем друга бира :yes: Винаги си на 2 докосвания от това което ти трябва, много по-бърза е от всеки Симибиан...

Единственото, което отчитам като недостатък са малкото приложения. По нищо друго не отстъпва :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Слави
Аватар

Мнение от © » 30 Яну 2012, 22:44

аз за това редактирах поста си, защото после видях, че е с някаква измислена операционна система
Естествено това ще е основният недостатък, а като се замисля в андроид специално всичко става с приложения, дори клавиатура по БДС :mhihi: така че без тях каквато и ОС да има телефона, няма да е добре
Чакаме уиндос от Нокия, до тогава въбоще не ги поглеждам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 30 Яну 2012, 22:52

© написа:..Чакаме уиндос от Нокия, до тогава въбоще не ги поглеждам
Ми той вече е факт. Няма ли я Lumia-та в БГ?
Изображение

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 31 Яну 2012, 7:36

Това е просто телефон мечта. Играх си оня ден с него, наистина, както казват андроидаджиите, телефона не е супер бърз, но това да не забравяме ,че е бета версията. След 1-2 ъпдейта на софуера, ще го оправят.Я да си спомнят тия с андроидите, първата версия на какво приличаше... MeeGo e наследникът на Maemo както някой по-горе каза, N900 беше такъв, но не проби, защото тогава загърбиха маемо-то и се впуснаха с всички сили в симбиана с60в5
За момента, според мен Н8 е най добрия телефон, просто защото н9 още има софтуерни трески за дялане, но както казах, сле 1-2 ъпдейта ще стане чудо. А този андроид, по мое мнение е .....ми не ме кефи. За пейфон не говорим, там нещата са като плюс, само правилната работа на ОС ,другото е смях и сълзи. Да не говорим за принудата от ежедневни джейлбрейквания ,за да качиш нов уолпепър (образно казано)Стар привърженик на симбиана съм, меего още е рано да се купува, ако си купуваш смартфон за да го ползваш като такъв. Изчакай 5-6 месеца ,да го разработят.

Иначе програмите андроид, симбиан са аналогични, няма програма за едната ОС ,която да я няма за другата.
Уин мобилето, не ми е ясно . Нямал съм достъп
Н9 обаче бие абсолютно всичко по визия, допир, усет, удобство
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 31 Яну 2012, 8:35

© написа:Eстествено това ще е основният недостатък, а като се замисля в андроид специално всичко става с приложения, дори клавиатура по БДС :mhihi: така че без тях каквато и ОС да има телефона, няма да е добре
Чакаме уиндос от Нокия, до тогава въбоще не ги поглеждам

Като казах малко, нямах предвид 5 приложения... Да кажем че при MeeGo са 5 000, а при iOS 500 000.
И при мен клавиатурата на кирилица е с приложение. Да ти кажа досега не ми е потрябвало нещо и да го няма.

А за Google maps vs. Nokia maps ще си говорим ли :mhihi:

Това е на баба ми селото. При google maps можеш да разбереш как се казва, докато при nokia maps има над 15 улици с имената...

...

Stefan Caromov написа:Н9 обаче бие абсолютно всичко по визия, допир, усет, удобство

:yes: Няма друг такъв телефон, просто е супер.
Последна промяна drago_pavlov на 11 Юни 2020, 21:24, променена общо 2 пъти
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 31 Яну 2012, 8:54

Между другото вчера му беше първото изпускане на N9 и за разлика от гейфона му няма нищо :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 31 Яну 2012, 11:01

Няма никакви ядове.

Влизаш в store; избираш си приложение; кликваш download, то се сваля и се инсталира. Няколко кликвания ако не броим ровенето докато си избереш приложение :)

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Кораба Destiny
Детайли за колата: Alfa Romeo 156 Selespeed

Мнение от Stefan Caromov » 31 Яну 2012, 17:40

MAEMO приложенията, трябва да вървят прекрасно на н9
А както чета, след ъпдейта на фирмуера, ще могат потребителита да инсталират WMP ако им е кеф, или андроид. За хоследното не съм сто процента сигурен.
Но така, или иначе, ъпдийтването на фирмуера, не е толкова важно, защото има много девелопъри, които ей така за кеф правят на нокиа къстъм фирмуери. Аз например на моите 5530-ки едната е с на С6-01 фирм, другата на н97 и третата с фипм правен от BINH24 със Anna Belle икони, вградени уиджети , мога да си слагам икони бол на началния екран, които с просто минаване на пръста по дисплея изчезваг, или се появяват.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Яну 2012, 17:44

ако става въпрос за навигации нокия мапс = навтек за IGO
като програми нокия мапс + няколко светлинни години = IGO
да не говорим, че навител върви под андроид и ползва картите на бгрутингмап които са почти като тези на геотрейд
е самата програма е кофти, но все пак е някаква навигация :mhihi:
най-голямото предимство на симбиан относно навигациите е, че имат бъгав гармин, който горе долу работи добре с карти на геотрейд, но не и нокиа мапс
На последните платформи не знам какво ползват, но ако са останали само на "безплатната навигация от Нокия" въобще не им завиждам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 31 Яну 2012, 19:18

© написа:ако става въпрос за навигации нокия мапс = навтек за IGO
като програми нокия мапс + няколко светлинни години = IGO
да не говорим, че навител върви под андроид и ползва картите на бгрутингмап които са почти като тези на геотрейд
е самата програма е кофти, но все пак е някаква навигация :mhihi:
най-голямото предимство на симбиан относно навигациите е, че имат бъгав гармин, който горе долу работи добре с карти на геотрейд, но не и нокиа мапс
На последните платформи не знам какво ползват, но ако са останали само на "безплатната навигация от Нокия" въобще не им завиждам

Не съм някакакъв хакер или GPS маниак и не знам за какво ми говориш...
Днес си играх с едно HTC на колежка и навигацията беше с гугъл мапс, а разликата вече я показах :)

Слави
Аватар

Мнение от © » 31 Яну 2012, 20:20

няма значение :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 03 Фев 2012, 21:44

Vra4anin написа:Предполагам има флаш в браузъра ? Примерно, клипове от vbox7.com могат да се гледат (не че това е най-важното, но все пак)? Примерно при нокиа С7, N8 (симбиани от последните) няма проблем и могат да се гледат клиповете от вибокса, ама тоя модел с тази ОС няма много инфо за него, затова питам.

Youtube е предварително инсталиран, и от vbox7 клиповете вървят без проблем :)

martoto написа:
© написа:..Чакаме уиндос от Нокия, до тогава въбоще не ги поглеждам
Ми той вече е факт. Няма ли я Lumia-та в БГ?

Сревнение между N9 и lumia от някакъв сайт:

+ за lumia
има хардуерен бутон за камерата - N9 няма
има two-stage shutter (при N9 с първото докосване фокусираш, с второто снимаш)
252 ppi (pixels per inch) срещу 251 при N9

+ за N9
има NFC (near-field-communication) - lumia няма
има втора камера - lumia няма
има mass storage support - ползва се като флашка без да се инсталира допълнителен софтуер
1 GB RAM срещу 0,5 при lumia
разделителна способност 480x854 срещу 480x800 при lumia
два пиксела не споделят 1 подпиксел както при lumia
3,9" дисплей срещу 3,7" при lumia
тегло 135 г. срещу 142 г. при lumia

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 03 Фев 2012, 22:42

Изключително красиви телефони! Предпочетох Лумиата, заради WP.

По-бърза нокиа досега не съм имал, с тоя уиндоус направо лети. Всичко е супер юзър-френдли и логично, има много удобен мултикастинг, събра ми контактите от 4 пощи, фейсбук, туитър, сим карта и с блутут трансфер от предшшния ми телефон на едно място.

Моноблок дизайна с ClearBlack горила стъклото се слива идеално и става като едно бижу, сякаш няма дисплей. Досега не съм виждал телефон да му стои по-добре черна тема!

Освен 16те гб вградена памет може да ползваш и 25гб в SkyDrive-a.

2 навигации с доживотна поддръжка от нокиа, безплатен офис пакет, сдушва се с всички майкрософтски програми на лаптопа и уиндоус лайв акаунти за споделяне и трансфер.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 03 Фев 2012, 23:32

Дизайна няма какво да го коментираме, просто няма друг такъв телефон :)

За бързината, поне това което съм гледал в youtube, май е по бърз от N9. Но и N9 не е много по-бавен - няма нищо общо със симбиан телефоните, които съм имал досега :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата