Проблем с компютъра
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Проблем с компютъра
Здравейте колеги.
Знам, че има хора в този форум, които разбират от компютри. Та така, ето и какво се случва с моя.
От както се прибрах към обяд до сега се рестартира 3 пъти и то сам. Пуснах антивирусната да сканира, но на половината компютъра се рестартира и замина. Някакви предположения от какво може да се получава това ?
Знам, че има хора в този форум, които разбират от компютри. Та така, ето и какво се случва с моя.
От както се прибрах към обяд до сега се рестартира 3 пъти и то сам. Пуснах антивирусната да сканира, но на половината компютъра се рестартира и замина. Някакви предположения от какво може да се получава това ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с компютъра
вентилатори чистил ли си скоро?
- randity
- Photographer
-
Преди месец ако не и по-малко. Наистина има проблем с вентилатора, защото като го пусна ръмжи.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
еми като го почистиш или го смажи, или пък го смени направи. защото като достигне определена температура и се рестартира, а понякога и горят разни нещица 

- jturma
- Потребител
-
- Кара: хората да пият
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
Първо кажи с каква конфигурация си ...
Провери си температурата на процесора ако е висока може пастата да е за смяна,голямото количество прах в компютъра също маже да е причина, виж захранването как е...
има доста изписано в нета по тази тема
Провери си температурата на процесора ако е висока може пастата да е за смяна,голямото количество прах в компютъра също маже да е причина, виж захранването как е...
има доста изписано в нета по тази тема

+ Бомбирали кондензатори (кат буркани с туршия) 
Те имат навика да заминават (изсъхват/надуват) на жълтурковите дъна за 2-3 години максимум. На марковите даянят и по 7-8 години, че и повече.

Те имат навика да заминават (изсъхват/надуват) на жълтурковите дъна за 2-3 години максимум. На марковите даянят и по 7-8 години, че и повече.
- randity
- Photographer
-
Е са му пуснах една прахосмукачка, ама си треа нещо да го издуха добре. Как да ги смажа тия вентилатори ?
Разбрах кой вентилатор ръмжи, ама не знам к'во е там. Общо съм с три вентилатора, единия е в някаква кутия с жици, който е лепнат за горната част на кутията ? Няк'ва идея ?
Кутията е Prestigio
Разбрах кой вентилатор ръмжи, ама не знам к'во е там. Общо съм с три вентилатора, единия е в някаква кутия с жици, който е лепнат за горната част на кутията ? Няк'ва идея ?
Кутията е Prestigio

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
ти са от него ли ни пишеш 

- jturma
- Потребител
-
- Кара: хората да пият
- Мечтае да кара: BMW 850 csi
Тая кутия със жици ти е захранването и доста често перките при тях бръмчат ужасно.
Изключи компа от ел.системата разглоби захранването и внимателно махни перката която бръмчи след това я смазваш със грес за предпочитане..или отиди в най-близкя магазин за pc части и си купи една нова перка за 4-5лв.
Изключи компа от ел.системата разглоби захранването и внимателно махни перката която бръмчи след това я смазваш със грес за предпочитане..или отиди в най-близкя магазин за pc части и си купи една нова перка за 4-5лв.
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
В тая кутия с жиците то ти е захранването.Вадиш го и виж от задната страна на перката има една лепенка.Махаш я и ще видиш една дупчица.Там се вижда оста на перката и е закопчана с една бяла зегерка пластмасова.Трябва да я откопчееш и да издърпаш перката.Почистваш всичко витлата оста вътре около оста статора на вентилаторчето /това което е към кожуха на перката/ смазваш го с финно машино масло /става масло за шевни машини или каквито имаш мазал съм и с олио обаче след 1 месец максимум пак се налага мазане.Като няма с какво/.А най добре е да отидеш да си вземеш други но гледай за марки Titan Zalman Glacial Tech Evercool те са що годе добри.Внимаваш за размера и колко жици има вентилатора.Иначе може да искаш да ги тестваш да видиш на място кои са по безшумни и кои повече духат.Имай напредвид, че колкото е по малък вентилатора толкова повече обороти толкова повече шум.Ако споменеш каква ти е системата или една снимка ще ти кажа точно какво да направиш
Ако си от Русе кажи да ти го изчистя не вземам пари за това.Също така си инсталирай Speed Fan /най елементарната/ да видиш от каде ти идва проблема - Процесор Дъно Видео карта.Захранването задължително го изчисти него неможеш да разбереш докато не го изчистиш.

- shengi
- ентусиаст
-
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
там ти е захранването. Откачаш всичко, сваляш кутия, развърташ болтечата да го отвориш и ако никога не си го отварял ще останеш очарован. Издухваш всичкото прахоляк желателно е на тераса, щото хвърчат едни фитили от там супер приятни. после смазваш малко вентилатора след като си го почистил. Връщаш всичко по обратния ред, като не забравяш откъде си откачил кабелите. Смазваш другите два вентилатора. хубаво е да смениш пастата на процесора и цъкаш... и стискаш очи, палци и други елементи от тялото да са се получили нещата.
Ако не смееш да направиш това - по добре го дай на някой
Ако не смееш да направиш това - по добре го дай на някой

- randity
- Photographer
-
Мерси колеги, не съм от Русе. Тия дни ще се води при майстора, не искам аз да се занимавам, че къде не разбирам, къде съм смотан. Отива там и т'ва е да го чистят да го правят. Пък а дано скоро време нов и тоя през терасата, та в строежа 

- shengi
- ентусиаст
-
Ако си добре с нервите няма грижи, но щом нямаш желание.И аз се стресирах първия път като го правих - на 32 pc-та на работа, но не е сложно.Ако искаш и имаш желание пиши на лс да ти кажа всичко стъпка по стъпка.

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
ако колегата ти обясни, мини през захарна фабрика да ти дам и пастичка и си готов 

34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3