"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“
Nasko_ написа:Колега, ти хубаво ги обясняваш тези неща и съм сигурен, че всеки има поне по един близък или познат в САЩ.
Защо не кажеш, обаче как са заминали? И не ми казвай, че бачкатор, без образование си е казал заминавам за САЩ и на следващия ден е заминал
Ми написах-със зелена карта която спечели от лотарията и да,бачкер си е брат'чеда,има средно образование електротехник!!!
Колега @drago_pavlov
Ето една приказка за шоп,дето отишъл в австралия,видял едно кенгуро,съвсем непознат вид животно за нашите ширини,посочил кенгуруто което спокойно си подскачало под палещото австралииско слънце и убедено отсякъл:
-Те таково животно-НЕМА!!!
Хич нито ме интересува водните ти проблеми,личните ти житейски сметки и собствената ти душевност,също така не съм фирма или брокер за изпращане на гаст арбайтери зад граница,казвам нещата с истинските им думи въз основа на факти и свидетелски показания както и лични впечатления,необременен от истории пред входа разказани на бира и семки.
За сега ходя до щатите само като турист при роднините ми,пускам за "зелена карта" но нямам на тоя етап късмет.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Гледамче се развихрил спор за това къде и как живее братовчет ми,в Индианаполис ,на една територия са се събрали около 20 семейства и са си изградили нещо като "квартал",това са около 18 къщи,с разликата че са единствените които са малко по-монолитни и имат и мазе,по стар български обичай и на братовчеда къщата е негова собственост доста от одавна,да имаше кредит но го погаси,ето още 2 примера за които се сещам за братовчеда,взе кола за около 500$ (няма да цитирам марка),беше ударен калник,оправи го,постегна я и я продаде за 2400$,по едно време се беше замислил над такъв бизнес,но в щатите,ако за една година продадеш над 3 автомобила,вече се води "бизнес" и е задължително да се направи застраховка,която премията на месец е 2000$,а братовчеда не знаеше дали все така ще му върви...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:необременен от истории пред входа разказани на бира и семки.
За сега ходя до щатите само като турист при роднините ми,пускам за "зелена карта" но нямам на тоя етап късмет.
Ами да ти кажа, аз не пия бира пред входа, и семки не ям даже... Твоите изказвания са от типа "еди кой си чул, че оня си купил нещо..."
Вземи отиди да поработиш, не като турист, и ще ти се промени мирогледа

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:необременен от истории пред входа разказани на бира и семки.
Ами да ти кажа, аз не пия бира пред входа, и семки не ям даже... Твоите изказвания са от типа "еди кой си чул, че оня си купил нещо..."
Вземи отиди да поработиш, не като турист, и ще ти се промени мирогледа
Ами не дей да отговаряш директно а прочети точно какво съм написал,не е "еди кой си чул" и тн. а че лично АЗ съм го видял,и не е само братовчеда в щатите,ами и братовчетка,и не са само те двамата,ами имам доста познати там и редовно се чуваме (да е жив и здрав онзи дето изобрети VIBER,WhatsApp и Skype и ги приложи за мобилни апарати) и "яденето на семки" и "пиенето на бира" е само образно,а и не те "навивам" да се отдалечиш от плевен или да те карам на работа а само споделям...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Има един виц:
Две циганчета си приказват:
- Ти знаеш ли колко е хубаво да ядеш топъл хлаб със сирене?
- Не, а ти от къде знаеш? Да не би да си ял?
- Не бе, ама брат ми е гледал как един яде...
Едно е да отидеш за две седмици и да "видиш", съвсем друго е да поработиш, да плащаш данъци, сметки, квартири... Не се опитвам да те убеждавам, че тук е по-яко. Просто казвам, че в чужбина не всичко е розово - има си добри страни, има си и лоши.
Всеки сам си преценява както казах вече няколко пъти.
Тук всеки разправя колко е гот в чужбина, затова се опитвам да балансирам
Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...
Едно е да отидеш за две седмици и да "видиш", съвсем друго е да поработиш, да плащаш данъци, сметки, квартири... Не се опитвам да те убеждавам, че тук е по-яко. Просто казвам, че в чужбина не всичко е розово - има си добри страни, има си и лоши.
Всеки сам си преценява както казах вече няколко пъти.
Тук всеки разправя колко е гот в чужбина, затова се опитвам да балансирам

Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо

В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Има един виц:
...
Не,честно ти казвам.много си...бе саше,бе ти не четешли бре,ама хич не четеш,2 пъти ти написах-ЛИЧНО съм видял,стоял там и ако исках щях и работа да започна,но не желая нелегални работи,освен това съм живял достатъчно дълго в германия и знам доста неща,даже и работех там,но бях малък и много не ми се работеше,в момента,като става въпрос за германия,имам приятел там,замина преди 2 месеца,купи си репатрак и репатрира закъсали автомобили,месечно взима между 2700 и 5000евро,аз се занимавам със софтуер и компютри и съм по-мързелив че да работя подобни неща,като не пиеш-спри да употребяваш силни медикаменти поне и ЧЕТИЧ,верно че чукчи не читател а писател,ма твойто минава всякакви вицове за интелектуалният потенциал на племе от Чукотски автономен окръг в Магаданска област ,прост не мога да повярвам че има такива хора.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Явно тоя софтуер ти е спаружил мозъка...
Колко пъти се опитах да ти обясня, че едно виждаш за 2 седмици на екскурзия, и съвсем друго виждаш след 1 година работа...
Не ми отговаряй, че тя стана "Ти му викаш куме Иване то тича за ** да те фане"...
Колко пъти се опитах да ти обясня, че едно виждаш за 2 седмици на екскурзия, и съвсем друго виждаш след 1 година работа...
Не ми отговаряй, че тя стана "Ти му викаш куме Иване то тича за ** да те фане"...
- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
BMW_POWER написа:outworld написа:А колкото до колегите избягали в чужбина - няма лошо, хубаво е да преуспявате. Но когато го направите не забравяйте от къде сте тръгнали и помагайте на нас, които искаме да си седим в България
Знаеш ли, никога не забравям откъде съм тръгнал. Изнесох се от дома на родителите ми преди много години, но си запазих ключовете от външната врата. Те са най-големият ми стимул да се боря и да не се предавам. Същото е и с България....
Относно колегите, които са били по бригади. Едно е да си гастарбайтер, друго е да живееш и работиш някъде. За пореден път ви казвам да четете между редовете това, което ви пише alx. Аз скачах по студентските митинги и стачки, когато сваляхме Луканов. Обещаха ни, до 3-5 години да живеем като на запад. Минах през всички възможни опити за ликвидация, купони, лимити, опашки, режими, смени на пари и не знам си какво си. Уморих се и нямам време да участвам повече в експерименти на управляващи, до един завършили все една и съща Симеоновска школа. Наслушах се на евъргийна, че кадърните успявали в БГ, а некадърните се изнасяли. Ми тогава тези в БГ да не се оплакват, защото до един са кадърни ... Бачкам същите часове, които бачках в БГ, но всичките ми сметки са платени, хладилника ми е пълен, всеки уик-енд барбекюто пуши, имам две нормални коли и не мисля дали да си сипя 2 или 3 литра бензин. Не ме е страх да купя на детето си някаква играчка, всяка година ходя на почивка, на която не се стискам за каквото и да е. Помагам с каквото мога на хората в БГ и винаги повтарям:
ВСЕКИ ПРЕКАРАН ДЕН В ТАЗИ ДЪРЖАВА Е БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕН

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не разбрахте ли за толкова постове че тая тема е пълна провокация.Какъв е смисъла ? Кадърните отивали някъде а бунаците стоят в БГ.Пълни глупости на търкалета.Сто мнения и сто различни житейски съдби .Тема болезнена за всички и за тези които са далеч от родината и за тези които са тука.Никой не може да упреква другия за взето решение което касае собствения му статус така че какъв е смисъла да се върти едно и също ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- patkana1
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Не разбрахте ли за толкова постове че тая тема е пълна провокация.Какъв е смисъла ? Кадърните отивали някъде а бунаците стоят в БГ.Пълни глупости на търкалета.Сто мнения и сто различни житейски съдби .Тема болезнена за всички и за тези които са далеч от родината и за тези които са тука.Никой не може да упреква другия за взето решение което касае собствения му статус така че какъв е смисъла да се върти едно и също ?

alx написа:drago_pavlov написа:като махнеш 30% данъци = $41 496 чист годишен доход.
Айде сега ми обясни как с тая заплата се купува апартамент за $300к+++ за две години
елементарно. заема му за $500к къщата (щото в калифорния за $300к ще си купиш бунгало) е за 30 години на 3% фиксирана лихва. което е $2108/месец вноска. сложи още $500/месец за данък къща и още $100/месец застраховка за всичко $2708/месец
също така имай напредвид че лихвата по ипотеката е данъчно облекчение.
Ето едно бунгало в щата Калифорния, град Сан Диего за 320К$
http://photos.listhub.net/SANDICOR/1000 ... 622T141950
http://photos.listhub.net/SANDICOR/1000 ... 622T141950
Ние не ядем доматите с колците, от еднофамилни къщи до мезонети има разлика, нормална къща(1500-2000кв фута) е много далече от 500К.. а като се тръгнали да смятате ще може ли някой да сметне колко ще струва да се построи във Варна(примерно) и колко ще ми е вноската на месец при 9-10% лихва и период от 20-30 години с заплата от 400лв. Благодаря.

ми това са бунгала бе младеж
на парцел голям колкото пощенска марка- на първата снимка от ляво виждаш ли стената на съседната къща на има няма метър? от дясно виждаш ли еднометровата стена до съседа? ае мерси. така застроени квартали са често и гета. освен ако не са от 3-4 етажни сгради от тухли в центъра на големите градове и тогава са $$$$$$
ако толкова искаш да гледаш къщи в америка- http://www.realtor.com

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Jordana написа:Не разбрахте ли за толкова постове че тая тема е пълна провокация.Какъв е смисъла ? Кадърните отивали някъде а бунаците стоят в БГ.Пълни глупости на търкалета.Сто мнения и сто различни житейски съдби .Тема болезнена за всички и за тези които са далеч от родината и за тези които са тука.Никой не може да упреква другия за взето решение което касае собствения му статус така че какъв е смисъла да се върти едно и също ?
Разбрахме още в началото, но си пишем ей така от скука. Или може би защото умните и честни хора се чувстват повече емигранти в собствената си родина отколкото навън. Макар и да изкарвам доста пари, няма ден в който поне няколко пъти да не съжалявам че съм се родил тук. В Албания, Босна, Македония и Сомалия не съм ходил, та може и да има по скапани места от родината. Като изключим унгарците и никъде не са се държали по-отвратително с мен отколкото в България. А съм ходил доста по Европа, къде по командировки, къде по почивки.....Американците били тъпи, немците били стиснати, сърбите псували, англичаните били студени. Абе вие живяли ли сте някога в Северозападна България да видите какво е простотия и дивотия. Като поработиш на Запад щяло да разбереш колко е гадно. А като поработиш в България след десетина години можеш направо да се гръмнеш. А пък за стандартите изобщо не може да се говори. Какво ми сравнявате ипотеки и други глупости. Когато продавачка или сервитьорка на 25 години в България си купи чисто ново Рено Клио със собствени средства, било то и на лизинг, тогава сравнявайте стандартите.
И в крайна сметка като е толкова хубаво тук в България и са ниски данъците и малко се работи и стандартите са еднакви, защо никой не напира да емигрира тук. Даже и най-големите скапаняци не искат да дойдат. Малкото емигранти го правят само заради това, че сме в ЕС и им се отварят възможности да дръпнат в някоя развита страна. Даже и сомалийците не искат да емигрират тук

- patkana1
- младши ентусиаст
-
ukelichko написа:Jordana написа:Не разбрахте ли за толкова постове че тая тема е пълна провокация.Какъв е смисъла ? Кадърните отивали някъде а бунаците стоят в БГ.Пълни глупости на търкалета.Сто мнения и сто различни житейски съдби .Тема болезнена за всички и за тези които са далеч от родината и за тези които са тука.Никой не може да упреква другия за взето решение което касае собствения му статус така че какъв е смисъла да се върти едно и също ?
Разбрахме още в началото, но си пишем ей така от скука. Или може би защото умните и честни хора се чувстват повече емигранти в собствената си родина отколкото навън. Макар и да изкарвам доста пари, няма ден в който поне няколко пъти да не съжалявам че съм се родил тук. В Албания, Босна, Македония и Сомалия не съм ходил, та може и да има по скапани места от родината. Като изключим унгарците и никъде не са се държали по-отвратително с мен отколкото в България. А съм ходил доста по Европа, къде по командировки, къде по почивки.....Американците били тъпи, немците били стиснати, сърбите псували, англичаните били студени. Абе вие живяли ли сте някога в Северозападна България да видите какво е простотия и дивотия. Като поработиш на Запад щяло да разбереш колко е гадно. А като поработиш в България след десетина години можеш направо да се гръмнеш. А пък за стандартите изобщо не може да се говори. Какво ми сравнявате ипотеки и други глупости. Когато продавачка или сервитьорка на 25 години в България си купи чисто ново Рено Клио със собствени средства, било то и на лизинг, тогава сравнявайте стандартите.
И в крайна сметка като е толкова хубаво тук в България и са ниски данъците и малко се работи и стандартите са еднакви, защо никой не напира да емигрира тук. Даже и най-големите скапаняци не искат да дойдат. Малкото емигранти го правят само заради това, че сме в ЕС и им се отварят възможности да дръпнат в някоя развита страна. Даже и сомалийците не искат да емигрират тук

alx написа:ми това са бунгала бе младежна парцел голям колкото пощенска марка- на първата снимка от ляво виждаш ли стената на съседната къща на има няма метър? от дясно виждаш ли еднометровата стена до съседа? ае мерси. така застроени квартали са често и гета. освен ако не са от 3-4 етажни сгради от тухли в центъра на големите градове и тогава са $$$$$$
Аз ясно написах че говорим за нормални къщи, дори ти дадох от Сан Диего реална обява, да не говорим че в по-малките градове цените са по-ниски.. това на снимката е 150кв в САН ДИЕГО, какви са ти стандартите за нормална къща ? 300кв застроена площ с 5 спални и 20к фута двор на пъпа на Сан Диего за 200к - това не е нормална къща и е нормално да струва 500к. Във България да не мислиш че в големите градове можеш да си построиш подобна къща за 200к ??
Във САЩ също мога да ти намеря къща в долно уйно дето съседи няма да имаш няколко мили и двора ти ще е минимум 20к фута и ще струва 200к, ама за мен това не е нормална къща за това ти дадох най-добрия вариант - в голям град, средностатистическа къща.