"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от Bogat-Beden » 01 Фев 2012, 1:38

ukelichko написа:И в крайна сметка като е толкова хубаво тук в България и са ниски данъците и малко се работи и стандартите са еднакви, защо никой не напира да емигрира тук. Даже и най-големите скапаняци не искат да дойдат. Малкото емигранти го правят само заради това, че сме в ЕС и им се отварят възможности да дръпнат в някоя развита страна. Даже и сомалийците не искат да емигрират тук :banghead:
:lol: :lol: :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 01 Фев 2012, 2:13

drago_pavlov написа:Има един виц:
Две циганчета си приказват:
- Ти знаеш ли колко е хубаво да ядеш топъл хлаб със сирене?
- Не, а ти от къде знаеш? Да не би да си ял?
- Не бе, ама брат ми е гледал как един яде...

Едно е да отидеш за две седмици и да "видиш", съвсем друго е да поработиш, да плащаш данъци, сметки, квартири... Не се опитвам да те убеждавам, че тук е по-яко. Просто казвам, че в чужбина не всичко е розово - има си добри страни, има си и лоши.
Всеки сам си преценява както казах вече няколко пъти.

Тук всеки разправя колко е гот в чужбина, затова се опитвам да балансирам :mhihi:

Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

:yes: :yes: :yes:
Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

ukelichko написа: А съм ходил доста по Европа, къде по командировки, къде по почивки.....Американците били тъпи, немците били стиснати, сърбите псували, англичаните били студени.

Американци, ок...немци, пак ок...англичани, става - ама тия сърби къде ги бодна у Европа? :mhihi:
За мрънкащите никога няма да има угода :) Там пък ще ти е много работата, няма да имаш приятели, мама и тате ще са далеч и точно след 2 месеца си си в Бг.
Вярно е, че много "мозъци" избягаха от България, което е много жалко, но това не значи, че всеки мързел, на който не му се учи и работи, а иска да взима пари ще му се отвори парашута.
Каквото е за теб в тази страна, това е за всички...или само при теб заплатите са малки и има криза? Ние все едно падаме от Марс, та сте седнали няколко човека да обяснявате, какво било положението!!!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Фев 2012, 9:06

Nasko_ написа:.
Каквото е за теб в тази страна, това е за всички...или само при теб заплатите са малки и има криза? Ние все едно падаме от Марс, та сте седнали няколко човека да обяснявате, какво било положението!!!
човека написа,че взема хубави пари ТУК
ukelichko написа: Макар и да изкарвам доста пари, няма ден в който поне няколко пъти да не съжалявам че съм се родил тук.

,ама си чел избирателно
и да,такова е положението, като те обижда истината проблемът си е твой и не е виновен този който е навън или който е тука,но не си е забил главата като щраус.. ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 01 Фев 2012, 9:51

Наистина е отврат в чужбина,аз даже наскоро докарах жената и децата да видат нагледно :mhihi: Няма да си седът на рахат в БГ, па аз да са счупвам от бачкане :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Фев 2012, 11:33

Nasko_ написа:Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

Само ние и македонците винаги се сравняваме с някой и сравняваме нещо наше с нещо чуждо и ако нашето е по, сме върха - един комплекс по малко. Champs-Еlysеes си е Champs-Еlysеes. Със своя дух, със своите особености. Дори да има повече цигания там, това какво ни грее нас. Ще ни се оправи икономиката ли, ще се оправи туризма в България ли, пенсионерите ще започнат да вземат пенсии колкото французите ли.....В Япония ще организират екскурзии с посещение на Витошка ли.

Nasko_ написа:За мрънкащите никога няма да има угода :) Там пък ще ти е много работата, няма да имаш приятели, мама и тате ще са далеч и точно след 2 месеца си си в Бг.
Вярно е, че много "мозъци" избягаха от България, което е много жалко, но това не значи, че всеки мързел, на който не му се учи и работи, а иска да взима пари ще му се отвори парашута.

При мен заплатите са добри, но не всичко е пари. Има много други неща които не са свързани със стандарта. Пожелавам ти да започнеш да изкарваш толкова пари, че да го разбереш. Всичко произлиза от това, че като цяло страната е пълна със скапаняци. А скапаняка все ще търси нещо лесни парици, нещо връзчица, далаверка, ако може нещо към партийка да се присламчи, нещо да открадне. А ако един скапаняк е беден си мисли, че всичко му е позволено. Може да замърсява природата, да убива животни, да съсипва паркове сгради, да паркира на тротоара, да обърне блока с музика.... И само защото е беден. Та така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 01 Фев 2012, 11:44

ukelichko написа:При мен заплатите са добри, но не всичко е пари. Има много други неща които не са свързани със стандарта. Пожелавам ти да започнеш да изкарваш толкова пари, че да го разбереш. Всичко произлиза от това, че като цяло страната е пълна със скапаняци. А скапаняка все ще търси нещо лесни парици, нещо връзчица, далаверка, ако може нещо към партийка да се присламчи, нещо да открадне. А ако един скапаняк е беден си мисли, че всичко му е позволено. Може да замърсява природата, да убива животни, да съсипва паркове сгради, да паркира на тротоара, да обърне блока с музика.... И само защото е беден. Та така.

Това за съжаление е причината да не можем да станем цивилизована демократична държава вече толкова години. И е един огромен минус за живеещите тук, които всеки ден трябва да се сблъскват и борят с въпросните "скапаняци".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 12:27

patkana1 написа:
ukelichko написа:
Jordana написа:Не разбрахте ли за толкова постове че тая тема е пълна провокация.Какъв е смисъла ? Кадърните отивали някъде а бунаците стоят в БГ.Пълни глупости на търкалета.Сто мнения и сто различни житейски съдби .Тема болезнена за всички и за тези които са далеч от родината и за тези които са тука.Никой не може да упреква другия за взето решение което касае собствения му статус така че какъв е смисъла да се върти едно и също ?

Разбрахме още в началото, но си пишем ей така от скука. Или може би защото умните и честни хора се чувстват повече емигранти в собствената си родина отколкото навън. Макар и да изкарвам доста пари, няма ден в който поне няколко пъти да не съжалявам че съм се родил тук. В Албания, Босна, Македония и Сомалия не съм ходил, та може и да има по скапани места от родината. Като изключим унгарците и никъде не са се държали по-отвратително с мен отколкото в България. А съм ходил доста по Европа, къде по командировки, къде по почивки.....Американците били тъпи, немците били стиснати, сърбите псували, англичаните били студени. Абе вие живяли ли сте някога в Северозападна България да видите какво е простотия и дивотия. Като поработиш на Запад щяло да разбереш колко е гадно. А като поработиш в България след десетина години можеш направо да се гръмнеш. А пък за стандартите изобщо не може да се говори. Какво ми сравнявате ипотеки и други глупости. Когато продавачка или сервитьорка на 25 години в България си купи чисто ново Рено Клио със собствени средства, било то и на лизинг, тогава сравнявайте стандартите.
И в крайна сметка като е толкова хубаво тук в България и са ниски данъците и малко се работи и стандартите са еднакви, защо никой не напира да емигрира тук. Даже и най-големите скапаняци не искат да дойдат. Малкото емигранти го правят само заради това, че сме в ЕС и им се отварят възможности да дръпнат в някоя развита страна. Даже и сомалийците не искат да емигрират тук :banghead:

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Много ама много точно казано,аз мога да ви дам пример от личния живот не един,но за този се сещам по конкретно.Баба ми на село имаше един комшия които от както се помня се заминава със отглеждане на едър рогат добитък..Цял живот,всеки ден,всяка нощ.Като Робинзон Курзо беше,брадясал мърляв абе ужас....И един ден братовчед му който работи в Англия по строежите го викна като общак да работят заедно.Въпросния български "фермер" ако така мога да го нарека,български не можеше да говори а какво остава за английски...Ама си стегна куфарите и замина,точно след 1 година взе детето и жена си с него,езика го беше увладял перфектно.Показваше ми снимки на няква 36ца дето си бил купил седанче и беше супер доволен от живота си зад граница,е от тогава не съм го виждал повече в България...ама аз сам се досещам защо не се връща :yes:

P.S:И не че нещо против хората дето пишат в темата,ама като гледам местоположеняита ви май едно 40-50% от тези дето виакт че в България е мега яко да се живее,пишат от чужбина..Защо ли? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 12:35

Чанев написа:Много ама много точно казано,аз мога да ви дам пример от личния живот не един,но за този се сещам по конкретно.Баба ми на село имаше един комшия които от както се помня се заминава със отглеждане на едър рогат добитък..Цял живот,всеки ден,всяка нощ.Като Робинзон Курзо беше,брадясал мърляв абе ужас....И един ден братовчед му който работи в Англия по строежите го викна като общак да работят заедно.Въпросния български "фермер" ако така мога да го нарека,български не можеше да говори а какво остава за английски...Ама си стегна куфарите и замина,точно след 1 година взе детето и жена си с него,езика го беше увладял перфектно.Показваше ми снимки на няква 36ца дето си бил купил седанче и беше супер доволен от живота си зад граница,е от тогава не съм го виждал повече в България...ама аз сам се досещам защо не се връща :yes:

Тоя твоя фермер сигурно е имал 2 крави и 3 кози... Това ако е фермер... И какво очакваш от човек дето "български не можеше да говори"? А много ми е интересно какви са ти критериите за "перфкетно Увладяване" на английски???

Аз пък имам приятел, който има ферма и отглежда едър рогат добитък, джитка си с А6-та, къщата му е на 2 етажа, басейни, барбекюта... И хич не му дреме за Е36-ците в Англия...

Работника си остава работник където и да отиде... След като тук е свикнал на мизерия, то много ясно че като види 1000Е заплата и ще щрака с пръсти...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 01 Фев 2012, 12:38

kiro_320 написа:
alx написа:ми това са бунгала бе младеж :) на парцел голям колкото пощенска марка- на първата снимка от ляво виждаш ли стената на съседната къща на има няма метър? от дясно виждаш ли еднометровата стена до съседа? ае мерси. така застроени квартали са често и гета. освен ако не са от 3-4 етажни сгради от тухли в центъра на големите градове и тогава са $$$$$$

ако толкова искаш да гледаш къщи в америка- http://www.realtor.com

Аз ясно написах че говорим за нормални къщи, дори ти дадох от Сан Диего реална обява, да не говорим че в по-малките градове цените са по-ниски.. това на снимката е 150кв в САН ДИЕГО, какви са ти стандартите за нормална къща ? 300кв застроена площ с 5 спални и 20к фута двор на пъпа на Сан Диего за 200к - това не е нормална къща и е нормално да струва 500к. Във България да не мислиш че в големите градове можеш да си построиш подобна къща за 200к ??
Във САЩ също мога да ти намеря къща в долно уйно дето съседи няма да имаш няколко мили и двора ти ще е минимум 20к фута и ще струва 200к, ама за мен това не е нормална къща за това ти дадох най-добрия вариант - в голям град, средностатистическа къща.

Да се намеся и аз за имотите в САЩ :-)
Понеже имам доста приятели живеещи от по 10-тина години в САЩ, а и аз самият все по-често се замислям за живот зад окeана.Затова и от време на време преглеждам цените на недвижимостите там, както резиденшъл така и комершъл (както жилищтните така и за бизнес):

Та има имоти и имота.Най-важното е местоположението,местоположението и пак местоположението :

Eдна къща в Ню Йорк или Лос Анджелис може да струва милиони, но във флорида например може да струва няколко стотин хиляди долара.Е разбира се има защо да е така.Инфраструктура,престъпност,училища,заплащане,приридни особености (тайфуни,земетресения,мучурища-блата,крокодили и комари,латиноси и тн и тн.)А от там идва и застраховка на имота данъци и тн.

Например :
Къща във Флорида,Девънпорт,(Davenport, Polk County, Florida) с 5 спални,басейн,двоен гараж (за баварките),построена 2005 година за 189 000 долара :

http://florida.themovechannel.com/prope ... s/5306536/

ако ви е скъпа ето друга:
Къща с 3 спални,2 бани,двоен гараж,басейн,постоена 2005 година, в близост до голф игрище за 118 000$
http://florida.themovechannel.com/prope ... s/5306496/

и още една хубава :
4 Спални,3 бани с басейн 180 000$
http://florida.themovechannel.com/prope ... s/5306610/

Да ама във флорида ниски заплати,жега,пенсионери и крокодили :-)

А ето и цените в Los Angeles
Къща тип бунгало 4 спални 2 бани НЯМА БАСЕЙН намалена на 515 000$
http://www.realtor.com/realestateandhom ... source=web

ето и масивна:
http://www.realtor.com/realestateandhom ... source=web

А иначе ако сте тузари и си търсите къщичка като на чичо Чарли от "Двама мъже и половина" на плажа и с гледка към океана имате късмет ! Има една къщичка намалена с 800 000 долара точно по вашите критерии :-))))

http://www.trulia.com/property/photos/2 ... 265#item-4

Така че САЩ е страна голама има и за 2 и за 200 има за всеки вкус и джоб :-)

И както казват братушките "На вкус и цвет тавариш нет" така че за едни едно е хубаво за други друго.Едни имат едни разбирания и виждания за живота други друго.

Свят широк място за всеки :-)

Който се чувства добре тук да остава, който не е хепи смело напред :-)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 12:48

drago_pavlov написа:
Тоя твоя фермер сигурно е имал 2 крави и 3 кози... Това ако е фермер... И какво очакваш от човек дето "български не можеше да говори"? А много ми е интересно какви са ти критериите за "перфкетно Увладяване" на английски???

Аз пък имам приятел, който има ферма и отглежда едър рогат добитък, джитка си с А6-та, къщата му е на 2 етажа, басейни, барбекюта... И хич не му дреме за Е36-ците в Англия...

Работника си остава работник където и да отиде... След като тук е свикнал на мизерия, то много ясно че като види 1000Е заплата и ще щрака с пръсти...

Въпросния човек беше с над 40 крави тук,за това че недей да съдиш предварително,английски говореше дори по-добре от госпожата ми в училище едно време.КАзвам ти каква кола 1во си взе,сега акра Е60 ама това е дурга тема.Вие пак гледате конкретния пример а не като цяло,но това няма значение.Мисълта ми беше,че дори най-бесния селяк успява в чужбина,а ние тука блъскаме за смешни пари... :no:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 13:48

Чанев написа:
drago_pavlov написа:

Въпросния човек беше с над 40 крави тук,за това че недей да съдиш предварително,английски говореше дори по-добре от госпожата ми в училище едно време.КАзвам ти каква кола 1во си взе,сега акра Е60 ама това е дурга тема.Вие пак гледате конкретния пример а не като цяло,но това няма значение.Мисълта ми беше,че дори най-бесния селяк успява в чужбина,а ние тука блъскаме за смешни пари... :no:

Ами аз точно затова ти дадох друг пример, коренно различен, защото не може да се съди за цялото общество по единични приемри.

Другия въпрос е какво е "успял" човек??? Това че кара Е60 и работи по строежи не го прави успял в Англия. За БГ стандарта може и да е успял, но той не я кара тук тая Е60-ка и не ги взима тук тея пари... Там пак си е обикновен бачкатор, не успял в истинския смисъл на думата...

Много близък приятел също работи в сферата на строителството и взима около 3к на месец. И той може да си купи Е60 ако иска, ама кара форд. И дори да си купи Е60 пак ще е с варосания анцунг на строежа по-цял ден... За мен това не е успял човек...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2012, 13:55

Stefanov_simeon написа:...

във флорида много се сринаха цените на имотите. преди 2009та хич не беше ефтино гам:)
в невада и калифорния също (мисля, че това са трите най-лошо ударени щати). тая от ЛА сигурно е била близо $1 mil преди 2009та.
Последна промяна steeN на 01 Фев 2012, 14:02, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Фев 2012, 13:57

Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Има един виц:
Две циганчета си приказват:
- Ти знаеш ли колко е хубаво да ядеш топъл хлаб със сирене?
- Не, а ти от къде знаеш? Да не би да си ял?
- Не бе, ама брат ми е гледал как един яде...

Едно е да отидеш за две седмици и да "видиш", съвсем друго е да поработиш, да плащаш данъци, сметки, квартири... Не се опитвам да те убеждавам, че тук е по-яко. Просто казвам, че в чужбина не всичко е розово - има си добри страни, има си и лоши.
Всеки сам си преценява както казах вече няколко пъти.

Тук всеки разправя колко е гот в чужбина, затова се опитвам да балансирам :mhihi:

Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 14:26

nightdriver написа:
Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:

Аз съм го виждал 8)
Колегата малко преувеличи със сергиите, но това за метрото, гарите и летищата си е така :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Фев 2012, 14:41

Леле тази къщата за 180к$ е много готина, като речеш че купих апартамент в Хасково за 100к лв де е 90м2 и после някакви мишоци ми обясняват колко е добре в Бг., добре сме тия в Бг. който имаме V0-от наще, имам приятели без един или двама родители и бедни такива който бяха супер зле, имах един френд учеше във Варна майка му женицата му даваше по 200лв той взимаше заплата 400лв и се мъчеше да учи, 2-ри курс запраши за щатите, сега вече си има гражданство, кола, работи си и си му е кеф, кажете ми какво бъдеще имаше тука!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата