"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от nightdriver » 01 Фев 2012, 14:51

drago_pavlov написа:
nightdriver написа:
Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

:yes: :yes: :yes:
Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:

Аз съм го виждал 8)
Колегата малко преувеличи със сергиите, но това за метрото, гарите и летищата си е така :yes:
\
\
донякъде си прав , париж е столицата на света , най-посещаваният град и съответно съществува заплаха от тероризъм ...за това на оживените места винаги войници въоръжени ! Колкото до черните , има ги навсякъде , но тук наистина има голяма концентрация , но не са опасни !
джебчийство в метрото има , но познай от къде са джебчийте...балканска запазена марка :mhihi: А нима в софийските трамваи всичко е ок ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 15:01

Nukem написа: имах един френд учеше във Варна майка му женицата му даваше по 200лв той взимаше заплата 400лв и се мъчеше да учи, 2-ри курс запраши за щатите, сега вече си има гражданство, кола, работи си и си му е кеф, кажете ми какво бъдеще имаше тука!

И аз като бях първи курс майка ми ми даваше 200 лв. на месец, не работех; лятото запраших за Щатите, изкарах пари, върнах се, втори курс и т.н. докато не завърших. После със заплата 400 лв., след известно време се започна с повишенията, и сега си имам гражданство (българско :mhihi: ), кола, работя си и ми е кеф...
Не става още от университета и веднага с 2 бона заплата и цял ден да си клатиш краката зад бюрото...
Освен ако фирмата не е на мама или на тати, ама това е друг случай :lol:

nightdriver написа:
drago_pavlov написа:
nightdriver написа:
Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

:yes: :yes: :yes:
Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:

Аз съм го виждал 8)
Колегата малко преувеличи със сергиите, но това за метрото, гарите и летищата си е така :yes:
\
\
донякъде си прав , париж е столицата на света , най-посещаваният град и съответно съществува заплаха от тероризъм ...за това на оживените места винаги войници въоръжени ! Колкото до черните , има ги навсякъде , но тук наистина има голяма концентрация , но не са опасни !
джебчийство в метрото има , но познай от къде са джебчийте...балканска запазена марка :mhihi: А нима в софийските трамваи всичко е ок ?

Вие така и не разбрахте, че аз не защитавам тезата, че тук е рай!!! Напротив - мизерия е, и е мизерия заради хората; както сме си го направили такова е положението...
Просто казвам че и в чужбина не е рай - има си хубави неща, има си и лоши...
Последна промяна drago_pavlov на 01 Фев 2012, 15:03, променена общо 1 път
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 15:02

Nukem написа:Леле тази къщата за 180к$ е много готина, като речеш че купих апартамент в Хасково за 100к лв де е 90м2 и после някакви мишоци ми обясняват колко е добре в Бг., добре сме тия в Бг. който имаме V0-от наще, имам приятели без един или двама родители и бедни такива който бяха супер зле, имах един френд учеше във Варна майка му женицата му даваше по 200лв той взимаше заплата 400лв и се мъчеше да учи, 2-ри курс запраши за щатите, сега вече си има гражданство, кола, работи си и си му е кеф, кажете ми какво бъдеще имаше тука!

:yes: :yes: :yes: :yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
До болка познато.....Като завърша и аз ще отпраша натам :) :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 15:56

На 22 години съм работя в доста добра за стандартите на родината ни компания,средната ми заплата преди една година беше около 1000-1200 лева.Естественно управниците видяха че взимаме над 1к лева и решиха да вдигнат заложените ни цели така,че да не взимаме големи бонуси.От 5 месеца насам вземам 800 макс лева.Окей,живея в София разходите ми за квартира са 200 лева наем и около 50-60 лева консумативи(това в най-добрия случай) станаха 280+50 лева карта за градския,понеже с колата не ми е на оферта станаха 330+180 лева заем към банката(иначе как да я взема тая кола) Станаха 410 нали така + 150 лева докато съм на работа в месеца 30 дена по 5 лева доло горе за манджа не може 12 часа гладен да стоя,станаха 560 нали?800-560=240?20ката ми гори средно 13-14 бензин градско карам я рядко тоест 200 километра макс да мина през месеца това са 28 литра 28х2,50=70 лева 240-70=110?На дискотеки ли да ходя?Хляб ли да си купувам?На майка ми и баща ми ли да помагам дето си скъсват гъза от работа,и татко вдига по 20 килограма желязло като метални елементи а на деня прави по 100 минимум такива и взема 400 лева заплата в Ямбол???На сестра ми ли да помагам дето е студентка и има проблеми с бъбреците,учи архитектура и само скиците и на месец са на баща ми заплатата??!?Или да успокоявам майка ми която работи дневна нощна 3 пъти в седмицата за 350 лева в няква скапана японска компания???И после аз съм бил некадърен и тем подобни.Еми сори момчета ама от цяла България съм 2ри по продажба на услугите който продавам и пак файда.Цял декември карам 6х12 часа смени и накрая взех 780 лева като ми сложат удръжките...къде му се вижда края.После няма да мисля да избягам в чужбина ли...ще мисля и още как.. Тук съм бачкатор и там съм бачкатор и кво като имам више по икономика на недвижимата собственост във винса??? м??? Брокер ли ще стана дето я взема пари я не?Аре моля ли се стига глупости.Тая тема е като ония двата козела дето се срещнали на моста и наркая и 2мата паднали във водата.В нашата родина може да се изкарват пари ама трябва да си "наш човек" иначе е изключително трудно,за 22 години съм сменил сума ти работи навсякъде съм показвал хъс и компетентност.Една от фирмите за който продаваме ме класираха за най-добре запознат човек в България с техните у-ва и накрая какво?800 лева заплата и гърбя 12 часа,дори в момента ако ме хванат ще ми лепнат 500 лева глоба за това че съм в бмв форум-а...Ама шанс,търпение нямам да се махна от тая скапана държавица..Имало кадърни хора...има да като Светльо дето беше в Слави и пеееше торбалан кючек...нали знаете къде е той сега...понеже Слави и цяла България го оцениха като музикант...Уличен певец е в Сащ и сигурно изкарва повече отколкото мен...Каквото и да се изпише в тази тема кучетата си лаят кервана си върви,дилърите карат М5ците и ги боли к***,а нас обикновенните средностатистически българи ни мачкат и работим за смешната пара.Дали искате да го признаете или не,ама много малко от нас тук нямат шеф на главата си и работят за себе си.Сори за дългия пост ама ми дойде до гуша от реформи "за по-добро" бъдеще и т.н. В една песен го бяха казали,бащата диша вредни газове у АЕЦ Козлодуй,а дъщеря му е столична танцьорка за да може да си плаща семестриалната такса...Такова бъдеще не искам за мен,нито за децата ми,нито на които и да е приятел познат го пожелавам...

Критики,цитирания,коментари...БХ за себе си съм го решил и половината дето пишат в тая тема ще ви питам след 2 години аз какво успях да постигна и вие какво постигнахте?Има време,руснаците са го казали...па живьом..па видим :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 16:42

Чанев написа:На 22 години съм работя в доста добра за стандартите на родината ни компания,средната ми заплата преди една година беше около 1000-1200 лева.Естественно управниците видяха че взимаме над 1к лева и решиха да вдигнат заложените ни цели така,че да не взимаме големи бонуси.От 5 месеца насам вземам 800 макс лева.Окей,живея в София разходите ми за квартира са 200 лева наем и около 50-60 лева консумативи(това в най-добрия случай) станаха 280+50 лева карта за градския,понеже с колата не ми е на оферта станаха 330+180 лева заем към банката(иначе как да я взема тая кола) Станаха 410 нали така + 150 лева докато съм на работа в месеца 30 дена по 5 лева доло горе за манджа не може 12 часа гладен да стоя,станаха 560 нали?800-560=240?20ката ми гори средно 13-14 бензин градско карам я рядко тоест 200 километра макс да мина през месеца това са 28 литра 28х2,50=70 лева 240-70=110?На дискотеки ли да ходя?Хляб ли да си купувам?На майка ми и баща ми ли да помагам дето си скъсват гъза от работа,и татко вдига по 20 килограма желязло като метални елементи а на деня прави по 100 минимум такива и взема 400 лева заплата в Ямбол???На сестра ми ли да помагам дето е студентка и има проблеми с бъбреците,учи архитектура и само скиците и на месец са на баща ми заплатата??!?Или да успокоявам майка ми която работи дневна нощна 3 пъти в седмицата за 350 лева в няква скапана японска компания???И после аз съм бил некадърен и тем подобни.Еми сори момчета ама от цяла България съм 2ри по продажба на услугите който продавам и пак файда.Цял декември карам 6х12 часа смени и накрая взех 780 лева като ми сложат удръжките...къде му се вижда края.После няма да мисля да избягам в чужбина ли...ще мисля и още как.. Тук съм бачкатор и там съм бачкатор и кво като имам више по икономика на недвижимата собственост във винса??? м??? Брокер ли ще стана дето я взема пари я не?Аре моля ли се стига глупости.Тая тема е като ония двата козела дето се срещнали на моста и наркая и 2мата паднали във водата.В нашата родина може да се изкарват пари ама трябва да си "наш човек" иначе е изключително трудно,за 22 години съм сменил сума ти работи навсякъде съм показвал хъс и компетентност.Една от фирмите за който продаваме ме класираха за най-добре запознат човек в България с техните у-ва и накрая какво?800 лева заплата и гърбя 12 часа,дори в момента ако ме хванат ще ми лепнат 500 лева глоба за това че съм в бмв форум-а...Ама шанс,търпение нямам да се махна от тая скапана държавица..Имало кадърни хора...има да като Светльо дето беше в Слави и пеееше торбалан кючек...нали знаете къде е той сега...понеже Слави и цяла България го оцениха като музикант...Уличен певец е в Сащ и сигурно изкарва повече отколкото мен...Каквото и да се изпише в тази тема кучетата си лаят кервана си върви,дилърите карат М5ците и ги боли к***,а нас обикновенните средностатистически българи ни мачкат и работим за смешната пара.Дали искате да го признаете или не,ама много малко от нас тук нямат шеф на главата си и работят за себе си.Сори за дългия пост ама ми дойде до гуша от реформи "за по-добро" бъдеще и т.н. В една песен го бяха казали,бащата диша вредни газове у АЕЦ Козлодуй,а дъщеря му е столична танцьорка за да може да си плаща семестриалната такса...Такова бъдеще не искам за мен,нито за децата ми,нито на които и да е приятел познат го пожелавам...

Критики,цитирания,коментари...БХ за себе си съм го решил и половината дето пишат в тая тема ще ви питам след 2 години аз какво успях да постигна и вие какво постигнахте?Има време,руснаците са го казали...па живьом..па видим :yes:

:yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Възхищавам ти се брато,аз да дам ли пример само със моя начин на живот,работя във компютърна зала във град варна и вземам по 250-280лв. на месец,скоро се наложи да ми правят операция(махаха ми мъдрец),което налага хирургическа намеса,неизбежно е просто,и това ми излезе повече от 300лв....Студент съм редовно обучение,семестъра ми е 1200лв..който го плащам сам(ако някои се чудят как-ходих на бригада и изкарах пари),и сега аз ако направя такива сравения аз направо мога да се самоубия,да ям ли,да не ям ли,колата си не карам вече....то толкова разходи по нея също..........да отида на лекции да не отида ли....,като цяло нямам думи просто,после ми обяснявайте че навънка със същата работа било същото..няма такова нещо,вънка със същата работа изкарваш 10 пъти повече пари и при положение че не мизерствам,ме боли х*я че съм далече от родината и от роднините,и приятелите и всичко,само мойта да е до мене другото съм го е**л....Аз съм същата работа като тебе колега чанев само дето аз за цял месец по 12 часа на ден всеки ден,не вземам 780лв, а вземам 280лв....Много ясно че и аз ще мисля за чужбина,и да много добре знам че не съм станал емигрант от една бригада,но поне съм видял какво е и мога да си направя преценката,и знам вече какво искам.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 01 Фев 2012, 16:51

Чанев написа:
drago_pavlov написа:
Мисълта ми беше,че дори най-бесния селяк успява в чужбина,а ние тука блъскаме за смешни пари... :no:

Има разлика от бесен селяк и типичен "гражданин", не ги бъркай.
Един селяк дето пасе овцете на село, може да има 2 пъти по-развита ценностна система и морал от типичния дето се бара за големия гражданин и само това му е нужно като първа стъпка на селяка за успех/интеграция/т.н. в някоя цивилизована държава.
А типичния далавераджия, който като седне в кафето и вади големия гсм, протмонето и ключовете на колата на масата, че да го видят всички, трудно му се променя мисленето като иде в чужбина и пак си остава същия и гледа да намаже далаверата и да прецака някой.
На такива съм се нагледал цял живот, хора с които като седнеш на една маса, освен за пиене, ебане и дръпки, за друго не можеш да си говориш.
За жалост голяма част от хората в Бг са така (дори добри мой приятели и познати), колкото и да се лъжем и е нужно само да излезнеш на улицата за да се убедиш или да влезнеш в магазин/ресторант/бар и т.н.
Но и тези хора не са виновни с нищо, просто са израснали в такава обстановка, където ценностната система не се знае какво животно е и дали се яде, а простотията е на ниво от рода "на последен левел съм и я превъртам играта".
Винаги съм се питал, какво щеше да стане с мен онова лято през 99та, когато бях на 14, ако майка ми не ме беше дръпнала с нея за Италия, след развода на наще. И като се замисля, сигурно щях и аз да съм като тези далавераджийте, ако бях останал, защото не се знаеше как щеше да ми се отрази обстановката и дали щях да разсъждавам по същия начин сега и да съм същия човек.
Поне аз така възприемам нещата от личен опит и наблюдения и не споря с никой, просто си казвам мнението.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 16:56

makaveli316 написа:
Чанев написа:
drago_pavlov написа:
Мисълта ми беше,че дори най-бесния селяк успява в чужбина,а ние тука блъскаме за смешни пари... :no:

Един селяк дето пасе овцете на село, може да има 2 пъти по-развита ценностна система и морал от типичния дето се бара за големия гражданин и само това му е нужно като първа стъпка на селяка за успех/интеграция/т.н. в някоя цивилизована държава.
А типичния далавераджия, който като седне в кафето и вади големия гсм, протмонето и ключовете на колата на масата, че да го видят всички, трудно му се променя мисленето като иде в чужбина и пак си остава същия и гледа да намаже далаверата и да прецака някой.
На такива съм се нагледал цял живот, хора с които като седнеш на една маса, освен за пиене, ебане и дръпки, за друго не можеш да си говориш.
За жалост голяма част от хората в Бг са така (дори добри мой приятели и познати), колкото и да се лъжем и е нужно само да излезнеш на улицата за да се убедиш или да влезнеш в магазин/ресторант/бар и т.н.
Но и тези хора не са виновни с нищо, просто са израснали в такава обстановка, където ценностната система не се знае какво животно е и дали се яде, а простотията е на ниво от рода "на последен левел съм и я превъртам играта".
Винаги съм се питал, какво щеше да стане с мен онова лято през 99та, когато бях на 14, ако майка ми не ме беше дръпнала с нея за Италия, след развода на наще. И като се замисля, сигурно щях и аз да съм като тези далавераджийте, ако бях останал, защото не се знаеше как щеше да ми се отрази обстановката и дали щях да разсъждавам по същия начин сега и да съм същия човек.
Поне аз така възприемам нещата от личен опит и наблюдения и не споря с никой, просто си казвам мнението.

Прав си, но цитираното не съм го казал аз :)
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 17:02

makaveli316 написа:
Чанев написа:
drago_pavlov написа:

Точно за това,хора които мислят като мен и теб,преценяват че чужбина е много по добро място за живеене,защото нито ти нито аз искаме да се забъркваме с такива хора,както и децата ни да растат около такива хора и такава обстановка,да живеят по-нормално като цяло и да станат добри хора,не забелязвате ли че хора които са родени навън и имат български корени,стават световно известни и важни личности...Защото тези хора имат талант и този талант навънка се оценява,а тук не.Най-прост пример за това е актрисата във сериала Дневниците на Вампира(един от най-гледаните сериали в момента) Нина Добрев,която е Родена в София и веднага още като е била бебе семейството и са се преместили в Канада,и в момента е главна актриса както казах в Един от най-гледаните сериали в света.Незнам вие какво мислите,но според мен ако си беше израстнала в България,определено нямаше да има същата съдба и същия успех.Това е моето мнение просто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 01 Фев 2012, 17:06

Кьм младоците от форума завьршете си образованието и беш да ви няма тука и за вашите деца няма да се оправи. :yes: :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 01 Фев 2012, 17:10

patkana1 написа:Точно за това,хора които мислят като мен и теб,преценяват че чужбина е много по добро място за живеене,защото нито ти нито аз искаме да се забъркваме с такива хора,както и децата ни да растат около такива хора и такава обстановка,да живеят по-нормално като цяло и да станат добри хора,не забелязвате ли че хора които са родени навън и имат български корени,стават световно известни и важни личности...Защото тези хора имат талант и този талант навънка се оценява,а тук не.Най-прост пример за това е актрисата във сериала Дневниците на Вампира(един от най-гледаните сериали в момента) Нина Добрев,която е Родена в София и веднага още като е била бебе семейството и са се преместили в Канада,и в момента е главна актриса както казах в Един от най-гледаните сериали в света.Незнам вие какво мислите,но според мен ако си беше израстнала в България,определено нямаше да има същата съдба и същия успех.Това е моето мнение просто.

Ако не е била заминала за Канада, сега щеше да е поредната разпоретина с надути джуки, която да скача от едно предаване по твто на друго и щеше да е известна с това, че е жена на някой футболист, мутра, синче на мутра и т.н.
А това, че е с български корен, не смятам, че е допринесло с нещо за нейния успех, щото накрая всичко е шанс.
И друго което се питам е защо много хора я мразят тая жена. Аз такива коментари съм чел по новинарските сайтове за нея, написани от българи, че да се хванеш за главата.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 17:12

Чанев написа:На 22 години съм работя в доста добра за стандартите на родината ни компания,средната ми заплата преди една година беше около 1000-1200 лева.Естественно управниците видяха че взимаме над 1к лева и решиха да вдигнат заложените ни цели така,че да не взимаме големи бонуси.От 5 месеца насам вземам 800 макс лева.Окей,живея в София разходите ми за квартира са 200 лева наем и около 50-60 лева консумативи(това в най-добрия случай) станаха 280+50 лева карта за градския,понеже с колата не ми е на оферта станаха 330+180 лева заем към банката(иначе как да я взема тая кола) Станаха 410 нали така + 150 лева докато съм на работа в месеца 30 дена по 5 лева доло горе за манджа не може 12 часа гладен да стоя,станаха 560 нали?800-560=240?20ката ми гори средно 13-14 бензин градско карам я рядко тоест 200 километра макс да мина през месеца това са 28 литра 28х2,50=70 лева 240-70=110?На дискотеки ли да ходя?Хляб ли да си купувам?На майка ми и баща ми ли да помагам дето си скъсват гъза от работа,и татко вдига по 20 килограма желязло като метални елементи а на деня прави по 100 минимум такива и взема 400 лева заплата в Ямбол???На сестра ми ли да помагам дето е студентка и има проблеми с бъбреците,учи архитектура и само скиците и на месец са на баща ми заплатата??!?Или да успокоявам майка ми която работи дневна нощна 3 пъти в седмицата за 350 лева в няква скапана японска компания???И после аз съм бил некадърен и тем подобни.Еми сори момчета ама от цяла България съм 2ри по продажба на услугите който продавам и пак файда.Цял декември карам 6х12 часа смени и накрая взех 780 лева като ми сложат удръжките...къде му се вижда края.После няма да мисля да избягам в чужбина ли...ще мисля и още как.. Тук съм бачкатор и там съм бачкатор и кво като имам више по икономика на недвижимата собственост във винса??? м??? Брокер ли ще стана дето я взема пари я не?Аре моля ли се стига глупости.Тая тема е като ония двата козела дето се срещнали на моста и наркая и 2мата паднали във водата.В нашата родина може да се изкарват пари ама трябва да си "наш човек" иначе е изключително трудно,за 22 години съм сменил сума ти работи навсякъде съм показвал хъс и компетентност.Една от фирмите за който продаваме ме класираха за най-добре запознат човек в България с техните у-ва и накрая какво?800 лева заплата и гърбя 12 часа,дори в момента ако ме хванат ще ми лепнат 500 лева глоба за това че съм в бмв форум-а...Ама шанс,търпение нямам да се махна от тая скапана държавица..Имало кадърни хора...има да като Светльо дето беше в Слави и пеееше торбалан кючек...нали знаете къде е той сега...понеже Слави и цяла България го оцениха като музикант...Уличен певец е в Сащ и сигурно изкарва повече отколкото мен...Каквото и да се изпише в тази тема кучетата си лаят кервана си върви,дилърите карат М5ците и ги боли к***,а нас обикновенните средностатистически българи ни мачкат и работим за смешната пара.Дали искате да го признаете или не,ама много малко от нас тук нямат шеф на главата си и работят за себе си.Сори за дългия пост ама ми дойде до гуша от реформи "за по-добро" бъдеще и т.н. В една песен го бяха казали,бащата диша вредни газове у АЕЦ Козлодуй,а дъщеря му е столична танцьорка за да може да си плаща семестриалната такса...Такова бъдеще не искам за мен,нито за децата ми,нито на които и да е приятел познат го пожелавам...

Пич ти и на луната да емигрираш няма да се оправиш :idea: Защо,си теглил заема който се чудиш как да връщаш и с него си си купил кола която не можеш да си позволиш да караш?!? :wave:

Нали знаете поговорката-"на крив *** и космите му пречат"!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Фев 2012, 17:12

Чанев написа:...

че си прав като цяло- прав си, не споря по въпроса... Обаче ти си точният пример за това как масово се мисли грешно...
Просто казано- нямаш доходи за да караш кола... Не става да взимаш 1000лв., да си под наем, да не ти е наложителна колата, но да си купиш кола със заем (отделно, че заем за кола е пълна глупост) и после да се чудиш що не ти стигат парите... след като 300лв. се изпаряват заради един паметник ще седиш без пари- някой да те е карал да си купуваш БМВ на бензин :?: Да си беше купил някоя ръжда на газ за 1000лв. да те вози- тогава можеше и да ти излизат сметките някак... евентуално... ама надали...
Още по-просто- куцат ти приоритетите... Първо са наеми, сметки, храна и каквото още има наложително- скъпите играчки за удоволствие са последни на опашката... Като платиш всичко наложително, отделиш някоя стотачка за удоволствия (кино, разходки и подобни) и видиш, че ти се мотат още 500лв. в джоба иди и си купи кола каквато искаш- преди това ти е рано да имаш повече от ръжда/кенеф на газ...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 17:18

ms написа:
Чанев написа:...

че си прав като цяло- прав си, не споря по въпроса... Обаче ти си точният пример за това как масово се мисли грешно...
Просто казано- нямаш доходи за да караш кола... Не става да взимаш 1000лв., да си под наем, да не ти е наложителна колата, но да си купиш кола със заем (отделно, че заем за кола е пълна глупост) и после да се чудиш що не ти стигат парите... след като 300лв. се изпаряват заради един паметник ще седиш без пари- някой да те е карал да си купуваш БМВ на бензин :?: Да си беше купил някоя ръжда на газ за 1000лв. да те вози- тогава можеше и да ти излизат сметките някак... евентуално... ама надали...
Още по-просто- куцат ти приоритетите... Първо са наеми, сметки, храна и каквото още има наложително- скъпите играчки за удоволствие са последни на опашката... Като платиш всичко наложително, отделиш някоя стотачка за удоволствия (кино, разходки и подобни) и видиш, че ти се мотат още 500лв. в джоба иди и си купи кола каквато искаш- преди това ти е рано да имаш повече от ръжда/кенеф на газ...

Много се радвам,че сме на едно мнение!Лошото е,че не само колегата е така,а повече от 50% от хората(да не кажа и повече)

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 01 Фев 2012, 17:27

(bubsa) написа:Много се радвам,че сме на едно мнение!Лошото е,че не само колегата е така,а повече от 50% от хората(да не кажа и повече)

Е то това е нормално, все пак как мислиш в Бг, човек ще извади 10 бона в брой да си купи кола.
Един мой приятел работи в София, изкарва 1800 лева месечно и ми казва, че едвам смогва и винаги е назад, ама и той кара А3ка и също изплаща кредит.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 17:31

makaveli316 написа:
(bubsa) написа:Много се радвам,че сме на едно мнение!Лошото е,че не само колегата е така,а повече от 50% от хората(да не кажа и повече)

Е то това е нормално, все пак как мислиш в Бг, човек ще извади 10 бона в брой да си купи кола.
Един мой приятел работи в София, изкарва 1800 лева месечно и ми казва, че едвам смогва и винаги е назад, ама и той кара А3ка и също изплаща кредит.

А защо трябва да караш кола за 10 бона? :idea:
В това се корени проблема,че всеки иска да скочи по-високо отколкото може,а по тоя начин само се затъва.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата