Проблемен магазин- паркиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Проблемен магазин- паркиране

Мнение от Mitko195 » 01 Фев 2012, 16:03

Живея срещу един малък квартален магазин и си спирам колата отпред от много време, обаче наскоро почнаха да слагат щайги и да пазят място да им спира там камиона, който ги зарежда. Съответно преди малко никъде нямаше място, освен пред въпросното магазинче и два шута на щайгите и се паркирах :mhihi:
Ама проблем- разбучаха се некви лелки отвътре и страх лозе пази- преместих я (което не ми харесва, защото е доста далече и не я виждам изобщо), за да не ми я надраскат колицата.

Та по случая искам да ви попитам мога ли да им организирам някакво мероприятие (ЗАКОННО), за да разберат че пространството около моя блок не им е бащиния и да си приберат щайгите ( все пак не сме модерни като в Созопол да слагаме туби навсякъде). Въртят ми се в главата някакви проверки и се чудя как да ги уредя с тези приятни емоции и да ги отуча още в зародиш да блокират паркоместа? :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Проблемен магазин- паркиране

Мнение от cod-cdbp » 01 Фев 2012, 16:09

Кажи им да покажат общинско разрешение че са си платили паркомясто и бързо спират да приказват :twisted:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 01 Фев 2012, 16:10

винаги можеш да ги е.неш за тея щаиги,преди време имаше по тв. някво предавне спец. за тея щаиги касетки и тн. 100% незаконни са.звънни в общината и поразпитай

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 01 Фев 2012, 16:12

е казах им- " Щом е ваше- сложете си скоба/служебен абонамент". Сещаш се че няма да се случи- магазина е малък, а не искам да ми драскат колата и да се разправяме по лошия начин после...затова искам да им пратя съвсем легално някой, който да им покаже, че не са особено хитри...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 01 Фев 2012, 16:25

Позитиви от цялата работа няма да има :yes:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 16:49

Доколкото имам спомен си някъде от Разсадника(или около)
Да не е на Стамболийски магазина?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 01 Фев 2012, 17:07

Бъркаш се...може да се каже че е близо до КАТ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Фев 2012, 17:11

Съветвам те да проявиш малко разбиране.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Фев 2012, 17:13

Магазина е тоя, дето трябва да прояви разбиране и да си плати паркомястото в общината както му е реда. Иначе компетентния орган е "Столичен инспекторат". Ако ги сбарат да държат щайги на пътя или тротоара ще им съставят акт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Mitko195 » 01 Фев 2012, 17:15

bum_bum написа:Магазина е тоя, дето трябва да прояви разбиране и да си плати паркомястото в общината както му е реда. Иначе компетентния орган е "Столичен инспекторат". Ако ги сбарат да държат щайги на пътя или тротоара ще им съставят акт.

И аз мисля, че Столичен инспекторат трябва да ги посетят...пуснах някаква онлайн жалба, обаче съм убеден, че нищо няма да се случи....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 01 Фев 2012, 17:20

От ей такива самозванци. Веднъж като давах назаде, с предните си гуми настъпах едно от тия вдигащите се колчета и то взело, че от натиска на гумата се вдигнало и ми направи радиатора на климатика на вафла :ranting: :ranting: . Трябва да има органи, които да наказват нарушителите. Мисля, че трябва да подадеш оплакване в общината. Неможе ей така всеки да си пръцка щайги, туби, колчета... да не говорим, че и камъни съм виждал да слагат :censored:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М44
Мечтае да кара: ///М
Детайли за колата: Не карам бързо полицай, просто бавно си летя :)

Мнение от Tomekk » 01 Фев 2012, 17:43

Аз със служебната си минавам през тях най-вече на задна :D Викам мъртва зона на колата както ва направя не се вижда :mhihi: Някаде сигурно може и да ме набият ама нали ... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2012, 17:55

Ето какво ще стане...за съжаление,да предположим че по някакъв законен начин ги накараш да си разкарат щайгите от там за да може да си сложиш колата..че да си я гледаш (въпрос на виждане де :mhihi: )
След като евентуално постигнеш успех и имаш неблагоразумието да заемеш празната ниша-тоест обезщайгеното място,ти ще загубиш съня си,защото ще се започнат мизериите по автомобила ти...Все пак живеем в България и колкото и ти да желаеш това място и да имаш претенции за него,точно толкова право има и магазина,изхода е кой е по-голям тарикат,примерно,плащаш на общината за служебен паркинг и си паркираш там...ама пак не те пази от мизериите дето ще те сполетат,или просто плащаш на общината за платен паркинг и им го предоставяш под наем :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 01 Фев 2012, 18:13

Попринцип си прав, спор няма, но и аз като колегата те съветвам да проявиш разбиране. Преди доста години работих като шофр разносвач. От време на време все се намираше някой на когото да му пречат щайгите и аз трябваше да разтоварвам цял камион на ръка на 100м разстояние! Направо ужас беше. Знам че не са прави и трябва да си платят абонамент, но шефа като каже отиваш и разтоварваш все ми е едно и ти какво да правиш. Ако не ти е толкова проблем, по-добре е ти да ходиш 20м пеша, отколкото всеки ден някой да разтоварва камион със стока на ръце!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: дърто Е30
Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет

Мнение от SPEED_GABROVO » 01 Фев 2012, 18:15

520i написа:Попринцип си прав, спор няма, но и аз като колегата те съветвам да проявиш разбиране. Преди доста години работих като шофр разносвач. От време на време все се намираше някой на когото да му пречат щайгите и аз трябваше да разтоварвам цял камион на ръка на 100м разстояние! Направо ужас беше. Знам че не са прави и трябва да си платят абонамент, но шефа като каже отиваш и разтоварваш все ми е едно и ти какво да правиш. Ако не ти е толкова проблем, по-добре е ти да ходиш 20м пеша, отколкото всеки ден някой да разтоварва камион със стока на ръце!

Абсолютно съм съгласен с колегата :yes:
BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.

Следваща

Назад към Извън Темата