"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 17:45

(bubsa) написа:
ms написа:
Чанев написа:...

че си прав като цяло- прав си, не споря по въпроса... Обаче ти си точният пример за това как масово се мисли грешно...
Просто казано- нямаш доходи за да караш кола... Не става да взимаш 1000лв., да си под наем, да не ти е наложителна колата, но да си купиш кола със заем (отделно, че заем за кола е пълна глупост) и после да се чудиш що не ти стигат парите... след като 300лв. се изпаряват заради един паметник ще седиш без пари- някой да те е карал да си купуваш БМВ на бензин :?: Да си беше купил някоя ръжда на газ за 1000лв. да те вози- тогава можеше и да ти излизат сметките някак... евентуално... ама надали...
Още по-просто- куцат ти приоритетите... Първо са наеми, сметки, храна и каквото още има наложително- скъпите играчки за удоволствие са последни на опашката... Като платиш всичко наложително, отделиш някоя стотачка за удоволствия (кино, разходки и подобни) и видиш, че ти се мотат още 500лв. в джоба иди и си купи кола каквато искаш- преди това ти е рано да имаш повече от ръжда/кенеф на газ...

Много се радвам,че сме на едно мнение!Лошото е,че не само колегата е така,а повече от 50% от хората(да не кажа и повече)

По принцип и аз съм на мнение че заем за кола е голяма грешка,но дори и да нямаше кредит,и БМВ пак щяха да му стигат само за сметки и тук таме някой блузка и някое кино,ние точно това си говорим тук че не искаме този стандарт,по дяволите искам да живея в държава където като си карам колата и да не ме е*е колко ще гори(Замислете се че у нас ТОП 1 при най важните неща в една кола са колко е икономична и колко гори....),колко ще дам за ремонт,колко неща ще си купя от магазина,колко ще дам в бара и ресторанта,и колко ще дам за почивка и т.н.(Бах мааму,като се замисля,та аз никога не съм ходил на почивка,защото съм нямъл възможност).ИСКАМ АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ТЕЗИ НЕЩА !!!!!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 17:48

Еми хвани се да работиш бе човек!!!Това с компютърната зала е за ученици да изкарват по някой лев след училище!
Никъде няма да изкараш пари по тоя начин!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2012, 17:49

^Защото,мамка му-един път се живее,цял живот да гледаш като "миш от трици" ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 17:55

(bubsa) написа:Еми хвани се да работиш бе човек!!!Това с компютърната зала е за ученици да изкарват по някой лев след училище!

Еми малко трудно в момента,студен редовно обучение съм .... :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 17:56

patkana1 написа:
(bubsa) написа:Еми хвани се да работиш бе човек!!!Това с компютърната зала е за ученици да изкарват по някой лев след училище!

Еми малко трудно в момента,студен редовно обучение съм .... :yes:

Еми тогава си трайкаш брат сега,а като изучиш(ако не учиш някоя глупост за парлама) ще си изкарваш кинти и ще си щракаш с пръсти ;)

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 01 Фев 2012, 17:59

Е.Димитров написа:^Защото,мамка му-един път се живее,цял живот да гледаш като "миш от трици" ли?

Да и това е много вярно...
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Фев 2012, 18:27

patkana1 написа:По принцип и аз съм на мнение че заем за кола е голяма грешка,но дори и да нямаше кредит,и БМВ пак щяха да му стигат само за сметки и тук таме някой блузка и някое кино,ние точно това си говорим тук че не искаме този стандарт,по дяволите искам да живея в държава където като си карам колата и да не ме е*е колко ще гори(Замислете се че у нас ТОП 1 при най важните неща в една кола са колко е икономична и колко гори....),колко ще дам за ремонт,колко неща ще си купя от магазина,колко ще дам в бара и ресторанта,и колко ще дам за почивка и т.н.(Бах мааму,като се замисля,та аз никога не съм ходил на почивка,защото съм нямъл възможност).ИСКАМ АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ТЕЗИ НЕЩА !!!!!!!!!!

Вярно е, че без разходите по колата няма да цъфне и да върже- с 800-1000лв. и под наем няма как да стане... Но поне ще има свободни 300лв.- дали ще ги изяде/изпие/даде по к**ва, дали ще си вземе по-хубава квартира, дали ще отдели 100лв. настрани "за черни дни" е въпрос на решение, но ще има още една сума с която да разполага... Не е нормално да взимаш грешни решения и после да ревеш колко е гадно положението в тая държава...

Сега за онова, цветното, дето го искаш... такива филми "Не ми пука колко гори колата, колко и струва ремонта, колко ще похарча в заведение" ги няма никъде... ама НИКЪДЕ... в чужбина единственото което е сравнимо по цени с тук е бензина и цените на храната... е, зависи откъде и какво пазариш де... Всичко друго, особено услугите са в пъти по-скъпи- да не говорим за вредните навици като алкохол и цигари... Забрави за 2лв. бирата/водката в заведение, за 1лв. кафето/колата, за бай Пешо майстора дето ти взима 20лв. за смяна на нещо, за наем 250лв., за още много неща трябва да забравиш... За капак ще ти призлее колко данъци се плащат из белите държави...
Забравяш директно със средната за страната заплата да си позволиш това което искаш- за такива екстри ти трябват доста повече доходи... едно обаче е сигурно- средна заплата там ще ти стига за по-добър живот от тук...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от patkana1 » 01 Фев 2012, 19:01

ms написа:
patkana1 написа:По принцип и аз съм на мнение че заем за кола е голяма грешка,но дори и да нямаше кредит,и БМВ пак щяха да му стигат само за сметки и тук таме някой блузка и някое кино,ние точно това си говорим тук че не искаме този стандарт,по дяволите искам да живея в държава където като си карам колата и да не ме е*е колко ще гори(Замислете се че у нас ТОП 1 при най важните неща в една кола са колко е икономична и колко гори....),колко ще дам за ремонт,колко неща ще си купя от магазина,колко ще дам в бара и ресторанта,и колко ще дам за почивка и т.н.(Бах мааму,като се замисля,та аз никога не съм ходил на почивка,защото съм нямъл възможност).ИСКАМ АЗ И СЕМЕЙСТВОТО МИ ДА МОЖЕМ ДА СИ ПОЗВОЛИМ ТЕЗИ НЕЩА !!!!!!!!!!

Вярно е, че без разходите по колата няма да цъфне и да върже- с 800-1000лв. и под наем няма как да стане... Но поне ще има свободни 300лв.- дали ще ги изяде/изпие/даде по к**ва, дали ще си вземе по-хубава квартира, дали ще отдели 100лв. настрани "за черни дни" е въпрос на решение, но ще има още една сума с която да разполага... Не е нормално да взимаш грешни решения и после да ревеш колко е гадно положението в тая държава...

Сега за онова, цветното, дето го искаш... такива филми "Не ми пука колко гори колата, колко и струва ремонта, колко ще похарча в заведение" ги няма никъде... ама НИКЪДЕ... в чужбина единственото което е сравнимо по цени с тук е бензина и цените на храната... е, зависи откъде и какво пазариш де... Всичко друго, особено услугите са в пъти по-скъпи- да не говорим за вредните навици като алкохол и цигари... Забрави за 2лв. бирата/водката в заведение, за 1лв. кафето/колата, за бай Пешо майстора дето ти взима 20лв. за смяна на нещо, за наем 250лв., за още много неща трябва да забравиш... За капак ще ти призлее колко данъци се плащат из белите държави...
Забравяш директно със средната за страната заплата да си позволиш това което искаш- за такива екстри ти трябват доста повече доходи... едно обаче е сигурно- средна заплата там ще ти стига за по-добър живот от тук...

Айде моля ти се брат ми не ми обяснявай че тези неща ги няма НИКЪДЕ,тъй като братята Американци си карат V8-ците и V12-ките и ги боли х*я че им горят по 25-30 на сто тъй като бензина там излиза 1,10лв литъра а те там средно вземат по 45лв на ЧАС,това че ремонта е по-скъп е вярно но това е защото труда е много скъп,и пак излиза по ефтин от тук,като сравниш заплатите със тукашните,а това колко дават във заведение от личен опит ти казвам че ги боли оная работа,хвърлят си по 100-200Usd без проблем,как ше е единствено бензина и храната като не са,бирата в баровете е по 2-3 долара,цигарите са 5 долара...Успугите са по скъпи естествено,наема който плащах аз беше 300 долара,Не си мисли че е така защото от опит ти казвам че не е......Аз си нямам бай Пешо дето ми сменя нещо за 25лв,цигари не пуша,отказах ги защото са 5лв,а това са 150лв на месец 1/3 средна варненска заплата както предполагам знаеш,биричката съм съгласен че е по ефтина,ама мога и без нея,наем 250лв при заплата от 500 лв,не ми се струва много добра оферта,докато наем 300 долара на заплата 4000 долара ми се струва доста по-добре ;) :yes:
Последна промяна patkana1 на 01 Фев 2012, 19:09, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 19:06

За тия по-горе дето що си теглил заем за кола???
Вие ще изкарате ли 6 000 лева кеш за кола? спестени?Защото,аз когато теглих заема заплата ми не падаше под 1200-1300 лева,защото миналата година декември месец взех 1000 лева бонус а тази 200..ей заради това.ЗАщото нещата отиваха на по-добре и изведнъж като всяко нещо в нашата родина решиха да му видят сметката...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Фев 2012, 19:13

patkana1 написа:....

оффф, ти си поредния дето е бил на бригада на майната си и дето е видял всичко розово- с такива отдавна се отказах да споря...
Жокери:
1: бензина у щатско е близо 1$ за литър, дали не му пука, че гори 30/100 като там май разстоянията са "леко" по-други от тея в БГ ;)
2: ти ще взимаш 4000$, ама да ти кажа ли кога :mhihi: и тея 4 бона преди или след данъците :mhihi:
3: дано учиш полезна специалност и да не си поредният псуващ всичко и всички висшист дето работи за мижави пари...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 01 Фев 2012, 19:20

Абе хора, работната ръка в чужбина е нормално да е висока, нали за това една държава просперира.
Ти плащаш повече на тоя дето ти оправя проблема и съответно той получава по-голяма заплата и така всичко е един кръг, който в един момент стига и до теб и за това стандарта е по-добър, не само по-висок, както искат всички да го изкарат.
Някои от вас го изкараха така, че тия на запад не смеят да излезнат от вкъщи и нямат пари да идат да пият по една бира, щото им било скъпо като им се счупи колата или щото плащали много данъци. Айде моля ви се, излиза, че цял свят са гладници и мишки, а ние сме голямата работа и си пием здраво "биричката" за по левче.
Да не говорим, че от както се помни българина все гледа да не плати било то данък или касова бележка да направи, пък после ми разправят как били останали да се борят, пък все среден пръст на държавата показват.
Сега като се пооправят малко нещата и като направят така, да си плащате от-до всичко, щото това е неизбежно, друга песен ще пеете.
Последна промяна makaveli316 на 01 Фев 2012, 19:25, променена общо 2 пъти
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Фев 2012, 19:21

ms написа:
patkana1 написа:....

оффф, ти си поредния дето е бил на бригада на майната си и дето е видял всичко розово- с такива отдавна се отказах да споря...
Жокери:
1: бензина у щатско е близо 1$ за литър, дали не му пука, че гори 30/100 като там май разстоянията са "леко" по-други от тея в БГ ;)
2: ти ще взимаш 4000$, ама да ти кажа ли кога :mhihi: и тея 4 бона преди или след данъците :mhihi:
3: дано учиш полезна специалност и да не си поредният псуващ всичко и всички висшист дето работи за мижави пари...

Много им пука даже :mhihi:
В хотела в който работех само мениджърите си живееха утях и пътуваха по 2 часа сутрин и вечер до и от работа.
Всички останали лятото са на квартира в курорта където работят, освен ако не живеят наблизо.
Един ми разправя за времената когато не им е пукало... По времето на Бил Клинтън; тогава бензина е бил $0.80 за галон, което си е по $0.20 литъра :mhihi: Ама това е било преди 15 години, а сега е $3.50 за галон :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Фев 2012, 19:42

Абе вие за какви цифри говорите като средната заплата е 600лв? Тези дето вземат по 400лв на автостоп ли да се предвижват, защото гледам че като вземаш двойно над средната заплата и да караш 15 годишна таталига(която трудно поддържаш) било голям скок в живота ти - трябвало да е 1000лв на газ. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 19:50

kiro_320 написа:Абе вие за какви цифри говорите като средната заплата е 600лв? Тези дето вземат по 400лв на автостоп ли да се предвижват, защото гледам че като вземаш двойно над средната заплата и да караш 15 годишна таталига(която трудно поддържаш) било голям скок в живота ти - трябвало да е 1000лв на газ. :mhihi:

:yes: :yes: :yes:
Те това е мистъри... :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2012, 19:56

kiro_320 написа:Абе вие за какви цифри говорите като средната заплата е 600лв? Тези дето вземат по 400лв на автостоп ли да се предвижват, защото гледам че като вземаш двойно над средната заплата и да караш 15 годишна таталига(която трудно поддържаш) било голям скок в живота ти - трябвало да е 1000лв на газ. :mhihi:

Защо се правите на тъпи???
Няма логика да имаш нещо което няма как да ползваш нормално и което те дърпа надолу и не ти носи нищо друго освен лишения!!!А да не говориме,че не е наложително да го имаш щом ходиш на работа с рейса.Ебем ти гъзарията да подкарваш 3 пъти в месеца по 20 минути вечер,а да се чудиш какво да ядеш.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата