Проблемен магазин- паркиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблемен магазин- паркиране

Мнение от jordanov » 01 Фев 2012, 18:20

Mitko195 написа:
bum_bum написа:Магазина е тоя, дето трябва да прояви разбиране и да си плати паркомястото в общината както му е реда. Иначе компетентния орган е "Столичен инспекторат". Ако ги сбарат да държат щайги на пътя или тротоара ще им съставят акт.

И аз мисля, че Столичен инспекторат трябва да ги посетят...пуснах някаква онлайн жалба, обаче съм убеден, че нищо няма да се случи....

:yes: ето и контактите:
http://inspectorat-so.org/index.php?opt ... &Itemid=30
Доколкото знам и за дупки по столичните улици можем да се обръщаме към инспектората. Лично преди няколко месеца един клошар се беше настанил до блока и на другия ден след обаждането дойдоха и го разкараха. Та в интерес на истината, тази институция поне в моите очи работи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 01 Фев 2012, 18:21

нищо хубаво няма да излезе от цялата работа!

може да се разбереш с умни и образовани хора :yes: , а с простаци няма как да стане

дори и да им пратиш проверка и да им напишат акт пак нищо няма да постигнеш

откажи се, докато всичко е мирно и тихо ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 01 Фев 2012, 18:23

Ама те как ще разберат, че точно той им е "изпратил" проверка?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Фев 2012, 18:30

jordanov написа:Ама те как ще разберат, че точно той им е "изпратил" проверка?

е после като си спре колата там и ще яде "дядовия" :mhihi: ... то е далеч от акъла

после като пуснат един ключ ще ги набие ли? к'во? после ще се съдят и така за 2-3 минути ходене пеша до колата

насила да си прави живота сложен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 01 Фев 2012, 18:51

Въпроса е принципен-що да остава някави псевдо тарикати да се правят на играчи.
Не е задължително ти да си оставяш колата.
Спретни им няколко проверки да си махнат щайгите и тогава и други ще почнат да спират на освободеното място-изчакай малко да утихнат страстите и си спирай колата, щом там ти е удобно.
Аман от бизнесмени, които искат да не плащат нищо и само да прибират

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 01 Фев 2012, 19:41

Доколкото разбрах от темата не си доволен че въпросния магазинер не плаща за въпросното парко място ,тоест ако си плати абонамента към общината тогава ще приемеш някакси нещата по леко и няма вече да ти пречи......... :roll:
Аз също подкрепям колегите които призоваха към малко поевече толерантност един към друг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 01 Фев 2012, 20:02

Не искам да давам съвет за конкретния случай но това със столове, кашони, палета и не знам още какви подръчни "маркировъчни" средства почва да става епидемия и тези хора наистина си мислят че са прави.
Просто трябва да се спре това докато е време

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 01 Фев 2012, 20:39

jorkata3 написа:Доколкото разбрах от темата не си доволен че въпросния магазинер не плаща за въпросното парко място ,тоест ако си плати абонамента към общината тогава ще приемеш някакси нещата по леко и няма вече да ти пречи......... :roll:
Аз също подкрепям колегите които призоваха към малко поевече толерантност един към друг.

Кво означава да го приеме по-леко :roll: Ще го приеме за нормално ,човека си плаща служебен абонамент,ползва си мястото от 7 сутринта до 7 вечерта ,или там както беше да си зарежда магазина спокойно и да си паркира колата и всичко е нормално. За каква толерантност става въпрос ,когато някой си присвоява някаква обществена територия ?! Да и аз полудявам ,когато някой спре на "мойто" паркомясто пред блока,ама не съм тръгнал да го ограждам с кашони и да набивам колчета с вериги и т.н. съоръжения и да вдигам скандали на хората ,за да си го пазя ,просто защото то не е мое. Подвивам опашка,псувам малко и паркирам другаде ,нищо ново под слънцето ... Всичко е пределно ясно с тия приоми за присвояване на паркоместа,но просто има безобразно нагли хора ,които от толерантност не трябва да закачаме,айде бе ... :kuku:

Към колегата,законния начин е сигнал до "Столичен инспекторат" . Идват ,дънят един акт ,верно може да е символичен ,но ще му държи топло известно време.Като почне пак с щайгите,пак ги викаш ,пак акт ... Тоя път ще е по-солен и те така до откат ...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Фев 2012, 20:51

Преди 2-3 седмици, в една лунна мразовита януарска нощ сменяхме гумата на един приятел. Отиваме на кръчма, това става в 7-8 вечерта. Няма къде да се паркира и човека от зор спря върху някакво "маркирано" с 2 гуми място. Щото е със SUV директно спря отгоре върху тях. Към 12 без нещо излизаме, качваме се в джипа 4ма човека. След малко спираме да оставим 2ма от тях, отваря се вратата и :shock: нещо съска. На другия ден гумаджията каза, че е срязано.

Ако парко мястото не е законно регламентирано собственост на някого, всичко друго е самоуправство и не бива да се толерира по никакъв начин. Стига с тоя закон на джунглата, мама му стара :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 01 Фев 2012, 20:56

обнародвани знаци за служебен абонамент ! :mrgreen:

Изображение
never drive faster, than your guardian angel can !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Мнение от Mitko195 » 01 Фев 2012, 21:22

kulov написа:Преди 2-3 седмици, в една лунна мразовита януарска нощ сменяхме гумата на един приятел. Отиваме на кръчма, това става в 7-8 вечерта. Няма къде да се паркира и човека от зор спря върху някакво "маркирано" с 2 гуми място. Щото е със SUV директно спря отгоре върху тях. Към 12 без нещо излизаме, качваме се в джипа 4ма човека. След малко спираме да оставим 2ма от тях, отваря се вратата и :shock: нещо съска. На другия ден гумаджията каза, че е срязано.

Ако парко мястото не е законно регламентирано собственост на някого, всичко друго е самоуправство и не бива да се толерира по никакъв начин. Стига с тоя закон на джунглата, мама му стара :banghead:

Кофти случка сте имали..И какво направихте после като казваш саморазправа....?
Щото аз всеки ден си спирам колата в района и не искам да я мисля 24/7! Иначе сигурно е много идейно да им начупя витрината, ама си мисля, че живея в държава, където има все пак някакви закони (надеждата умира последна)...
Може ли някой колега, който се е свързвал и има резултати, да даде телефон на Столичен инспекторат, за да подам и оплакване по телефона...

П.С. Аз съм много толерантен човек- 100% толерирам правото си да спра на обществено място- така че магазина да се съобразява с мен (по логиката на колегите "апелиращи" за толерантност) :mhihi: :bang:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 01 Фев 2012, 21:25

kulov написа:На другия ден гумаджията каза, че е срязано.

честито!

излишни главоболия, ама кой да слуша?! :dunno:

п.с. не казвам, че е правилно да си запазват места така, напротив, ама както казах - С ИДИОТИ НЕ СЕ СПОРИ! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Фев 2012, 21:38

Ами нищо. Човекът на следващия ден си летя за Германия, там живее от 12 години.
Разбира се ако се стигне до простотии ние сме в много по-изгодна позиция, щото знаем кое точно място е, може да се види кой паркира там (щото е пред частен дом, не магазин или гараж), но сме големи хора и никой няма да тръгне да се занимава с глупости.
Де да знам. Минавало ми е през акъла да мина някоя вечер и аз да поздравя тяхната кола, но няма да тръгна да се занимавам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Фев 2012, 22:09

Собственика може да си спре колата и да седи по цял ден на мястото и като дойдат да го зареждат да я махне за малко ...и кво тогава ?

Ритате щайги , ми ритайте G-класи дето минават на червено и спират по тротоари ...

Като си пич иди и му кажи- "Тук е мойто място не твойто " и се разберете...

В края на краищата това е човек с дребен бизнес ...и т.н.

Пред моето заведение спират таксита от години, така да се каже нерегламентирана стоянка която, се образува именно заради моите клиенти ...
Спирам където може ...не пиша жалби.
Единия работеше незаконно ---и го бяха писнали ....познавам го и едва свързва двата края ....глобиха го и пак работи защото няма какво да яде ...

Много смешна тема колега!
Дръжте се малко по-мъжки!

Доноси ,сигнали ок ,но да е за нещо по-сериозно!

п.п. сега сетих за една жалба срещу мен -
Сутрин чистачката като мете тротоара вдигала шум с метлата !!! :kuku:
Последна промяна klintan66 на 01 Фев 2012, 22:25, променена общо 1 път
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 01 Фев 2012, 22:09

Според мен, ако магазина нон стоп е заградил това място е тъпо и трябва да го яде, но ако го загражда преди оставки и после маха щайгите прояви разбиране, тъпо ще е некои да носи стока от 50-100 метра все пак сме и хора преди всичко.

Малко ОФФ имам един съсед дето има Каравело кара го събота щото ходи с него на битака :mhihi: и акто го искара слага на негово место тухли пръчки и квот се сетите и така 10 години, има и още един варел (пежо ) което си седи и то паркирано, но си и пази место за буса, това се случва в Лозенец, тук да паркираш е АД, аз обаче много се нерва и като вида че е заградил всичко в кофата и некои спира веднага (мойта е в гаража :mhihi: :mhihi: ) тоя кат ме виде изпадна в ужас почна да кречи, къв съм аз тва е негово, и аз му поисках документ, че заплаща за това парко място, не му се верваше кво става, та така веселба, вече не загражда а си паркира другия варел на мястото на буса.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата