180 "Movie"
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: 180 "Movie"
Малко обиждаш на религиозна основа
Аборт се прави и за да се спаси живота на майката, и то след 3 месец..тогава??
Обаче не коментираш изнасилването и малформациите, а казваш аборт....
и аз съм против другите аборти, щото там вече е морал и ценностната с-ма, щото ако ги гимаш, то биха отпаднали като аборт.

Аборт се прави и за да се спаси живота на майката, и то след 3 месец..тогава??

Обаче не коментираш изнасилването и малформациите, а казваш аборт....
и аз съм против другите аборти, щото там вече е морал и ценностната с-ма, щото ако ги гимаш, то биха отпаднали като аборт.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Обиждам на религиозна основа? Мен никой не ме поставил съдник над никого. Аз посочвам как стоят нещата, според Библията и писаното там, по отношение на живота и смъртта. Не се извинявам за думите си, защото не съм имал мотив да обидя някого и защото не съм написал нищо обидно. Ако някой се чувства засегнат, нека каже че това , което съм написал, е лъжа и не отговаря на истината и аз съм лъжец. Или да погледне честно себе си, в светлината на написаното, да го провери сам за себе си и да си направи нужните изводи. Аз не налагам на никого убеждения. Насила хубост не става. А къде е съвестта? Но ако някой разсъди честно и безпристрасно, мисля че ще направи правилните изводи.
Да коментирам изнасилването и малформациите. Първо да кажа, че и двете теми са засегнати във филма. Оставам с убеждението, че филма не изгледан или е гледан пет за четири. Моля Ви, темата е достатъчно сериозна, за да е обект на несериозно отношение. Но все пак. Изнасилването е престъпление по всеки един закон и на всяко място по света. То е с главен виновник бащата на евентуалното дете. Трябва ли, да убием детето, заради греха и престъплението на бащата? Това е и въпросът зададен във филма. И отговора е, че когато детето се роди и няма възможност да бъде изгледано, то може да бъде дадено за осиновяване. Това е една възможност. Кое е по-добре, да го убием или да го дадем за осиновяване? По отношение на малформациите. Във филма е коментиран синдрома на Даун. Това малформация ли е? Мисля, всички са съгласни. Кое ни дава право да убиваме такива деца? Във филма е направена отново аналогия с Хитлер, защото той е избивал такива деца и други, с малформации. И той ги е избивал в името на чистотата на германската раса и защото са непълноценни, хора с недостатъци, в тежест. И ще са товар за държавата, да гледа и издържа някакви изроди. Ние с какъв мотив ги избиваме, по-различен от този на Хитлер? Защото сме много загрижени за техния бъдещ живот? Грижата и любовта нямат нищо общо с убийството. Такива деца са истинско изпитание за любовта на своите родители. Дали са егоисти или наистина обичат детето си. Защотото любовта е даване, а не получаване(само). Пресилено ли ще е ако кажа, че мнозина споделят идеите на Хитлер, по отношение на децата с малформации?
Да коментирам изнасилването и малформациите. Първо да кажа, че и двете теми са засегнати във филма. Оставам с убеждението, че филма не изгледан или е гледан пет за четири. Моля Ви, темата е достатъчно сериозна, за да е обект на несериозно отношение. Но все пак. Изнасилването е престъпление по всеки един закон и на всяко място по света. То е с главен виновник бащата на евентуалното дете. Трябва ли, да убием детето, заради греха и престъплението на бащата? Това е и въпросът зададен във филма. И отговора е, че когато детето се роди и няма възможност да бъде изгледано, то може да бъде дадено за осиновяване. Това е една възможност. Кое е по-добре, да го убием или да го дадем за осиновяване? По отношение на малформациите. Във филма е коментиран синдрома на Даун. Това малформация ли е? Мисля, всички са съгласни. Кое ни дава право да убиваме такива деца? Във филма е направена отново аналогия с Хитлер, защото той е избивал такива деца и други, с малформации. И той ги е избивал в името на чистотата на германската раса и защото са непълноценни, хора с недостатъци, в тежест. И ще са товар за държавата, да гледа и издържа някакви изроди. Ние с какъв мотив ги избиваме, по-различен от този на Хитлер? Защото сме много загрижени за техния бъдещ живот? Грижата и любовта нямат нищо общо с убийството. Такива деца са истинско изпитание за любовта на своите родители. Дали са егоисти или наистина обичат детето си. Защотото любовта е даване, а не получаване(само). Пресилено ли ще е ако кажа, че мнозина споделят идеите на Хитлер, по отношение на децата с малформации?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Виж за изнасилване, е малко трудно, поне в днешно време, да забременее, има си хапчета и т.н.....
За малформациите всеки сам преценява, кое е морално, дали ти да осъдиш едно същество, да не разбере какво е щастие, любов и т.н. ) - освен от близките си евентуално.
Все пак нека хората сами да си преценят кое е морално и кое не, колкото до Християнсвото:
И :
За малформациите всеки сам преценява, кое е морално, дали ти да осъдиш едно същество, да не разбере какво е щастие, любов и т.н. ) - освен от близките си евентуално.
Все пак нека хората сами да си преценят кое е морално и кое не, колкото до Християнсвото:
"Вие обаче, не сте плътски, а духовни, ако живее във вас Божият Дух,но ако някой няма Христовия Дух, той не е негов.Обаче, ако Христос е във вас, то при все, че тялото е мъртво поради греха, духът е жив поради правдата."-
И :
Чрез вяра в Христос всичките ни грехове могат да бъдат простени (Йоан 3:16; Римляни 8:1; Колосяни 1:14)
Последна промяна Сондьора на 26 Яну 2012, 14:59, променена общо 1 път
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
steeN написа:когато говориха за хитлер беше ок. но след това прекалиха.
много манипулация от хитлер стигнаха до аборта. ефтини трикове от кръжока по дебати.
нима всеки въпрос има еднозначен отговор да или не ?
абсолютно. В момента когато сравни убиването на ембриона с убиването на евреи спрях филма защото просто е абсурдно.
Този човек се заблудил, че е много наясно с нещата и като подхвърля на тъпите американци е така разхвърляни въпроси и ги обърква и манипулира.
За холокоста няма да се изказвам, ама ми го дайде да му обясня ембриогенезата и развитието на човешкия организъм и кога една купчина клетки става човек. Много е лесно така на улицата. Що не отиде при някой професор по медицина или историк.
Филма е несериозен, дразнещо смехотворен и откровенно глупав на някой моменти.
ехеее какви бисери има тука, съжалявам че сега чак се включвам - просто сега видях темата, изпаднала е надоло.
Колега не те знам от къде черпиш информация, пак ще ти кажа че Евреите не са християни в смисъла които разбираме. Евреите от както ги има та чак до 18-19(ще те излъжа за точната година) са ГОНЕНИ! Всички християни и мюсюлмани са гонели евреите от страната си(не убивали), аз ще оставя на теб да разбереш защо, може би не е случайно ?
Аз не знам също и кой употребява думата "аборт" в Библията за да го смятаме за грях ?
1.Талмуд предшествала Библията - супер.
Във Библията просто пише не убивай, но какво да не убиваме не е ясно защото всички което има повече от 1 клетка е жив организъм...във Талмуд пише да убиеш този не е грях, да убиеш онзи също... ??? Значи все пак като убиеш за евреите има "АКО", не е просто "не убивай" значи коя "Библия" да смятам за вярна?? Следователно как може ми говориш за християнство и за юдаизъм ? Едното казва че да убиеш комшията не е грях, ама да убиеш баща си е грях(примерно - не ми се търсят точните строфи).
2. Ако религията беше само една щеше да е добре, но тя не е само една и ако всички са крайно религиозни, значи другия е неверник(следиш ли ми мисълта?)!
3. Евреите не признат Исус - кратко, точно и ясно, няма какво да се коментира по този въпрос. Какво да му омаловажават като те не го смятат за син божи и чакат техния месия! Тоест за тях Исус е като Пешо от втория етаж.
4. Евреите са богоизбран народ ? Щом мислиш по този начин е добре да не пишеш и за холокоста. Къде го пише това, че да го променяме ? Те САМИ са се провъзгласили за богоизбран народ и ако ще ми сипеш еврейска помия тука във форума хич няма да стана и аз нацист! Защото колкото еврейте имат право да се смятат за богоизбрани и над другите раси, така и Хитлер има право да ги смята за низша брадясала алчна гмеж, която не заслужа нещо повече от газова камера. Те чакат своя месия, те нямат месия които да ги е провъзгласил за нещо повече от брадясали фанатизирани мелези, докато ми говорят за Библията!
5. Религията е ценност, тя не е законова рамка за да съдиш някой по нея - закони има всяка страна, а религията всеки човек всеки ден, всеки час, всяка секунда може да промени религиозните си виждания и така ти днес ако си извършил грях по едната религия, утре по другата може да не е било грях вчерашното действие.
6. Нали говорим все пак за Бога да ти кажа че той прощава грехове(ако не знаеш да ти кажа), когато "види" че наистина убийството не е от злоба, завист или алчност ще ти прости греха.
Колега не те знам от къде черпиш информация, пак ще ти кажа че Евреите не са християни в смисъла които разбираме. Евреите от както ги има та чак до 18-19(ще те излъжа за точната година) са ГОНЕНИ! Всички християни и мюсюлмани са гонели евреите от страната си(не убивали), аз ще оставя на теб да разбереш защо, може би не е случайно ?
Аз не знам също и кой употребява думата "аборт" в Библията за да го смятаме за грях ?
1.Талмуд предшествала Библията - супер.

Във Библията просто пише не убивай, но какво да не убиваме не е ясно защото всички което има повече от 1 клетка е жив организъм...във Талмуд пише да убиеш този не е грях, да убиеш онзи също... ??? Значи все пак като убиеш за евреите има "АКО", не е просто "не убивай" значи коя "Библия" да смятам за вярна?? Следователно как може ми говориш за християнство и за юдаизъм ? Едното казва че да убиеш комшията не е грях, ама да убиеш баща си е грях(примерно - не ми се търсят точните строфи).
2. Ако религията беше само една щеше да е добре, но тя не е само една и ако всички са крайно религиозни, значи другия е неверник(следиш ли ми мисълта?)!
3. Евреите не признат Исус - кратко, точно и ясно, няма какво да се коментира по този въпрос. Какво да му омаловажават като те не го смятат за син божи и чакат техния месия! Тоест за тях Исус е като Пешо от втория етаж.
4. Евреите са богоизбран народ ? Щом мислиш по този начин е добре да не пишеш и за холокоста. Къде го пише това, че да го променяме ? Те САМИ са се провъзгласили за богоизбран народ и ако ще ми сипеш еврейска помия тука във форума хич няма да стана и аз нацист! Защото колкото еврейте имат право да се смятат за богоизбрани и над другите раси, така и Хитлер има право да ги смята за низша брадясала алчна гмеж, която не заслужа нещо повече от газова камера. Те чакат своя месия, те нямат месия които да ги е провъзгласил за нещо повече от брадясали фанатизирани мелези, докато ми говорят за Библията!
5. Религията е ценност, тя не е законова рамка за да съдиш някой по нея - закони има всяка страна, а религията всеки човек всеки ден, всеки час, всяка секунда може да промени религиозните си виждания и така ти днес ако си извършил грях по едната религия, утре по другата може да не е било грях вчерашното действие.
6. Нали говорим все пак за Бога да ти кажа че той прощава грехове(ако не знаеш да ти кажа), когато "види" че наистина убийството не е от злоба, завист или алчност ще ти прости греха.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
kiro_320 написа: .....
Ехее, да повдига малко темата, я кажи сега за бисерите?

Аз черпя инфо от историята, археологията и Библията. Стига ли? Какви глупости съм написал, посочи? Не съм казал, че евреите са християни. Прав си, не случайно са гонени и избивани. Например, Светата Инквизиция под водителството на Торквемада, прочети какво е правила в Испания и кого е избивала и защо. Но са оцелели. И не само са оцелели, а днес имат собствена държава. Няма аналогия с друга нация или народ.
Думата аборт не е спомената в Библията, но има ли нужда? Там не са споменати и много други думи, но това не значи че не са в нейния обхват, нали?
По отношение на заповедта "Не убивай" тя е дадена за хора, не за животни или насекоми или нещо друго. Бог казва на човека: Не убивай друг човек. Това не е ли ясно?
Аз не говоря никъде за юдаизъм, говоря за християнство, основано на Новия Завет. В Новия Завет няма заповед: Не убивай. Това значи ли, че убийството е разрешено? Но има друго написано: Всеки, който мрази брата си, е убиец. И друго. Всеки, който гледа жена, за да я пожелае, вече е все едно прелюбодействал с нея. Това, по-лесно ли е? Това би трябвало да ни говори, че Бог вижда нашите сърца и нашите истински отношения и мисли и намерения. И той казва, вие сте убийци, лъжци, прелюбодейци и т.н., в сърцата си. Дори и никога да не си убил физически човек, факта че мразиш някого е, равносилен на убийство в очите на Бога. И ако човек има убийство към някого в себе си, няма никакъв начин това да стане приемливо за Бога. За Бога няма "мотивирано" убийство, мотивирана кражба, лъжа, какво ти да е. Какъв е този Бог, който можеш да го пързаляш с такива чалъми? Не можеш да каже на Бога, направих го защото трябваше, или защото нямаше изход или каквото и да е. Защото изход винаги има, няма невъзможни неща. Защото Бог не прави никакви компромиси, той е свят и праведен. Мръсни думи в нашето съвремие. Религии много има и вери много, но само един е казал: Аз съм Пътят, Истината и Живота. Не просто път, един от многото, а Пътят с главно "П". Следя ти мисълта. За този човек се казва: Бог е назначил ден, когато ще съди всеки човек според делата му, чрез този човек-Исус Христос, за което е дал уверение на всички хора, като го е възкресил от мъртвите. Този, който евреите наистина не признават. Но ще го признаят, пише го в Библията. И Пешо ще слезе от втория етаж. Евреите са богоизбран народ, не защото те са се провъзгласили за такъв, а защото Бог ги е избрал, пише го точно и ясно в Стария Завет, Бог е обещал това на Авраам, а той е прародител на евреите. Знам, че това е проблем за много хора и цели народи. Но защо, незнам. Всъщност, имам предположение, завист, която води до омраза. Колко често срещан симптом. Ами, сърди се на Бога приятелю, това е неговия избор, не можеш да му кажеш, сбъркал си. Или мислиш, че можеш? Можеш да приемеш Неговия избор и да се освободиш от антисемитизма си, а можеш и да продължиш да мразиш, ако те питам защо, сам незнаеш, но нейсе. Незнам какво разбираш под еврейска помия и връзката и с този форум. Мислиш ли, че празните приказки, са по за предпочитане пред откровените хули и обиди?
Религията за която говориш, не е никаква ценност, тя е човешкия начин да се спасиш сам себе си или да угодиш на Бога. Добрата новина е, че такъв няма. Няма начин, по който да се харесаш на Бога или да станеш по-добър човек. Това е добрата новина, част от нея, продължението е по-надолу. Грехът не се мери според човешки стандарти, а според Божествени. Моралът , етиката, съвестта, не са плод на човешка измислица, не са човешки стандарт. Те са имплантирани в човека, в неговата душа и имат определена цел и функция, но те не са човешка измислица. В никой закон не пише какво е грях. Законите се занимават с последствията от греха. Можеш ли ти или някой друг да ми каже, какво е грях и според какво се класифицира като такъв? Само в Библията се коментира тази тема и само там е лечението, ако не е така, докажи ми другото, в коя друга религия, вяра и т.н. се говори за грехове и техните последствия и тяхното лечение.
И да, за Бога говорим. По-нагоре говорихме за сърдечните отношение и как те ни класифицират пред Бога. Как в очите на Бога ние сме лъжци, крадци, убийци, клеветници ….списъка е безкраен. Смяташ ли, че Бог ще ти прости грях, само защото си го извършил с „добри“ мотиви? Че мотивите те оправдават? Какви са добрите мотиви за убийство? За лъжа? Нали знаеш приказката: пътят към ада, е постлан с добри намерения. Добрите намерения, не значат нищо, ако водят до извършване на грехове. Бог не е глупак и него не можем го заблуди. Бог ще ти прости всеки грях, да, но само ако съжаляваш за него и си готов да го оставиш и да не го вършиш повече. Само ако назовеш нещата с истинските им имена. Ако не осъзнаваш, че си грешник, как може да искаш прошка и милост за греховете си? Ако не осъзнаваш, че греховете ти, ще те заведат в ада, как би чувствал нуждата да се освободиш от тях? Мога много да напиша по тази тема, но ще опитам да е кратко. И тези въпроси ни водят до основния проблем, неверието. Човек не вярва, че има грехове, че има нужда се му бъдат простени и той да бъде освободен, не вярва, че има Бог, който един ден ще го съди, не вярва, че има рай, който трябва да бъде спечелен и ад, който трябва да бъде избегнат. Не е ли така? Глупости ли говоря? В Библията пише, един ден Бог ще съди не само явните, но и тайните дела на хората, всички скрити мисли, ще излязат наяве, всички тайно изречени думи, всички скришно ще стане явно. Всичко. Някои хора, близки хора, ще разберат, какви са били истинските отношения на техните близки към тях самите. Неискреност, лицемерие, завист, клевети и клюки, скрита омраза, всичко това ще излезе наяве, пред Бога. Всичкия този боклук. Къде е мястото на боклука? Правилно, в коша. И той ще го измете, пише, в неугасим огън. Това е Божият кош, неугасимият огън, вечен огън. И всеки , който го е вършил с неговия си боклук, там. Накрая на Новия Завет пише така: а вън(в огъня), са тия, тия и тия и специално внимание, лъжците, и всички които обичат лъжата и лъжат. Почетени са лъжците, не само греховете им, а и хората, но в огъня. Пред Бога, всеки един човек има отворена папка, дело, досие, където пише всичко, което той прави, всеки ден се пише, всяка секунда. Откъде знам ли, от Библията. Исус каза, за всяка празна дума ще бъдете съдени и ще отговаряте. И понеже този ден ще дойде, искаме или не искаме, вярваме или не вярваме, то затова, Бог е измислил план и начин, да ни освободи от този ден. Той не иска нито един човек да отиде в ада, нито един. Но знае, че не може да ни накара и насила да отидем в рая и да бъдем с Него. Затова човек е свободен, да избира. Бог иска да затвори досието ни днес и никога повече да не го отваря. Това е Благата вест, за всеки човек, по всяко време, на всяко място, а имено - Христос плати цената за твоите грехове, можеш да си свободен. Ако го искаш, ако го вярваш. Бог не иска от тебе и мене, да правим каквото и да е. Той не иска да се напъваме, да сме по-човечни, по-добри. Той иска да повярваме в това, което Той е направил, нищо повече. И да живеем според това. А какво е направил, пише го в 4-те евангелия на Новия Завет, да не кажа, че го пише в цялата Библия. Ако не, един ден ще се явим пред Бога, в цялата си слава, с всичките си грехове. И колкото и да ни обича Бог, ще трябва да ни каже, дадох ти десетки години живот, какво направи с тях? Един единствен грях, е достатъчен да ни вкара в ада. Един, независимо какъв. И какво ще му кажем, убивах, защото не ме интересуваше какво пише в твоята книга и защото мислех доброто на детето? Лъгах „благородно“? Бог не си служи с такива термини, той е казал, всеки който върши грях, заслужава смърт, вечна смърт. В Библията, смъртта не е небитие. Тя е преход, но и място, където човек ще прекара вечността. Да ви кажа ли, колеги. Утре-то не е сигурно. Утре, не е гарантирано. Тука имаше тема, какво мислим за 5 г. напред. Искам да ви кажа, че утре не е сигурно, не 2 дни, не 5 г. Аз не съм против плановете и планирането. Но утре много хора, няма да се събудят. Те са правили същите планове, имали са стремежи, мечти, желания, близки хора. Но няма да се събудят. И ще отидат пред Бога, кой знае как. Всъщност, има само два няиан, или с греховете си или без тях. А Бог е свят, той не търпи грехове в присъствието си, никакви грехове. Не се ли замисляте за това? Не ви ли хваща страх? Да, ако не вярваш, че Бог ще те съди т.н. както казах, няма проблем. Това не е ли същото като да кажеш, аз не вярвам в закона за гравитацията и затова мога да прекрача балкона? Твоето неверие не унищожава закона, напротив, твоето неверие, ще унищожи теб, ако престъпиш закона. Ти можеш да вярваш по принцип че си прав, но де факто ще си понесеш последствията. Така е и с Бога. Бог не зависи от нас, дали вярваме в Него. Той не съществува заради нашата вяра, нито нашето неверие го унищожава, нито ние сме си го измислили. Наистина има такива богове, дело на човешки ръце и измислици, идоли. Но аз не говоря за тях. Аз говоря за Бога, който е причината, ние да съществуваме, да живеем. Дори на Него приличаме, така пише. Не ви ли се изправя самочувствието, Бог ви е направил като себе си, приличате на него? Не на някакви маймуни, а на Бога. Който е причината на всичко, което знаем и познаваме, всемогъщ, всезнаещ, в Него движим се и съществуваме, Бог е близо до нас, до всеки един. Пише, че Той е разпрострял Вселената като дреха, направил е звездите с една дума. Трудно ли е за вярване? Бабини деветини? Пак си помислете. Начи стана много дълго, но и по-дълги писания е имало, затоава спирам да се извинявам за текста, който иска да чете, който не, не.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Elesar74 написа:А Бог е свят, той не търпи грехове в присъствието си, никакви грехове. Не се ли замисляте за това? Не ви ли хваща страх? Да, ако не вярваш, че Бог ще те съди т.н. както казах, няма проблем. Това не е ли същото като да кажеш, аз не вярвам в закона за гравитацията и затова мога да прекрача балкона? Твоето неверие не унищожава закона, напротив, твоето неверие, ще унищожи теб, ако престъпиш закона.
ето това вече ако не е неуважение към хората, които имат различни разбирания от теб... не знам какво е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
steeN написа:Elesar74 написа:А Бог е свят, той не търпи грехове в присъствието си, никакви грехове. Не се ли замисляте за това? Не ви ли хваща страх? Да, ако не вярваш, че Бог ще те съди т.н. както казах, няма проблем. Това не е ли същото като да кажеш, аз не вярвам в закона за гравитацията и затова мога да прекрача балкона? Твоето неверие не унищожава закона, напротив, твоето неверие, ще унищожи теб, ако престъпиш закона.
ето това вече ако не е неуважение към хората, които имат различни разбирания от теб... не знам какво е.
Нарича се сектантство

ехе.. колега поздравявам те за желанието ти и упоритостта ти - цяла проповед, поне напиши отдолу "всички права запазени".
Значи според мен Бог ще те съди или както казва Хитлер- "Яхте, яростта божия ще се стовари над вас".
Няма как да ми говориш за Исус, за Евреите за Християнството, после за новия завет, преди това за стария завет...станаха много религии и много задни мисли за които Бог ще те съди. Според моята всички са равни пред Бога, а след 2 изречения ми пишеш кой кого провъзгласил за богоизбран "народ".. и какво е това народ. Еврейството не е народ, за ми казваш кой е богоизбран, това е религия, следователно аз утре ако стана евреин значи ще съм богоизбран. Няма богоизбрани народи, значи самата дума народ означава нация, а при евреите всеки приел юдаизма става автоматично евреин. Изобщо пълен парадокс е това и е типично за манипулативни религиозни схващания. Също така можеш да спреш да ги хвалиш как са преживели не знам си какво, как нямало такъв друг народ. ДРУГИТЕ народи създадох Израел, благодарение на тяхното милосърдие имат днес държава. Хитлер още преди войната казва, че ще унищожи еврейството ВЪВ Европа, а не в света...

- Сондьора
- ентусиаст
-
Киро, бъркаш, няма как да станеш евреин с приемане на юдаизма...Хитлер е бил "прасе", намери си го какво значи.
"Понятието включва и тези, които са преминали през официална форма на смяна на религията към юдеизъм".
Горния цитат какво значи според теб, че ще станеш юдейо-българин ли - такова понятие няма, "най-мекото" ще е български-евреин или просто евреин. Както казах преди това приемеш ли тази религия ставаш евреин.
..и защо си мислиш че е бил "прасе", така прочете или така ти харесва да е ? а онези дето наложиха репарации на немците, а онези дето унищожиха австро-унгария, а онези дето направиха много работи против много европейски народи те какви бяха бе ? "победители" ? Учете малко история и ще ви се изясни кой е прасе и кой не... англичаните защо стреляха по френските кораби като отказват да се присъединят към тях ? Германия КОГА е стреляла към неутрална държава ??
Горния цитат какво значи според теб, че ще станеш юдейо-българин ли - такова понятие няма, "най-мекото" ще е български-евреин или просто евреин. Както казах преди това приемеш ли тази религия ставаш евреин.
..и защо си мислиш че е бил "прасе", така прочете или така ти харесва да е ? а онези дето наложиха репарации на немците, а онези дето унищожиха австро-унгария, а онези дето направиха много работи против много европейски народи те какви бяха бе ? "победители" ? Учете малко история и ще ви се изясни кой е прасе и кой не... англичаните защо стреляха по френските кораби като отказват да се присъединят към тях ? Германия КОГА е стреляла към неутрална държава ??
- Сондьора
- ентусиаст
-
Виж, чети повече бе момче...ама повече, няма как да си евреин ако майка ти не е евреика...
Прасе или свиня е по гадно от колкото да си християнин, поне е хубаво да научиш, кво мислят за теб тия дето не са от твоята религия...ако имаш такава де..
Та тази дума се ползва за детето, когато евреин има дете от не евреика...Понеже им е забранено да се съвокупляват с други освен с евреи, а най-гадното живтоно за тях е прасето, като при мюсюлманите...не че имат много разлика.
И недей с неща дето си нямаш и понятие, като история, да се вкарваш, че е смешно... за последно стреля към Русия(СССР де)....а историята сама говори кви са последствията
Прасе или свиня е по гадно от колкото да си християнин, поне е хубаво да научиш, кво мислят за теб тия дето не са от твоята религия...ако имаш такава де..
Та тази дума се ползва за детето, когато евреин има дете от не евреика...Понеже им е забранено да се съвокупляват с други освен с евреи, а най-гадното живтоно за тях е прасето, като при мюсюлманите...не че имат много разлика.
И недей с неща дето си нямаш и понятие, като история, да се вкарваш, че е смешно... за последно стреля към Русия(СССР де)....а историята сама говори кви са последствията

оф ти си като радио!! Когато майка ти ПРИЕМЕ юдаизма ти ставаш евреин! Когато майка ти НЕ Е приела юдаизма тогава е спорно, защото тя НЕ го е приела, а баща ти 'няма право' да има дете от неевреика, следователно ако майка ти приеме юдаизъма и тогава се срещне с баща ти, ти ставаш чист натурален евреин!
Пак ще го напиша за последно, защото вече е за трети път... когато човек атеист да речем приеме юдаизъма за своя религия той става евреин следователно тяхната религия ги учи да "търсят" свои хора и когато Пешо срещне Иванка която е приела преди 2 дена юдаизма са своя религия - детето им, а и цялото семейство става еврейско! Сега по ясно ли го написах ?
Какво не ми е ясно за историята, това ми е толкова силна линия че ти е бедна фантазия, това не е като за шистовия газ.
Германия обявява война на СССР, това е факт... просто е била светкавична атака, а тогавашните "телеграми" не са като днескашните смс да пристигат за 5 секунди.
Вернер фон Шуленбург с пълно име Фридрих-Вернер Ердман Матиас Йохан Бернхард Ерих граф фон Шуленбург е немски дипломат, посланик на Третия Райх в Съветския съюз от 1934 година до обявяването на война на 22 юни 1941 година.
На Шуленбург се пада нелеката задача да връчи в 6 часа сутринта на 22 юни 1941 година на Вячеслав Молотов в Народния комисариат на външните работи нотата за обявяване на война от Германия на Съветския съюз, след което напуска страната.
Пак ще го напиша за последно, защото вече е за трети път... когато човек атеист да речем приеме юдаизъма за своя религия той става евреин следователно тяхната религия ги учи да "търсят" свои хора и когато Пешо срещне Иванка която е приела преди 2 дена юдаизма са своя религия - детето им, а и цялото семейство става еврейско! Сега по ясно ли го написах ?
Какво не ми е ясно за историята, това ми е толкова силна линия че ти е бедна фантазия, това не е като за шистовия газ.

Германия обявява война на СССР, това е факт... просто е била светкавична атака, а тогавашните "телеграми" не са като днескашните смс да пристигат за 5 секунди.
Вернер фон Шуленбург с пълно име Фридрих-Вернер Ердман Матиас Йохан Бернхард Ерих граф фон Шуленбург е немски дипломат, посланик на Третия Райх в Съветския съюз от 1934 година до обявяването на война на 22 юни 1941 година.
На Шуленбург се пада нелеката задача да връчи в 6 часа сутринта на 22 юни 1941 година на Вячеслав Молотов в Народния комисариат на външните работи нотата за обявяване на война от Германия на Съветския съюз, след което напуска страната.
- Сондьора
- ентусиаст
-
Поне до някъде ти се изясни за евреите....ако ще и майкати да приеме юдаизма все тая, нейната майка не е, няма как да станеш чист евреин, ако майка ти не е чиста еврейка....по-просто да ти го обясня, само по рождение може да си евреин и то само по майчина линия...
Дано леко ти се е изяснило, що всички мразят евреите, и защо се мислят за богоизбрани....
..на 21 с/у 22 бомбандират ли цели по територията на СССР, да...дефакто стрелят по неутрална държава, преди да са обявили война...Така, че нека ти е силна линия историята...
Дано леко ти се е изяснило, що всички мразят евреите, и защо се мислят за богоизбрани....
..на 21 с/у 22 бомбандират ли цели по територията на СССР, да...дефакто стрелят по неутрална държава, преди да са обявили война...Така, че нека ти е силна линия историята...
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
steeN написа:Elesar74 написа:А Бог е свят, той не търпи грехове в присъствието си, никакви грехове. Не се ли замисляте за това? Не ви ли хваща страх? Да, ако не вярваш, че Бог ще те съди т.н. както казах, няма проблем. Това не е ли същото като да кажеш, аз не вярвам в закона за гравитацията и затова мога да прекрача балкона? Твоето неверие не унищожава закона, напротив, твоето неверие, ще унищожи теб, ако престъпиш закона.
Моля? Колега, представи си следната ситуация. Вървим с тебе по един път, който свършва с пропаст. Ще стигнем до там и ще умрем. Аз обаче виждам това и се спирам, опитвам се да предупредя и теб. Казвам ти: Спри и се обърни, защото ще умреш ако продължиш. Ти не виждаш пропаста и ме подминаваш с насмешка, не ме занимавай с глупости, ми казваш примерно. Стигаш до там и умираш. Един ден се виждаме с тебе, на небето и няма ли да ми кажеш: Защо не ме предупреди, а може би, къде са ми били очите? Това нетолерантност ли е, неуважение или какво? Агитация ли някаква правя тук аз, за какво? Защото аз нямам за цел да се налагам над никого. Всичко, което съм написал, може да бъде проверено. Моля колегата bubsa да ми каже на коя секта съм представител. Благодаря.
Уважаеми колега kiro_320, нека се опитам да ти обясня за евреите, макар че не е това темата, но гледам настояваш. Ще се позова на Стария Завет, като писаната история на този народ. Преди около 4000 г. Бог избира един човек, Авраам и го определя за родоначалник на еврейския народ. Това е записано в Стария Завет, книгата Битие, може да го прочетеш. Бог казва на Авраам, че ще го благослови, че ще служи за благословение и че чрез него ще се благославят всички други народи. И че ще прокълне всеки, който го кълне. Целта на Бога избирайки Авраам и потомството му след него е, да благослови чрез него/тях/ всички останали народи. Помисли си следното. Ако го нямаше еврейския народ, нямаше да има нито Библия, нито Спасител/Христос/, нито апостоли, нищо. Факт е, че евреите не разпознаха и не можаха да изпълнят в пълнота Божията цел за тях и историята го доказва. Но Бог никога не се проваля. Върха на антисемитизма се изяви при управлението на Хитлер, дори това не успя да ги унищожи. Затова еврейския народ е поставен за пример и то от Бога. Исус използва притча в която употребява еврейския народ, като часовник, който показва и отброява времето до свършека на света. Апостол Павел, прави анализ в посланието към римляните, къде казва, че евреите са питомната маслина на Бога, а всички ние, неевреите, езичниците, прасетата, сме дива маслина, но присадени на питомната. И сме съветвани да не се хвалим с това и да не се големеем срещу евреите. В крайна сметка той казва, че даровете и призванията от Бога са неотменими. Това, че евреите са неверни и бунтовни спрямо Бога, не значи, че Бог е неверен спрямо тях. В определеното време, Бог ще ги посети и за този ден е писано, че цялата нация ще плаче, когато разберат как са убили Сина на Бога преди 2000 г. Който преди това още толкова чакаха и продължават да чакат. Искам дебело да подчертая следното. Омразата към еврейския народ е предвидена от Бога. Той каза на Авраам буквално следното: Ще благословя всеки, който те благославя и ще прокълна всеки, който те кълне. Това е избор поставен на човека, всеки човек. Отношението към този народ. Отношението към този народ, предизвиква Божието благословение/проклятие. Толкова за евреите.
И да се върна на темата си. Вие виждате заглавието, то е 180. Това е смисъла. Да се обърнеш на 180 градуса. След като си видял, разбрал и повярвал, да направиш някакви промени. Промени, които включват промяна на живота на 180 градуса. Това, за което писах в примера към колегата steen. Спираш и се обръщаш. Това не означава да станеш религиозен, да отидеш в манастир или нещо такова. Означава да живееш с вяра в Бога всеки ден и живеейки така, един ден, когато умреш(защото няма нищо по-сигурно от това), да отидеш при Бога и да чуеш думите: Добре дошъл, а не: Аз не те познавам.
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4