"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше за стария E36 Team Sofia
Мечтае да кара: M3 E36

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от Чанев » 01 Фев 2012, 21:31

Когато аз го теглих заема гледах да е 1/10 от заплатата ми твърдата заплата и верно е толкова.Тая кола толкова време я чаках и исках,че не е истина просто. :mhihi: Ако 5 годинои са "заробване" океу.Пак ви казах и да спорим и да се караме,и да обсъждане мен със средната заплата 800 лева и заема за кола колко грешно било и така нататък,направил съм си сметката за какво ми е нужна каква да е и колко да струва.Кучетата лаят кервана си върви,факт е че аз със средната заплата на 3 месеца я мога да си позволя някоя качественна дреха я не... Нека колегата makaveli316 при него как е...просто ми е любопитно.Едните в тая тема си знаят тяхното,другите и те.Всеки има право на лично мнение по-въпроса.Просто някой реагират малко по-остро...иначе само да кажа за портокола телефона ми струва 200 лева,айфон не харесвам :no:

След 2 часа се прибирам в нас,мисля да си взема 2 двулитровки и да цокна малко биричка,да сваля поредния пиратско качен филм от замунда и да приключа изтощителния ден :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 01 Фев 2012, 23:40

ms написа:
nightdriver написа:Ами аз специално съм се забил за 20 години с жилищен заем на 4,8% лихва...6 г. Вече минаха ...

я да питам тогава- колко ти е вноската и кой е минималният доход който ще ти осигури плащане на ипотеката и воденето на живот без лишаване от основните неща :?: Просто ми е интересно...

704€ на месец , което е точно 1/4 от заплатата ми...сега бих могъл да увелича вноската и намаля годините , понеже и съпругата ми вече работи , но свикнах на този начин на плащане , а и е по- комфортно ! Иначе условието за отпускане на кредит е месечната вноска да не превишава 1/3 от семейният доход !
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 02 Фев 2012, 0:04

nightdriver написа:704€ на месец , което е точно 1/4 от заплатата ми...сега бих могъл да увелича вноската и намаля годините , понеже и съпругата ми вече работи , но свикнах на този начин на плащане , а и е по- комфортно ! Иначе условието за отпускане на кредит е месечната вноска да не превишава 1/3 от семейният доход !

ще съм нагъл и ще поискам да уточниш още нещо...
Ако съм схванал правилно положението е: 2800€ твоя заплата, жена ти не е работила (вече работи) и сте се издържали с твоите доходи минус 700€ ипотека... Поне това разбрах аз... Въпроса ми е тея 2800€ къде са в класацията- средната за страната заплата ли са, с 50% отгоре ли са, със 75% отгоре... Да приравним после с доходите тук и дали човек ще може да си купи жилище...
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2012, 0:08

в долната част на средата са 3к евра на месец след данъци
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 02 Фев 2012, 0:10

Чанев написа:Когато аз го теглих заема гледах да е 1/10 от заплатата ми твърдата заплата и верно е толкова.Тая кола толкова време я чаках и исках,че не е истина просто. :mhihi: Ако 5 годинои са "заробване" океу.Пак ви казах и да спорим и да се караме,и да обсъждане мен със средната заплата 800 лева и заема за кола колко грешно било и така нататък,направил съм си сметката за какво ми е нужна каква да е и колко да струва.Кучетата лаят кервана си върви,факт е че аз със средната заплата на 3 месеца я мога да си позволя някоя качественна дреха я не... Нека колегата makaveli316 при него как е...просто ми е любопитно.Едните в тая тема си знаят тяхното,другите и те.Всеки има право на лично мнение по-въпроса.Просто някой реагират малко по-остро...иначе само да кажа за портокола телефона ми струва 200 лева,айфон не харесвам :no:

След 2 часа се прибирам в нас,мисля да си взема 2 двулитровки и да цокна малко биричка,да сваля поредния пиратско качен филм от замунда и да приключа изтощителния ден :bchug:

Едно е да си направиш сметка и да знаеш за какво става на въпрос и друго е да теглиш кредит, че да си в крак с модата на всяка цена. Всъщност всеки сам си решава, аз просто констатирах нещо и не съм искал да споря и не говорих за конкретен човек.
Аз за мен няма какво толкова да ти кажа. Веднъж съм теглил кредит и то беше преди много години, а в момента нужда от кредит нямам, но е неизбежно, ако искам собствено жилище за по нататък. Е46цата я взех в брой, преди да се преместя за постоянно от Италия в Германия миналата година.
И аз нямам айфон, имал съм, продадох го от отегчение и си взех пак скъп телефон, това беше одавна и един ден осъзнах, че е глупаво да дадеш 500 евро за подобно нещо, явно колкото повече одъртяваш, толкова повече ти идва акъла и от тогава си карам на N97 и добрата стара Моторола Razer докато не ми гръмнат в ръцете нямам намерение да се набутвам.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Аватар

Мнение от ms » 02 Фев 2012, 0:14

хАмериканчето- теб да съм питал нещо, че се обаждаш :?: аз също имам няк'ва идея колко са тея пари и къде се подреждат- трябва ми отговор от човек който е там...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 02 Фев 2012, 0:22

makaveli316 написа:
Едно е да си направиш сметка и да знаеш за какво става на въпрос и друго е да теглиш кредит, че да си в крак с модата на всяка цена. Всъщност всеки сам си решава, аз просто констатирах нещо и не съм искал да споря и не говорих за конкретен човек.
Аз за мен няма какво толкова да ти кажа. Веднъж съм теглил кредит и то беше преди много години, а в момента нужда от кредит нямам, но е неизбежно, ако искам собствено жилище за по нататък. Е46цата я взех в брой, преди да се преместя за постоянно от Италия в Германия миналата година.
И аз нямам айфон, имал съм, продадох го от отегчение и си взех пак скъп телефон, това беше одавна и един ден осъзнах, че е глупаво да дадеш 500 евро за подобно нещо, явно колкото повече одъртяваш, толкова повече ти идва акъла и от тогава си карам на N97 и добрата стара Моторола Razer докато не ми гръмнат в ръцете нямам намерение да се набутвам.

По принцип аз не съм се обърнал остро към тебе,това за кредита и за крак в модата не го разбрах мене ли описваш но както и да е.Кефя се на такива пичове като теб,отишли в чужбина и успели дотолкова доколкото да си живеят нормално,и да не мисля от къде да вържат 2та края хем да има пари за шукарийки по бимата хем за жената да има и той да не се лишава от толкова много неща. ;) Аз въпросния заем го изтеглих защото от 13 годишен мечтая за синьо 36 купе :angel: Но това е съвеммм друга тема :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 02 Фев 2012, 0:36

Чанев написа:
makaveli316 написа:

По принцип аз не съм се обърнал остро към тебе,това за кредита и за крак в модата не го разбрах мене ли описваш но както и да е.Кефя се на такива пичове като теб,отишли в чужбина и успели дотолкова доколкото да си живеят нормално,и да не мисля от къде да вържат 2та края хем да има пари за шукарийки по бимата хем за жената да има и той да не се лишава от толкова много неща. ;) Аз въпросния заем го изтеглих защото от 13 годишен мечтая за синьо 36 купе :angel: Но това е съвеммм друга тема :driving:

Не описвам теб конкретно. Ти каза, че си си направил сметка, което е нормално като се замисли човек. Кофтито е, когато се тегли без да се мисли, а само за гъзария и на всяка цена и после се плаче и се плюе по банките, че били крадци, щото има и такива пациенти.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Чанев » 02 Фев 2012, 0:43

Аз си го плащам редовно,когато мога плащам и по 2 вноски,колкото по-рано приключа с него толкова по-добре :yes: А ти къде си в момента Германия?или Италия? Как им се отразява кризата на държавата в която си ти в момента?Усеща ли се много,или се знае че има криза но е едва уловима :bchug: :yes:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Фев 2012, 0:45

ms написа:хАмериканчето- теб да съм питал нещо, че се обаждаш :?: аз също имам няк'ва идея колко са тея пари и къде се подреждат- трябва ми отговор от човек който е там...

ми може и аз да имам директни наблюдения защото имам подчинени на които определям заплатите в европа? защо да не споделя?

щото той може да си знае семейните заплати, ама аз може да знам целия пейрол на няколко европейски компании...

и не ми хареса тона ти...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Фев 2012, 0:48

ms написа:хАмериканчето- теб да съм питал нещо, че се обаждаш :?: аз също имам няк'ва идея колко са тея пари и къде се подреждат- трябва ми отговор от човек който е там...

макар и да не е там, аз мога да потвърдя вярността на информацията му

наистина с 3000 евра... не си върха на сладоледа
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 02 Фев 2012, 0:50

ms написа:
nightdriver написа:704€ на месец , което е точно 1/4 от заплатата ми...сега бих могъл да увелича вноската и намаля годините , понеже и съпругата ми вече работи , но свикнах на този начин на плащане , а и е по- комфортно ! Иначе условието за отпускане на кредит е месечната вноска да не превишава 1/3 от семейният доход !

ще съм нагъл и ще поискам да уточниш още нещо...
Ако съм схванал правилно положението е: 2800€ твоя заплата, жена ти не е работила (вече работи) и сте се издържали с твоите доходи минус 700€ ипотека... Поне това разбрах аз... Въпроса ми е тея 2800€ къде са в класацията- средната за страната заплата ли са, с 50% отгоре ли са, със 75% отгоре... Да приравним после с доходите тук и дали човек ще може да си купи жилище...

Точно , с мойта заплата се издържахме и кредита бе отпуснат само в/у нея . Сега , това е една средна заплата , но гамата "средна" е доста обширна , затова я класирам в началото на средните заплати , имайки предвид че масовите заплати са м/у 1000 и 2000€
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 02 Фев 2012, 1:02

Чанев написа:Аз си го плащам редовно,когато мога плащам и по 2 вноски,колкото по-рано приключа с него толкова по-добре :yes: А ти къде си в момента Германия?или Италия? Как им се отразява кризата на държавата в която си ти в момента?Усеща ли се много,или се знае че има криза но е едва уловима :bchug: :yes:

В Германия съм.
За кризата какво да ти кажа....аз съм на мнение, че криза има за тия дето имат страшно много милиони и ги е страх да не ги изгубят и викат, че има криза, щото са им е изгоряло някое друго милионче в борсата.
А типичния човечец, който си ходи на работа и живее нормалния живот, него не го грее кризата.
Дизела си е 1.36-1.42 и бензина 1.50-1.60 от както съм тука, даже в неделя съм зареждал за 1.32.
Цените на хранителните стоки не са се вдигнали, по-евтино е от Бг, даже някои продукти от първа нужда са умопомрачително по-евтини.
И тва е общо взето, аз криза не виждам.
Виж в Италия се забелязва кризата, там направо са откачили.
Предния месец като бях там гледам дизела беше 1.68 или нещо от сорта, а бензина хептен. По леки изчисления и 100 евро нямаше да ми стигнат за 60 литра да напълня до горе.
Въпреки че, италианците са си виновни за това което се случва, не кризата. Просто правителството им е такова.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 02 Фев 2012, 1:24

alx написа:в долната част на средата са 3к евра на месец след данъци

Получавам и 13-та с цел покриване данъци...който е облагаем разбира се :mrgreen:
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 02 Фев 2012, 10:41

alx написа:ми може и аз да имам директни наблюдения защото имам подчинени на които определям заплатите в европа? защо да не споделя?

щото той може да си знае семейните заплати, ама аз може да знам целия пейрол на няколко европейски компании...

и не ми хареса тона ти...

Дали ти харесва тона или не- твой проблем, сам си го просиш това отношение... Определял си бил заплати, знаел нещо си- ок, ама си на другия край на света... Не ми трябва инфо от някой дето е чул нещо си- това и аз го знам в общи линии, а и доста конкретна и точна информация имам актуална към октомври месец и точно от Франция... Лесно се проверява и колко е официално средния доход, туй чудо Гугъл е много полезно шЪ зна'йш- колко е точна официалната статистика знае този който работи и живее на място от години, не хора дето са на 2-5-10 000км. от там или от такива дето са били някъде за 3-5 месеца...

nightdriver написа:Точно , с мойта заплата се издържахме и кредита бе отпуснат само в/у нея . Сега , това е една средна заплата , но гамата "средна" е доста обширна , затова я класирам в началото на средните заплати , имайки предвид че масовите заплати са м/у 1000 и 2000€

Значи твоите 2800€ ги слагаме леко над средните доходи... Тоест според статистиката за 6-700лв. средна заплата в БГ твоя доход би трябвало да се приравни на има-няма 1000лв., ама да ги пишем 1200-1300лв....
Интересно как с нормални доходи, в нормална държава успяваш да издържаш семейство и да плащаш ипотека, а тук с 1200лв. е абсурд да успееш да издържаш семейство, да не говорим за ипотека...

Ей заради тая разлика в живота (тук със "средни" доходи успяваш някак да преживееш месеца, но единствено ако си сам, а в бяла държава не се чудиш да платиш тока или да ядеш) народа масово се ориентира към чужбина...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата