Проблемен магазин- паркиране

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Проблемен магазин- паркиране

Мнение от Apassionata » 01 Фев 2012, 22:26

jordanov написа:
Mitko195 написа:
bum_bum написа:Магазина е тоя, дето трябва да прояви разбиране и да си плати паркомястото в общината както му е реда. Иначе компетентния орган е "Столичен инспекторат". Ако ги сбарат да държат щайги на пътя или тротоара ще им съставят акт.

И аз мисля, че Столичен инспекторат трябва да ги посетят...пуснах някаква онлайн жалба, обаче съм убеден, че нищо няма да се случи....

:yes: ето и контактите:
http://inspectorat-so.org/index.php?opt ... &Itemid=30
Доколкото знам и за дупки по столичните улици можем да се обръщаме към инспектората. Лично преди няколко месеца един клошар се беше настанил до блока и на другия ден след обаждането дойдоха и го разкараха. Та в интерес на истината, тази институция поне в моите очи работи.

Абсолютно си работи институцията :clap: ... След писма и жалби асфалтираха дупки в малките улички около блока, и то два пъти, сложиха улично осветление, не че не прекопаха улицата де, махнаха отрязани клони, също бяха говорили с двама клошари наоколо и вече не спъват около блока... , писмено отговориха и на наше искане за поставяне на пешоходна пътека наблизо...
И хайде стига с това "прояви разбиране", с тая гъчканица и липса на места за паркиране в София, как пък не... Има около нас един магазин, който след неуспешни опити да маркира и запази паркоместа, си плати на общината, сложи си табели и сега никой не спира там...
Абсолютно съм за Жалби, актове и пр.. нон-стоп, докато не се откажат от "подръчните материали"...
Изображение

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 02 Фев 2012, 0:00

Колега, хубаво ще подадеш жалби, подкрепям те, че не е правилно, но и да постигнеш успех (което ти пожелавам) съвета ми е да не си спираш пак там колата. Теб те е страх, че ако я спреш по-настрани ще ти я надерат. Според мен като размятат щайги около нея по цял ден много по-голяма вероятност има да ти я надерат. :yes:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 02 Фев 2012, 0:24

Мачкай такива дребни хитреци. Като искат да имат място за паркиране и зареждане плащат си в общината (май 480лв месечно) и получават знак + подвижна тебелка "служебен абонамент". Неприятно е, но все едно ти да сложиш там щайги и да кажеш е тука живея и имам право - еми нямаш ;)

Подавай жалби докато можеш :bang:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Фев 2012, 0:43

не се занимавай с глупости, ще ти направят някой золум на колата и само ще береш ядове

да си спират, чудо голямо
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Фев 2012, 0:49

:OT: Най обичам да блъскам подобни пособия със служебна кола... ама със засилка и да фърчат. Действа ми супер успокояващо. А и нито вися кой знае колко време нито ще се появя с мойта лична пак там.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 02 Фев 2012, 0:51

cod-cdbp написа::OT: Най обичам да блъскам подобни пособия със служебна кола... ама със засилка и да фърчат. Действа ми супер успокояващо. А и нито вися кой знае колко време нито ще се появя с мойта лична пак там.

Коя служебна :paranoid:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Фев 2012, 0:55

UBAH5 написа:
cod-cdbp написа::OT: Най обичам да блъскам подобни пособия със служебна кола... ама със засилка и да фърчат. Действа ми супер успокояващо. А и нито вися кой знае колко време нито ще се появя с мойта лична пак там.

Коя служебна :paranoid:

Не тази която си мислиш :winky:
Едно малко Деу матиз карах в една фирма, и все по центъра :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 02 Фев 2012, 0:55

Не е задължително като "разчисти" мястото колегата да спира точно той там-това просто е едно освободено парко място,което 100% ще бъде употребено по предназначение.
Ако искаш да минеш културно-инспектората,ако не-сещаш се.
п.п.Верно е много забавно да разхвърчиш някоя касетка или стол с пукот и да наизкочат тея от магазина :mhihi:
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 02 Фев 2012, 3:44

Чета и не вярвам на очите си :mhihi:

- щайгата на пътя е боклук! Като съвестен гражданин бих я изхвърлил във възможно най-близкото кошче.
- разбиране към доставчици? Разбира се! - докато не нарушават собствената ми свобода и права.
- за да разберем колко е дребен проблема едно парко място е мисля 250 лева в района около КАТ - 250 да го разделим на 20 работни дни - това са по 10 лева на ден. Този разход ли ще бутне собственика?
- Не, не е по-добре аз да вървя 20 метра вместо доставчик да върви 100м със стока. НЕ е мой проблем!
- Страх да ми одраскат колата. Ако има каско - дреме ми ... Във всеки един вариант няма да съм аз преебания. Както има еидн израз: "да не заемат защитна позиция, за да не заема аз атакуваща"

ЩАЙГА в столичен квартал през 2011г. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Фев 2012, 6:14

Значи от темата разбирам, че тряя сме толерантни към хора дето искат да прават пари, а не искат да плащат в общината ?
Също така тряя сме толерантни към напълно непознати, дето сами са си виновни че са шофьори на камиони и мъкнат стока на ръце ?

Не съм сигурен, че можеш да отдадеш под наем общинско място, което ти самия ползваш под наем, че да ги е*еш яко, но съм сигурен, че ако бях на твое място тоя магазин щеше ежедневно да го проверява поне по една институция.
Аман от страх.

Изображение
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 02 Фев 2012, 9:54

SPEED_GABROVO написа:
520i написа:Попринцип си прав, спор няма, но и аз като колегата те съветвам да проявиш разбиране. Преди доста години работих като шофр разносвач. От време на време все се намираше някой на когото да му пречат щайгите и аз трябваше да разтоварвам цял камион на ръка на 100м разстояние! Направо ужас беше. Знам че не са прави и трябва да си платят абонамент, но шефа като каже отиваш и разтоварваш все ми е едно и ти какво да правиш. Ако не ти е толкова проблем, по-добре е ти да ходиш 20м пеша, отколкото всеки ден някой да разтоварва камион със стока на ръце!

Абсолютно съм съгласен с колегата :yes:

:yes:
Всичко друго е чиста проба злобарство.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 02 Фев 2012, 10:18

Dpy написа:
SPEED_GABROVO написа:
520i написа:Попринцип си прав, спор няма, но и аз като колегата те съветвам да проявиш разбиране. Преди доста години работих като шофр разносвач. От време на време все се намираше някой на когото да му пречат щайгите и аз трябваше да разтоварвам цял камион на ръка на 100м разстояние! Направо ужас беше. Знам че не са прави и трябва да си платят абонамент, но шефа като каже отиваш и разтоварваш все ми е едно и ти какво да правиш. Ако не ти е толкова проблем, по-добре е ти да ходиш 20м пеша, отколкото всеки ден някой да разтоварва камион със стока на ръце!

Абсолютно съм съгласен с колегата :yes:

:yes:
Всичко друго е чиста проба злобарство.[/quote

Това се героични постъпки !!!

Умножават самочувствието по 1000!!!

"Щайгисти" !!! :mhihi: нещо между щангисти и борци/за правда/ :no:
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Фев 2012, 10:29

klintan66 написа:Съветвам те да проявиш малко разбиране.

И защо ?!Само разбиране за нас обикновенните - разбиране за тези дето си правят квото си иска..отделно няма кой да им даде мястото,или слагат скоба с разрешително или до там...а недай си боже да има щети по колата след това :ranting:
Точно това е българския начин на мислене,да го остави и да влезен в положение - паркинги и гаража дали мислят така,ако спреш колата за секунда да помогнеш с багаж,на място на което не можеш - НЕ лепват ти акта и лек ден...
Искаш нещо - плащаш тва е..ама кой какво и защо,че имал работа - като зарежда да не зарежда 2 дена!Разтоварвал съм почти през вечер влекач с още 3-ма души,за по малко от 6 часа в магазин ...а некво си квартално ,чак и щайги ще слага - брей
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 03 Фев 2012, 22:26

Направо съм изумен ква дискусия стана за тая глупост :bowdown:

Предишна

Назад към Извън Темата