Бмв Х6 изгасна и не пали повече
Модератор: Технически модератори
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- dan1el
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X3 3.0d
- Мечтае да кара: 650xi
Re: Бмв Х6 изгасна и не пали повече
Защо от М-кар не им пишат един Емайл на Мюнхенци дали няма да ти я минат гаранционно... Това да се скъса веригата е брутално...
deomen написа:Аз само да попитам какъв двигател е БМВ-то,че да се пазим.
3.5 d
Искренно съжалявам много! Вече се убедих тотално, че днешните коли ако ще и половин милион да струват пак са си боклуци.. Явно самата кола не е била добре сглобена и си попаднал на лош късмет. Пф направо незнам.. толкова голям ремонт, а и не само този, както ти каза по-рано, че си правил и други големи ремонти по двигателя... За такава скъпа и чисто нова кола такива ремонти са недопустими след толкова малко километри.... Това е определено мърляво изпълнение от БМВ... Както те посъветваха и други.. пиши им имейл, не че нещо може да се промени, но просто да знаят какви боклуци сътворяват и как си губят от клиентите... Защото сега не само, че ти няма да си вземеш повече БМВ, но съм сигурен, че и други хора прочели тази статия ще се позамислят дали да си вземат БМВ...

Безспорен факт е, че новите автомобили (включително BMW) са много крехки, по простата и всеизвестна причина, че почти никой производител няма интерес от "вечни" МПС.
За мен обаче по-голям интерес представлява факта къде са извършени ето тези ремонти:
защото в главата ми се въртят още 1-2 подобни истории за предприети в оторизиран БГ сервиз ремонти по ДВГ на гаранционни BMW, след които се отприщва лавина от последващи сервизни интервенции + мноооого главоболия за собственика.
Rasim, ако не представлява трудност за теб, сподели къде и как са извършени горепосочените ремонти, за да си имаме едно на ум.
За мен обаче по-голям интерес представлява факта къде са извършени ето тези ремонти:
rasim написа:на 30 000 клапани сменяха , на 60 000 почти цял двигател цинлидри и т.н
защото в главата ми се въртят още 1-2 подобни истории за предприети в оторизиран БГ сервиз ремонти по ДВГ на гаранционни BMW, след които се отприщва лавина от последващи сервизни интервенции + мноооого главоболия за собственика.
Rasim, ако не представлява трудност за теб, сподели къде и как са извършени горепосочените ремонти, за да си имаме едно на ум.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
еми сигурно в представителството къде да са извършени на по 30 и 60K, но където и да са си е пълна мърлящина тоя мотор да се оа*а така на нова x6. явно е бил някъв дефектен като цяло, предвид цялата тая ситуация аз лично като завършил маркетинг и икономика бих казал, ако от BMW не ти поемат ремонта за тяхна сметка тва е едно голямо
за тях и страхотна антиреклама...

Roman 1 написа:Безспорен факт е, че новите автомобили (включително BMW) са много крехки, по простата и всеизвестна причина, че почти никой производител няма интерес от "вечни" МПС.
За мен обаче по-голям интерес представлява факта къде са извършени ето тези ремонти:rasim написа:на 30 000 клапани сменяха , на 60 000 почти цял двигател цинлидри и т.н
В М Кар е оправена на 30 000 и 60 000 км , по гаранция и като ми изтече гаранцията следващите 90 000 които минах нямах абсолютно никакви проблеми , единствено лагер на предно дясно колело , и сега този евтин ремонт

В М Кар са по-толерантни към клиента. Не зная на колко км ти е автомобила, но съществува т.нар. "Goodwill" гаранция - пробвай нещо по тази линия - все пак поразията си е крупна.
Дано горчивият привкус от събитието бързо ти отмине!
Успех!
Успех!
Roman 1 написа:В М Кар са по-толерантни към клиента. Не зная на колко км ти е автомобила, но съществува т.нар. "Goodwill" гаранция - пробвай нещо по тази линия - все пак поразията си е крупна.
Успех!
каква е тази "Goodwill" гаранция ?
Това е така да се каже проява на добра воля (то почти така си се и превежда) от страна на производителя (в случая BMW) за автомобили, чиято заводска гаранция е изтекла, но възникналият проблем може да се окачестви като фабричен дефект.
С думи прости означава да ти извършат ремонта за тяхна сметка.
За това обаче ще ти е необходимо съдействието на оторизирания сервиз, който ползваш, за да те подкрепят в аргументацията пред BMW.AG.
Знам, че това работи, дори и у нас в БГ, но отнема време, много време.
За това моят съвет е попитай по-настойчиво в М Кар какво могат да направят по този въпрос!
За това обаче ще ти е необходимо съдействието на оторизирания сервиз, който ползваш, за да те подкрепят в аргументацията пред BMW.AG.
За това моят съвет е попитай по-настойчиво в М Кар какво могат да направят по този въпрос!
Roman 1 написа:Това е така да се каже проява на добра воля (то почти така си се и превежда) от страна на производителя (в случая BMW) за автомобили, чиято заводска гаранция е изтекла, но възникналият проблем може да се окачестви като фабричен дефект.
не мисля че М Кар ще са зад мен , като могат да си налапат 10 000 и нагоре

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Те пак ще ги налапат,но в този случай ще им бъдат платени от БМВ АГ,а не от теб!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Все пак ако опиташ можеш само да спечелиш.
Що се отнася до 10-те бона, М Кар пак могат да ги лапнат, но не като се разделите с "Мамата...", а като създадат позитивна нагласа у теб следващия път, когато си купуваш нова кола, да го сториш точно от тях (въпрос на приоритети - т'ва обаче е друга тема).
Що се отнася до 10-те бона, М Кар пак могат да ги лапнат, но не като се разделите с "Мамата...", а като създадат позитивна нагласа у теб следващия път, когато си купуваш нова кола, да го сториш точно от тях (въпрос на приоритети - т'ва обаче е друга тема).
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
rasim написа:не мисля че М Кар ще са зад мен , като могат да си налапат 10 000 и нагорев България сме все пак
що да не? може да пробваш пък и с едно добре написано писмо до централата, ще ти обърнат внимание и ще се свържат с тях. от тия нищо не зависи, а и никва сигурност нямат че те ще го правят тоя ремонт, гаранцията ти е изтекла може си правиш колата в гаража ако искаш или в който сервиз си харесаш.
zBoost написа:rasim написа:не мисля че М Кар ще са зад мен , като могат да си налапат 10 000 и нагорев България сме все пак
що да не? може да пробваш пък и с едно добре написано писмо до централата, ще ти обърнат внимание и ще се свържат с тях. от тия нищо не зависи, а и никва сигурност нямат че те ще го правят тоя ремонт, гаранцията ти е изтекла може си правиш колата в гаража ако искаш или в който сервиз си харесаш.
Да така е , всичко възможно ще направя , и ако не стане ще мисля други варианти и това е , мисля че е много скъпо това минимум 10 000 , има ли са една Х6-ца същите проблеми излезнала е 17 000 лв , те тия не познават парите :Д както и да е ще видим какво ще стане и това е

71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5