"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от E34 » 03 Фев 2012, 0:17

Уффф емигрантсво та емигранство! Ай стига с тва емигрантсво бе, това е остаряла дума вече! Няма го изчезна! Или може би съществува за някои много черни държави като Сомалия примерно ама и там като искат да бегат опукат некой кораб та ги приберат американците в некой топъл затвор кат за бели хора :mhihi:
Света стана толкова малък, че е направо смешно да се говори за емиграция, камо ли пък от устата на "успелите" емигранти! Ако толкова им е мерак на "американците" всеки петък могат да си идват до Европата! Самолети ли няма или пък са им скъпи билетите? За тези пък в Европата като вземат да хленчат пък все едно са отишли в Сибир! Уиз Еър ли не беха, Изи Джет ли та и една камара други компании през ден ше ги карат до София за смешни пари, ай стига ревали бе!
Ей млади хора сте, а още мислите като закостенели феодали от 1916г.! :bang: Все едно англичаните да реват, че "емигрирали" в Испания щото за тях имам наблюдения....смешна работа! Всички вече в този 21 век сме като едно село да не казвам, ама нещо такова, само че толкова време българите сме били на синджир, че още не можем да го осъзнаем и си мислим за "чужбината" като нещо ебаааааааааааааааааси!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Фев 2012, 0:21

хайде, посмали малко за един уикенд да пътува човек по 30 часа общо в двете посоки :D
иначе за глобализацията съм напълно съгласен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 03 Фев 2012, 0:55

E34 написа:Уффф емигрантсво та емигранство! Ай стига с тва емигрантсво бе, това е остаряла дума вече! Няма го изчезна! Или може би съществува за някои много черни държави като Сомалия примерно ама и там като искат да бегат опукат некой кораб та ги приберат американците в некой топъл затвор кат за бели хора :mhihi:
Света стана толкова малък, че е направо смешно да се говори за емиграция, камо ли пък от устата на "успелите" емигранти! Ако толкова им е мерак на "американците" всеки петък могат да си идват до Европата! Самолети ли няма или пък са им скъпи билетите? За тези пък в Европата като вземат да хленчат пък все едно са отишли в Сибир! Уиз Еър ли не беха, Изи Джет ли та и една камара други компании през ден ше ги карат до София за смешни пари, ай стига ревали бе!
Ей млади хора сте, а още мислите като закостенели феодали от 1916г.! :bang: Все едно англичаните да реват, че "емигрирали" в Испания щото за тях имам наблюдения....смешна работа! Всички вече в този 21 век сме като едно село да не казвам, ама нещо такова, само че толкова време българите сме били на синджир, че още не можем да го осъзнаем и си мислим за "чужбината" като нещо ебаааааааааааааааааси!

:yes:
Вярно, за каква емиграция говорим в ерата на глобалните комуникации, нискотарифните полети и бързите коли. Та ако сега тръгна, утре по това време ще съм във Франция. Или може би в Щатите. И от там ще се обадя по телефона, Скайпа, Viber-а или Фейса. Та ние с моя кум не се бяхме виждали на живо 2 години и когато го срещнахме на летището - нищо. Никакви емоции, защото по три пъти на ден си говорим по Скайпа и се гледаме. Същото се получи с приятелите ми от Америка и тези дето си дойдоха за Коледа от Кралството. Сега ще кажете, че аз съм си тук и не ми дреме за носталгията, но като гледам и "емигрантите" не се вълнуваха изобщо. Все пак сме в ерата на глобалните и евтини комуникации.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 03 Фев 2012, 1:15

drago_pavlov написа:
nightdriver написа:
Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

:yes: :yes: :yes:
Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:

Аз съм го виждал 8)
Колегата малко преувеличи със сергиите, но това за метрото, гарите и летищата си е така :yes:

С кое преувеличих??????? Точно така си беше...сергии с боклуци.
А на онзи французина...който хвана рейса от Дръмша-Годечко, за да отиде да види Париж, ще му кажа само, че за да говоря сигурно съм го видял с очите си. Не ми се прави на умен!!!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 03 Фев 2012, 5:14

Ех , да можеше Алеко Константинов да надникне за малко в темата и да почерпи яко вдъхновение :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Фев 2012, 8:42

Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:
nightdriver написа:
Nasko_ написа:
drago_pavlov написа:Например в Париж по гарите и летищата се разходжа охрана с автомати... Сигурно има защо :mhihi:
В метрото има повече черни отколкото бели, дето могат да ти свалят якето от гърба буквално на улицата...

:yes: :yes: :yes:
Да, и по толкова прехваленото Champs-Еlysеes има повече сергии, отколкото в Илиянци :)

...и много простотии се изписаха по темата...виждал ли си го поне на живо ? :mhihi: или викаш от витоша по-високо нема и от искъру по-дълбоко нема :mhihi:

Аз съм го виждал 8)
Колегата малко преувеличи със сергиите, но това за метрото, гарите и летищата си е така :yes:

С кое преувеличих??????? Точно така си беше...сергии с боклуци.
А на онзи французина...който хвана рейса от Дръмша-Годечко, за да отиде да види Париж, ще му кажа само, че за да говоря сигурно съм го видял с очите си. Не ми се прави на умен!!!

Еми аз сергии с боклуци не видях... Имаше сергии с нещо за ядене; я палачинки, я сладолед...
Или сергии казваш на онези дървени къщички дето се появяват по Коледа? Или може би сергиите се появяват през лятото? Аз бях по Коледа и единствените "сергии" бяха много добре направени дървени къщички, нещо като коледен базар, точно преди Лувъра и виенското колело :)
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Фев 2012, 12:02

nightdriver написа:Ех , да можеше Алеко Константинов да надникне за малко в темата и да почерпи яко вдъхновение :mhihi:
Бай Ганьо обаче и жив и пак ще го утрепе ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 05 Фев 2012, 23:20

....ма па грам не ми липсва България :!: :!: :!:

Една ваканцийка от 2 седмици(в БГ ) понякое време от годината ,ако имам време, ако ли не ....с нея и без нея ,места интересни по света и европа колкото искаш.
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 05 Фев 2012, 23:31

00Cool написа:....ма па грам не ми липсва България :!: :!: :!:

Една ваканцийка от 2 седмици(в БГ ) понякое време от годината ,ако имам време, ако ли не ....с нея и без нея ,места интересни по света и европа колкото искаш.

Това си е някаква вътрешна дарба, да не те гони носталгия и да се приспособяваш към нова среда. Като се замисля и на мен нищо не би ми липсвало тук, защото повечето ми роднини и приятели са в чужбина. Като гледам как върви развитието на страната и останалата част скоро ще се изнесе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 05 Фев 2012, 23:53

Ето един разказ, написан от колега, кара те да се замислиш какъв е всъщност средно статистическия българин и за война ли трябва да си подготвен във всеки един момент от живота тук...

viewtopic.php?f=2&t=58318

П.П. На който не му се чете - разказа е за колега, който бива засечен от дядка с голф 2 (най-вероятно неволно). Колегата го догонва и на светофара слиза от колата и му разбива носа (на дядката), псува някакви възмутени момичета и си заминава, след това споделя подвига във форума и търси подкрепа от останалите. И най-лошото е, че получава доста поущрения...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Фев 2012, 1:13

pampo написа:Ето един разказ, написан от колега, кара те да се замислиш какъв е всъщност средно статистическия българин и за война ли трябва да си подготвен във всеки един момент от живота тук...

viewtopic.php?f=2&t=58318

П.П. На който не му се чете - разказа е за колега, който бива засечен от дядка с голф 2 (най-вероятно неволно). Колегата го догонва и на светофара слиза от колата и му разбива носа (на дядката), псува някакви възмутени момичета и си заминава, след това споделя подвига във форума и търси подкрепа от останалите. И най-лошото е, че получава доста поущрения...

Даааа, лошото е че намира доста подкрепа от подобни субекти. А и му е забързано и натоварено ежедневието, пък и много движение в тая държава, много лоши шофьори със скапани коли. Чудя се колегата ако шофираше в Париж или Рим и е толкова нервен и невъздържан, какво щеше да прави. Може би трябваше да избие десетки като един истински Чък Норис. :banghead: България, кво да прайш!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 06 Фев 2012, 1:54

България не е лоша страна, стига да взимаш заплата с която да си покриваш нормално разходите в един град като София. Някои хора си мислят че отидат ли в чужбината и всичко им е по лесно и е много по хубаво от България. Но едва когато човек се задържи повече време в чужбина и вижда че в която и държава да иде никоя държава не е перфектна, на всяка държава куца по нещо. И се чидя защо българите никога не си оценяваме нещата ами винаги гледаме в чуждото и като чуеш там за заплати и стандарти и видиш ли там било по добре от България. Да по добре е, но за гражданите си на въпросната държава, ние сме просто емигранти както са циганите унас колкото ние желаем тях толко и нас ни желаят навън. А да сме емигранти и да заживеем постоянно в друга държава не е толко хубаво, защото после в очите на чужденците ние сме така както циганите у нас. Хора без близки и роднини сред непозната култура в друга държава за жалост. Трябва да се опитаме да си спретнем родината......ех колко е лесно на думи, защото България е нашата родина и винаги ще бъде тя, няма да бъде държавата в която сме отишли....Аз не съм в България и аз съм емигрант но ми се искаше да можех да си взимам нормална заплата с която нормално да си покривам разходите в България, ако взимах такава заплата въобще нямаше да си помисля за чужбина. А и сега както всичко станало много скъпо в България а заплатите седят на едно място .....незнам как човек ще може да се изхранва. А и в България почти никой мой близък не остана всички емигрираха....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ukelichko » 06 Фев 2012, 2:30

Krasimir19 написа:България не е лоша страна, стига да взимаш заплата с която да си покриваш нормално разходите в един град като София. ....................................

Не е лоша, но е пълна със смотаняци. Когато човек се задържи за известно време в България, неминуемо се среща с тях.
Знам, има ги и извън България, но тук са прекалено много. Вече не се търпи. Напоследък народа съвсем изперка покрай кризата и започна да става страшно. Учителки обират банки, отвличат и убиват деца за едни шибани 500 бона, обират даже болници. Има го и на запад, но има и полиция, прокуратура и съд дето си вършат много съвестно работата. Относно това как се отнасят към нас в чужбина, отнасят се така както си заслужим. Аз никъде не съм срещал лошо отношение, като изключим скапаните маджари. Винаги съм казвал, че съм от България и съм спазвал нормите на дадената страна. Вярно Германците са много гадни, защото на един мой колега за това, че е от България и за това, че най-невинно е направил демонстративно обратен завой на червен светофар го скъсаха от глоби. Ама германците са си гадове и ни мразят. :banghead: И шибаните французи ни мразят. Само дето съм влязъл в забранена зона с колата и защото съм от България знаеш ли как се заяждаха с мен. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 06 Фев 2012, 2:37

Krasimir19, ти не си емигрант, ти си потребител! Има огромна разлика, но същността се съдържа, че някои заминават на друго място с цел по-лесно осигуряване на битовото си съществуване, по-елементарно и набързо казано до ежедневното пазаруване и задоволяване на чревния тракт. И много други са така, може би едни 99%...... но има и един процент, които дори и да взимат "по-добра заплата" не биха останали в родината си, ето това са емигранти! И за разлика от първите, те се отличават по интелект и са добре приемани навсякъде по света, нищо че са чужденци ;) Жалкото е, че много от тази част отдавна станаха "емигранти"!
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 06 Фев 2012, 12:35

А защо Вие си мислите, че не сте част от смотаняците, незнам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата