Пак за МенТел- има ли вече осъдени?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Пак за МенТел- има ли вече осъдени?
Здравейте колеги,пак се връщам към темата за МенТел.
Има ли вече осъдени измежду нас или само го караме на слухове?
Защото днес след посещението ми на един МенТелски офис с цел да пусна молба за разсрочено плащане и прекратяване на договорс тях ми заявиха най-нагло:
-Ми тези номера вече не са наши! Като си платите автоматично вече не сте ни клиент! ( Без молби и попълване на документи???) Което ме озадачи?
Аз така
Как не са ваши ами на кой са?
Оказа се че са продали задължението на някаква ф-ма събирач, дето ми досаждаше по телефона със заплахи за ПОСЛЕДЕН СРОК И ВИ СЪДИМ!
Еми писна ми ,не мога на части да си платя,но не мога да отделя в този момент за 2ч почти 900лв! И си викам :"ами к'во става да става!"
Сим картите са на фирмата с адрес на регистрация на който няма никой ! ЕООД съм ,няма нищо на мое име освен 1 стара кола която струва сега към 1200лв. Но пък проблема иде ,че щели да ми запорират фирмената с-ка (която е празна) но очаквам постъпления!
От въпросните "събирачи" ми казаха ,че върху тези почти 900лв ще ми начислят към 200лв горница за разходи!
Та има ли някой със подобен случай или не?
пп. Колегите ЧСИта моля да не дават примери с тоя и оня! И аз имам френд ЧСИ и ми разигра филма.
Интересува ме човек от ПЪРВА ръка изпитал го това на гърба си.
Благодаря
Има ли вече осъдени измежду нас или само го караме на слухове?
Защото днес след посещението ми на един МенТелски офис с цел да пусна молба за разсрочено плащане и прекратяване на договорс тях ми заявиха най-нагло:
-Ми тези номера вече не са наши! Като си платите автоматично вече не сте ни клиент! ( Без молби и попълване на документи???) Което ме озадачи?
Аз така

Оказа се че са продали задължението на някаква ф-ма събирач, дето ми досаждаше по телефона със заплахи за ПОСЛЕДЕН СРОК И ВИ СЪДИМ!
Еми писна ми ,не мога на части да си платя,но не мога да отделя в този момент за 2ч почти 900лв! И си викам :"ами к'во става да става!"
Сим картите са на фирмата с адрес на регистрация на който няма никой ! ЕООД съм ,няма нищо на мое име освен 1 стара кола която струва сега към 1200лв. Но пък проблема иде ,че щели да ми запорират фирмената с-ка (която е празна) но очаквам постъпления!
От въпросните "събирачи" ми казаха ,че върху тези почти 900лв ще ми начислят към 200лв горница за разходи!
Та има ли някой със подобен случай или не?
пп. Колегите ЧСИта моля да не дават примери с тоя и оня! И аз имам френд ЧСИ и ми разигра филма.
Интересува ме човек от ПЪРВА ръка изпитал го това на гърба си.
Благодаря
Re: Пак за МенТел- има ли вече осъдени?
Горницата ще е поне 1000лв, демек ще станат около 2000 общо. Но като си ЕООД не могат да ти вземат нищо, дето се води на твое име като физическо лице. Но банковата сметка със сигурност ще ти я запорират , така че търси вариант там да не отиват никакви пари. Хватка, която съм виждал на практика е, да се открие нова фирма, с нов булстат и примерно подобно име на досегашната ти , с нови банкови сметки и те хващат за ... сещаш се къде
А и самата процедура, докато те осъдят трае поне 1 година, след като вече са спрели да ти досаждат по телефона . Най хубаво си хвани адвокат, за 50-100лв може да те научи на доста хватки, как да не си платиш 

Не Мы такие, Жизнь такая
- blackrider
- младши ентусиаст
-
stefanoff написа:Горницата ще е поне 1000лв, демек ще станат около 2000 общо. Но като си ЕООД не могат да ти вземат нищо, дето се води на твое име като физическо лице. Но банковата сметка със сигурност ще ти я запорират , така че търси вариант там да не отиват никакви пари. Хватка, която съм виждал на практика е, да се открие нова фирма, с нов булстат и примерно подобно име на досегашната ти , с нови банкови сметки и те хващат за ... сещаш се къдеА и самата процедура, докато те осъдят трае поне 1 година, след като вече са спрели да ти досаждат по телефона . Най хубаво си хвани адвокат, за 50-100лв може да те научи на доста хватки, как да не си платиш
И аз се замислих за варианта нова ф-ма и то не на мое име! Разбирам,че процедурата по осъждането ще трае година? А кога запорират сметката? Ако идва горница 1000-ка ,тогава тая оВца к'ви ми го говори ,че само около 200лв ще ми е в повече от задължението?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ще ти мацнат разноските по делото и адвокатското възнаграждение, предполагам че те са тия 200 лв.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
щом имаш познат ЧСИ к'во да обсъждаме- да ти обяснява процедурата и какво те чака, а кога ще платиш е твоя грижа... и определено НЕ са 200 кинта горница стигне ли се до съд и ЧСИ- гонят 900-1000лв.... 200лв. може да са лихвите дето ще ти набият от фирмата или нещо друго...
Положението е просто- разбираш се с "фирмата" дето са те търсили как да им ги дадеш на части, другите варианти са грозни и скъпи...
ПС: щях да забравя- ДА, ИМА осъдени за задължения към операторите... ДА, блокират им сметки и заплати... ДА, прибират им и колите...
Положението е просто- разбираш се с "фирмата" дето са те търсили как да им ги дадеш на части, другите варианти са грозни и скъпи...
ПС: щях да забравя- ДА, ИМА осъдени за задължения към операторите... ДА, блокират им сметки и заплати... ДА, прибират им и колите...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Плати си сега с някаква уговорка,та ако трябва вземи заем докато още не е стигнало до чси,те тея какви са хиени,даже няма да те потърсят и така им е по-изгодни че не са те намерили,за да могат да те осъдят,така че,плати си сега на фирмата,влез в контакт с тях и се разберете за начина на плащане,започни да прежеждаш някакви пари по техните сметки и всичко ще приключи...
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Плати си сега с някаква уговорка,та ако трябва вземи заем докато още не е стигнало до чси,те тея какви са хиени,даже няма да те потърсят и така им е по-изгодни че не са те намерили,за да могат да те осъдят,така че,плати си сега на фирмата,влез в контакт с тях и се разберете за начина на плащане,започни да прежеждаш някакви пари по техните сметки и всичко ще приключи...
Ама там е работата искат парите на куп и то до 12 на обед ! Това им бяха думите след като им се обадих в 11ч т.е. за 1ч да им занеса парите или ме пускали на съд. Ами да ме съдят -ОК, ще ми запорират фирмената с-ка и т'ва ОК. Когато имам възможност ще им плащам ама на части! Ако не ....колегата го написа по-горе нова ф-ма която определено ще е много по-евтин вариант на ситуацията.
Мерси за инфото което ми предоставихте.
пп. добавям,че на 2 пъти съм им внасял по 50 кинта ,които се оказа ,че МенТел не са си приспаднали от сметката ,но не са отчетени и в тази ф-ма за събирания????? Е къде тогава са тези 100лв? Имам касовите бележки. А са де?
- ms
-
-
blackrider написа: Ама там е работата искат парите на куп и то до 12 на обед ! Това им бяха думите след като им се обадих ...
Заеби тея обаждания- отиваш до офиса и се разбирате за плащането... Това с "Плащаш до 1ч. или отиваш на съд" са просто приказки да те стреснат и ти си се вързал... Някъде из другите теми го обсъждахме положението: за да те дадат на съд (и после на ЧСИ) тая фирма за вземания трябва да изкара стабилна цифра- 5-600лв. ако не греша...
тоест ти дължиш 900 обаче ТЕ плащат завеждане на дело, всяк'ви такси по него, после ЧСИ-то за да се размърда да наложи запори и к'вото там прави и на него му плащат едни пари и накрая ЧСИ-то ти представя цялата сметка- твоите 900лв. + лихвите + разходите до момента, в твоя случай някъде към 1800-2000лв.... Уловката е, че за да вземат 900лв. от теб фирмата трябва да изтърси едни сериозни пари и да се моли после да имаш какво да ти вземат... Отделно от това ти дължиш 900лв. на Ментел- фирмата е изкупила дълга ти за не повече от 200-250лв... Сети се сам дали ще се засилят веднага да те дават на съд, да плащат още пари и да се надяват някой ден да си ги вземат... Нямат интерес- по-добре им е да получават няк'ви пари на месец (ама си текат лихвите) и в няк'ъв разумен срок да се изчисти задължението отколкото да те осъдят и да чакат 5г. да получат нещо...
Кратка версия- отивай в офиса и се разберете...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
blackrider написа:Е.Димитров написа:Плати си сега с някаква уговорка,та ако трябва вземи заем докато още не е стигнало до чси,те тея какви са хиени,даже няма да те потърсят и така им е по-изгодни че не са те намерили,за да могат да те осъдят,така че,плати си сега на фирмата,влез в контакт с тях и се разберете за начина на плащане,започни да прежеждаш някакви пари по техните сметки и всичко ще приключи...
Ама там е работата искат парите на куп и то до 12 на обед ! Това им бяха думите след като им се обадих в 11ч т.е. за 1ч да им занеса парите или ме пускали на съд. Ами да ме съдят -ОК, ще ми запорират фирмената с-ка и т'ва ОК. Когато имам възможност ще им плащам ама на части! Ако не ....колегата го написа по-горе нова ф-ма която определено ще е много по-евтин вариант на ситуацията.
Мерси за инфото което ми предоставихте.
пп. добавям,че на 2 пъти съм им внасял по 50 кинта ,които се оказа ,че МенТел не са си приспаднали от сметката ,но не са отчетени и в тази ф-ма за събирания????? Е къде тогава са тези 100лв? Имам касовите бележки. А са де?
A,колегата го е казал,по телефона са "ербапи",но когато отидеш на място,те са ДЛЪЖНИ по закон да ти представят схема за изплащане на дълга и да се подпише споразумение,пак ти казвам,да не се стига до чси,защото тия са най-големите измамници-задължение на чси тата е да ти предоставят план за изплащане на дълга,ама не е изгодно за тях,защото ще им дължиш някаква дребна таксичка и за това даже не си правят труда,пишат че не са те открили и без да знаеш завеждат дело срещу теб,естествено те осъждат ,щото тебе те няма да оспориш и да кажеш най-малкото че не са ти предоставили възможност да погасиш дълга си,след като те осъдят (защото всички са у кюпа и съдии и тн.) ,сметката набъбва с най-малко 100 % че и от горе и вече се пристъпва на татък по позната схема...
- ms
-
-
Е.Димитров написа:...
Емо, май бъркаш нещата...
Реда е следния:
1: Дължиш пари на Ментел- в случая...
2: Ментел продава задължението ти на фирма Х- вече дължиш парите на тях...
3: Фирмата Х завежда дело и те осъжда... НЕ Е задължително да присъстваш, тея дела се водят по документи и нещата са пределно ясни- дължиш пари, не плащаш и разбира се те осъждат...
4: ЧСИ-то само изпълнява решението на съда- те са последни по веригата и са прости изпълнители...
5: Сметката накрая нараства, но не е точно да се каже, че расте с определен %... ясно е, че част от горницата се определя като % от дължимото (такси за к'во ли не), но накрая ЧСИ-то взима едни конкретни пари по тарифа за да наложи запори, да провери имаш ли сметки и т.н. които НЕ зависят от дължимото- и за 5лв., и за 50000лв. таксата за работата им е еднаква...
за да те потърси ЧСИ-то значи вече си осъден, фирма Х е платила всички разходи (по дело, такса на ЧСИ) и ти представят крайната сметка която е дългът + лихви + грубо казано 800-1000лв. разноски... тоест ако дължиш 500лв. в един момент се оказва, че вече са към 2 бона след като си осъден...
- kirilov/325i
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36-325i Тurbo 605 Max Torque
- blackrider
- младши ентусиаст
-
Пичове преди 10мин говорих с въпросната ф-ма Х. Категорично ми отказаха план за погасяване на вноски и твърдо казаха,че ще ме съдят! Оказа се обаче че сумата не е 900 ами 460лв. И да искам да платя цялата сума отговорът който получих бе:
- ами адвоката вече е внесъл документите в съда и вече не може ! Т.Е. излиза,че вместо да си вземат парите те са решили да ме еб*т !
Не разбирам кое им е по-изгодно да влизат ,както те така и аз в по-големи разходи и разправии след като целта е да се изчисти дължимата сума? Която щяха да получат веднага!
Е тук вече картинката не ми е ясна?
Най-вероятно схемата е да се цица народа ,за да си тъпчат гушите ф-ма Х,адвоката,съда,ЧСИто.
Ебати системата!
- ами адвоката вече е внесъл документите в съда и вече не може ! Т.Е. излиза,че вместо да си вземат парите те са решили да ме еб*т !
Не разбирам кое им е по-изгодно да влизат ,както те така и аз в по-големи разходи и разправии след като целта е да се изчисти дължимата сума? Която щяха да получат веднага!
Е тук вече картинката не ми е ясна?

Най-вероятно схемата е да се цица народа ,за да си тъпчат гушите ф-ма Х,адвоката,съда,ЧСИто.
Ебати системата!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Отиди и виж някой адвокат,длъжни са да ти предоставят споразумение,отиди на крак,търси адвокат който е в час,консултирай се първо по телефона и после го наеми да отидете заедно до фирмата,че накрая да не станат 2-3 иляди лева
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега,нещо те връткат,няма идиот на който да му носиш парите,а той да те съди,още пове4е ,4е си фирма
Аз осъдих една фирма и ве4е втора година,нищо не мога да и взема
Така,4е консултирай се с адвокат и се разбери с хората,по телефона говориш с някакви оператори,които говорят само зау4ени реплики.Ако се стигне до съд,ще ти изпратят документ,който си длъжен да обжалваш в 14 дневен срок,и след това 1-2 години вла4ене в съда.За сметката внасят гаранция и ти я запорират веднага,след запо4ване на делото.Успех 

бабъл написа:Колега,нещо те връткат,няма идиот на който да му носиш парите,а той да те съди,още пове4е ,4е си фирмаАз осъдих една фирма и ве4е втора година,нищо не мога да и взема
Така,4е консултирай се с адвокат и се разбери с хората,по телефона говориш с някакви оператори,които говорят само зау4ени реплики.Ако се стигне до съд,ще ти изпратят документ,който си длъжен да обжалваш в 14 дневен срок,и след това 1-2 години вла4ене в съда.За сметката внасят гаранция и ти я запорират веднага,след запо4ване на делото.Успех
Оооо има има. Делото ще се точи 1 година. През тая година ще текат лихви в техна полза. Отделно, понятие като законна лихва в България НЯМА - тоест по техно усмотрение могат да си сложат колкото искат до 36% на година, просто щото закона не дава повече ... Може и да са в схема с некое ЧСИ - прехвърлят към него, той си слага мазните, дебели такси и после под масата връща една част към тях. Просто наистина няма логика да отидеш на крак при тях с парите и те да не ги искат. Дълговете се купуват на 10-15% , демек са дали я 50лв я не, а ще получат на куп 460 и не ги искат

Не Мы такие, Жизнь такая
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2