Акт от КАТ
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Акт от КАТ
Здравейте колеги,
помня по-рано имаше тема специално за проблеми с КАТ, но гледам, че е заключена.
Вчера като излизах вечерта забравих документите вкъщи (на автомобила) и ме спряха за проверка. Писаха ми акт по чл.100, ал.1 , т.2 и т.4. В акта пише следното
"не представи талона на автомобила, както и ЗНАК ЗА ГТП".
Някой може ли да ми каже колко ще бъде глобата? За талона ще отнеса 10лв, но за втората точка пак ли ще е 10 или ЗНАК означава, че нямам стикер на прозореца?
Колата е чисто нова 2 години и има гражданска, ГТП е валиден до август 2012та. После като се прибрах видях, че на самото талонче за ГТП пише "Знак за годишен технически преглед", което ме навежда на мисълта, че означава точно за талона, а не че съм без ГТП. Мисля да пускам възражение за самия акт, че нарушението не е констатирано правилно или аз съм в грешка относно т.4 ?
ГЛавно ме интересува - двете точки са за 2та документа, от които глобата ще е по 10лв на документ или т.4 усложнява ситуацията?
Благодаря
помня по-рано имаше тема специално за проблеми с КАТ, но гледам, че е заключена.
Вчера като излизах вечерта забравих документите вкъщи (на автомобила) и ме спряха за проверка. Писаха ми акт по чл.100, ал.1 , т.2 и т.4. В акта пише следното
"не представи талона на автомобила, както и ЗНАК ЗА ГТП".
Някой може ли да ми каже колко ще бъде глобата? За талона ще отнеса 10лв, но за втората точка пак ли ще е 10 или ЗНАК означава, че нямам стикер на прозореца?
Колата е чисто нова 2 години и има гражданска, ГТП е валиден до август 2012та. После като се прибрах видях, че на самото талонче за ГТП пише "Знак за годишен технически преглед", което ме навежда на мисълта, че означава точно за талона, а не че съм без ГТП. Мисля да пускам възражение за самия акт, че нарушението не е констатирано правилно или аз съм в грешка относно т.4 ?

Благодаря
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Re: Акт от КАТ
10 лева е талона
май и ГТП-то е 10 лв. нали тоя шушлек ти е видял стикера на стъклото?
ако искаше да те обвини в нещо по-тежко вече щеше да ти е спрял колата от движение
май и ГТП-то е 10 лв. нали тоя шушлек ти е видял стикера на стъклото?
ако искаше да те обвини в нещо по-тежко вече щеше да ти е спрял колата от движение
No bling at the Ring
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Я и аз да попитам имат ли право патрулиращи полицаи от МВР да ме спрат в движение и да ме карат да ходя с тях до раьонното да ми пишат акт за измислени неща ? (каране без колан, без фарове и прочие)
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Видя стикера след като написа акта и ми обяснява, че не можело отгоре отдесния ъгъл да се залепяло. Стикера е лепен от Тойота и така я взех. Питах познат полицай дали има значение къде е поставен и той каза според закона няма. Притеснява ме, че след като написа акта каза, че ще бъда санкциониран за без знак за ГТП и тогава му показах, че има преглед колата, просто документа не е в мен Той отиде до колата и тогава го видя и каза това по-горе. После му представих документите - даже бях тръгнал възражение да пиша, но изчаквам понеже събота и неделя няма да бъдат приети веднага, а понеделник. Да пиша ли възражение за това, че не съм санкциониран правилно (защото до колкото чета май т.4 е за БЕЗ ГТП, а тя има. Просто документа го нямаше в мен). Ще приложа и акт от копието и от талона за ГТП. Това, че е написано в акта "без знак за ГТП" ме навежда на мисълта, че може и наистина да е за без ГТП, а тя има ! 
edit : А да не говорим, че първите 3 години чисто новата кола е освободена от ГТП според закон попринцип.

edit : А да не говорим, че първите 3 години чисто новата кола е освободена от ГТП според закон попринцип.
Последна промяна doomy525 на 04 Фев 2012, 23:56, променена общо 1 път

Имаш 3 дена срок в който да представиш знак (талон) за технически преглед. Но според мен няма смисъл. Чисто новите коли имат право 3 години да се движат без преглед. Трябвало е това да напишеш като възражение в акта. Това е проверено и има паднали 4 съставени акта.
doomy525 написа:Видя след като написа акта и ми обяснява, че не можело отгоре отдесния ъгъл да се залепяло. Стикера е лепен от Тойота и така я взех. Питах познат полицай дали има значение къде е поставен и той каза според закона няма. Притеснява ме, че след като написа акта каза, че ще бъда санкциониран за без знак за ГТП. Казах му, че има преглед колата, просто документа не е в мен. Той отиде до колата и тогава го видя и каза това по-горе. После му представих документите - даже бях тръгнал възражение да пиша, но изчаквам понеже събота и неделя няма да бъдат приети веднага, а понеделник. Да пиша ли възражение за това, че не съм санкциониран правилно (защото до колкото чета май т.4 е за БЕЗ ГТП, а тя има. Просто документа го нямаше в мен). Ще приложа и акт от копието и от талона за ГТП. Това, че е написано в акта "без знак за ГТП" ме навежда на мисълта, че може и наистина да е за без ГТП, а тя има !
edit : А да не говорим, че чисто новата кола е освободена от ГТП според закон попринцип.
не е освободена, просто първоначалния технически преглед е с валидност 3 години
не зная какво да те посъветвам за процедурното развитие на нещата, консултирай се с юрист, специализиран в областта
No bling at the Ring
Така и мисля да направя, че да не стане някой фал с техните измишлиотини
Ако някой може да помагне с информация - да пише

Ако някой може да помагне с информация - да пише

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Spit-Fire написа:Я и аз да попитам имат ли право патрулиращи полицаи от МВР да ме спрат в движение и да ме карат да ходя с тях до раьонното да ми пишат акт за измислени неща ? (каране без колан, без фарове и прочие)
Не.Викат си колеги от КАТ и те ти пишат.Тия могат да ти направят проверка на документи и справка по тях.
8 мнения
• Страница 1 от 1