Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Турбокомпресора счупи двигателя на 320Д 150к.с. при ГТП
Много лоша случка. Съжалявам за колегата, на който се е случило.
Като видях клипчетата се ужасих.
Всеки, който кара дизел с турбина трябва да има едно на ум и се надявам да реагира адекватно ако му се случи.
Всеки, който кара дизел с турбина трябва да има едно на ум и се надявам да реагира адекватно ако му се случи.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
spacepl написа: Единствения начин да се изгаси такава кола без да се даде на скорост или ако е автомат е със нож да срежеш гумения маркуч на турбото.
за маркуча отпред в близост до малкия термостат ли имаш предвид?
А ако спреш притока на въздух няма ли да угасне. Мисълта ми е ако махнеш отпред пластмасовия въздуховод и запушиш с ръка или парцал гофрираната връзка?
Че тоя маркуч на турбото, не че не бих го срязал, но като знам какъв е скъп, бих предпочел да спра въздуха ако разбира се това даде ефект. Също съм малко скептичен за това колко лесно ще се отреже и що за нож трябва да си носиш под седалката

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
bmw325tds написа:Много лоша случка. Съжалявам за колегата, на който се е случило.
E нямаше ли някаква хватка при ръчките да включиш на пета и спирачка за да я изгасиш, нещо от сорта беше?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
аз като гледам нещата стават за секунди и докато зацепиш какво става и какво да направиш то е късно за реакция, но ако си на открито и има накъде да се движиш слагаш на 3-4 и леко със спирачките да яокротиш, поне аз така го виждам, въпроса е съединителя дали няма да изхвърши при тия обороти
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
makaveli316 написа:E нямаше ли някаква хватка при ръчките да включиш на пета и спирачка за да я изгасиш, нещо от сорта беше?
ти за втори път пишеш в темата без да си я изчел изобщо..?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
sub_eleven написа:makaveli316 написа:E нямаше ли някаква хватка при ръчките да включиш на пета и спирачка за да я изгасиш, нещо от сорта беше?
Бах му мамата, вие тука всички шефове и с пистолет чакате някой да се издъни, че да му направите забележка. Човек да го е страх да пита нещо, ако не е прочел два пъти целия форум....
Темата я четох, но може и да съм пропуснал нещо и все пак извинявай, че съм посмял да пиша 2 пъти в темата......шефе.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
makaveli316 написа:sub_eleven написа:makaveli316 написа:E нямаше ли някаква хватка при ръчките да включиш на пета и спирачка за да я изгасиш, нещо от сорта беше?
Бах му мамата, вие тука всички шефове и с пистолет чакате някой да се издъни, че да му направите забележка. Човек да го е страх да пита нещо, ако не е прочел два пъти целия форум....
Темата я четох, но може и да съм пропуснал нещо и все пак извинявай, че съм посмял да пиша 2 пъти в темата......шефе.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Многократно съм виждал по сервизите как се форсира докато се раздранчат сегментите на клиентски автомобили .Така че не ги обяснявайте тия че така се правело в белите страни и колите ни били курници. А в дадения случай причината да се получи повредата се установява с техническа експертиза .След като е ясно от какво е възникнал дефекта може да отпадне или да се търси отговорност от лицето потрошило автомобила.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:Многократно съм виждал по сервизите как се форсира докато се раздранчат сегментите на клиентски автомобили .Така че не ги обяснявайте тия че така се правело в белите страни и колите ни били курници. А в дадения случай причината да се получи повредата се установява с техническа експертиза .След като е ясно от какво е възникнал дефекта може да отпадне или да се търси отговорност от лицето потрошило автомобила.
И как се раздрънчават сегментите?
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
makaveli316 написа:bmw325tds написа:Много лоша случка. Съжалявам за колегата, на който се е случило.
E нямаше ли някаква хватка при ръчките да включиш на пета и спирачка за да я изгасиш, нещо от сорта беше?
Доколкото знам това се прави в движение. В случая колата е била в покой.
- katronski_br
- ентусиаст
-
- Кара: с кеф...
- Мечтае да кара: МИГ29
- Детайли за колата: Е90 бензин 129 к.с. 2007.
че защо пък в движение???
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
light123 написа:Благодаря на всички за мненията и коментарите. Затварям темата.
Тази тема не е ли за заключване и автора помоли даже

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
NIKMAN написа:light123 написа:Благодаря на всички за мненията и коментарите. Затварям темата.
Тази тема не е ли за заключване и автора помоли даже
май да,че вече колегите се почват с бисерите

пс.според мен един автомобил от едно изфорсиране е тотална щета мястото му изобщо не е в пункта за гтп...
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td