Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Re: Замръзнало дизелово гориво - решение на проблема

Мнение от BAI_DOBRI » 04 Фев 2012, 8:46

От вече 4-та зима карам ТДС, никога не ми се е случвало да ми замръзне нафтата. Просто аз си имам мое правило - когато температурите паднат по нулата започвам да слагам добавка в нафтата (ако някой се интересува на кастрол е добавката) и никога не съм имал проблем с каквато и да е нафта понеже не робувам на определни брандове - Лукойл ОМВ и т.н. Ама тая година много и вдигнаха цената на въпросната добавка и не ми се даваха пари и слагам бензин в нафтата на около 50л нафта 2л бензин и нямам грижи колата си пали от 1/4 оборот :lol:
Изображение Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 04 Фев 2012, 9:24

тва с бензина е доказано във времето...само не знам с комън рейла какво се случва на модерните дизели.

Много станаха хората които се оплакаха от замръзване след зареждане на ОМВ,което прави още по-лошо впечатление от въпросната верига в БГ!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAI_DOBRI » 04 Фев 2012, 9:34

madpetio написа:тва с бензина е доказано във времето...само не знам с комън рейла какво се случва на модерните дизели.

Много станаха хората които се оплакаха от замръзване след зареждане на ОМВ,което прави още по-лошо впечатление от въпросната верига в БГ!

Свако ми има Мицубиши Ратола Л200 2007 или 2008г някъв дизел комън рейл е и той действа по същата схема с бензина в съотношение 20л нафта с 1л бензин + малко двутактово масло около 1-2гр на 1л нафта и няма ядове
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 05 Фев 2012, 15:39

60:40 нафта и керосин JET-A-1 ;)
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BAI_DOBRI » 06 Фев 2012, 22:54

kemakozeE36 написа:60:40 нафта и керосин JET-A-1 ;)

интересна комбинация изглежда :) ТДС-а ша вземе да литне :)
Изображение Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 06 Фев 2012, 23:01

BAI_DOBRI написа:
kemakozeE36 написа:60:40 нафта и керосин JET-A-1 ;)

интересна комбинация изглежда :) ТДС-а ша вземе да литне :)

TDS-a 4та година е на нафта с керосин, 124-ката пък вече баща ми 8 години я търкаля така и нито една от двете коли не създават проблеми. И двете запалиха чудесно в студовете, само дето тоя керосин е дефицитна стока малко, ма като се намери си струва ;)
Аз се замислям за 103 октановия бензин от вертолетите, ма се притеснявам за клапаните :mhihi:
Изображение
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Фев 2012, 23:37

Причината колата да не може да запали при -10 и надолу по-скоро е, че нафтата се желира - става много гъста (като мед). Така трудно минава през филтър, маркучета, дюзи и прочие... Идеята за малко бензин в нафтата не е никак лоша ама нещо ме е страх да пробвам :mhihi: Двутактовото масло категорично не помага.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 07 Фев 2012, 10:48

Ae незнам, ама мойта машина днес на -14 запали почти веднага.
А докато ходех към колата, на същата улица един мерцедес, бензинка, му даваха ток, че не искаше да запали и аз като я видях и си викам малеее аз знайш ли кога ще запаля сега.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 07 Фев 2012, 16:23

Zagy написа:Причината колата да не може да запали при -10 и надолу по-скоро е, че нафтата се желира - става много гъста (като мед). Така трудно минава през филтър, маркучета, дюзи и прочие... Идеята за малко бензин в нафтата не е никак лоша ама нещо ме е страх да пробвам :mhihi: Двутактовото масло категорично не помага.

Нищо няма да му стане на дизела с малко бензин. Ама малко. аз сипвам на 20 литра дизел литър и половина бензин и всичко си е ОК. В Лук Ойл ми се кълнат че нафтата им е направена да не замръзва до -25, но лично аз не вярвам и си сипвам бензин.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D – Е39

Мнение от posledniqt » 09 Фев 2012, 4:48

Аз 4/5 дена не бял палил 530D-то, и като отидох върти ще се скъса ама не иска да запали.А тогава бяха едни студове и ЛУКОЙЛ загуби един клиент.Благодаря ви-след прочетеното се успокоих,че няма да имам излишни разходи.Пък и карам от скоро БМВ :driving: :bowdown:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 09 Фев 2012, 10:11

Както вече казах - решенията са 2 - или пълен резервоар (колкото повече е горивото - толкова по-трудно се сгъстява) в комбинация с Кастрол ТДА (те си я дават, че предотвратява точно сгъстяването на дизеловото гориво) - или малко бензин в нафтата.

Тези дни ми се наложи да пътувам доста извънградско, а се притеснявах от "желиране" в движение, че при скорост от 100+ км и температура от -14 навън...крайния резултат е брутално охладен горивен филтър (на под 5000км е филтърчето), та ...на заредих първо 5литра бензин, после 70мл Кастрол ТДА + догоре дизел...и тръгнах :)

Никакви проблеми, като изключим леко завишеният разход на гориво, който предполагам се дължи на адския студ навън, в комбинация със силен вятър и скорости в диапазона 70/140 км/ч....

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Фев 2012, 22:47

ukelichko написа:................В Лук Ойл ми се кълнат че нафтата им е направена да не замръзва до -25, но лично аз не вярвам и си сипвам бензин.

От лука обикновена нафта, по борд -17..без проблем пали. Изписа грешка епц (ц220) ...ама тва преди палене, то е нормално да няма налягане при тая температура...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 10 Фев 2012, 0:49

Да на Лукойла нафтата става до -20 поне и пали колата, с зор, но пали от първия път с 1 подгряване.
Може и да има разлика от бензиностанция до бензиностанция на една и съща верига, аз зареждам при тия в Младост 4 срещу бизнес парка.

ЕКОто на Малинов ме изгубиха като клиент.

Абе ... как ви замръзва нафтата в движение, само е30 ли има подгрев на горивния филтър :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 205 GTI, 330d

Мнение от ifcho » 10 Фев 2012, 1:27

Dimitroff написа:Както вече казах - решенията са 2 - или пълен резервоар (колкото повече е горивото - толкова по-трудно се сгъстява) в комбинация с Кастрол ТДА (те си я дават, че предотвратява точно сгъстяването на дизеловото гориво) - или малко бензин в нафтата.

Тези дни ми се наложи да пътувам доста извънградско, а се притеснявах от "желиране" в движение, че при скорост от 100+ км и температура от -14 навън...крайния резултат е брутално охладен горивен филтър (на под 5000км е филтърчето), та ...на заредих първо 5литра бензин, после 70мл Кастрол ТДА + догоре дизел...и тръгнах :)

Никакви проблеми, като изключим леко завишеният разход на гориво, който предполагам се дължи на адския студ навън, в комбинация със силен вятър и скорости в диапазона 70/140 км/ч....

Връщащата се обратно нафта е с доста висока температура и подгрява нафтата в резервоара, та е малко вероятно в движение да замръзне

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 10 Фев 2012, 4:16

Аз само да си кажа,че преди два дена сипах на ОМВ към панчарево същата вечер 3 часа по късно паркирах и на сутринта запали ама след 1 километър изхълца и умре как да е да ми е жив и здрав акумулатора...Докато си сипвах на лукойл или еко или друго омв тва не ми се беше случвало....верно,че бех паркирал на кофти место където постоянно я бие ветър ама не вервам да е от това....Така че може да съм единичен случай незнам не бях сипвал точно на това омв...
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата