LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: LCD TV или LED TV и за какво е този интернет в тях?

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2012, 12:19

ръб написа:А аз реших за нова година, вместо ЛЦД и ЛЕД, си взех 42" 1080p Панасоник Виера ПЛАЗМА.
Кво да говорим - до 1000 лева всички лед-ове бяха с констраст МАКСИМУМ 500 000 : 1, време за отговор 2мс, ниска яркост и най-много 100 херца честота. Аз за тея пари си взех плазма с контраст 5 000 000 : 1, 0.001мс време за отговор, 3 пъти по-голяма яркост и 600 херца честота и МНОГО по-добър зрителен ъгъл. Пуснах му интернет от рутерчето и си ползвам youtube, shoutcast, skype и т.н. без да включвам компютъра. Че и usb клавиатура поддържа :D

За мен дилемата ЛЕД вс Плазма приключи още щом ми я включиха там, за да я сравня с ЛЕД конкуренцията.

Не ги гледай на хартия нещата . Първо контраста е много условно понятие . ЛГ си пишат по 8 000 000 - 9 000 000 контраст на ЛЕДките , на някои монитори спокойно си слагат и смарт контраст 20 000 000 та чак до 150 000 000 : 1 ;)
Херците също са два вида - едното ти е колко различни кадъра в секунда се появяват , другото е колко пъти се копира един и същ кадър с цел по-плавна картина .
След това имаш още софтуеърно изглаждане на прехода между движенията и тн и тн .
Време за реакция под 2мс не може да забележиш , нито честота над 400 Херца (каквато предлагат много 40ки за около 1100-1200лв) .
Това за зрителния ъгъл ще ме извиняваш - 178градуса и НИКАКВА промяна . Не знам кое е по-добро .
За 1400 ЛВ например има Филипс 8ма серия 40ка 800 херца (200 реални) , 1мс време за реакция , 3Д , уай-фай оупън браузър и най-якия моушън флоу .
Самсунг пък от Д6000 нагоре вадят брутален черен цвят и страхотен дизайн - по-тънки са от рамка на картина .
Предимството на плазмата е много по-изгодната цена .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Фев 2012, 12:42

Добре да не отварям нова тема, какво ви е мнението за прожекционите? Напоследък гледам са излезли такива с Лед лампа с мног дълъг живот което беше основния проблем преди, а и подържат HD. Там вече пиксели контрасти не ги разбирам. Но гледам,че цената на читавите е около 1000-2000$ което на фона на цената на 62инча , камули 100 стандартен телевизор е нищо. Но мнението на един приятел е ,че немогли да изкарат картина като на лед, лцд и плазма.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 09 Фев 2012, 12:52

BMW_RIDER написа:Добре да не отварям нова тема, какво ви е мнението за прожекционите? Напоследък гледам са излезли такива с Лед лампа с мног дълъг живот което беше основния проблем преди, а и подържат HD. Там вече пиксели контрасти не ги разбирам. Но гледам,че цената на читавите е около 1000-2000$ което на фона на цената на 62инча , камули 100 стандартен телевизор е нищо. Но мнението на един приятел е ,че немогли да изкарат картина като на лед, лцд и плазма.

За*би да не могат - аз бях на Hi-Fi Еxpo-то в началото на декември и какви картини вадеха - естествено говорим за блу-рей филми ;)! От кофти източник предполагам няма да извадят по-хубава картина от ТВ. Да не говорим какво да е гледаш филм на екран с диагонал 260см. :help: :mhihi: ! Общо взето е чудна оферта - 4300лв за 3Д проектор + още около 1000лв за екран - идва на по-ниска цена от всеки качествен 60 инчов 3Д телевизор - а пък разликата в размера на екрана е несъпоставима. Но пък това е за филмови маниаци (като мен :mhihi: ), защото да гледаш телевизия на проектор с лампа с около 2500 часа живот ( и цена към 500-600лв) е леко мазохистично :mhihi: - освен някой футболен мач чат-пат, разбира се.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 09 Фев 2012, 20:27

acho.rs аз направих изводите си при директно сравнение на тази евтина за 1000лв плазма и лед за 2000лв. Плазмата "издуха" лед-а с картина, а и пробвай сам да се увериш в разликата в зрителните ъгли.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2012, 21:10

От месец съм с ЛЕДка в къщи от сравнително ниския клас (40ката е 1000 лв) - понеже стойката не се върти , като ям го гледам от много голям ъгъл - нищо не се променя . Не знам ти с какъв телевизор си го сравнявал . За 2000 40ки Лед се сещам за Сони NX720 , Самсунг D6500 и Филипс серия 8000 - не знам плазма която чак да ги "издуха" ... но най-важното е на теб да ти хареса , защото ти ще си го гледаш :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Фев 2012, 21:24

acho.rs написа:От месец съм с ЛЕДка в къщи от сравнително ниския клас (40ката е 1000 лв) - понеже стойката не се върти , като ям го гледам от много голям ъгъл - нищо не се променя . Не знам ти с какъв телевизор си го сравнявал . За 2000 40ки Лед се сещам за Сони NX720 , Самсунг D6500 и Филипс серия 8000 - не знам плазма която чак да ги "издуха" ... но най-важното е на теб да ти хареса , защото ти ще си го гледаш :yes:

В ниският ценови клас както каза колегата плазмата е с пъти по-добра картина от леда.За 1000лв няма лед със същите характеристики като тези на плазмата и по-добра картина от нейната от еднакви източници.
За 2к лв и нагоре нещата вече се променят,но то и 20к има телевизори така,че всеки му според нуждите и джоба.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 10 Фев 2012, 14:43

Колеги след почти 2 седмици чудене и сравняване на телевизори си взех Philips, като бях се ориентирал към плазма или LCD и накрая взех LED! 40LED Philips серия 5000. :) За сега съм доволен за парите, който дадох какво получавам от ТВ-то има си всичко, което исках FULL HD, USB, 100hz и енергиен клас А! ;)
Имам един въпрос ако някой е запознат да сподели? Пускам филма от флашката тръгват и субтитрите, но са някакви йероглифи? :roll: Влизам в настройките задавам им Cyrilic, но пак стоят така. Някакви идеи?
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Фев 2012, 19:02

JOTTO_DEL написа:Колеги след почти 2 седмици чудене и сравняване на телевизори си взех Philips, като бях се ориентирал към плазма или LCD и накрая взех LED! 40LED Philips серия 5000. :) За сега съм доволен за парите, който дадох какво получавам от ТВ-то има си всичко, което исках FULL HD, USB, 100hz и енергиен клас А! ;)
Имам един въпрос ако някой е запознат да сподели? Пускам филма от флашката тръгват и субтитрите, но са някакви йероглифи? :roll: Влизам в настройките задавам им Cyrilic, но пак стоят така. Някакви идеи?

1 - копираш името на видео файла , като име и на текст файла и СЛЕД това
2- отваряш файла с НоутПад , даваш сейв ас и като ти се отвори менюто под файл тайп имаш
- енкодинг с 4 опции . По дефолт идва в ANSI , ти избираш долното - UNICODE и даваш сейв - питате дали да замести вече съществуващ файл със същото име - даваш Ок и си готово . За по-малко от минута работа .
С какъв точно телевизор си - предполагам 5206 или 5606 . И на двата им е калпав ЮСБ плеъра . Чете МКВ/Х264 но не разчита ДТС звука и ексФАТ формат на флашка . Не знам как е с харддиск , но предните 2 неща означават - не можеш да гледаш по-голям файл от 4ГБ а дори и да го разцепиш с програма няма да ти разчете звука , защото 90% от Х264 са с ДТС звук :evil:
На 40 инча си трябва хубав сигнал и те съветвам да инвестираш 130 лв в мултимедиен четец .
Защото дори малкото хубави файлове които може да си пуснеш през ЮСБ ще ти насичат при оптимизиране на картината .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 10 Фев 2012, 19:32

С 5206h/12 съм. Еми аз съм решил да взимам един мултимедиен хард и няма да има проблем със звука и с файловете + 4ГБ. Но за сега нямам и затова искам през флашката да гледам някой филм. acho.rs мерси за помоща, сега ще пробвам субтитрите! :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Фев 2012, 19:39

JOTTO_DEL написа:С 5206h/12 съм. Еми аз съм решил да взимам един мултимедиен хард и няма да има проблем със звука и с файловете + 4ГБ. Но за сега нямам и затова искам през флашката да гледам някой филм. acho.rs мерси за помоща, сега ще пробвам субтитрите! :)

:yes:
Какъв е тоя мултимедиен хард - ММ плеър и ХДД в едно :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 10 Фев 2012, 19:46

acho.rs написа:
JOTTO_DEL написа:С 5206h/12 съм. Еми аз съм решил да взимам един мултимедиен хард и няма да има проблем със звука и с файловете + 4ГБ. Но за сега нямам и затова искам през флашката да гледам някой филм. acho.rs мерси за помоща, сега ще пробвам субтитрите! :)

:yes:
Какъв е тоя мултимедиен хард - ММ плеър и ХДД в едно :roll:

Ето за това става въпрос http://www.ebay.de/itm/Captiva-Multimedia-Festplatte-Player-HDMI-2TB-Blue-ray-/360360339892?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Festplatten&hash=item53e72669b4.
Един колега има такъв и няма проблеми със звук, картината и т.н. Миналата седмица гледахме Bluray филм и картината беше нещо УНИКАЛНО! :shock:
За първи път виждам такава картина! :P
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 11 Фев 2012, 2:33

Ачо благодаря ти за помоща със субтитрите! :bchug: Сега всичко е 6 и си гледам филмите без проблем! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Фев 2012, 11:23

JOTTO_DEL написа:Ачо благодаря ти за помоща със субтитрите! :bchug: Сега всичко е 6 и си гледам филмите без проблем! :yes:

:bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 11 Фев 2012, 20:02

Ачо я кажи за оная мултимедия за 100+ лева дето върши прекрасната ралта,че ми омръзна да се занимавам с тия хардове и да се чудя кое ще прочете телевизора и кое не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 11 Фев 2012, 20:19

slatanic написа:Ачо я кажи за оная мултимедия за 100+ лева дето върши прекрасната ралта,че ми омръзна да се занимавам с тия хардове и да се чудя кое ще прочете телевизора и кое не.

Изображение
Аз гледах конкретно такъв - 129 лв . Най-добре вземи една флашка или хард в ексФАТ , качи филм с ДТС-ХД звук поне 12 ГБ и виж дали ще ти го разчете - ако чете това , значи чете всичко :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата