Вярвате ли в чудовища от сорта на Лох Нес,Йети,Саскуоч и т.н

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вярвате ли в "чудовища"

да
27
33%
не
32
39%
колебая се
23
28%

Общо гласове : 82
старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Вярвате ли в чудовища от сорта на Лох Нес,Йети,Саскуоч и т.н

Мнение от plradev » 09 Фев 2012, 13:26

Хрумна ми за тази тема от снощните новини дето се появиха любителски кадри за некъв гигандски червей в река в Исландия :mhihi: Поредните любителски кадри с нещо заснето ,което става обект на дискусии и противопоставяне на научни и не до там научни методи ,за доказване на съществуването на подобни същества. Гледал съм бая филми по дискавъри ,нешънъл гео. и т.н. канали и съм чел в нета сайтове посветени на подобни "измишльотини" и общо взето съм със смесени чувства. Редица неща изглеждат превдоподобни ,други категорично са отхвърлени и остава само нотка на съмнение в мен ,без категорично да мога да взема мнение по въпроса .

Мисля,че доста хора си задават подобни въпроси и може да се получи добра тема с примери и т.н. :)

Ето го репортажа от снощи ,който ме провокира да пусна темата http://vbox7.com/play:8405830c1a

Малко ми мяза на опит за туристическа атракция,ама чак пък в Исландия по студовете да отиде човек ,баф маа му :mhihi:

Цъкнах и една анкета да видим какви са настроенията по въпроса ..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Вярвате ли в чудовища от сорта на Лох Нес,Йети,Саскуоч и

Мнение от Eмилио Димитров » 09 Фев 2012, 13:31

чист маркуч, найлон, въже де се носи по течението, ама гигантски червей само на чернобил мое се появи. :mhihi: и в българия също има гигантски червеи, 13-14 годишни по 2метра високи. ама и те са чернобилци :mhihi:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Фев 2012, 14:09

Мене ми е интересно дали има колеги от форума, които вярват в духове. Толкова предавания по дискавъри съм гледал, имаше едно по действителни случаи и пак не мога да повярвам. За мен тези предавания са нагласени, ама случи ли ми се сигурно ще съм с издути гащи отзад ..
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Фев 2012, 15:04

само си представи че са изучени една 45% от всички живи същества и миналата година приключи едно световно преброяване/изучаване/картотекиране на животни в света и бяха открити още 300 НОВИ вида...така че-всичко е възможно

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 09 Фев 2012, 15:36

Ако ме беше питал преди 20г. със сигурност щях да ти кажа да. Но сега :nono: . Въпреки, че след всеки епизод на Supernatural оставам замислен и ми отнема доста време докато се реша да отида до тоалетната :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2012, 17:40

Вярвам че има (големи) животни които още не сме виждали.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 09 Фев 2012, 19:42

alx написа:Вярвам че има (големи) животни които още не сме виждали.

true true...http://fakti.bg/show/30645-mamut-v-sibir-video

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drevnia » 09 Фев 2012, 20:29

Аз вярвам, че има вярвам и в гадорини :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 09 Фев 2012, 21:11

От малък си мисля че чудовището от Лох Нес не е само мит. Даже планираме със съквартирантите една кратка обиколка пред априлската ваканция, която да включва задължително Обърдин и Лох Нес. Дано да го видим :mhihi:

Преди време слушах една история за един дето се бил обърнал с колата в язовира, на следващият ден отиват кранове и водолаз, който да завърже колата. Водолаза е момче на около 25 години с чисто черна коса. Минути след като се гмурка започва да дърпа подсигуряващото въже панически, вадят го с чисто бяла коса. Видял е някъв нечовешки голям сом във водата с размерите на тир. :paranoid:

та вярвам и в чудовището от Лох Антонивановци :D
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 09 Фев 2012, 22:14

Абе за чудовища не знам, но за духове има доста голяма дилема!
Според мен това че дадено животно не е изучено и го няма в книгите - не го прави чудовище, много от нас не са виждали стотици "странни" създания, но ги приемаме за нормални, защото ги има в книгите(или гугал :) ) да ама ако утре пред парламента мине мравояд всички ще гледат като телета. После като излезе Б.Б и каже кво се шашкате - това е мравояд, всички ще си отдъхнат че не е чудовище. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 09 Фев 2012, 23:11

Аз не изключвам нищо. Все пак има толкова неща които няма как да се обеснят рационално.

За Лохнес бих казал, че не съществува, защото ако съществуваше, щеше да излиза когато му е кеф да диша въздух или да се цопка, а не да се крие, щото все пак това не е филм и самото животно ако съществуваше, щеше да си живее като делфин в морето и да подскача когато му е кеф и тогава щеше да го снимат през ден.
А и някак не си обеснявам, как това животно би отцеляло ако е само то? В смисъл на колко години е? Има теории, че бил някакъв вид динозавър и ако беше така, не би ли трябвало да е цяло стадо, че да са отцелели до сега?

За биг фуут идея си нямам, но нищо чудно да има някое примитивно същество някъде забутано в някоя гора, където не е стъпвал човека.

А за призраци и подобни, никой не вярва, до момента в който не попадне на някой клип в ютуб или някой документален филм по телевизията и после като ходи в тъмницата до тоалетната се замисля за тия клипове и си вика "абе....хм, я чакай да светна" :mhihi:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 09 Фев 2012, 23:34

makaveli316 написа:А за призраци и подобни, никой не вярва, до момента в който не попадне на някой клип в ютуб или някой документален филм по телевизията и после като ходи в тъмницата до тоалетната се замисля за тия клипове и си вика "абе....хм, я чакай да светна" :mhihi:

Е тука беше много прав :mhihi:
Аз някак си през деня що-годе мога да гледам предаване за духове, ама легна ли си или на вънка е няк'ва тъмница да гледам такова нещо, как нещо шушне и пълня гащите .. а уж не вярвам в такива неща. Хем ми е интересно, хем един вид страх. :dunno:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Фев 2012, 1:13

Andronoff написа:
plradev написа:
Andronoff написа:....

Верно ли ми направи забележка за правопис ... :mhihi:

Ти си застрахован срещу това ли? :)

:OT: Ауу,ни най-малко ,дори напротив :) Просто критики относно правопис съдържащи правописни грешки ми идват малко безСмислени :winky:
Сега да не решиш ,че се заяждам :mhihi:

ОНН: Ето още една загадка ,за която сигурно има логично обяснение,но така или иначе още никой не го е намерил ,което е добър повод за догадки, спекулации и легенди :

чупакабра
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Фев 2012, 2:25

Вярвам.. и то доста сериозно.. Не можем да отречем нещо, просто защото никога не сме го виждали..
Баща ми ми е разправял, едно време като е работил в културен отдих и е отговарял за почистването на водните басейни в Плевен.. и били пратили некви водолази да слезнат да проверят малкият язовир, как му е стената( никога не е изтачан ) и вика, че излезли след кратък престой във водата, треперещи от страх.. та навсякъде има чудовища.. въпрос на време е да ги открием :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 10 Фев 2012, 5:04

И за язовир Огоста в Монтана се говорят същите легенди, че се гмуркали водолази от Бургас и излезли треперещи, че имало невиждани чудовища, мутирали сомове по няколко метра и т.н. Ся във всеки слух има доза истина, ама мисля, че от уста на уста се преувеличава дооооста, та истината я знаят само очевидците. Иначе не отричам нищо само защото не съм го видял с очите си, но и няма как да съм сигурен дали нещо съществува или не. Донякъде вярвам.

Следваща

Назад към Извън Темата