Относно новия изглед на сайта
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Относно новия изглед на сайта
Ogi написа:Администраторите и tech support-a се заеха със задачата да променят някои неща по идея на юзърите на този форум... както написа Войков... всяко мнение ще се вземе предвид... и нещата които си заслужават ще се променят... така че изчакайте 1-2 седмици докато визията не бъде изцяло завършена и тогава коментирайте
И дизайнерите трябва да поработят, радвам се, че се работи по въпроса

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като функции не е зле, като дизайн и четливост - пълна отврат сравнение със старото phpbb.
Елементарно само погледнете картинки и аватари колко неестествено стоят на тоя background без фреймове, по-същия начин и постовете се четат по-трудно сравнение с преди.
За мене най-добрата платформа за форум си остава vbulletin и след това старото phpbb. Страхотно подреждане и четливост на постове и теми. Ако тоя форум мине на тая платформа ще е супер, само че това е доста малко възможно.
Елементарно само погледнете картинки и аватари колко неестествено стоят на тоя background без фреймове, по-същия начин и постовете се четат по-трудно сравнение с преди.
За мене най-добрата платформа за форум си остава vbulletin и след това старото phpbb. Страхотно подреждане и четливост на постове и теми. Ако тоя форум мине на тая платформа ще е супер, само че това е доста малко възможно.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Bareck
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: ///M
Или някакво съчетание от двата... 

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Поколебах се преди да коментирам, но просто не се сдържах, да изкажа мнение колко не ми харесва новата визия на форума ..... всичко изглежда бледо и семпло, виждат се не повече от 8 - 9 теми трябва да се дава до безкрай надолу с рулера на мишката. Прилича ми на един друг БГ форум на БМВ .... Дано се подобрят нещата .....
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз да си напиша нищо, че от другите теми разбрах че мнението на потребителите няма никакво значени и т.н!
Аз съм "потресен" в буквалния смисъл от този скин, реших както беше написано в една тема "да се даде няколко дни да се свикне и т.н", ми не мога да свикна, просто не е истина колко е зле, че ще си влизам във форума то се знае това няма да ме откаже чак, но вече го свеждам до търговския раздел и личните, просто не е истина колко ме натоварва и дразни като нефункционалност и най-вече очите как се уморяват!
Аз съм "потресен" в буквалния смисъл от този скин, реших както беше написано в една тема "да се даде няколко дни да се свикне и т.н", ми не мога да свикна, просто не е истина колко е зле, че ще си влизам във форума то се знае това няма да ме откаже чак, но вече го свеждам до търговския раздел и личните, просто не е истина колко ме натоварва и дразни като нефункционалност и най-вече очите как се уморяват!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Много е шареничък и пренатрупан сякаш. Поне това ми беше първата реакция като го видях.
Но всичко е до вкус, аз лично предпочитам по-семплото и предния си беше съвсем наред, но за други може и да е обратното.
Не знам дали си въобразявам, но като скролва човек измежду мненията в някоя тема, някак си имам чувството, че всичко е много надуто и набито на едно и мненията се сливат някак си или....не знам как да го обесня.
Но всичко е до вкус, аз лично предпочитам по-семплото и предния си беше съвсем наред, но за други може и да е обратното.
Не знам дали си въобразявам, но като скролва човек измежду мненията в някоя тема, някак си имам чувството, че всичко е много надуто и набито на едно и мненията се сливат някак си или....не знам как да го обесня.
Последна промяна makaveli316 на 09 Фев 2012, 22:54, променена общо 1 път

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Няколко предложения и от мен, в другите теми някои от тях бяха вече споменати.
- да се направят удебелени (bold) имената на подфорумите и темите. За да изнглеждат добре може и да се наложи промяна на шрифта, но в момента някак се губят.
- да се преместят изброените страници за бърза навигация по-близо до заглавието на темата. В момента при мен не е много удобно на 24" 16:9 монитор - четеш заглавието и вместо просто да насочиш мишката се налага да се оглеждаш за страниците. Сигурен съм, че доста хора са с широкоекранни монитори, особено на лаптопите.
- да се намали шрифта или каквото решение сметнете, че ще е най-подходящо за подписите. В момента на места подписите са в пъти по-големи от мненията и се налага да се скролира много, само за да се прочетат мненията на една страница.
- това ми хрумва сега, когато пиша първия си коментар с новия интерфейс - не знам защо, но ми се струва, че мястото на емотиконите е отляво, където си бяха. Това може да се сложи в графата въпрос на свикване, но пък не виждам никаква полза от преместването.
На мен лично ми допадат падащите менюта, особено възможността с едно кликване да прескоча директно в избран подфорум.
- да се направят удебелени (bold) имената на подфорумите и темите. За да изнглеждат добре може и да се наложи промяна на шрифта, но в момента някак се губят.
- да се преместят изброените страници за бърза навигация по-близо до заглавието на темата. В момента при мен не е много удобно на 24" 16:9 монитор - четеш заглавието и вместо просто да насочиш мишката се налага да се оглеждаш за страниците. Сигурен съм, че доста хора са с широкоекранни монитори, особено на лаптопите.
- да се намали шрифта или каквото решение сметнете, че ще е най-подходящо за подписите. В момента на места подписите са в пъти по-големи от мненията и се налага да се скролира много, само за да се прочетат мненията на една страница.
- това ми хрумва сега, когато пиша първия си коментар с новия интерфейс - не знам защо, но ми се струва, че мястото на емотиконите е отляво, където си бяха. Това може да се сложи в графата въпрос на свикване, но пък не виждам никаква полза от преместването.
На мен лично ми допадат падащите менюта, особено възможността с едно кликване да прескоча директно в избран подфорум.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Nukem написа:Аз да си напиша нищо, че от другите теми разбрах че мнението на потребителите няма никакво значени и т.н!
Е ти не виждаш ли че човека е написал че се работи по въпроса и нямаш причина да казваш че мнението на потребителите е без значение!
Като цяло нека и аз изкажа мнение след няколко часа работа във форума след промяната.
Най-важното нещо е усещането за дисконфорт което създава като цяло новата визия и функционалност.
Някак си немога да влезя в някоя темва в "Страхотни истории" и да се зачета спокойно - незнам защо.Редовете трудно се следят и дори минимално отклоняване на вниманието губиш реда до който си стигнал.А на изкусвена светлина направо ти вади очите - никакъв контраст няма.
Много дразни това,че имената на авторите се набиват първи на очи,а заглавието на темата остава някак бледо и не прегледно.
Друго защо когато си в някоя тема има само един начин да се върнеш в началото на форума(емблемата на клуба горе в ляво)
Преди имаше бутон(Bmw club bulgaria форум - долу в ляво) и беше много удобно.Сега го замества бутон който те връща в подфорума където е темата която четеш - защо

А ако бутона е долу е много по-удобно да се върнеш след като си прочел темата.
Този червен цвят и като цяло цветовата гама не са си на мястото.Навсякъде в интернет и като цяло компютрите червеното се използва най-вече за видове грешки и подобни.И бутоните които са над полето в което пиша - изглеждат така ..... все едно са "развалени" - защо са толкова бледи?
Като цяло - бутоните,темите,аватарите,снимките и всичко стои така все едно съм го хванал и съм го хвърлил в монитора.
И какво им беше на имотиконите когато бяха в ляво

Изобщо както си скролвам,така из форума напред назад както винаги и по едно време си задавам въпроса - Къде съм ве м....му?
Последна промяна Binev_OuT на 09 Фев 2012, 23:00, променена общо 1 път

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Най-важното нещо е усещането за дисконфорт което създава като цяло новата визия и функционалност.
Някак си немога да влезя в някоя темва в "Страхотни истории" и да се зачета спокойно - незнам защо.Редовете трудно се следят и дори минимално отклоняване на вниманието губиш реда до който си стигнал.А на изкусвена светлина направо ти вади очите - никакъв контраст няма.
Точно и аз имах същото усещане.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Отвратителен е!!! Вече избягвам да влизам във форума...Какво му беше на стария?
- chl
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E46/E39 MPower
makaveli316 написа:Binev_OuT написа:Най-важното нещо е усещането за дисконфорт което създава като цяло новата визия и функционалност.
Точно и аз имах същото усещане.
+1

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Phil написа:Отвратителен е!!! Вече избягвам да влизам във форума...Какво му беше на стария?

Ако не се променят нещата скоропостижно ще останат няколко админа да се кьоравят и да си посещават форума

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Между другото само аз ли не получавам известие като някой пише в тема в която съм абониран?

32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3