Въпрос относно продаден артикул в ибей
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Въпрос относно продаден артикул в ибей
Здравейте колеги, пуснах един търг в ибей който приключи и сега трябва да ми преведат 350 долара и още 80 за доставката. Колко време след превода на парите ще се покажат в сметката ми и тъй като картата е еврова предполагам няма да има проблеми ? За такъв превод взимат ли някакви такси от банката ? За първи път пускам нещо за продажба в ибей и не съм наясно как стоят нещата. Поздрави и Благодаря предварително.
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Re: Въпрос относно продаден артикул в ибей
Парите са в сметката 5 дена след транзакцията.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Ако ще взимат такса от банката, ще взимат на него, защото той ти превежда на теб. А парите в рамките на 3-4 работни дни би трябвало да са ти в сметката.
Има таксички от ибей и не знам как стоят нещата точно, но напоследък много продавачи се оплакват от алчността на ибей и откачените таксички.
Мисля, че ибей взима някакъв процент от цената на продадения артикул.
От тия 350 долара, нищо чудно да ти дръпнат 30-40. Ибей вече не е това което беше и това се отнася и за купувача и за продавача.
Има таксички от ибей и не знам как стоят нещата точно, но напоследък много продавачи се оплакват от алчността на ибей и откачените таксички.
Мисля, че ибей взима някакъв процент от цената на продадения артикул.
От тия 350 долара, нищо чудно да ти дръпнат 30-40. Ибей вече не е това което беше и това се отнася и за купувача и за продавача.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за бързите отговори колеги. 

Walter Röhrl

Walter Röhrl

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Входната такса за аукцион в Ибей за над $200 е 2 долара. За получената сума от 350 ще те ощавят още 27.45. Т.е. за тази продажба имаш да им даваш 29.45
Ако получаваш парите по банков път няма такса. Ако е в Пейпал и там ще те ощетят доволно.
Сумата за транспорт не се таксува от Ибей.
Ако получаваш парите по банков път няма такса. Ако е в Пейпал и там ще те ощетят доволно.
Сумата за транспорт не се таксува от Ибей.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Ако плащането е през Paypal нищо реално няма да имаш в сметката си ,докато не получиш положителен Feedback от купувача!Ако той реши да започне дело и то се реши в негова полза ,парите ще бъдат дръпнати обратно от банковата ти сметка чрез Paypal!Затова не е толкова лесно да се мами в Ebay!
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
Не смятам да мамя. Всичко е 1:1 описано и не смятам да шмекерувам. Кога ще мога да изтегля парите от картата и също така с коя фирма ще е най-сигурно да изпратя стоката до щатите? Мисля, че пратката ще излезе около 2кг.
Walter Röhrl

Walter Röhrl

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ти верно ли продаде нещо и чак сега мислиш как да го пратиш и колко ще платиш?
Прати го с Български Пощи- задължително препоръчано и с предимство. Ще ти дадат тракинг, който му го прикрепи към листинга.
Ако получиш парите по Пейпал можеш да ги прехвърлиш веднага по обвързаната с него карта.

Прати го с Български Пощи- задължително препоръчано и с предимство. Ще ти дадат тракинг, който му го прикрепи към листинга.
Ако получиш парите по Пейпал можеш да ги прехвърлиш веднага по обвързаната с него карта.
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
За първи път продавам а и бях намислил как да го пратя, но все пак е артикула е скъп и исках да видя вие какво ще ми препоръчате. 

Walter Röhrl

Walter Röhrl

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
Ще използвам темата за да задам един въпрос.
Тъйкато не съм продавал в ибей и ми е чудно какво се случва, ако като се наддава за определен продукт и крайната цена е много ниска?
Примерно ако продавам телефон, който реално струва 300 евро и след наддаването, крайната цена е 80, дали съм задължен да го продам на тоя дето е спечелил наддаването?
Някой знае ли какви са правилата в ибей?
Питам, защото съм виждал много артикули да си седят до последно по 1 евро и аз примерно ако в последния момент предложа 5 и спечеля, какво се случва?
Тъйкато не съм продавал в ибей и ми е чудно какво се случва, ако като се наддава за определен продукт и крайната цена е много ниска?
Примерно ако продавам телефон, който реално струва 300 евро и след наддаването, крайната цена е 80, дали съм задължен да го продам на тоя дето е спечелил наддаването?
Някой знае ли какви са правилата в ибей?
Питам, защото съм виждал много артикули да си седят до последно по 1 евро и аз примерно ако в последния момент предложа 5 и спечеля, какво се случва?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
какво може да се случва? даваш го за 5 долара и това е
то за какво се правят тия търгове в противен случай? Като искаш да не го дадеш толкова евтино, добре си прецени началната цена и няма да имаш проблеми
Все пак това са само предположения, предполагам запознатите ще ти отговорят точно
то за какво се правят тия търгове в противен случай? Като искаш да не го дадеш толкова евтино, добре си прецени началната цена и няма да имаш проблеми
Все пак това са само предположения, предполагам запознатите ще ти отговорят точно
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
© написа:какво може да се случва? даваш го за 5 долара и това е
Не аз няма да продавам, просто винаги съм се чудил дали продавача е задължен да ми го продаде за 5 евро, дори и цената да му е 50 или има някаква клаузa в на ибей "законите", с която продавача може да откаже да ми го продаде.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не може да откаже. Т.е. може ама от Ибей ще го санкционират.
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
И каква по точно ще е тази санкция ?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Най-малкото те маркират като некоректен търговец... макар че има разни "врътки", които може да се направят, че да избегнеш това... но тук не говорим как да измамиш...
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3