Вярвате ли в чудовища от сорта на Лох Нес,Йети,Саскуоч и т.н

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вярвате ли в "чудовища"

да
27
33%
не
32
39%
колебая се
23
28%

Общо гласове : 82
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 90" Е30 316i
Мечтае да кара: Е30 3??

Re: Вярвате ли в чудовища от сорта на Лох Нес,Йети,Саскуоч и

Мнение от p0wEr » 10 Фев 2012, 5:20

Kroki написа:Вярвам.. и то доста сериозно.. Не можем да отречем нещо, просто защото никога не сме го виждали..
Баща ми ми е разправял, едно време като е работил в културен отдих и е отговарял за почистването на водните басейни в Плевен.. и били пратили некви водолази да слезнат да проверят малкият язовир, как му е стената( никога не е изтачан ) и вика, че излезли след кратък престой във водата, треперещи от страх.. та навсякъде има чудовища.. въпрос на време е да ги открием :)

Кроки това и аз съм го чувал за малкия язовир... Чудно ми е в големия какво се случва ?? Иначе силно казано е да вярвам в нещо подобно но винаги ме побиват тръпки и то стабилно :paranoid: :paranoid:
Пичове, Е30 не е за хора със слаби сърца, лекари или юристи...
Първите могат да умрат от страх, вторите ще си представят кървави гледки, а третите ще броят наум актовете и наказателните постановления, които биха получили... :mhihi:
Не случайно още през 80-те години Е30 е водело класацията за най-много смъртни случаи, като е било изпреварено единствено от Порше 911.
При Е30 е или любов от пръв поглед, или нищо. Първото каране е като секс за първи път - не знаеш какво да мислиш, ама знаеш че ти е харесало и че ще го направиш пак... След това идва зависимостта, по силна от наркотик...

Няма "бивш" Е30-каджия, който поне веднъж е бил наистина такъв, си остава рецидивист до живот...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 10 Фев 2012, 10:38

Yanko Petrov написа:И за язовир Огоста в Монтана се говорят същите легенди, че се гмуркали водолази от Бургас и излезли треперещи, че имало невиждани чудовища, мутирали сомове по няколко метра и т.н. Ся във всеки слух има доза истина, ама мисля, че от уста на уста се преувеличава дооооста, та истината я знаят само очевидците. Иначе не отричам нищо само защото не съм го видял с очите си, но и няма как да съм сигурен дали нещо съществува или не. Донякъде вярвам.

Хаххаахха, единия от водолазите бил с побеляла напълно коса след като излезнал, а? :)

За всеки един язовир се носи една и съща легенда! :) И то не без основание, де! ;) Лично съм виждал много по-зловещи гледки от "чудовища" в язовирите...Например - изтеглянето на кола с 2 трупа в нея... :|

По темата - не вервам в такива глупости! На наща планета най-големите чудовища сме ние!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 10 Фев 2012, 11:32

абе като гледам по дискавъри "речни чудовища" тоя кви зъбати и огромни ги вади от реките,представете си това да го видите в мътната вода да плува около вас..с 200 ще подпалим от язовира.

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Фев 2012, 12:34

Andronoff написа:
Колега, не, че се заяждам, но специално за тази дума има много изписано. Причината е, че в българския език, както знаеш, има дума "смисъл", има и дума "мисъл", та от там идват и "безсмислен" и "безмислен". Според мен и двете са верни, естествено ако биват употребени по правилния начин в дадено изречение. Но ето ти нещо, над което да разсъждаваш - "пунктуация" или "пунктоация"? :mhihi:
И съгласи се с мен, че ако видиш някой, написал, че е чел и гледал, а същевременно използва дума като "гиганДски", би ти станало смешно :mrgreen:

По темата - духове, вампири.. хора, осъзнайте се! То по тази логика има и герои като Супермен и Спайдърмен, нали?

:OT: Не че нещо, ама темата за правопис от край време ми е любима в тоя форум, та няма как да не се изкажа :mhihi:

Колега, дори и да си прав за "безмислен" и "безсмислен" относно споровете и произхода на думите от "мисъл" и "смисъл", то споровете доведоха до това, че в настоящия актуален правописен речник думата "безмислен" НЕ фигурира. Виж "безсмислен" си я има, та до тука със споровете.

Дори обаче да приемем, че както и ти смяташ "безмислен" идва от "мисъл" и е правилно, не ми се струва, че употребата му в твоето изречение е правилна, тъй като според един доооста стар вече тълковен речник, виждаме това:
безмислен - рядко прилагателно - който не проявява мисъл, не разсъждава.
безСмислен - прилагателно - който няма смисъл, съдържание.

Та сега последно темата безмислена ли е? Щото аз гледам че колегата plradev е разсъждавал по нея и е вложи мисъл и то доста... А иначе дали има смисъл от нея или е безСмислена.... е друг въпрос :winky:

ОН:
Не знам дали същесвуват чудовища, знам само, че не искам да ги виждам при никакви обстоятелства… :paranoid: А иначе все си мисля, че няма как да знаем за всички видове гадинки по земята, та нищо чудно и такива огромни и причудливи да има…
:shock:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: конджул...
Мечтае да кара: G-POWER M5 HURRICANE RR

Мнение от LArgo50 » 10 Фев 2012, 13:03

Аз - само в извънземни. В безкрайната вселена.... няма как да сме сами :!:
Изображение

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 10 Фев 2012, 13:29

Всеки оф-топик ще бъде трит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 10 Фев 2012, 14:42

За друго не знам ,ама почнах да вярвам във филологически "чудовища" от тая тема :mrgreen:

УФО,духове и др. паранормални явления се обсъждаха в една друга тема дето не беше за четене след 00:00 :mhihi:
Иначе за гиганТски :mhihi: сомове има безброй истории от всички краища на България ,като аз лично съм слушал немалко за някакви изроди по поречието на р.Струма в участъка на кресненското дефиле.Колко са достоверни случките разказани от местните или просто са се превърнали във фолклор,аз не се наемам да гадая ,но при всички положения бих се замислил преди да си топна крачетата при пълноводие :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна plradev на 11 Фев 2012, 20:56, променена общо 1 път
Изображение

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 10 Фев 2012, 14:52

Не знам, ама разглеждайки един албум попаднах на ето тази снимка и мисля, че започнах и аз да вярвам в чудовища :paranoid: :confused: :confused: :confused: Това, ако го видя на живо, вярвайте ми ще разказвам легенди след това :mhihi: :mhihi: Снимано е на Mall of Malashevci (a.k.a Битака). :mrgreen:

Изображение

пп.Снимката е от тук :arrow: http://bitaka.tumblr.com/
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 10 Фев 2012, 15:28

Винаги съм си мислел какво ли ще видим, ако източат наведнъж всички океани, морета, езера и язовири, ама е невъзможно :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 10 Фев 2012, 15:56

M3 E92 написа:Винаги съм си мислел какво ли ще видим, ако източат наведнъж всички океани, морета, езера и язовири, ама е невъзможно :mrgreen:

Поинтересувай се какво научават учените, които изследват дълбоководния живот. Там има такива животни, че направо няма да повярваш, че са от същата планета. Но при условията, при които живеят... те все едно са си на друга планета всъщност. По езера и реки е доста по-малко вероятно да видиш нещо необичайно. Не съвсем невъзможно, но малко вероятно. И в повечето случаи ще се окаже просто необичайно голям индивид от съвсем познат вид.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Фев 2012, 16:49

В амазонската джунгла са били открити над 40 нови вида бръмбари в рамките на няколко месеца, но тук не ставаше ли дума за друго?
Естествено, че има видове, които никога не сме виждали, някои от тях никога няма и да ги видим. Подводният живот примерно е много слабо познат на всички, поради простата причина, че не сме достатъчно напреднали в технологично отношение, за да се гмуркаме на големи дълбочини. Не, че няма такава техника, но едва ли е по джоба на изследователите.

ПС: plradev, вместо да си признаеш, че не беше прав за "гигандски", което беше очевидно, тръгна да се заяждаш, поставяйки ме в позиция, в която наистина не искам да бъда, защо? Дай ми разумна причина и аз ще ти кажа къде ти е правописната грешка в последното мнение :winky:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 10 Фев 2012, 19:10

plradev написа:За друго не знам ,ама почнах да вярвам във филологически "чудовища" от тая тема :mrgreen:

УФО,духове и др. паранормални явления се обсъждаха в една друга тема дето не беше за четене след 00:00 :mhihi:
Иначе за гиганТски :mhihi: сомове има безброй истории от всички краища на България ,като аз лично съм слушал немалко за някакви изроди по поречието на р.Струма в участъка на Кресненското дефиле.Колко са достоверни случките разказани от местните или просто са се превърнали във фолклор,аз не се наемам да гадая ,но при всички положения бих се замислил преди да си топна крачетата при пълноводие :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Честно да ти кажа няма да ме учуди в дефилето да има някакви гигантски сомове...До колкото знам е пълно с подводни пещери и само един господ знае какво се крие там...Иначе знам за 1 история...80-те или 90-те години,не съм сигорен...Някаква кола била излязла от пътя и в реката и както си влезнали водолазите,излязи с изцяло побелели коси...а колата така и не била намерена...И до колкото знам са видяли някакви 2-метрови сомове...Пък колко е вярно не знам...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Фев 2012, 21:16

Ето двуметров сом, тежащ 55 кг.:

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=250927

За мен това си е чудовище :mhihi: особено ако го видиш под вода да ти отвори тая уста дето може да ти налапа главата :lol:

Представете си колко е голям 130 килограмов сом... Май това беше най-големия улавян някога.

Иначе по темата:
Трудно ми е да повярвам че има видове само с по 1 оцелял представител като Йети, чудовището то Лох Нес и т.н. :kuku:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: VW Polo 1.8T
Мечтае да кара: вече карам мечтаната кола!
Детайли за колата: сбирщайн

Мнение от R_KO » 11 Фев 2012, 1:06

plradev написа:... http://vbox7.com/play:8405830c1a ...

Като гледам това видео ми се струва, че на тая "змия" й е доста студено, като я гледам така вдървена... Ама нормално, то си "хладничко" сега в Исландия. :mhihi:

А по темата... Спред мен повечето, да не кажа всички, така наречени "чудовища" са плод на човешкия замисъл за припечелване на пари. Казано с една дума - маркетинг. Историите за призраци и полтъгайсти са същата работа... За извънземните обаче може да се поспори доста. :dunno: Че съществуват смятам, че е излишно да се оспорва. Все пак нас ни има... Друг е въпроса дали са разбрали за нашето съществуване и осъществили ли са някакъв контакт? Истината е някъде там! :lalala:
There is nothing like a funeral to make you feel alive!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

Мнение от Yanko Petrov » 11 Фев 2012, 4:10

ТРУД написа:Вероятно мнозина от вас са слушали легенди за гигантски сомове по язовирите ни. Сред любимите митове на въдичарите са тези за изчезнали домашни животни, къпещи се във водоемите, което всъщност е напълно възможно. Говори се и за сомове, преобръщали рибарски гумени лодки само с един замах на опашката си. Често повтаряни са и историите с водолазите, които се спускали за ремонт на язовирни стени, но излизали веднага с побелели от ужас коси при вида на сомовете. Такива притчи се разказват за почти всеки голям язовир у нас. Има ли в действителност сомове човекоядци.

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1152772

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата