"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.

Мнение от BMW_POWER » 11 Фев 2012, 17:04

Имам колега, който е от 7-8 години тук. Признава си открито, че носталгията го друса много здраво. Два пъти се е връщал в България и двата пъти после се прибра с провесил нос. Човек с две висши (туризъм и фармацефтика) и четири езика (английски, френски, руски и български), така и не си е намерил читава работа. Заплатата, която са му предложили, той тук я взима чисто на седмица ...
Аз много съм разказвал на шефа си и му показах обяви, колко ше взимам аз, ако върша същото в БГ. Той не повярва на очите си. Показах му колко струват енергоносителите, някои цени и той се уплаши. А когато му показах, колко ще взима той на същата позиция, шефа само едно "OSTIE". Не му обясних, че "ако е кадърен ще се оправи", защото това е типичен български мит, който другите не разбират.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Фев 2012, 17:43

BMW_POWER написа:Имам колега, който е от 7-8 години тук. Признава си открито, че носталгията го друса много здраво. Два пъти се е връщал в България и двата пъти после се прибра с провесил нос. Човек с две висши (туризъм и фармацефтика) и четири езика (английски, френски, руски и български), така и не си е намерил читава работа. Заплатата, която са му предложили, той тук я взима чисто на седмица ...
Аз много съм разказвал на шефа си и му показах обяви, колко ше взимам аз, ако върша същото в БГ. Той не повярва на очите си. Показах му колко струват енергоносителите, някои цени и той се уплаши. А когато му показах, колко ще взима той на същата позиция, шефа само едно "OSTIE". Не му обясних, че "ако е кадърен ще се оправи", защото това е типичен български мит, който другите не разбират.
Колега да беше дал заявка за страната в която искаш да живееш преди раждането си та сега да нямаш тия проблеми с избора на нова Родина.Явно си много горд с това че си напуснал БГ но не забравяй че това е личен избор за който не можеш да обвиняваш никой друг освен себе си.Не вярвам и някой да те спирал така че стига с тая изтърканата тема.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 11 Фев 2012, 17:53

BMW_POWER написа:Защо да я заключват? Аз лично научавам много интересни за мен неща. Учуден съм, че младото поколение има безкрайно изкривени представи за света. Нямам идея, защо емигрантите се определят единствено като "миячи на чинии и кенефи". Забравете! Гледах предаванията на Карбовски за емигрантите из Европата и се изненадах, че показва само бедни хора, които бачкат като роби и спят като кучета. Особенно ония във Франция, дето спяха в палатка и се топлеха с изгорени палета...
Емиграцията е за хора, които не ги е страх да започнат от "бял лист хартия". Който има нещо в главата си и може да си служи с ръцете си, той ще се справи навсякъде. Който го е страх, нека си търси оправдания, да си седи в БГ и да плюе по живота.
Апропо, не гледайте голи цени на имоти. Много е важно и в какъв квартал се намират...

Защо да я заключват ли,защото темата е безмислена и в нея единствено и само се води безмислен спор който не води на никъде,защото както вече 100 човека казаха(включително и аз)Цялата тази работа Зависи От Индивидуалния Избор На отделния човек,На отделната личност,не виждам какво интересно може да се научи(освен интересните истории на хората),които не ги разказват просто ей така а се опитват да наложат своето мнение на другите и да ги обедят че са прави,А това не е правилно.Безмислен спор който не води на никъде-това е тази тема,за това и трябва да се заключи.....!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: NISSAN PATROL 2.8 GL&OPEL OMEGA
Мечтае да кара: Alpina / B7 (E65/E66L) / 4.4 i V8 32V L (500 Hp)

Мнение от Stefanov_simeon » 11 Фев 2012, 19:50

В спора се ражда истината или ...истинската караница (какъвто е и анонса и на известно политическо Ток шоу) !

На мен лично (като човек живял 3 години извън България) ми е интересно да научавам кое подтиква хората към емиграция и кое не.Да научавам различни гледни точки и мнения.Да научавам как различните хора се справят с живота тук и там как успяват или се провалят, кое ги радва и кое им липсва, биха ли се върнали, съжаляват ли за избора си който са направили (и заминалите и останалите) и тн. :yes:
:-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 11 Фев 2012, 22:49

Stefanov_simeon написа:В спора се ражда истината или ...истинската караница (какъвто е и анонса и на известно политическо Ток шоу) !

На мен лично (като човек живял 3 години извън България) ми е интересно да научавам кое подтиква хората към емиграция и кое не.Да научавам различни гледни точки и мнения.Да научавам как различните хора се справят с живота тук и там как успяват или се провалят, кое ги радва и кое им липсва, биха ли се върнали, съжаляват ли за избора си който са направили (и заминалите и останалите) и тн. :yes:

Това естествено е много хубаво да се чуе,знае и обсъди,но това което се случва тук в тази тема както казах е безмислени спорове и караници,кой е по-по-най в Бг и в чужбина,всеки се опитва да наложи своето мнение върху другия,точно това казвам че не е правилно,защото всеки е прав сам за себе си,Според мен е ясно кое кара хората към миграция :mhihi: ,ниските заплати най вече и високите цени на всичко което прави индивидуалното оцеляване доста трудно,и води мо емигрантски настроения,като цяло според мен повечето хора които пишат тук са доста оправни,и се справят добре както навън,така и тук в България,провали има винаги,но трябва да се борим с тях и след тях да се изправяме и да продължаваме напред,борейки се със живота :yes: .А това естествено което ще радва всеки е хората които обича и цени,да са до него,да се забавлява с тях и да прекарва време с хората на които държи,то това и ще липсва на всеки(почти всеки де),като отиде навънка (приятелка,приятели,купони,близки,семейство,дрифтове на полигони,събори със пекани колеги ;) и като цяло обстановката(предполагам за доста допринася също природата,а в доста случаи родния град) и средата тук.Аз лично смятам,че дори и да замина(за постоянно),колкото и да съм добре,каквото и да е,един ден,рано или късно ще се върна,все пак си мисля че ще ми липсва и ще чувствам че тук ще принадлежа,че това е моето място...:).А според мен също така мисля че никой не съжелява за избора си какъвто и да е той,защото това го е направило човека който е сега,а аз смятам драги колеги че повечето от нас,сме добри хора. :) :yes:

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 12 Фев 2012, 1:54

ще помоля цесекарчето и рибарчето да внимават къде и какво пишат.
това очевидно не е тяхната тема
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 12 Фев 2012, 23:22

B U L L I написа:ще помоля цесекарчето и рибарчето да внимават къде и какво пишат.
това очевидно не е тяхната тема

Кои са тия :shock:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Предишна

Назад към Извън Темата