Малко информация относно брекети (скоби за зъби)
Модератор: Общи модератори
60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
Re: Малко информация относно брекети (скоби за зъби)
pampo написа:Д-р Емил Пейчев -
02/983 31 98
GSM: 0887 32 18 06
Работил е в Юниордент дълги години, има разни специализации в ЮСА и т.н. Абе професионалист е, оправил е не една манекенка.![]()
![]()
Не съм писал от доста време защото не ми оставаше да хода и да си направя преглед. Общо взето се консултирах с Д-р Емил Пейчев, който беше много любезен и искрен и ми каза всичко както си е. Самите брейсез струват някакви смешни пари от порядъка на 200-300 лева. Труда обаче е фактора, който прави сумата дебела. Та лично за мен ми обясни, че самите брейсез се носят една година, след което се махат и 2 години се носат стабилизиращи такива само нощем (както alx и goguna споменаха). Каза ми също така, че няма нужда поне в моя случай да се вадят зъбки, което е до някаква степен успокоение за мен. На края на прегледа дойде една мацка, която имаше наистина доста хубави зъбки и като ми показаха изливка на това, което е било в началото щях да падна. Сумата от началото до края на лечението е 3600 лева с всичко включено (материали, труд и т.н.). Този месец ще отида да се допитам и до други ортодонти да видим и те какво ще ми кажат и ще споделя какво е станало.
Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Абе колеги, по - полека с тия цифри..
Сина ми носи брекети 1 година.Брекетите бяха керамични и цената им беше 1500 лв.Преди това носи скоби няколко години, а сега носи скоби вечер, само като спи.Проблем е яденето на твърди храни, по - точно отхапването, защото лесно се отлепят.Само първата седмица много го болеше и беше на супи.В момента зъбите му са наредени като по учебник.
Бяхме при Д-р Жечкова, но тя е в Сливен
Сина ми носи брекети 1 година.Брекетите бяха керамични и цената им беше 1500 лв.Преди това носи скоби няколко години, а сега носи скоби вечер, само като спи.Проблем е яденето на твърди храни, по - точно отхапването, защото лесно се отлепят.Само първата седмица много го болеше и беше на супи.В момента зъбите му са наредени като по учебник.
Бяхме при Д-р Жечкова, но тя е в Сливен
Lattri написа:Сумата от началото до края на лечението е 3600 лева с всичко включено (материали, труд и т.н.).
делиш на 2 и получаваш реалната сума... Какво те баламосват тея труд, тинитири, минтири... хаха
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Тези неща са скъпи навсякъде. Как струват 200/300лв са пълни смешки, но няма значение. 1500 за керамични също не е реално, най-вероятно са били пласмасови или от друг подобен материал. Като цяло най-евтините са металните, който се забелязват от далеч, има метални, пласмасови, композитни, керамични, силициеви, фиброгласни, сапфирени. Имам познати зъболекари в 4 държави, включително в БГ. Та точно в БГ, най-евтините модели, са минимум 1000лв. Това е реалната цена, вече какво слагат, за труд или за знания е друга работа. Има много видове, на много различни цени, както при всяко нещо. Една година е абсолютно минимално време, често казват по-малко за да се навиеш.
- Ganchev__
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW
Брекетите си бяха керамика, не пластмаса или нещо друго.Истина е, че самите брекети са евтини, другото е труд, лепила, дъгите(теловете) и тн.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Много интересна тема.Интересни мнения!
Аз съм зъболекар и в момента съм с брекети.Метални,най-обикновенни.Ще ги нося около 2.5 години най-вероятно.
Цената само на брекетите е около 1000-1400 лв в зависимост от това колко дъги се ползват и каква марка са.
Цената на едно такова лечение е скъпа на всякъде по света,защото ти променя визията,запазва зъбите ти(кривите зъби се развалят повече ,заради това че са криви и недостъпни за чистене) и не на последно място подобрява самочувствието ти.
Цени за ортодонтско лечение с брекети може да намерите в БГ от 2000 лв до 8 000 лв ,в зависимост от това кой го прави.Това е личен избор и изобщо не е задължително!
И един съвет от мен,доверявайте се САМО на ортодонти със специалност.Аз например съм хирург и не си представям да се занимавам с ортодонтски случай,просто не ми е в полето на действие.
п.п. циркониеви ,златни или керамични брекети са с друга ,съответно по-висока цена.
системата Invisalign пък е на още по-висока цена от средната тук за брекети,но тя все още не се предлага на повече от две-три места в БГ.
Аз съм зъболекар и в момента съм с брекети.Метални,най-обикновенни.Ще ги нося около 2.5 години най-вероятно.
Цената само на брекетите е около 1000-1400 лв в зависимост от това колко дъги се ползват и каква марка са.
Цената на едно такова лечение е скъпа на всякъде по света,защото ти променя визията,запазва зъбите ти(кривите зъби се развалят повече ,заради това че са криви и недостъпни за чистене) и не на последно място подобрява самочувствието ти.
Цени за ортодонтско лечение с брекети може да намерите в БГ от 2000 лв до 8 000 лв ,в зависимост от това кой го прави.Това е личен избор и изобщо не е задължително!
И един съвет от мен,доверявайте се САМО на ортодонти със специалност.Аз например съм хирург и не си представям да се занимавам с ортодонтски случай,просто не ми е в полето на действие.
п.п. циркониеви ,златни или керамични брекети са с друга ,съответно по-висока цена.
системата Invisalign пък е на още по-висока цена от средната тук за брекети,но тя все още не се предлага на повече от две-три места в БГ.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Има една подробност, че в БГ само 15-20% от ортодонтите, са със специалност. Останалите са специализирали, самоучили и т.н.
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
колега горещо бих ти препоръчал и аз моята зъболекарка!Казва се Юлия Станчева,032 643 468 и е служебния номер.Много е добра не взима скъпо и е адски компетентна във всяко отношение.Ще ти дам и пример,че преди 8 години ми направи зъб в устата на място и все още не е мръднал(като казвам направи го казвам буквално)Като цени мога да ти кажа последно ми взе 25 лева за зъбен камък 60 кинта за кариес,пломба и вадене на нерв(нямах осигоровки) Та от кадето и да си като гледам кви цени са казали колегите... сам си прецени

Jorjinio написа:колега горещо бих ти препоръчал и аз моята зъболекарка!Казва се Юлия Станчева,032 643 468 и е служебния номер.Много е добра не взима скъпо и е адски компетентна във всяко отношение.Ще ти дам и пример,че преди 8 години ми направи зъб в устата на място и все още не е мръднал(като казвам направи го казвам буквално)Като цени мога да ти кажа последно ми взе 25 лева за зъбен камък 60 кинта за кариес,пломба и вадене на нерв(нямах осигоровки) Та от кадето и да си като гледам кви цени са казали колегите... сам си прецени
не всички зъболекари са ортодонти
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Jorjinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 coupe
Хаос написа:Jorjinio написа:колега горещо бих ти препоръчал и аз моята зъболекарка!Казва се Юлия Станчева,032 643 468 и е служебния номер.Много е добра не взима скъпо и е адски компетентна във всяко отношение.Ще ти дам и пример,че преди 8 години ми направи зъб в устата на място и все още не е мръднал(като казвам направи го казвам буквално)Като цени мога да ти кажа последно ми взе 25 лева за зъбен камък 60 кинта за кариес,пломба и вадене на нерв(нямах осигоровки) Та от кадето и да си като гледам кви цени са казали колегите... сам си прецени
не всички зъболекари са ортодонти
Жената квото не може да прави си е намерила човек който да го прави.Мойта е зъботехник учила и тем подобни ортодонтски неща работи си с някъв пич дет се е специализирал в Англия имат си зъболекари(стоматолози),който зимат само мярки за зъби,протези,мостове и прочие и им ги пращат да ги правят и после само ги поставят..в смисъл не е задължително стоматолога да е ортодонт и зъботехник но да не задълбаваме.Все пак тряа да помогнем на човека

- yavor20V
-
-
alekangg написа:Има една подробност, че в БГ само 15-20% от ортодонтите, са със специалност. Останалите са специализирали, самоучили и т.н.
затова се търси Ортодонт и се намира,те не са много и са известни имена общо взето..
за тези без специалност....по-добре да не говоря
- yavor20V
-
-
Jorjinio написа:.в смисъл не е задължително стоматолога да е ортодонт и зъботехник но да не задълбаваме.
Напротив,задължително е.
А зъботехник е съвсем друга професия,не бъркай нещата.Зъботехниците правят конструкции като корони,мостове,протези,апаратчета и т.н. по поръчка на стоматолог.
А някой примери да даде при какви случаи се слагат брекети, може ли ?
И кои са ортодонтите в БГ ?
И кои са ортодонтите в БГ ?
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Аз съм със брекети, прозрачни(сапфирени), трудно забележими са отблизо погледнато дори, сложи ми ги Д-р Теодора Йорданова, кабинетът и е близо до пирогов.
Наложи се да ми бъдат извадени два зъба понеже зъбите ми бяха сериозно криви а и имах накриво растящи мъдреци. Нося ги от около две години и половина и се очертава лятото да ги махам. Ефекта е неописуем, нямам нищо общо с преди, а и при мен се беше стигнало до деформация на челюстта и цялото ми лице погледнато в профил. Цените могат да варират в зависимост от това какви ще избереш от обикновенни до прозрачни(сапфирени като моите), като Д-р Йорданова ме посъветва да сложа обикновенни защото са по-надеждни(ама все пак не я послушах
).
Силно я препоръчвам, телефона и е 0888226360, можеш да звъннеш и да отидеш за една консултация-не работи скъпо, но се обади предварително защото записванията са за седмици напред.
Ето и сайта: http://www.orthogyn.com/1/index.html
Наложи се да ми бъдат извадени два зъба понеже зъбите ми бяха сериозно криви а и имах накриво растящи мъдреци. Нося ги от около две години и половина и се очертава лятото да ги махам. Ефекта е неописуем, нямам нищо общо с преди, а и при мен се беше стигнало до деформация на челюстта и цялото ми лице погледнато в профил. Цените могат да варират в зависимост от това какви ще избереш от обикновенни до прозрачни(сапфирени като моите), като Д-р Йорданова ме посъветва да сложа обикновенни защото са по-надеждни(ама все пак не я послушах

Силно я препоръчвам, телефона и е 0888226360, можеш да звъннеш и да отидеш за една консултация-не работи скъпо, но се обади предварително защото записванията са за седмици напред.
Ето и сайта: http://www.orthogyn.com/1/index.html
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
BMW///M-ma6inata написа:...
А колко пари ти излезнаха тези прозрачните ? Аз щях да слагам, но в последствие се отказах. Другата година имам бал и не смятам да съм с железа в устата. При мен проблема е отворена захапка.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

60 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4