Executive Vice President of Content
Модератор: Общи модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Пичуе,
След дълги спорове сме отново на изходна позиция
Кажете какво точно прави един "Executive Vice President of Content" в телевизия?
п.с както се казва, каква му е "трудовата х-ка" на този кадър
След дълги спорове сме отново на изходна позиция

п.с както се казва, каква му е "трудовата х-ка" на този кадър

Re: Executive Vice President of Content
не съм в този бранш, но мисля, че това е изпълнителен вицепрезидент по съдържанието.
един вид стратег- решава какъв вид предавания да се предават по телевизията, към какви зрители да е насочено това съдържание и тн.
така ми звучи на мене...
един вид стратег- решава какъв вид предавания да се предават по телевизията, към какви зрители да е насочено това съдържание и тн.
така ми звучи на мене...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Patrick Svensk
Born 1966
Patrick was appointed as Executive Vice President of Content in October 2011. Patrick joined the Group in September 2011 as Vice President of Content MTG and Chairman of the Modern Studios business area. Patrick originally joined MTG as a management trainee at TV3 Sweden in 1991 and was Managing Director of Kinnevik Media International (one of the early companies within Kinnevik’s Media division that later became MTG) until 1994. After a short stint in advertising, as Managing Director of one of Sweden’s leading agencies Hallstedt & Hvid, Patrick returned to broadcasting in 1995 when he took on the role of Managing Director and CEO of SBS’s Kanal 5. He left SBS in 1999. In 2000, Patrick was CEO of SkyVentures (until 2002) and a member of the Board of the television production company MTV Produktion. He later became President and CEO when MTV Produktion was rebranded as Zodiak Television (publ) in 2003. After Zodiak Television was acquired by De Agostini in 2008, Patrick was made Executive Vice President M&A and Business Development of the newly named Zodiak Media Group, a position he held until leaving the company at the end of 2010. Patrick graduated with an MSc in Economics and Business Administration from Stockholm School of Economics.
Малък напредък, вече намерих един "реален" човек на същата позиция

п.с.Колегита работещи в ТВ да ударят едно рамо

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
alx написа:не съм в този бранш, но мисля, че това е изпълнителен вицепрезидент по съдържанието.
така ми звучи на мене...
Казано на български - програмен директор. Казва кои предавания, филми, сериали и т.н. в кои часове ще се излъчват. Този човек има за цел така да подбере съдържанието, че да има колкото се може по-голям зрителски интерес(съответната телевизия да "зариби" колкото се може повече народ) и съответно по-големи дялове в прайм таймовете.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз понеже съм в този бранш, не е програмен директор...
Такава длъжност има в големите корпоративни структури, в отделна телевизия я няма. Най-грубо казано това е директора, който изработва стратегията на групата от медии по по отношение на производството/покупката/продажбата на програми. Понеже е "екзекютив", той работи оперативно с мениджърите и програмните директори на компаниите от групата по имплементирането на тази стратегия, договарянето на сделки за териториите, в които оперира групата. Обикновено това е човека, който прокарва политиката на корпорацията и борда на директорите към отделните телевизии. Също така през него минават всички значителни разходи за програма (всяка фирма си има таван, над който се иска одобрение от борд, този вице-президент е в него). С две думи - влиятелна и ключова длъжност на високо корпоративно ниво. Отличава се с това, че останалите вице-президенти обикновено са финансисти или адвокати и не разбират нищо от ТВ съдържание, докато този трябва да е "медиен човек" преди всичко. Ако те интересува повече - питай.
Такава длъжност има в големите корпоративни структури, в отделна телевизия я няма. Най-грубо казано това е директора, който изработва стратегията на групата от медии по по отношение на производството/покупката/продажбата на програми. Понеже е "екзекютив", той работи оперативно с мениджърите и програмните директори на компаниите от групата по имплементирането на тази стратегия, договарянето на сделки за териториите, в които оперира групата. Обикновено това е човека, който прокарва политиката на корпорацията и борда на директорите към отделните телевизии. Също така през него минават всички значителни разходи за програма (всяка фирма си има таван, над който се иска одобрение от борд, този вице-президент е в него). С две думи - влиятелна и ключова длъжност на високо корпоративно ниво. Отличава се с това, че останалите вице-президенти обикновено са финансисти или адвокати и не разбират нищо от ТВ съдържание, докато този трябва да е "медиен човек" преди всичко. Ако те интересува повече - питай.
Never mistake motion for action...
5 мнения
• Страница 1 от 1