Батерия на лаптоп
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Батерия на лаптоп
Колеги, батерията ми на лаптопа е на 2г. и напоследък взе да държи по 15-20 мин макс. и компа изключва.
Но открих нещо странно веднага след като е изключил включвам го пак и може да изкара над 1 час като показва че батерията е 0% през цялото време
и си мисля че си има ток батерията но защо така се държи
или е за смяна вече? Някои по компетентен можели да се произнесе защо е така 
Но открих нещо странно веднага след като е изключил включвам го пак и може да изкара над 1 час като показва че батерията е 0% през цялото време

Re: Батерия на лаптоп
И мойта е така ... ама това е от батерията 100%
Гледах някъде в интернет ,че си пращаш батерията и може да ти я рециклират да стане като нова, ама не съм запознат какво точно се прави!
Ако някой знае да пише , че и мен ме интересува
п.п аа в почето случай батерията се прецаква и не иска да държи като държиш лаптопа на зарядното без да махнеш батерията.
Гледах някъде в интернет ,че си пращаш батерията и може да ти я рециклират да стане като нова, ама не съм запознат какво точно се прави!
Ако някой знае да пише , че и мен ме интересува

п.п аа в почето случай батерията се прецаква и не иска да държи като държиш лаптопа на зарядното без да махнеш батерията.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Батериите имат определен цикъл (брояч), който като се зареди на 100% отчита 1 пълен цикъл и така докато достигнат максималния им отреден брой. Ако искате да запазите живота на батерията по-дълго я зареждайте до 90-95% и откачайте зарядното от лаптопа, така че да не може да отчете пълно зареждане. Поне на теория е така, аз възнамерявам да пробвам с новия
А всяка батерия си има допълнителен заряд, който не се използва и винаги остава определен брой %
Батериите на телефоните също са така 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Jim Beam написа:Вземи си един Anker и си свиркай
Какво е това?
Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
Моята тошиба е на 4г и 100% батерия според еверест, обаче много не му вярвам. Но имам един Дел на когото батерията му е от по-малките (т.е. има двойно по-голяма за модела) и е на 80% вече, бях се засилил да му купувам китайска батерия обаче чух лоши неща и се отказах
Нямат, защото не се държат непрекъснато включени в зарядното
(шегувам се)
Ако става въпрос на един по стар лаптоп, като го откача от зарядното и след 2 мин е огаснал за ток. Просто батериите, както казах, имат определен брой зареждания
еdit : и за една батерия е хубаво да се зарежда и разрежда почти всеки път, за да се активирват клетките и да няма загуби, но това е доста дълбока материя, която не е интересна и няма смисъл да си усложняваме живота

Ако става въпрос на един по стар лаптоп, като го откача от зарядното и след 2 мин е огаснал за ток. Просто батериите, както казах, имат определен брой зареждания

еdit : и за една батерия е хубаво да се зарежда и разрежда почти всеки път, за да се активирват клетките и да няма загуби, но това е доста дълбока материя, която не е интересна и няма смисъл да си усложняваме живота

Последна промяна doomy525 на 15 Фев 2012, 21:33, променена общо 1 път

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Аз имах подобен проблем със нотбук АСЕР със 6-клетъчна батерия на не повече от година. Проблема беше че стоеше на под 10%,и като изключа зарядното изкарваше не повече от 10-тина минутки. Четох много из нета, сменях версии на биоса(колкото и рисковано да беше това) докато не попаднах на един на пръв поглед абсурден коментар на някакъв пич от Испания. Та той пишеше да се вкара батерията в хладилника за едно денонощие. Реших да пробвам, защото ми изглеждаше безопасно, абсурдно но безопасно ииииии ВОАЛА, батерията и до сега бачка безпроблемно.
Дано и на вас да свърши работа.
Поздрави
Поздрави
ros1977 написа:Аз имах подобен проблем със нотбук АСЕР със 6-клетъчна батерия на не повече от година. Проблема беше че стоеше на под 10%,и като изключа зарядното изкарваше не повече от 10-тина минутки. Четох много из нета, сменях версии на биоса(колкото и рисковано да беше това) докато не попаднах на един на пръв поглед абсурден коментар на някакъв пич от Испания. Та той пишеше да се вкара батерията в хладилника за едно денонощие. Реших да пробвам, защото ми изглеждаше безопасно, абсурдно но безопасно ииииии ВОАЛА, батерията и до сега бачка безпроблемно.
Поздрави
Отивам да пробвам, така и така батерията съм я отписал. Нищо не пречи да пробвам и ще пиша за резултата

doomy525 написа:ros1977 написа:Аз имах подобен проблем със нотбук АСЕР със 6-клетъчна батерия на не повече от година. Проблема беше че стоеше на под 10%,и като изключа зарядното изкарваше не повече от 10-тина минутки. Четох много из нета, сменях версии на биоса(колкото и рисковано да беше това) докато не попаднах на един на пръв поглед абсурден коментар на някакъв пич от Испания. Та той пишеше да се вкара батерията в хладилника за едно денонощие. Реших да пробвам, защото ми изглеждаше безопасно, абсурдно но безопасно ииииии ВОАЛА, батерията и до сега бачка безпроблемно.
Поздрави
Отивам да пробвам, така и така батерията съм я отписал. Нищо не пречи да пробвам и ще пиша за резултата![]()
ххаах кажи,честно .. и аз отивам да пробвам, утре като се върна от работа ше кажа какво се е получило

А някой да каже рециклирал ли е батерии .. и къде става това?
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
И аз ще пробвам с хладилника, а по темата интересно ми е че батерията след като е паднала и отчита че няма ток след това като пусна компа изкарва към 1 час може и повече явно има ток в нея. Лаптопа ми е DELL Vostro
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
© написа:Jim Beam написа:Вземи си един Anker и си свиркай
Какво е това?
Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
Моята тошиба е на 4г и 100% батерия според еверест, обаче много не му вярвам. Но имам един Дел на когото батерията му е от по-малките (т.е. има двойно по-голяма за модела) и е на 80% вече, бях се засилил да му купувам китайска батерия обаче чух лоши неща и се отказах
After market батерии
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
И аз имам Тошиба на близо 4 години, донесена от Щатите и батерията е трепач. Също така имам и Дел на няма две години, купен от България(може и да има значение) и батерията е мъртва. Това с хладилника не става. Китайска батерия един приятел си купи и изкара няколко месеца, та остава да си купя оригинална. Ама нещо не ми се занимава, ако някой даде линк към ОЕМ батерии за Дел в България, ще съм му много благодарен. Ако става въпрос за батерия, наскоро един лаптоп Самсунг 15 инча ме изуми с батерия, която издържа 6 часа и дори не беше в енергоспестяващ режим. И Ейсър 15 инча съм виждал с батерия да кара 5 часа в режим Фейсбук. Явно Дел не е това което беше.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
doomy525 написа:еdit : и за една батерия е хубаво да се зарежда и разрежда почти всеки път, за да се активирват клетките и да няма загуби, но това е доста дълбока материя, която не е интересна и няма смисъл да си усложняваме живота
при литиевополимерните няма никакво значение това. дори и литиево йонните не ги бърка.
единственото, което ги разваля е ако седят дълго време разредени до край или се дозареждат постоянно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
ukelichko написа:© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
И аз имам Тошиба на близо 4 години, донесена от Щатите и батерията е трепач. Също така имам и Дел на няма две години, купен от България(може и да има значение) и батерията е мъртва. Това с хладилника не става. Китайска батерия един приятел си купи и изкара няколко месеца, та остава да си купя оригинална. Ама нещо не ми се занимава, ако някой даде линк към ОЕМ батерии за Дел в България, ще съм му много благодарен. Ако става въпрос за батерия, наскоро един лаптоп Самсунг 15 инча ме изуми с батерия, която издържа 6 часа и дори не беше в енергоспестяващ режим. И Ейсър 15 инча съм виждал с батерия да кара 5 часа в режим Фейсбук. Явно Дел не е това което беше.
ако си я купиш от UK или още по добре от САЩ ще я вземеш сигурно на по-малко от 50% от парите които ще платиш тук. Цените са луди и въобще не си заслужава оригинална батерия от БГ
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Веднъж направих глупостта да рециклирам батерия и "новата" изкара по-малко от 6 месеца. Ако ще сменяте батерии, не си играйте с рециклиране, няма смисъл. Верно, че новите са скъпи, а в България помпат цените още повече, но като удариш чертата 2 рециклирани пак са по-скъпи от една нова. Впечатлението ми е, че на Тошиба и Ейсър са с най-скапаните батерии - колкото и да ги пазиш, заминават бързо. НР и старите модели на Дел (нов не съм ползвал) се държат много добре, от които имам впечатление. Важно е и зарядното да е изправно все пак.
Never mistake motion for action...
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3