Оглед след щета Автокаско
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525d '01
- Мечтае да кара: m5
Оглед след щета Автокаско
Здравейте, колеги. Преди месец и нещо катастрофирах. Снимаха ми колата, изплатиха ми парите, но ремонта се проточи и мина доста време. Колата е готова от няколко седмици, но още не съм минавал огледа със снимките. Забелязах, че по колата има друга щета на друго място, която е нанесена след удара. Сега, не ми е ясно дали застрахователите ще я опишат и изплатят, понеже не съм минал огледа след въстановяване на щетите.
- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Re: Оглед след щета Автокаско
0utlaw написа:Здравейте, колеги. Преди месец и нещо катастрофирах. Снимаха ми колата, изплатиха ми парите, но ремонта се проточи и мина доста време. Колата е готова от няколко седмици, но още не съм минавал огледа със снимките. Забелязах, че по колата има друга щета на друго място, която е нанесена след удара. Сега, не ми е ясно дали застрахователите ще я опишат и изплатят, понеже не съм минал огледа след въстановяване на щетите.
Аз лично съм скептично настроен спрямо такива ситуации. Аз бях при ДЗИ преди и подобни работи изобщо не минават, а оглеждаха и описваха колите жени...(не че искам да кажа нещо)
Надеждата ти според мен е да не я забележат някак си. А каква е щетата?
закарай си колата за оглед след възстановена щета възможно по-скоро
новата щета си я заведи отделно, стига да не е по някой от елементите на предишната
новата щета си я заведи отделно, стига да не е по някой от елементите на предишната
No bling at the Ring
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
ако предната щета е правена в доверен сервиз, и те са платили за този детайл върху който е новата щета, няма да има проблем да платят новата щета..
иначе за тях ти си взел парите и не си я оправил, щом не си обявил, че е оправена.. и няма да платят щета по същия детайл
иначе за тях ти си взел парите и не си я оправил, щом не си обявил, че е оправена.. и няма да платят щета по същия детайл

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
Вчера минах огледа. Направих се на леко разсеян, понеже снимат цялата кола и заведохме и другата щета, която е на различно място. Оказа се, че след първата щета трябвало да доплащам някакви проценти от изплатената стойност, така че колата да е застрахована на първоначалната стойност. Сега ще ми изплатят по-малко пари.
0utlaw написа:Оказа се, че след първата щета трябвало да доплащам някакви проценти от изплатената стойност, така че колата да е застрахована на първоначалната стойност. Сега ще ми изплатят по-малко пари.
Как, как ?!
Къде това ?
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
всички застрахователни компании са едни,направо нямам думи. наскоро няколко приятеля ми се оплакваха от булстрад и как са се махнали от тях,а сега като чета и това за дзи... армеец като че ли най-читави излизат за сега.
- 0utlaw
- кандидат ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:0utlaw написа:Оказа се, че след първата щета трябвало да доплащам някакви проценти от изплатената стойност, така че колата да е застрахована на първоначалната стойност. Сега ще ми изплатят по-малко пари.
Как, как ?!
Къде това ?
Как така, не мога да ти отговоря. Поредният повод да приберат някой лев, предполагам. Става въпрос за Армеец. Иначе от оценката и изплащането съм доволен, ще видим сега как ще е ...
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
0utlaw написа:Как така, не мога да ти отговоря. Поредният повод да приберат някой лев, предполагам. Става въпрос за Армеец. Иначе от оценката и изплащането съм доволен, ще видим сега как ще е ...
Абсолютно всеки застраховател има някакъв лимит на обезщетенията(при определени условия),които може да ти изплати.Дозастраховането е нещо нормално.Просто трябва да знаеш какво да питаш като сключваш застраховка и да си прочетеш внимателно договора.
Давам ти пример:колата ти е оценена на 20к.Плащаш каско 5%->1000лв.Ако колата ти е под 7 год. имаш лимит от 10% от застрахователната стойност->2000лв.,в който ти признават абсолютно всякакви щети-удар на паркинг,чукнат от избягал,злоумишлени действия на трети лица и т.н.......т.е. застрахователни събития,които са недоказуеми или трудко доказуеми!
Като прехвърлиш тоя лимит(примерно си имал 5 щети за 6 месеца за 2200лв. общо) трябва да си дозастраховаш колата->плащаш 5% на изплатените до момента 2200лв.Може и да не го направиш,обаче от там нататък ти се признават само щети по ПТП с протокол от КАТ или имаш % самоучастие във всяка следваща щета.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
Още една българска простотия
А ако нямаме щета, връщат ли ни парите ?
(Реторичен въпрос...)

А ако нямаме щета, връщат ли ни парите ?

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Немо ви го обясни точно, не е българска простотия, и навън застрахователите не са благотворителни дружества.
only rear wheel drive
- philio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW и още нещо
- Мечтае да кара: турбо-колело
да ама навън каското е доплащане към гражданската -нещо като при нас 30-те лв. за зелена карта - а тук каското струва колкото още една кола 

philio написа:да ама навън каското е доплащане към гражданската -нещо като при нас 30-те лв. за зелена карта - а тук каското струва колкото още една кола
напротив колега
каското е скъпа застраховка, защото риска е висок
не знам за другите държави, но във франция каското е горе-долу еквивалентно като стойност като каското в бг
само, че там има вариянти с различно самоучастие от клиента, което намалява общата премия
примерно има каско, което е с 500Е самоучастие при всяка щета, а самото каско е доста по-евтино
но това означава, че ще заведеш само сериозни щети, а не по една броня и калник примерно (защото дори и да ги заведеш си ги плащаш)
No bling at the Ring
13 мнения
• Страница 1 от 1