Батерия на лаптоп
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Re: Батерия на лаптоп
Официалния сервиз на Дел е Стемо, намира се до бившия Софияленд. Там ще имат батерии според мен. Звънни и ги питай 

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
ukelichko написа:© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
Моята тошиба е на 4г и 100% батерия според еверест, обаче много не му вярвам. Но имам един Дел на когото батерията му е от по-малките (т.е. има двойно по-голяма за модела) и е на 80% вече, бях се засилил да му купувам китайска батерия обаче чух лоши неща и се отказах
Китайска батерия един приятел си купи и изкара няколко месеца, та остава да си купя оригинална. Ама нещо не ми се занимава, ако някой даде линк към ОЕМ батерии за Дел в България, ще съм му много благодарен.
Оказа се че оригинална батерия DELL е сравнително евтина 83лв с доставката даже си поръчах вчера и днес вече е на лаптопа и я пробвам.
поръчах я от тука - http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHV ... AxNjMwMzQy
stambo_81dg написа:ukelichko написа:© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
Моята тошиба е на 4г и 100% батерия според еверест, обаче много не му вярвам. Но имам един Дел на когото батерията му е от по-малките (т.е. има двойно по-голяма за модела) и е на 80% вече, бях се засилил да му купувам китайска батерия обаче чух лоши неща и се отказах
Китайска батерия един приятел си купи и изкара няколко месеца, та остава да си купя оригинална. Ама нещо не ми се занимава, ако някой даде линк към ОЕМ батерии за Дел в България, ще съм му много благодарен.
Оказа се че оригинална батерия DELL е сравнително евтина 83лв с доставката даже си поръчах вчера и днес вече е на лаптопа и я пробвам.
наистина 83лв е нищо, по спомени моята струваше около 200 но сега отново ще проверявам
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
© написа:stambo_81dg написа:ukelichko написа:© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
наистина 83лв е нищо, по спомени моята струваше около 200 но сега отново ще проверявам
Аз си мислех да не би да е Китайска на тази цена, но не е. Разликата с тази която купих лаптопа е че на новата пише че клетките са произведени в Корея а батерията е сглобена в Китай, а на старата и клетките и батерията са правени в Китай.
новата след първото зареждане изкара над 3 часа в режим интернет

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:© написа:stambo_81dg написа:ukelichko написа:© написа:Колкото до батериите на телефоните имам чувството че те са 1000 пъти по здрави от тези на лаптопите. Нямат уморяване.
Аз си мислех да не би да е Китайска (някаква измислена а не DELL) на тази цена, но не е. Разликата с тази която купих лаптопа е че на новата пише че клетките са произведени в Корея а батерията е сглобена в Китай, а на старата и клетките и батерията са правени в Китай.
новата след първото зареждане изкара над 3 часа в режим интернет![]()
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Тва с брояча на лаптоп батериите си го чул от някой сервизен който го е мързяло да обяснява предполагам, самата технология при литиево-йонните батерий има възможност на 300-500 цикъла без промяна на капацитета на клетката след това дълготрайността им пада драстично. Тва с недозареждането до 100% е мит който в 10 годишната ми практика съм установил че е абсолютно неверен.
Какво трябва да правите с батерията на лаптопа
1. Купувате си лаптоп и правите 2 пълни цикъла разреждане и зареждане по 8-12 часа, ако лаптопа ще се ползва като персонален компютър винаги на зарядно - махате батерията заредена и я пазите на сянка.
2. Пазите лаптопа респективно батерията от загряване, което означава когато сте в леглото с лаптопа на краката задължително подложка или охлаждаща поставка - топлината прецаква батерията бързо и перманентно.
3. Зарядно... ако оригиналното се прецака или си купувате същото от оторизиран сервиз или такова афтърмаркет на отвърдена фирма - Fortron FSP Group Coolermaster давам ги като пример не е задължително. Не си купувайте евтини китайски зарядни за по 20-30лв. резултата може да е плачевен.
Ако някой го интересува технически http://geeknizer.com/secrets-for-prolonging-lithium-based-batteries/
иначе аз бих си купил батерия от тук цък
Какво трябва да правите с батерията на лаптопа

1. Купувате си лаптоп и правите 2 пълни цикъла разреждане и зареждане по 8-12 часа, ако лаптопа ще се ползва като персонален компютър винаги на зарядно - махате батерията заредена и я пазите на сянка.
2. Пазите лаптопа респективно батерията от загряване, което означава когато сте в леглото с лаптопа на краката задължително подложка или охлаждаща поставка - топлината прецаква батерията бързо и перманентно.
3. Зарядно... ако оригиналното се прецака или си купувате същото от оторизиран сервиз или такова афтърмаркет на отвърдена фирма - Fortron FSP Group Coolermaster давам ги като пример не е задължително. Не си купувайте евтини китайски зарядни за по 20-30лв. резултата може да е плачевен.
Ако някой го интересува технически http://geeknizer.com/secrets-for-prolonging-lithium-based-batteries/
иначе аз бих си купил батерия от тук цък
Здравейте г-н ***,
Батерията е с поръчка. Цената е 217лв. с ДДС.
Ако решите да я поръчате доставката ще е 3 седмици и трябва да бъде предплатена.
Оставам на разположение за възникнали въпроси.
за това казах, че са скъпи
то лаптопа струва максимум 350 сега
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
В крайна сметка в Стемо я нямаха моята батерия на склад и си поръчах от сайта дето колегата го беше дал преди два поста. Получих потвърждение на мейла и сега чакам. 97 лева с наложен платеж някаква измислена за ДЕЛ. Оригиналната в Ибей беше на някава колосална цена от 140 паунда. Чак толкова няма да дам, все пак това е 17 инчов лаптоп и много рядко бачка на батерия, един вид само когато спре тока. Ще си кътам китайската и ще я слагам само когато го ползвам извън нас и надявам се да изкара по-дълго и така........И май ще се върна на марката Тошиба или ще захапя една ябълка....
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Coulthard написа:Тва с брояча на лаптоп батериите си го чул от някой сервизен който го е мързяло да обяснява предполагам, самата технология при литиево-йонните батерий има възможност на 300-500 цикъла без промяна на капацитета на клетката след това дълготрайността им пада драстично. Тва с недозареждането до 100% е мит който в 10 годишната ми практика съм установил че е абсолютно неверен.
To oстава и да е верен

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
Това с хадилника го провах ...никакъв ефект.Батериата държеше 8-10 мин преди операцията и пак толкова след нея.Само дето е на 3-4 години ,ако това е важно.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Батерия афтърмаркет само от външен доставчик. На тия кожодери в БГ няма да дам и 1 лев .Толкова са нагли че няма накъде. Имах проблем с биоса на батерията и ми искаха 65лв за флашване в сервиз на вносителя .Същата батерия си я купих нова от UK за 74лв.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Аз като човек, който избягва вскякакви некешови разплащания си купих 9 клетъчна батерия, за моя лаптоп, и за почти една година съм доста доволен от това как се представя.

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
При мен, на nebook-а, батерията ми умря изведнъж. Както държеше по час и половина и горница, изведнъж падна на 15-20 мин.
Поръчах си една 6 клетъчна сега от ebay, 65-70 лв. ми излезе...

E46 Ci
E46 318i m43b19
SOLD!
E36 318i m40b18
SOLD!

E46 318i m43b19

E36 318i m40b18

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Продали сме стотици лаптопи от най-различни марки и поколения и смело мога да твърдя, че класиката е DELL. Старите IBM-и (преди да станат LENOVO) и HP-та също са корави машини. Ако има по-мизерна марка лаптопи от TOSHIBA, то това е ACER.
За рециклирането - това е пълна глупост. Във всяка батерия си има брояч за циклите и когато стигне до определен брой, започва да показва неверни данни за реалното състояние на батерията (в смисъл, че батерията може да има ток за 1 час, но показва 15 минути). На повечето батерии не може да се ресетне брояча и оттам нататък всичкото рециклиране се обезмисля. От друга страна е цената - рециклирането излиза почти колкото една нова батерия (не оригинална). Новата батерия идва с гаранция и все пак е правена в завод, а не от някой БГ IT корифей с поялник и благи думи.
Ако искате да си посъживите батерията, то направете няколко пълни цикъла - разреждане докато загасне сам лаптопа и после зареждане поне 4 часа. Това добавя около 15-20% повече живот, поне за известно време.
И последно - махането на батерията от лаптопа е най-великата глупост, която можете да направите. Ако има пик в напрежението по мрежата и зарядното не го отреже читаво, то батерията го поема и продължавате да работите без да разберете нищо. Ако пък изведнъж загасне тока и батерията я няма - какво правиме?
За рециклирането - това е пълна глупост. Във всяка батерия си има брояч за циклите и когато стигне до определен брой, започва да показва неверни данни за реалното състояние на батерията (в смисъл, че батерията може да има ток за 1 час, но показва 15 минути). На повечето батерии не може да се ресетне брояча и оттам нататък всичкото рециклиране се обезмисля. От друга страна е цената - рециклирането излиза почти колкото една нова батерия (не оригинална). Новата батерия идва с гаранция и все пак е правена в завод, а не от някой БГ IT корифей с поялник и благи думи.
Ако искате да си посъживите батерията, то направете няколко пълни цикъла - разреждане докато загасне сам лаптопа и после зареждане поне 4 часа. Това добавя около 15-20% повече живот, поне за известно време.
И последно - махането на батерията от лаптопа е най-великата глупост, която можете да направите. Ако има пик в напрежението по мрежата и зарядното не го отреже читаво, то батерията го поема и продължавате да работите без да разберете нищо. Ако пък изведнъж загасне тока и батерията я няма - какво правиме?
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
[quote="viper"И последно - махането на батерията от лаптопа е най-великата глупост, която можете да направите. Ако има пик в напрежението по мрежата и зарядното не го отреже читаво, то батерията го поема и продължавате да работите без да разберете нищо. Ако пък изведнъж загасне тока и батерията я няма - какво правиме?[/quote]
За всичко освен това съм съгласен
Ти сериозно ли питаш дали зарядното няма да успее да отреже читаво
колко такива случаи имаш с читави марки лаптопи??? относно загасването на тока 99% от юзърите ползват лаптопите си в 90% от случаите като раздвижена стационарка - от масата до леглото и обратно което е в обсега на кабела на зарядното
и в останалите 10% го ползват на батерия като доста често точно в тия 10% установяват че батерията им е умряла понеже им е стояла 1г. на зарядно. Относно неверните данни .... ебаси световната конспирация сътворена от консорциума на фирмите производители на лаптопи .....
Сега на истината
всичко в компютърният бранш произведено след 2008г. е абсолютна скрап, нещата се промениха вече марките не ги интересува кой колко му е качествена стоката а колко е евтина, купувачите в нормалните страни знаят че си купуват нещо на което технологичният живот е не повече от гаранционният срок, иначе моля те обясни как HP от 9% дефекти през 2005г. на лаптопите си достигат до колосалните 36% през 2009 и как "най-здравата" фирма е Асус със 13% дефекти че и се хвалят при това..... да не коментираме икономиите от материали за шасита охлаждане калпавите марки рам влагани в машините, дефектни серии ХДД, оптични устройства на който след 3м. употреба на лаптопа им отказват оптики, лентови кабели които се пречупват за половнин година и много много идиотски дефекти
П.С. Имаше навремето един пич дето се пишеше viper работеше в разни софийски компютърни фирми и се казва Стефан
ако има нещо общо драсни едно ЛС 
За всичко освен това съм съгласен

Сега на истината

П.С. Имаше навремето един пич дето се пишеше viper работеше в разни софийски компютърни фирми и се казва Стефан

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3