до всички донаборнци
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Hex написа:ПравилноТрябва сами да си оправим държавата, не да я напускаме и/или да чакаме други да я оправят.
И това мнение, и предишното ти са умни и съм съгласен с тях. Само в кратко искам да кажа, че въпросът е принципен. Армията не е предпоставката, която ще оправи държавата, но е лакмус. За мен народ който не си уважава армията е болен народ и когато това се промени, ще знам че той е оздравял. А ние щяхме да сме съвсем на друго положение, ако бяхме здрав народ като морал и ценности. Правителството се сменя за една нощ, но мисленето на хората е безкрайно трудно да бъде променено.
sieg, точно Швейцария е най-добрия пример за това как една малка държава може да извоюва благоустройството си единствено чрез разумна политика и икономическа дипломация, без войни и влизане в глупави съюзи. В днешния свят войните са предимно икономически, а ако се стигне до истински войни, тогава технологиите са решаващи. Най-глупавото е да се надяваш, че група от 40000 19-годишни сополанковци, хванали автомати за първи път ще спасят държавата! Много по-добре ще е ако тези пари които държавата хвърля за тях се използват например за съвременна техника, с която да оперират квалифицирани военни. И те уверявам, че Швейцария икономически е по-силна от САЩ, независимо че военната мощ на САЩ е несъизмерима, така че си помисли пак.
bl0wfish написа:sieg, точно Швейцария е най-добрия пример за това как една малка държава може да извоюва благоустройството си единствено чрез разумна политика и икономическа дипломация, без войни и влизане в глупави съюзи. В днешния свят войните са предимно икономически, а ако се стигне до истински войни, тогава технологиите са решаващи. Най-глупавото е да се надяваш, че група от 40000 19-годишни сополанковци, хванали автомати за първи път ще спасят държавата! Много по-добре ще е ако тези пари които държавата хвърля за тях се използват например за съвременна техника, с която да оперират квалифицирани военни. И те уверявам, че Швейцария икономически е по-силна от САЩ, независимо че военната мощ на САЩ е несъизмерима, така че си помисли пак.
Въпросът е принципен. Ти харесваш повече Швейцария от САЩ, аз също. Но Швейцария има задължителна служба, САЩ - не. Тогава кой е прав в спора? Въпросът е в моралните качества които би трябвало да се изграждат в службата в Армията. Да не говорим и че твърдението за сополанковците също не е е вярно. Ако има държава в момента, която да води истинска война, това е Израел, а там службата е 3 години за мъжете и 2 години за жените. изобщо истинските държави знаят да уважават институциите и традициите си, а не се продават евтино - за Европейски съюзи, военни блокове, фондове и изобщо прочие подкупи... и двата примера които дадох за красноречиви в тази посока.
На мен само ми е странно, хората как псуват толкова много по политиците, а в частни разговори повтарят едно към едно глупостите им. Защото българите не сме лош народ, просто имаме 5% изверги и те са се качили на власт. Но лека по лека и народът започва да се извращава, няма как - толкова много телевизия... Поздрави на всички!
- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
.............
sieg написа.............
Значи приятелю технологиите, за които те открехнах по-горе НЕ съм ги видял или чул от филми, кино, телевизия или радио. Ако си направиш труда да потърсиш материали за проекти и разработки на DARPA-Defence Advanced Research Project Agency-ще разбереш за какво ти говоря, а и доста повече. Явно нещата, който споменах в предишния пост са ти напълно непонятни и неизвестни, но няма как иначе да е -на българите толкова години им е втълпявано, че от руското оръжие по-добро няма, че дори и при нагледна демонстрация на противното пак има съмнения
За реактивни двигатели и ракетни такива мога да ти разправям приказки, но съм убеден, че 85 процента от това, което ти кажа ще ти е непознато и ще има да ми обясняваш пак за филми и т.н.
И не само, че ги разбирам "нещата", но и съм виждал някои от тях наживо
Ако имаш някакви други въпроси от военно-техническо естество-питай
А иначе за радиоактивния прах просто нямам коментар-то американците са виновни и за цунамито принципно........

Значи приятелю технологиите, за които те открехнах по-горе НЕ съм ги видял или чул от филми, кино, телевизия или радио. Ако си направиш труда да потърсиш материали за проекти и разработки на DARPA-Defence Advanced Research Project Agency-ще разбереш за какво ти говоря, а и доста повече. Явно нещата, който споменах в предишния пост са ти напълно непонятни и неизвестни, но няма как иначе да е -на българите толкова години им е втълпявано, че от руското оръжие по-добро няма, че дори и при нагледна демонстрация на противното пак има съмнения

За реактивни двигатели и ракетни такива мога да ти разправям приказки, но съм убеден, че 85 процента от това, което ти кажа ще ти е непознато и ще има да ми обясняваш пак за филми и т.н.

И не само, че ги разбирам "нещата", но и съм виждал някои от тях наживо

Ако имаш някакви други въпроси от военно-техническо естество-питай

А иначе за радиоактивния прах просто нямам коментар-то американците са виновни и за цунамито принципно........

In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
SEMPER FI!
- pantata
- младши ентусиаст
-
Re: .............
Колега по това което написа виждам че си напред с матрялаТоо Cool написа:sieg написа.............
Значи приятелю технологиите, за които те открехнах по-горе НЕ съм ги видял или чул от филми, кино, телевизия или радио. Ако си направиш труда да потърсиш материали за проекти и разработки на DARPA-Defence Advanced Research Project Agency-ще разбереш за какво ти говоря, а и доста повече. Явно нещата, който споменах в предишния пост са ти напълно непонятни и неизвестни, но няма как иначе да е -на българите толкова години им е втълпявано, че от руското оръжие по-добро няма, че дори и при нагледна демонстрация на противното пак има съмнения![]()
За реактивни двигатели и ракетни такива мога да ти разправям приказки, но съм убеден, че 85 процента от това, което ти кажа ще ти е непознато и ще има да ми обясняваш пак за филми и т.н.![]()
![]()
![]()
И не само, че ги разбирам "нещата", но и съм виждал някои от тях наживо![]()
![]()
![]()
Ако имаш някакви други въпроси от военно-техническо естество-питай![]()
А иначе за радиоактивния прах просто нямам коментар-то американците са виновни и за цунамито принципно........![]()
![]()
![]()

- Тоо Cool
- U.S. MARINES
-
- Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
- Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR
..........
Не знам какво точно имаш впредвид, но ако се отнася до американски военни технологии-в това число и самолетни и ракетни двигатели-ДА напред съм с "матряла". Поздрави! 

In memory of CPL Jason Dunham,
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
10-10-81 - 07-12-2006
SEMPER FI!
52 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4