На едро или на дребно предпочитате и купувате?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
На едро или на дребно предпочитате и купувате?
Въпросът го има в заглавието...
За да стане по-ясно, давам пример...
На едро - купувате и зареждате храна всеки петък и така до другия петък ; зареждате гориво отново петък-петък и т.н., каквото се сетите
На дребно - пазарувате всеки/през ден ; зареждате по 20лв бензин до лампа и после пак 20лв. и т.н.
Най-вече кое ви кара да правите това, защо го правите и кое правите.
Смятам, че ще се получи интересна дискусия.
За да стане по-ясно, давам пример...
На едро - купувате и зареждате храна всеки петък и така до другия петък ; зареждате гориво отново петък-петък и т.н., каквото се сетите
На дребно - пазарувате всеки/през ден ; зареждате по 20лв бензин до лампа и после пак 20лв. и т.н.
Най-вече кое ви кара да правите това, защо го правите и кое правите.
Смятам, че ще се получи интересна дискусия.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Re: На едро или на дребно предпочитате и купувате?
Гориво за дребни суми,защото иначе не мога да сляза и обикалям за щяло и нещяло.Като сложа малко знам,че нямам за излишно разкарване.
Храна пак на дребно от кварталните магазини през 2-3 дена,защото отново с тия цени на горивата ми се губи смисъла да ходя до Била,Кауфланд,Лидл,Карфур и др.,където ще купя ЕВЕНТУЛНО* 3-4 неща на промоция и ще спестя да речем 5-6лв. на касата,които ще издухам през ауспуха по пътя в двете посоки
А и имам най-различни идеи за готвене през ден и се снабдявам директно с нужните продукти.Ако пазаря 1 ден в седмицата трябва да седна да мисля какво ще се готви в следващите дни,за да сдобия с нужните продукти.Въобще нещо се губи импулсивността
Евентуално е със звездичка,защото честно казано вече сякаш няма такива яки промоции като преди.Намаленията са някакви дребни и на не кой знае какви стоки и не си струват като цяло
Храна пак на дребно от кварталните магазини през 2-3 дена,защото отново с тия цени на горивата ми се губи смисъла да ходя до Била,Кауфланд,Лидл,Карфур и др.,където ще купя ЕВЕНТУЛНО* 3-4 неща на промоция и ще спестя да речем 5-6лв. на касата,които ще издухам през ауспуха по пътя в двете посоки

Евентуално е със звездичка,защото честно казано вече сякаш няма такива яки промоции като преди.Намаленията са някакви дребни и на не кой знае какви стоки и не си струват като цяло

8.32
Пазарувам 2 пъти в месеца във супера.
Бензин сипвам на първата маркова бензиностанция като ми светне резервата. Пълня докато щракне.
Та един вид- само на едро. Пести време а и се бюджетира по- лесно.
Бензин сипвам на първата маркова бензиностанция като ми светне резервата. Пълня докато щракне.
Та един вид- само на едро. Пести време а и се бюджетира по- лесно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
колкото може по на едро и в големи разфасовки
храна - голям пазар веднъж в седмицата или на 10 дена
гориво - падне ли по 1/4 до горе
пести време, пари и не ме ангажира да мисля това има ли и сега трябва ли да сипвам
храна - голям пазар веднъж в седмицата или на 10 дена
гориво - падне ли по 1/4 до горе
пести време, пари и не ме ангажира да мисля това има ли и сега трябва ли да сипвам

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
На едро храна.
Бензина седи пълен винаги, независимо че се кара само на газ..
Газта падне ли до червеничко до горе.
Бензина седи пълен винаги, независимо че се кара само на газ..
Газта падне ли до червеничко до горе.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Предпочитам пазаруването на едро...
Нафталина и в момента ми е догоре
метанчето и него само до горе го пълня
Нафталина и в момента ми е догоре
метанчето и него само до горе го пълня
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
За гориво - като падне под средата, набивам до горе.
За храна, по списък от едно CBA недалеч от нас един-два пъти седмично + от кварталното магазинче това онова.
Разни Метро, Карфур и други неща на майната си, изобщо не посещавам.
За храна, по списък от едно CBA недалеч от нас един-два пъти седмично + от кварталното магазинче това онова.
Разни Метро, Карфур и други неща на майната си, изобщо не посещавам.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Един път в месеца зареждам трайни продукти,през седмицата си зимам плодове,зеленчуци,млека.Сьомга задължително свежа на деня
Бензин по 15 литра щото резервоара е спукан 

Бензин само по 20лв, иначе ако има 50 литра не може са наеме.
а храната също начесто 2-3 дена 

за горивото - догоре си пълня
за пазаруването.. нямам изградени навици
моето пазаруване е лютеница, хляб и кисело мляко
това е може би, защото не съм семеен
не намирам разлика в това да пазарувам от голям магазин или от квартални
по принцип големите магазини имат някои неща, които са евтини, но има и други, които са по-скъпи в сравнение с малките магазинчета
за пазаруването.. нямам изградени навици
моето пазаруване е лютеница, хляб и кисело мляко

това е може би, защото не съм семеен
не намирам разлика в това да пазарувам от голям магазин или от квартални
по принцип големите магазини имат някои неща, които са евтини, но има и други, които са по-скъпи в сравнение с малките магазинчета
No bling at the Ring
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Храна по-скоро на дребно. Наще вкъщи не са любители на пазаруването за седмица или 10ина дни. Иначе аз лично от известно време насам гледам да е на едро, защото ми спестява време, не мисля всеки ден за това, а и има известна икономия.
Гориво - на дребно. В месеца са ми 8 (+/- 1-2) зареждания по 25лв. Така добивам по-добра представа колко изразходвам. А и от друга гледна точка - като заредя много се изкушавам да карам повече
Гориво - на дребно. В месеца са ми 8 (+/- 1-2) зареждания по 25лв. Така добивам по-добра представа колко изразходвам. А и от друга гледна точка - като заредя много се изкушавам да карам повече

Как купувате храна на 7-10 дни, като при мен почти всичко се разваля на около 3-4 ден
Също ме е страх като на колонката покаже 130-150лв. и ме боли сърцето като на касата трябва да ги хвърля
За това, ако може малки обосновки

Също ме е страх като на колонката покаже 130-150лв. и ме боли сърцето като на касата трябва да ги хвърля

uCnaHeTcA написа:Как купувате храна на 7-10 дни, като при мен почти всичко се разваля на около 3-4 ден![]()
Също ме е страх като на колонката покаже 130-150лв. и ме боли сърцето като на касата трябва да ги хвърля![]()
за тунджата.. зависи от каква миза гледа човек
за мен е нормално да оставя 180-200 лв. когато зареждам(70-72 литра), не защото имам много пари, а просто защото един вид съм си ги бюджетирал
пък и нямам удобна бензиностанция, която да ми е част от маршрута, та всяко зареждане е отбиване встрани , което губи време и пари
за храната.. да ти кажа много пъти ми се случва да си купя некви неща и да си ги забравя в хладилника, та едва ли моя опит би бил адекватен

но съм забелязал, че по-трудно давам пари кеш, които са в мен, от колкото когато плащам с карта (гадни капиталисти, те измислиха безкешовите плащания

No bling at the Ring
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Бензин и нафта догоре като светне лампата.
Храната оставям на жената да се грижи за нея,но май май 2 пъти седмично има разходчици до голям магазин.
Храната оставям на жената да се грижи за нея,но май май 2 пъти седмично има разходчици до голям магазин.
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
в петък се пълнят колите до горе и се пазарува за цялата седмица така пестя най вече време което нямам,донякъде и пари,и най важното печеля спокойствие през работната седмица,също не се изнервям когато отворя хладилника и видя,че ми е свършил сока от зелена ябълка 

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2