КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
инфлацията е неизбежна и то не само тука. нищо няма да поевтинее, най-много да свалят 5 стотинки и тва ще е няколко месеца. просто си е заложено в икономиката. лошото е, че тука сме си дупка и в ЕС влезнахме само заради местоположението ни, няма пари, нищо не се произвежда, откъде да дойдат парите, освен от инвестиции, а те щото се скъсали тука да инвестират.
реално проблема не е във 2.57лв за литър или застраховката, че е 200лв за мен лично. ок разбирам да е толкова бензина, но пътищата да са пътища. магистралите да са магистрали. улиците да се чистят да се подържат. да ама не, тука си е Багдад, като и да го погледнеш
реално проблема не е във 2.57лв за литър или застраховката, че е 200лв за мен лично. ок разбирам да е толкова бензина, но пътищата да са пътища. магистралите да са магистрали. улиците да се чистят да се подържат. да ама не, тука си е Багдад, като и да го погледнеш

екстра, дано повече се откажат и да намалеят задръстванията 

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аз спрях да карам миналия месец заради непочистените улици, преди думках 60л 100октана на месец, мина се месец в големите студове си ходим пеша на работа 20мин не умрех, този месец свалих волана да го тапицирам и още някой неща и пак си е в гаража и пак пеша и зе да ми харесва
от месец и нещо нито лев за гориво, като се стопли само пеш, с колата ако вали! Имам късмета засега работата да ми е близо, стига с хранилката, Лукойл да ни мачкат и най-безочливо да дразнят, като чуя "Конюнктурата на международния пазар..." и се потрисам, и ДДС-то и акциза който ми взимат и го дават на мангустите да се множат с 10-ки успех от мене свърши хранилката!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Покрай всичките негативи от фрапантните цени, сега поне въздухът в София ще е една идея по-чист и всеки ще кара колата, когато му е наистина необходима, а не като досега - всякакви пишлемета се шляят наляво надясно без цел.
Освен това ако задръстванията намалеят, пак ще плащаме същите пари за гориво, специално градско.
До колегата, дето каза, че 5лв ще е 2020-та.
Значи експлоатацията на електромобилите имат определена равностойност спрямо автомобилите на горива. Да кажем хипотетично, че се равнява на 3.50лв литър.
В момента в който, стане по-евтино с електромобил, всичко ще се преориентира, горивата ще тръгнат надолу, едновременно с това ще ударят един данък "Двигател с вътрешно горене", за който не се е преориентирал, или пък много си е харесвал колата.
После ще караме бмв-та дето правят 0-100 за 3-4 секунди, с аудио-симулатор на двг. Избираш от менюто, кеф ти 6 в редица, кеф ти V8 и си караш.
И не бъдете толкова песимистични и стига с тези апокалиптични сценарии.
Освен това ако задръстванията намалеят, пак ще плащаме същите пари за гориво, специално градско.
До колегата, дето каза, че 5лв ще е 2020-та.
Значи експлоатацията на електромобилите имат определена равностойност спрямо автомобилите на горива. Да кажем хипотетично, че се равнява на 3.50лв литър.
В момента в който, стане по-евтино с електромобил, всичко ще се преориентира, горивата ще тръгнат надолу, едновременно с това ще ударят един данък "Двигател с вътрешно горене", за който не се е преориентирал, или пък много си е харесвал колата.
После ще караме бмв-та дето правят 0-100 за 3-4 секунди, с аудио-симулатор на двг. Избираш от менюто, кеф ти 6 в редица, кеф ти V8 и си караш.
И не бъдете толкова песимистични и стига с тези апокалиптични сценарии.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аве какви инвестиции какви пет лева.Чуждестранни фирми откриват складове и филиали тук,защото заплатите са ни по 150 евро,а не защото сме много кадърни и много можещи.Я работната заплата тук да беше 500 - 600 евро,надали някой американец ще си отвори фирма тук,като може да го направи в китай,камбоджа или виетнам!Всичко е до нас,така е било и така ще бъде.Чак не виждам как някога ще излезем от тази дупка.
Давам простичък пример - тази нощ бях на работа(извънредно),вчера също,демек - фирмата има работа колкото искаш.НО!Заплатите са си като във фирми които са пред фалит - 500лв.
Така въпрос - защо един утвърден и проспериращ работодател плаща толкова на служителите си колкото плаща и работодател,който до месец няма да го има?
Защото никой неможе да си позволи да напусне работа!До тука се докарахме.
Лукойл ще слага каквито цени си поиска,защото може да си го позволи!Големите фирми няма да спрът работа защото бензина е 3лв,просто намалят заплатите и овеличават цените на продуктите и всичко е ток и жица.
Ние отиваме и си купуваме кашкавал на 15лв/кг.щото нямаме друг избор!
Това е схемата - за да живееш трябва да работиш,да се примириш с ниската заплата.За да отидеш до работа или плащаш на Лукойл или на държавата - остатъка е данъци и сметки.
Чак незнам как го постигаме тва - коли,бензини,газови инжекциони за по 1000лв,М-кови брони,М52Б28 се продава като топъл хляб.Как стават тия номера немога да разбера
Давам простичък пример - тази нощ бях на работа(извънредно),вчера също,демек - фирмата има работа колкото искаш.НО!Заплатите са си като във фирми които са пред фалит - 500лв.
Така въпрос - защо един утвърден и проспериращ работодател плаща толкова на служителите си колкото плаща и работодател,който до месец няма да го има?
Защото никой неможе да си позволи да напусне работа!До тука се докарахме.
Лукойл ще слага каквито цени си поиска,защото може да си го позволи!Големите фирми няма да спрът работа защото бензина е 3лв,просто намалят заплатите и овеличават цените на продуктите и всичко е ток и жица.
Ние отиваме и си купуваме кашкавал на 15лв/кг.щото нямаме друг избор!
Това е схемата - за да живееш трябва да работиш,да се примириш с ниската заплата.За да отидеш до работа или плащаш на Лукойл или на държавата - остатъка е данъци и сметки.
Чак незнам как го постигаме тва - коли,бензини,газови инжекциони за по 1000лв,М-кови брони,М52Б28 се продава като топъл хляб.Как стават тия номера немога да разбера

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Положението излиза извън контрол не само с цените на горивата ами като цяло!
И аз се замислям като се стопли времето да си джиткам с колелото,но имам 2 проблема заради които е невъзможно това да се случи
Единия е ,че работата ми е свързана с автомобила. Т.Е. ползвам го за работа ,не до работата
Другия е здравословен и то от сериозните заболявания.
Прави ми впечатление,че доста богати хора започнаха често да се оплакват ,че не им върви бизнеса,спаднали са им драстично доходите......а какво да кажат другите 90-95% от населението????
И аз се чудя,живота в БГ е магия.
И аз се замислям като се стопли времето да си джиткам с колелото,но имам 2 проблема заради които е невъзможно това да се случи

Единия е ,че работата ми е свързана с автомобила. Т.Е. ползвам го за работа ,не до работата

Другия е здравословен и то от сериозните заболявания.
Прави ми впечатление,че доста богати хора започнаха често да се оплакват ,че не им върви бизнеса,спаднали са им драстично доходите......а какво да кажат другите 90-95% от населението????
И аз се чудя,живота в БГ е магия.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Тая тема не е ли малко неуместна в бмв форум,пусната от човек каращ 528
На който му е скъпо не кара и тва е.цените е ясно ,че няма се променят

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
zBoost написа:инфлацията е неизбежна и то не само тука. нищо няма да поевтинее, най-много да свалят 5 стотинки и тва ще е няколко месеца. просто си е заложено в икономиката. лошото е, че тука сме си дупка и в ЕС влезнахме само заради местоположението ни, няма пари, нищо не се произвежда, откъде да дойдат парите, освен от инвестиции, а те щото се скъсали тука да инвестират.
За съжаление си прав

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Проблема в тая страна е глобален
Той е абсолютно навсякъде, във всяка една сфера. Така че не виждам смисъл да ги дъвчем тия работи отново. Работа в интерес на истината има повече, отколкото си мислим, но няма кой да я върши. А и нека си признаем - една известна част от българите са доволно мързеливи. И по една ирония на съдбата точно тия хора си намират бачкане (най-често с връзки), а после как я вършат тая работа не искам да помислям. Некомпетенция властва да не кажа също навсякъде, но почти. Вие сами виждате как примерно се ходи по сервизите и не се върши никаква работа. Що?! Щот "работниците" събирани от кол и въже... Щот пича бил син на племенника на брата на шефа на фирмата... и айде - бегай да правиш диагностики... Истината е, че все по-малко млади хора имат амбициите да учат и да се развиват. Все по-малко имат решимостта сериозно да се захванат с нещо и да го свършат до край. Една голяма част от народа все гледа да мине по тънката лайсна. Е как да имаме достойна държава?! За мен БЪлгария винаги си е била и ще бъде кенеф... И аз никога не съм бил и няма да бъда горд, че съм българин, и че живея тук. НО продължавам да се боря, за да постигна мечтите си (колкото и банално да звучи). Всяка сутрин преди работа ставам с мисълта, че това е нов ден и нова възможност за мен. Всяка вечер лягам с идеята, че още един хубав ден от живота измина, в който аз направих поредната крачка към успеха. Не знам за вас, но аз лично в този момент от живота си се чувствам мотивиран и решен повече от всякога. Няма невъзможни неща, стига достатъчно силно да ги искаш, и да си достатъчно готов да ги постигнеш.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
то е много просто , една стока която представлява огромен интерес и в същото време запасите от нея са на привършване , то цената и расте драстично , това китайци , индийци , бразилци и др. имат огромна нужда от петрол да си развиват процъфтяващата икономика , така че 4 кинта за литър ще е много по-скоро от колкото очакваме...
единствената далавера остава метана , залежи от газ бол
единствената далавера остава метана , залежи от газ бол

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
...щото трябва народа да се вдигне и да отроши 30-40 бензиностанции на големите вериги дето са в картел и държат марж от по 35-40 ст на литър и не си знаят парите .. тогава ще се опомнят ... 

За какво да стачкуваме ? Пазарна икономка е. Хората го продават на тая цена и ние го купуваме. Никой не ни е виновен. Ако продължаваме да го купуваме и на 5 лв/литъра защо да му смъкват цената.
Единсвеният вариянт според мен е да спрем да купуваме. Или драстично да намалим. Аз например от 1 месец съм с градски транспорт до работа и обратно. Колата си я карам много по-малко. Не съм умрял. Не е приятно, но за тая кауза мога да се жертвам.
Нека всички намалим потреблението на бензин - да видим дали няма да му смукнат цената !
Единсвеният вариянт според мен е да спрем да купуваме. Или драстично да намалим. Аз например от 1 месец съм с градски транспорт до работа и обратно. Колата си я карам много по-малко. Не съм умрял. Не е приятно, но за тая кауза мога да се жертвам.
Нека всички намалим потреблението на бензин - да видим дали няма да му смукнат цената !
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
pkaramitev написа:700евро минимална заплата!А сега я свалят на 561евроА тука е 135евро!!!
![]()
пич, къде тия заплати бре кой тука взима 135 евро...
може би само мангалите на помощи..

аз снощи бях навън (не в София) и ресторанта се пукаше по шевовете ... след това в бара също беше пълно... хората си играят със айфони за по хиляда лева..
оня ден на полета до София нямаше места, и от 80 човека 10 имаха таблети от хиляда лева.. наема в София под 200 евро май няма като гледам..
мотори се продават, като топъл хляб, щото 20ката е спряла ...
примери такива много

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз казвам само колко е по закон минималната в гърция,и колко е тука!Те че не взимат 700евро само е ясно,както и че тука само мангалите взимат 135!Тука ако добра заплата е 500евраки,то там считай че е поне 1500-2500,прави си сметка тогава!Ние къде сме,къде са те в кризата!
Там средната пенсия е 650 евро,тука колко е!?
Нашите майки и бащи по-малко ли са работили от гърците!?
Познавам хора които цял живот само са краднели,и никва производителност-комунизъм,но познавам и хора които си дадоха здравето....
Там средната пенсия е 650 евро,тука колко е!?
Нашите майки и бащи по-малко ли са работили от гърците!?
Познавам хора които цял живот само са краднели,и никва производителност-комунизъм,но познавам и хора които си дадоха здравето....

Convertible написа:pkaramitev написа:700евро минимална заплата!А сега я свалят на 561евроА тука е 135евро!!!
![]()
пич, къде тия заплати бре кой тука взима 135 евро...
може би само мангалите на помощи..![]()
аз снощи бях навън (не в София) и ресторанта се пукаше по шевовете ... след това в бара също беше пълно... хората си играят със айфони за по хиляда лева..
оня ден на полета до София нямаше места, и от 80 човека 10 имаха таблети от хиляда лева.. наема в София под 200 евро май няма като гледам..
мотори се продават, като топъл хляб, щото 20ката е спряла ...
примери такива много
Ела в Русе да ти покажем къде са...